Μετάβαση στο περιεχόμενο

l_kostas

Members
  • Περιεχόμενα

    33
  • Εντάχθηκε

Everything posted by l_kostas

  1. η μείωση του ύψους δεν είναι παράβαση που τακτοποιείται. Η βεβαίωση αναφέρεται σε αυθαίρετες κατασκευές καθ’ υπέρβαση της δόμησης, της κάλυψης και του ύψους της ιδιοκτησίας. Δεν έχεις υπέρβαση, οπότε δεν έχεις και κάτι να χρεώσεις. Αν έχεις αλλαγές σε ανοίγματα, εξώστες κλπ το βάζεις και αυτό σαν λοιπή παράβαση για πληρότητα.
  2. Κοίταξες μήπως υπάρχει ψευδοροφή γυψοσανίδας; Συνήθως γύρω στα 10εκ είναι όλα αυτά μαζί.
  3. Σε οικόπεδο με μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος 11,00μ + 1,50μ στέγη η άδεια προέβλεπε την κατασκευή κτιρίου ύψους 9,80μ+1,50μ και την πραγματικότητα κατασκευάστηκε 9,80μ+2,20μ. Αφού δεν έχω υπέρβαση του μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους την αύξηση της στέγης την υπολογίζω με αναλυτικό;
  4. Το σωστό είναι να γίνει διόρθωση τακτοποίησης και συμβολαίου... Τι θα γίνει αν το προχωρήσεις και κολλήσει μετά στον 2ο επιθεωρητή;
  5. Καλημέρα, σε κτιριακή μονάδα με χρήση μονοκατοικία (ισόγειο κατάστημα, όροφος διαμέρισμα) χωρίς σύσταση, το διαμέρισμα που εξετάζω είναι κατασκευασμένο βάσει οικοδομικής άδειας, άρα και νομίμως υφιστάμενο. Στο σύνολο του οικοπέδου υπάρχουν κάποιες αυθαιρεσίες όμως (ανοίγματα καταστήματος, στέγη που δεν υπήρχε στην άδεια κλπ). Πρέπει να γίνει τακτοποίηση πριν την υπαγωγή ή μπορεί να γίνει κατά την φάση της ταυτότητας κτιρίου;
  6. συμφωνώ για το xps300 για να μπορεί να πάρει το βάρος της τσιμεντοκονίας. Το θέμα με αυτό είναι στο στρώσιμο επειδή από το δάπεδο περνάνε σωληνώσεις ύδρευσης/θέρμανσης, πάνω στις οποίες δεν μπορεί να πατήσει γιατί δεν θα είναι επίπεδο. Οπότε εκείνα τα σημεία αναγκαστικά πρέπει να γεμίσουν μόνο με τσιμεντοκονία, άρα θα είναι σε επαφή η τσιμεντοκονία με το μονωτικό. Τα έτοιμα γεμίσματα έχουν συχνά και αστάρι για να περάσεις στο υπόστρωμα.
  7. έχει χρησιμοποιήσει κανείς αυτό το υλικό για γέμισμα έπειτα από αποξήλωση παρκέ; Με ενδιαφέρει να έχω καλό υποδάπεδο με χαμηλό σχετικά βάρος. Η τελική επιφάνεια που αφήνουν αυτά τα υλικά είναι έτοιμη για κόλλα και πλακάκι; Για γέμισμα δαπέδου 8εκ μπορούμε να έχουμε μια λύση με 3εκ μονωτικό + 5εκ ελαφροβαρούς τσιμεντοκονίας;
  8. @archAD ωχ κατάλαβα.. και γιατί να το κάνουν εύκολο άλλωστε; Ως τι μετράνε οι σκηνές κλπ κατασκευές σε κάλυψη/δόμηση είχες καμιά διευκρίνηση;
  9. ΟΚ! η ένσταση μου ήταν ως προς το διάγραμμα κάλυψης της τακτοποίησης και κατά πόσο αυτό θα έπρεπε να είναι στημένο βάσει ΝΟΚ για να έχει πραγματική χρησιμότητα σε μελλοντικές εργασίες. Τα θεωρώ ως "άσχετα" μεταξύ τους και βλέπουμε την κάθε περίπτωση από την δική της σκοπιά.
  10. Μάλλον έκανα κακή διατύπωση, οι συνιδιοκτήτες έχουν εξ αδιαιρέτου 50%, δεν υπάρχει σύσταση οριζόντιας. Έστω ότι έχω υπόλοιπο δόμησης 100τ.μ. και έχω κλείσει και τακτοποιήσει 60τ.μ. μιας πυλωτής επιφάνειας 100τ.μ.. Αν στο διάγραμμα κάλυψης της τακτοποίησης μετράει στη δόμηση μόνο το τμήμα που έχει κλείσει (60τ.μ.), τότε έχω υπόλοιπο δόμησης 40τ.μ. και θεωρητικά θα μπορούσα να εκδώσω άδεια για να χτίσω π.χ. μια νέα ανεξάρτητη αποθήκη 40τ.μ. στον ακάλυπτο. Βάσει του ορισμού της πυλωτής κατά ΝΟΚ, αν έχει κλείσει σε ποσοστό πάνω του 50% της επιφάνειας της, τότε μετράει στη δόμηση. Δηλαδή, πρέπει να υπολογιστεί και το υπόλοιπο της πυλωτής (40τ.μ.) στη δόμηση και άρα να μην έχω δικαίωμα για επιπλέον δόμηση, αφού θα την έχω εξαντλήσει. Δεν μου φαίνεται δηλαδή λογικό μετά από μια τακτοποίηση, να μπορείς να βγάλεις νέα άδεια υπερβαίνοντας ουσιαστικά την επιτρεπόμενη δόμηση.
  11. Είναι μονοκατοικία και έχω δύο συνιδιοκτήτες με 50%, άρα αντίστοιχα θα έχουν και αυτό. Αν πάω να βγάλω νέα άδεια στο οικόπεδο, στην δόμηση δεν πρέπει να προσμετρά όλη η επιφάνεια της πυλωτής αφού δεν είναι πλέον τέτοια; Αυτό δεν θα ταιριάζει με το διάγραμμα κάλυψης της τακτοποίησης..
  12. Καλησπέρα, σε περίπτωση όπου σε διώροφη κατοικία επί πυλωτής έχει κλείσει αυθαίρετα τμήμα της πυλωτής σε ποσοστό >50% αυτής, τότε το εναπομείναν ανοιχτό τμήμα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να συνεχίσει να είναι πυλωτή. Άρα στην υπέρβαση δόμησης πρέπει να υπολογιστεί η επιφάνεια όλης της πυλωτής; Σε αυτή την περίπτωση με ποιον τρόπο μπορεί να βγει άδεια για κλείσιμο και του εναπομείναντος τμήματος;
  13. Καλημέρα, σε περίπτωση εξ' ολοκλήρου αυθαίρετης προσθήκης ορόφου σε εσοχή προ του 1975 (Κατηγορία 1) έχει κατασκευαστεί στέγαστρο στον υπαίθριο χώρο αυτού. Αν το εξετάσω με την αύξηση 20% των φορτίων πρέπει να λάβω υπόψη και τον όροφο της κατηγορίας 1 ή από την στιγμή που εξαιρείται λόγω κατηογορίας μένει εκτός στον υπολογισμό; Τα στέγαστρα είναι πολεοδομική παράβαση και για την κατασκευή τους με ΕΕΔΜΚ δεν απαιτούνται έτσι κι αλλιώς στατικά από ότι καταλαβαίνω.
  14. Σε ευχαριστώ. Συνεπώς, μπορώ να αφήσω αυτή τη λωρίδα των 3μ εκτός της περίφραξης του γηπέδου μου (για οριοθέτηση του ιδιωτικού χώρου) και να απέχω από την περίφραξη μου 2μ.
  15. Καλημέρα, Σε εκτός σχεδίου γήπεδο με αποστάσεις 5μ από τα πλάγια όρια κατά παρέκκλιση, μπορεί να δωθεί δουλεία διόδου πλάτους 3μ σε γειτονικό γήπεδο και η απόσταση από το όριο να παραμείνει η ίδια; Με δεδομένο ότι η δουλεία διόδου παραμένει στην ιδιοκτησία του κυρίου του δουλεύοντος ακινήτου και προσμετρά στα στοιχεία δόμησης και κάλυψης, θεωρώ ότι αντιστοιχα θα ισχύει και για τις αποστάσεις από τα όρια.
  16. Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Αυθαίρετες κατασκευές που θα δηλωθούν στον 4495/17 μετά την 1/10/20 μπορούν να δήλωθούν αργότερα στην πλατφόρμα διόρθωσης τετραγωνικών? Νομίζω είχε βγει μια διάταξη σχετικά με αυτό στην προηγούμενη παράταση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.