Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

jamie_lanister

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

675 profile views
  1. @ppanag , @tetris η πολυκατοικία ειναι οικογενειακή. Δεν υπάρχει μετρητής κοινοχρήστων. ο ηλεκτρολόγος μου ειπε οτι πρέπει να μπει ξεχωριστό ρολόι για τον ανελκυστήρα διότι δεν δύναται να πάρει από αλλού ρεύμα, δεδομενου ότι αν πάρει πχ απο το διαμέρισμα μας, υπάρχει περίπτωση σε ωρα που θα λειτουργουν ταυτόχρονα πολλές ενεργοβόρες συσκευές (θερμοσίφωνας, φούρνος κτλ) να μην μπορεί να σηκώσει και το φορτίο του ανελκυστήρα. Επίσης, αν θυμάμαι καλά, μου είπε ότο οι ανελκυστήρες πρέπει να παίρνουν ρεύμα από δικό τους ρολόι, καθόσον αν πάρουν από κάποιο διαμέρισμα, αυτό είναι πα΄ρανομο και δεν πρόκειται να πάρει πιστοποίηση νομιμη, αν το ρευμα του προέρχεται ρολόι κάποιου διαμερίσματος.
  2. σε πολυκατοικία που υπάρχει ήδη τριφασική παροχή ρευματος, θέλουμε να εγκαταστήσουμε ανελκυστηρα (υπάρχει φρεάτιο ήδη). Ηρθε ηλεκτρολόγος και μου ειπε οτι για τον ανελκυστήρα απαιτείται η τοποθέτηση νέου, ξεχωριστού ρολογιού ρεύματος. Πόσο ειναι το συνολικό κόστος τοποθέτησης ενός κανούριου ρολογιού ρεύματος περίπου, μαζι με τυχόν άδειες, εργατικά, υλικά? Ευχαριστώ.
  3. το "ας υποθέσουμε" κολλούσε στο ότι ειναι απίθανο να εγινε πρόβλεψη για να αντεχει η ταρατσα μεγάλο βαρος. Ευχαριστώ παντως
  4. αν υποθέσουμε οτι ισχυει αυτό που λες (το πιο πιθανό βέβαια). το ξεχνάμε ή υπάρχει τρόπος ενίσχυσης της αντοχής της ταράτσας? Ειναι απαγορευτικό το κόστος?
  5. Αν όλα είναι οκ, δηλαδή δυνατά να κατασκευαστουν όλα αυτά.... Τότε θα πρεπει να απευθυνθώ σε εταιρεία πισινων για την πισινα, σε εταιρεία κεραμοσκεπων για το κιόσκι, κτλ ή υπάρχουν τεχνικές εταιρείες που το κάνουν ως ένα συνολικό εργο? Πως τις αναζητώ στο ίντερνετ? Ως "τεχνικές εταιρείες" Πχ??
  6. Καλημερα, θέλουμε να κάνουμε διαμόρφωση στην ταράτσα (πανω απο τον 2ο οροφο, κατασκευής 1999) με ένα κιόσκι και πισινα η καποιο spa. Ο πεθερος μου που έχτισε το σπίτι, μου έχει πει οτι άδεια για επιπλέον όροφο υπάρχει, όποτε για το κιόσκι ξέρω ότι μπορώ να το κάνω. Για την πισινα χρειαζόμαι ειδική μελέτη? Για πισινα προκατ που δεν χρειάζεται άδεια μιλάω. Αλλά με ενδιαφέρει το θέμα του βάρους. Θα το αντέξει? Και για ποσο βάρος ανά τετραγωνικό μετρό περιπου?
  7. Αποφασίσαμε να εγκαταστήσουμε ανελκυστήρα στην πολυκατοικία (οικογενειακη με ισογειο-1ο-2ο όροφο). Πριν απευθυνθώ σε κάποια εταιρεία, τι να προσέξω? (Πρέπει να κάνω συμφωνητικό πιο πριν? / Οι πληρωμές γίνονται προκαταβολικά? Αν τους πω να πλήρωνα ανάλογα με την πρόοδο της εγκατάστασης, είναι σύνηθες? Πως θα εξασφαλιστεί ότι δεν θα χάσω προκαταβολές και χρήματα από πληρωμές αν τυχόν πέσω σε κακούς επαγγελματίες?).
  8. Προσωπικοί λόγοι... Αν αλλάξω γνώμη, μετά δεν θα μπορώ να προσθέσω στάση?
  9. Διάβασα (νομίζω σε αυτήν την σελίδα) ότι σε μικρες πολυκατοικίες είναι καλό να μπαίνει υδραυλικός ανελκυστήρας και επίσης στους υδραυλικούς ανελκυστήρες υπάρχει η δυνατότητα απεγκλωβισμού σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.
  10. Μένουμε σε 3όροφη πολυκατοικία (ισόγειο, 1ος, 2ος). Ενδιαφέρομαι για εγκατάσταση ανελκυστήρα, 2-3 ατόμων με 2 μόνο στάσεις (ισόγειο και 2ο όροφο). Υπάρχει ήδη φρεάτιο. Ποιο είναι περίπου το κόστος? (από μια μικρή ερευνα που έκανα, κατέληξα ότι ταιριάζει ο υδραυλικός ανελκυστήρας) ισχύει αυτό?
  11. ευχαριστώ! να κάνω μια τελευταία ερώτηση? αν μπορεί να εκδοθεί μια άδεια μικρής κλίμακας όπως είπατε, πόσο είναι περίπου το κόστος έκδοσης? (για 20-25 τμ2). Αν έχει σημασία η περιοχή, είμαστε στη Νέα Χαλκηδόνα.
  12. Ξέχασα να πω, μένουμε κοντά στο κέντρο της Αθήνας κ οι διέξοδοι για λίγη απόδραση από την καθημερινότητα (που μας αρέσει) ως γνωστόν είναι λίγες. Θέλουμε να φτιάξουμε κάτι που θα μπορούμε να το χαιρόμαστε τα καλοκαίρια αλλά κ γιατί όχι όσο γίνεται κ το χειμώνα.
  13. Ναι είναι υπερβολικό αυτό στη φωτό, απλώς ήθελα να δείξω τι περίπου έχω στο μυαλό μου (κάτι που να έχει ψησταριά αερίου + κάρβουνου + ξυλοφουρνο με νεροχυτη κ ντουλάπι ώστε να μην ανεβοκατεβαίνω συνέχεια στο σπίτι για υλικά). Μπορείτε να μου υποδείξετε καποιες από τις λύσεις που αναφέρετε, ώστε κ να ικανοποίησω -οσο γινεται- την επιθυμία μου, αλλά συγχρόνως να μην έχω κ νομικό πρόβλημα? Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.