Μετάβαση στο περιεχόμενο

noname

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by noname

  1. Είδα και την απάντηση του "Polytexnitis" που δίνει μια εκτίμηση για 2022. Κάτι δεν καταλαβαίνουμε καλά μάλλον. Διότι εάν ισχύει αυτή η ερμηνεία πρακτικά αυτό σημαίνει ότι καταργείται για τα επόμενα 2-3 (τουλάχιστον) χρόνια το πρόστιμο των 100 Ευρώ για διορθώσεις στο Ε9. Η διατύπωση είναι σαφής: (https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/44668) Δεν επιβάλλονται τα πρόστιμα των διαδικαστικών παραβάσεων του άρθρου 54 του ν. 4174/2013 στις εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις Ε9, οι οποίες υποβάλλονται από την 25η Απριλίου 2019 και αφορούν τα έτη 2014 και επόμενα, μέχρι την ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στο σύνολο της Ελληνικής επικράτειας. Η ολοκλήρωση της ανάρτησης προκύπτει από Διαπιστωτική Πράξη του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο», η οποία κοινοποιείται προς τον Υπουργό Οικονομικών. Δεν μας έχει συνηθίσει η Διοίκηση σε τέτοια μέτρα και σε τέτοιες ερμηνείες.
  2. Διαβάζουμε στον τύπο (π.χ. https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/44668) ότι: Δεν επιβάλλονται τα πρόστιμα των διαδικαστικών παραβάσεων του άρθρου 54 του ν. 4174/2013 στις εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις Ε9, οι οποίες υποβάλλονται από την 25η Απριλίου 2019 και αφορούν τα έτη 2014 και επόμενα, μέχρι την ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στο σύνολο της Ελληνικής επικράτειας. Η ολοκλήρωση της ανάρτησης προκύπτει από Διαπιστωτική Πράξη του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο», η οποία κοινοποιείται προς τον Υπουργό Οικονομικών. Γνωρίζει κανείς εάν έχει ήδη πραγματοποιηθεί η εν λόγω ανάρτηση ή πότε αναμένεται (πολύ χονδρικά) να πραγματοποιηθεί ;
  3. Ευχαριστώ για την απάντηση συνάδελφε. Είναι ξεκάθαρο ότι κατασκευάζουν πέτσινα πλεονάσματα για να έχουν "αφήγημα" σε εξωτερικό και εσωτερικό. Θα σκάσει στον επόμενο γιατί κάποτε θα αναγκαστούν να τα διαγράψουν. Προσωπικά δεν αγχώνομαι. Είναι τόσο χοντρό και παράλογο που καταντάει κωμικό και δεν μπορώ να το πάρω στα σοβαρά. Τώρα εάν χρειαζόμουνα π.χ. ασφαλιστική ενημερότητα για κάποιον λόγο, τότε ναι, θα ήταν πρόβλημα και εκεί θα σήκωνε χωρίς δεύτερη κουβέντα αγωγή.
  4. Καλησπέρα, Η περίπτωση μου είναι λιγάκι διαφορετική και δεν ξέρω εάν θα έπρεπε ίσως να ξεκινήσω κάποιον άλλο μίτο. Συγκεκριμένα εγώ διαγράφηκα και από το ΤΕΕ και από το ΤΣΜΕΔΕ τον Σεπτέμβριο του 2016 και παράλληλα έκλεισα και τα βιβλία μου στην εφορία ενώ εν συνεχεία μετανάστευσα στο εξωτερικό. Δεν απασχολούμαι δηλαδή κάπου αλλού ως μηχανικός με ΙΚΑ ή με κάποια άλλη σύμβαση εξαρτημένης σχέσης εργασίας. Δεν ασκώ δηλαδή κανενός είδους δραστηριότητα στην Ελλάδα. Παρ' όλα αυτά το ΤΣΜΕΔΕ και ο ΕΦΚΑ συνεχίζουν να εκδίδουν κανονικότατα ειδοποιητήρια πληρωμής εισφορών (το τελευταίο, μέχρι στιγμής, είναι αυτό του Οκτωβρίου 2017). Και αυτό παρά το γεγονός ότι το ίδιο το ΕΦΚΑ / ΕΤΑΑ μου έστειλε επιστολή (τον Ιούλιο του 2017) στην οποία μου γνωστοποιούσε την διαγραφή μου από την ασφάλισή του με αναδρομική ισχύ από Σεπτέμβριο 2016. Παραθέτω το επίμαχο χωρίο από την επιστολή του ΕΦΚΑ: --%<------------------------------------------------- ΘΕΜΑ: Διαγραφή του (Όνομα Επίθετο) Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με: α) το έγγραφο του Τ.Ε.Ε. με αρ. πρωτ: 24711 / 78480 / 17.11.2016 β) το έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων με αρ. πρωτ. 168869/15.09.2016 σας διαγράφουμε από την ασφάλιση του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, από 15/09/2016, σύμφωνα με το άρθρο 6 του Α.Ν. 2326/40, το άρθρο 23 του από 04.12.1940 Β. Διατάγματος "περί εκτελέσεως του Α.Ν. 2326/40 του Ταμείου Συντάξεων Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων", την υπ' αριθμόν 492 / 06.06.2005 απόφαση του Δ.Σ. του ΤΣΜΕΔΕ, και την από 03.07.2009 γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Νομικών Υποθέσεων του ΕΤΑΑ. Για τυχόν τακτοποίηση εκκρεμοτήτων με τις ασφαλιστικές σας εισφορές θα πρέπει να απευθυνθείτε στο αρμόδιο Τμήμα. Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΠΕΡΙΦ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ & ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ------------------------------------------------->%-- Παρ' όλα αυτά, τα ειδοποιητήρια συνεχίζουν να έρχονται κανονικά έναν χρόνο αργότερα. Κανείς δεν απαντάει στα emails μου επί του θεματος, ούτε το ΕΦΚΑ ούτε το ΤΣΜΕΔΕ. Για την ακρίβεια το ΕΦΚΑ "απαντάει" μετά από μερικές μέρες (εάν μπορεί να θεωρηθεί απάντηση αυτό) προωθώντας το email στο ΤΣΜΕΔΕ και κοινοποιώντας μου την προώθηση. Πέραν τούτου, ουδέν. Είναι η περίπτωσή μου η ίδια με αυτή των άλλων συναδέλφων ?
  5. Συνάδελφοι, σε διάφορυς οδηγούς σε αυτό το νήμα συναντά κανείς (μεταξύ των άλλων) τα ακόλουθα βήματα που πρέπει να γίνουν πριν πάει κάποιος στο ΤΕΕ: κλείσιμο βιβλίων στην ΔΟΥ παύση επαγγέλματος μηχανικού στην περιφέρεια, διεύθυνση τεχνικών έργων Σε διάφορες λοιπόν απαντήσεις / σκονάκια στο παρόν νήμα συναντάμε τα δύο βήματα και με τις δύο πιθανές διατάξεις. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος τι από τα παρακάτω ισχύει? Α. πρέπει να γίνει πρώτα το κλείσιμο στην ΔΟΥ και μετά η παύση του επαγγέλματος στην περιφέρεια Β. το αντίστροφο Γ. δεν έχει σημασία η σειρά. Ευχαριστώ πολύ!
  6. Είμαι Διπλ. Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής και θέλω να διαγραφώ από ΤΕΕ / ΤΣΜΕΔΕ. Το "πρόβλημα" είναι ότι φαίνεται ότι έχω εισόδημα από το τελευταίο εκκαθαριστικό μου και δεν ξέρω εάν και τι λόγους πρέπει να αναφέρω στην αίτησή μου προκειμένου να γίνει αποδεκτή η διαγραφή. Από αυτά που έχω διαβάσει καταλαβαίνω ότι ο μόνος λόγος που μπορώ να επικαλεστώ είναι αλλαγή επαγγέλματος. Άρα υποθέτω ότι πριν υποβάλλω την αίτηση θα πρέπει να έχω κάνει διακοπή δραστηριότητας στην εφορία και ίσως και να έχω ανοίξει άλλη δραστηριότητα (άσχετη με μηχανικούς) και να έχω εγγραφεί σε άλλο ταμείο (π.χ ΤΕΒΕ ή ΙΚΑ). Π.χ. να έχω προσληφθεί από κάποιον άλλο εργοδότη με ΙΚΑ για "κατασκευή ιστοσελίδων". Από την άλλη επειδή και το επάγγελμα του Μηχανικού Η/Υ δεν είναι πολύ οριοθετημένο μπορεί π.χ. το ΤΕΕ αν αποφανθεί ότι και η κατασκευή ιστοσελίδων είναι δραστηριότητα "μηχανικού πληροφορικής". Εν πάσει περιπτώσει, παρακαλώ εάν μπορεί κάποιος συνάδελφος να διαφωτίσει ή ακόμα και να προτείνει κάποιον δικηγόρο που να έχει ασχοληθεί (επιτυχώς) με τέτοια θέματα γιατί δεν έχω και τον χρόνο ή το ψυχικό σθένος να έρχομαι αντιμέτωπος με τις διάφορες γραφειοκρατίες.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.