Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΓΙΩΡΓΟΣ

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ΓΙΩΡΓΟΣ

  1. Συνάδελφοι, Έχω μια υπόθεση που αφορά σε ένα κτίριο (2 υπόγεια, καταστήματα εν ισογείω, 2 τυπικοί και μια εσοχή συν δώμα) που ξεκίνησε να κατασκευαστεί με άδεια του '03, και αναθεωρήθηκε ως προς τις επιβλέψεις το '06 χωρίς παράταση ισχύος και αλλαγές μελετών, το οποίο έχει φυσικά τρελές αλλαγές (κοινώς ουδεμία σχέση) με τα εγκεκριμένα σχέδια (σε όλες τις μελέτες) και που ζητείται τώρα να νομιμοποιηθεί και να ρευματοδοτηθεί. Από αποτύπωση αρχιτεκτονικών που έκανα, προκύπτει ότι σε βασικά στοιχεία, όπως το περιτύπωμα του κτιρίου, ο όγκος του και η θέση του στο οικόπεδο δεν έχει αλλοιωθεί σημαντικά [δηλαδή μπορώ να "βολέψω" τις πραγματικές κατόψεις χωρίς σημαντική αλλοίωση της υλοποιηθείσας πραγματικότητας στις κατά νόμο σχετικές διατάξεις (ΓΟΚ, όροι δόμησης, ύψη κτλ.)]. Εσωτερικά όμως του εγκεκριμένου περιτυπώματος και κελύφους.... ΧΑΟΣ! Άλλα αρχιτεκτονικά, άλλα στατικά, συνεπώς και άλλα μηχανολογικά και ο θεός να βάλει το χέρι του! Ακόμη και στο τοπογραφικό ενώ υπάρχουν διατηρητέα όμορα (χωρίς κοινή μεσοτοιχία όμως) ο πρ. μελετητής υπογράφει "περί μη ύπαρξης ομόρων διατηρητέων". Από κουβέντα στην πολεοδομία (Δήμος Αθηναίων) με τον αρχιτέκτονα εφαρμογής συζητήθηκε η "αναθεώρηση της ......... Ο.Α. με αλλαγή μελετών και επιβλεπόντων", το οποίο όμως κατά τον στατικό δεν έιναι σωστό και με παρέπεμψε στο τμήμα αυθαιρέτων. Εκεί μου ζητήθηκε σε κατόψεις-όψεις-τομές η υλοποιηθείσα πραγματικότητα "για να αποφασίσουν τι θα γίνει περαιτέρω". Με τον μηχανολόγο δεν έχω μιλήσει ακόμη (Ούτε να σκεφτώ τι θα μου ζητήσει. Μπρρρρρ...!) . Τα ερωτήματα έχουν ως εξής: 1) Με τι τίτλο θα το καταθέσω αυτό το πράγμα? 2) Θα απαιτηθούν από την αρχή όλες οι εγκρίσεις (Αρχαιολογία, Πυροσβεστική, ΕΠΑΕ κτλ)? 3) Με τα όμορα διατηρητέα τι κάνω? 4) Πρέπει τελικά να ξεκινήσει από τα αυθαίρετα? Πρέπει δηλαδή να πληρωθούν πρόστιμα?
  2. Χάρη μήπως να χρησιμοποιούσες ως κάποιο ύψος ή εναλλασσόμενα σε στρώσεις με χώμα, κάποιο υλικό μικρότερου βάρους αλλά ασυμπίεστο για την δεδομένη χρήση παράλληλα - άρα π.χ. με μεγάλο πορώδες όπως η ελαφρόπετρα - ώστε να πετύχεις πρωταρχικά κάποια μείωση του φορτίου; Λέμε τώρα, μπορεί να είναι και κοτσάνα...
  3. Ευχαριστώ Io-Mais Περέλειψα να αναφέρω ότι και τα δύο είναι άρτια στην παρέκκλιση και ιδιοκτησίας ενός ανθρώπου. Συννενούμενα όμως δεν φτάνουν τους όρους της κατά κανόνα αρτιότητος. Μήπως γνωρίζεις και που αναφέρεται αυτό που ισχυρίζεσαι? (από πλευράς νομοθεσίας εννοώ, ΦΕΚ κτλ...)
  4. Ευχαριστώ Io-Mais Περέλειψα να αναφέρω ότι και τα δύο είναι άρτια στην παρέκκλιση και ιδιοκτησίας ενός ανθρώπου. Συννενούμενα όμως δεν φτάνουν τους όρους της κατά κανόνα αρτιότητος. Μήπως γνωρίζεις και που αναφέρεται αυτό που ισχυρίζεσαι? (από πλευράς νομοθεσίας εννοώ, ΦΕΚ κτλ...)
  5. Γειά σας συνάδελφοι, Έχω ένα θέμα ενός πελάτη μου, που όντας ιδιοκτήτης 2 συνεχόμενων οικοπέδων(εντός σχεδίου), αποφάσισε να κτίσει μια οικοδομή. Τα οικόπεδα είναι κατά παρέκκλιση άρτια, εμβαδού 56,05 τ.μ. έκαστο. Βρίσκονται στην Ν. Ιωνία στα Προσφυγικά. Η κατά κανόνα αρτιότητα στην περιοχή, είναι Ε=200 τ.μ., Πρ.=10,00 μ., ενώ οι παρεκκλίσεις είναι: α) Ε=200 τ.μ., Πρ.=8,00 μ. (9-6-73) β) Ε= 40 τ.μ., Πρ.=4,00 μ. (23-7-70) Το ερώτημα είναι το εξής: Μπορώ να συνενώσω τα δύο αυτά κατά παρέκκλιση άρτια οικόπεδα και να κτίσω μία ενιαία οικοδομή με την αρτιότητα της β) παρέκκλισης, εφόσον κατά νόμο, συνενούμενα δεν συναντούν τις απαιτήσεις του κανόνα?
  6. Α, και Γενικά τι να προσέξω ρε παιδιά? ****************************** Ευχαριστώ evaki.
  7. Χαιρετώ τους αγαπητούς συναδέλφους. Έστω μεγάλο οικόπεδο στην Αθήνα. Ο πελάτης θέλει βιοτεχνικό κτίριο. 1. Γνωρίζει κανείς εκτός της διαδικασίας αδείας, αν απαιτείται τρέξιμο σε Διεύθυνση Βιομηχανίας, και την ορθή χρονική σειρά των ανωτέρω ενεργειών? (λ.χ. πρώτα ΔΒ, μετά Πολεοδομία, μετά τι?) 2. Επίσης αν η κάτοψή του είναι άνω των 300 τ.μ. απαιτείται και 2ο κλιμακοστάσιο? 3. Και τέλος με ποιό Διάταγμα βγάζουμε απαιτούμενες θέσεις στάθμευσης, στο συγκεκριμένο έργο?
  8. Ευχαριστώ Χάρη (Χαράλαμπος ή Χαρίλαος ?)! Δηλαδή το TIMBER της 4Μ να μην το κοιτάξω?
  9. Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι, ακόμη ένα νέο μέλος! Στο θέμα μας λοιπόν, και απευθύνομαι προς τους εμπειρότερους συναδέλφους: Σε μια μικρη πρόσφατη δουλειά εχώ να κάνω με προκατασκευασμένη ξύλινη κατασκευή (2 ορόφων (30+20τ.μ.) με στέγη), εδραζόμενης επι ελαφρώς οπλισμένης πλάκας σκυροδέματος, και πολεμάω να βρω τρόπο να την λύσω. Τα πάντα είναι από ξύλο ( υποστηλώματα, δοκοί, δάπεδα) και ο τρόπος κατασκευής έχει ως εξής: Ξύλινος σκελετός με ορθοστάτες ανά 50~60 εκ., διαδοκίδες σύνδεσης ορθοστατών ανά 50~60 εκ., δοκοί έδρασης μεσοπατώματος ανά 40~50 εκ.επί δοκού εδραζομένου στους ορθοστάτες και ου τω καθ'εξής... Η εξωτερική τοιχοποιϊα αποτελείται από μέσα προς τα έξω από: Γυψοσανίδα, ξύλινο πάνελ, τον ξύλινο σκελετό με ενδιάμεση μόνωση από διογκομένη πολυστερίνη, heraklith, πλέγμα σοβά και τέλος εξωτερικά κλασικό σοβά μπετού. ΟΥΦ.... ΛΟΙΠΟΝ: 1) ΠΩΣ ΘΑ ΛΥΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ? 2) Έχω το STRAD. Full παρακαλώ. Έχει μέσα και ξύλινα αλλά μόνο για περιπτώσεις πέργκολας κτλ, δηλαδή γραμμωτών φορέων (τρίχες δηλαδή). Τους ρώτησα και μου είπαν να πάρω και το TIMBER που βγάζουν οι ίδιοι, γιατί με το STRAD θα βγάλω εγώ σπυριά στα δάχτυλα να περνάω δεδομένα χειρωνακτικά...Μήπως ξέρει κανένας χρήστης του STRAD κανένα πιο ευκολο και οικονομικό τρόπο? 3) Άντε και το λυσα. Οι συνδέσεις πως θα λυθούν ρε καρντάσια? Υπάρχει κανένας οικονομικός τρόπος? Αγαπητέ Χάρη, (συγχαρητήρια και για τα ωραία excel-άκια αγαπητέ) κάτι είχες αναφέρει σε ένα προηγούμενο post σου για ένα prog που υπολόγιζε συνδέσεις ξύλινων. Μήπως το'χεις πουθενά καταχωνιασμένο...? Συγχαρητήρια σε όλους για το καλό και αγαστόν πνεύμα συνεργασίας που σας διακατέχει! Είναι πραγματικά ωραίο να μην βλέπει κανείς μηχανικούς να φωνάζουν, μαλώνουν και λοιπά όμοια, αλλά να συνεργάζονται και να μην κοιτούν αφ'υψηλού ο ένας τον άλλο...Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.