Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

giorgosspa

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

565 profile views
  • spyremm

giorgosspa's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος που μπορώ να βρω τα layers των προδιαγραφών για τη σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος ! Υπάρχει μήπως κάτι έτοιμο που μπορώ να κατεβάσω? Ευχαριστώ
  2. Μια βοήθεια θα ήθελα για να υποβάλω στο σύστημα μια ΜΣΕ. Κάνω το τεύχος της μελέτης σε pdf όπως επίσης και τους ξυλότυπους σε pdf. Tο ερώτημα μου είναι ΄πως θα ενώσω αυτά τα 2 pdf σε ένα αρχείο ώστε να μπορέσω να το υποβάλω στο σύστημα. Ευχαριστώ
  3. Στατική επάρκεια . Παρακαλώ για βοήθεια κάποιου συναδέλφου. Το ερωτημα μου είναι : 1) τι υποβαλλω στο σύστημα και πως τα υποβάλλω . Δηλαδή θέλει οποσδήποτε τεύχος υπολογισμών και σχέδια ξυλοτύπων? και πως τα υποβάλλω στο σύστημα σε ένα αρχείο ? και 2) υπάρχει κάποιο υπόδειγμα τεχνικής έκθεσης στατικής επάρκειας?
  4. Αυτό είναι το έντυπο της άδειας μικρής κλίμακας και επαναδιατυπώνω το ερώτημα μου. Επειδή διαθέτω εκτυπωτή μεγέθους Α4 θέλω με κάποιον τρόπο που δεν γνωρίζω να τυπώνω μία μία σελίδα από τις 4 και μετά να φτιάξω μία σελίδα Α3 ενώνοντας δύο δυο τις σελίδες μου και να έχω την τελική μορφή του εντύπου σε Α3 μέγεθος για να το πάω στην πολεοδομία. Ευχαριστώ ΕΝΤΥΠΟ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ ΜΕ Ν.4546-18.docx
  5. Είναι το έντυπο που κατέβασα από εδώ. Το βρήκα στο forum. και ψάχνω τον τρόπο να το εκτυπώσω σε σελίδα Α4 ωστε κομμάτι κομμάτι να το κάνω Α3 γιατί ο εκτυπωτής μου τυπώνει μόνον Α4 σελίδα. Ευχαριστω.
  6. Θέλω τη βοηθεια ενός συναδέλφου καθότι νέος και δεν ξέρω καλο word.Ταλαιπωρούμε ώρα τώρα και θέλω βοηθεια! Πως μπορώ να εκτυπώσω το έντυπο της αδειας μικρής κλίμακας σε σελίδα Α4 (δηλαδή 4 ξεχωριστές σελίδες Α4) ώστε μετά να φτιάξω μια Α3 διπλης οψης να την παω στην πολεοδομια. ευχαριστώ προκαταβολικά.
  7. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Μία διευκρίνιση όμως ακόμη. Εάν ο συμβολαιογράφος προβεί σε σύνταξη συμβολαίου στο οποίο θα αναγράφεται σαφώς ότι το ακίνητο προϋπάρχει και το κατέχει ο ιδιοκτήτης τουλάχιστον από εικοσαετίας (χρησικτησία) εμείς ως μηχανικοί είμαστε σαφώς καλυμμένοι όπως και η Πολεοδομία ! Δεν μπορεί αυτό να είναι επαρκές ? Επίσης θα ήθελα την γνώμη σας για τον αγροτικό δρόμο σε προυπάρχον του 2003 ακίνητο. χρειάζεται αυτός να προϋπάρχει του 1923? και πάλι ευχαριστώ !
  8. Oχι δεν υπάρχει απόφαση δικαστηρίου. Η χρησικτησία αποδεικνύεται μόνον με 2 μάρτυρες ! Εάν υπήρχε τίτλος φυσικά θα ήταν άρτιο και οικοδομήσιμο χωρίς να θέλει πρόσωπο σε αναγνωρισμένο δρόμο.
  9. Ερώτηση αρτιότητας και οικοδομησιμότητας. 1) Αγροτεμάχιο με εμβαδόν πάνω από 4 στρέμματα σε εκτός σχεδίου περιοχή που βρίσκεται εκτός Νατούρα,ΖΟΕ, ΣΧΟΑΠ,κλπ. και προυπάρχον του 2003 χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας όμως μόνον με χρησικτησία, μπορεί να θεωρηθεί άρτιο και οικοδομήσιμο εφόσον δεν βλέπει σε κοινόχρηστο δρόμο ; 2) Εάν το ίδιο οικόπεδο έχει πρόσωπο σε μη αναγνωρισμένο αγροτικό δρόμο είναι οικοδομήσιμο ? Ευχαριστώ.
  10. Χρόνια πολλά σε όλους ! Αυτό που συμβαίνει με το ΤΕΕ Πελοποννήσου και στον 4495/2017 θεωρώ ότι είναι άκρως επικίνδυνο και παραπλανητικό και κυρίως ανεύθυνο. Κάποια κυρία πρώην στέλεχος του Υπουργείου και νυν συνταξιούχος δίνει απαντήσεις με την δική της καθαρά προσωπική άποψη και οδηγεί πολλές φορές συναδέλφους σε λύσεις που μπορεί και να μην είναι νόμιμες ή και ακόμη λαθεμένες. Προσωπικά την "πάτησα" με δικό μου θέμα που στηρίχτηκα σε απάντηση του ΤΕΕ Πελοποννήσου που εκ των υστέρων η Πολεοδομία δεν το δέχτηκε και αναγκάστηκα να επανέλθω στη διαδικασία υπαγωγής με άλλα οικονομικά δεδομένα τα οποία ο ιδιοκτήτης δεν αναγνώρισε ποτέ ! Καλόν και σοφόν θα ήτανε οι απαντήσεις να δίνονται μόνον από το αρμόδιο Υπουργείο και από κανέναν άλλον !!!!
  11. Tι ανεβάζουμε στα αρχεία του συστήματος για την ΜΣΕ τελικά ? Τεύχος υπολογισμών η και σχέδια ξυλοτύπων με τεχνική έκθεση ??????
  12. Aν θα μπορούσε κάποιος να βοηθήσει και τη νέα γενιά των μηχανικών !!!!! Ευχαριστώ προκαταβολικά . Eχω ένα πρόβλημα με το αρχείο DXF και θέλω βοήθεια ! Όταν περνάω τις μετρήσεις από το GPS και κάνω το τοπογραφικό και αμέσως μετά φτιάχνω ένα νέο dxf αρχείο με την polyline του περιγράμματος αυτό ΄στη συνέχεια μπορεί να περάσει στους δασικούς χάρτες και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ! Όταν όμως περάσω το αρχείο dwg πάνω σε ορθοφωτοχάρτη του 2007 που έχω μερικούς από δανεισμό φίλου και μετά πάω να φτιάξω αρχείο dxf αυτό γίνεται τεράστιο ξεπερνάει τα 1000 mb και αυτό δεν μπορεί μετα να καταχωρηθεί στους δασικούς χάρτες !!!!!!! Προφανώς όταν το αρχικό αρχείο dwg που είναι περίπου 50 Mb μόλις το τοποθετώ με paste στον ορθοφωτοχάρτη " φορτώνεται" και με κάποια άλλα αρχεία από τους ορθοφωτοχάρτες γίνεται τεράστιο και δεν μπορεί μετά σαν dxf να περάσει στους αναρτημένους δασικούς χάρτες !!!!! Εδώ θέλω τη βοήθεια κάποιου συναδέλφου για το τι πρέπει να κάνω ώστε το dxf μου που σώζω κανονικά σε νέο αρχείο να παραμένει μικρό αρχείο !!!! Συνάδελφε καλη αρχή. Το ερώτημα σου δεν αφορά το συγκεκριμένο θέμα, δλδ την είδηση της ανάρτηση των δασικών χαρτών. Θέσε το ερώτημα σου στην ορθή κατηγορία, κάποια σχετική με AutoCAD . DIMITRIS80
  13. Θα παρακαλούσα κάποιον να μου πει γιατί μερικά DXF αρχεία κλειστής γραμμής ( polyline) τα δέχεται και τα καταχωρεί το σύστημα και μερικά όχι ???? Επίσης πως φτιάχνω και από που τα txt αρχεία και πως τα σώζω ! θέλω όλη την διαδικασία εξ αρχής καθ ότι αδαής ! ευχαριστώ !
  14. αν η αποθήκη είναι 16 μ2 τότε εξισώνεται με κατοικία ! Μην τρελαθούμε συνάδελφε ! Όσο για τον χωροφύλακα ελεγκτή δόμησης μετα από 24 μήνες που είναι ο χρόνος υποβολής όλων των δικαιολογητικών τότε , φέξε μου και γλύστρησα !!!!!!
  15. Στο άρθρο 84 , παράγραφος 6 , εξακολουθεί ο νομοθέτης να κάνει το ίδιο λάθος που έκανε και στον 4178 !!!!!!! Δηλαδή σε αυτή την κατηγορία δεν εντάσσει και τις αποθήκες , αυτές τις μικρές ή μεγαλύτερες , που είναι γεμάτες τα χωριά μας πίσω και δίπλα από τα κυρίως κτίσματα ! Είναι δυνατόν μία αποθήκη που βάζει ο άλλος το τρακτέρ του ή την κατσίκα του να την κοστολογεί με την ίδια τιμή που κοστολογείται η κατοικία ;;;;;;; Πόση προσπάθεια χρειάζεται για να γίνει αντιληπτό αυτό από τους σοφούς μας που νομοθετούν πίσω από τις καρέκλες τους ???? [ Που ειρήσθω εν παρόδω στους οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων με την ανοησία που υπάρχει ώστε στα οικόπεδα κάτω των 700 μ2 να υπάρχει η δυνατότητα δόμησης έως 240 μ2 (ενώ στα ......... 701 μ2 οικόπεδο μέγιστη δόμηση 400 μ2) η νέα γενιά των αυθαιρέτων έχει ήδη ξεκινήσει πάλι, αφού μέχρι τώρα δεν λύθηκε ακόμη μετά το 2011 ! Ο τότε νομοθέτης και υπουργός νόμιζε ότι όλη η Ελλάδα είναι Μύκονος και Πάρος !!!!!!!! ]
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.