Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Panagiotis T.

Members
  • Περιεχόμενα

    102
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Panagiotis T.

  1. Χρόνια πολλά με υγεία και κάθε ευτυχία σε όλους σας!
  2. Καλησπέρα @Πλήθων, Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση. Είναι λογικό ότι πρέπει να αναγραφούν οι κρατήσεις επί της αξίας του Τ.Π.Υ. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση οι κρατήσεις αντιστοιχούν μόνο στους κλάδους σύνταξης και υγειονομικής περίθαλψης (9.22% επί της αξίας του Τ.Π.Υ.) ή συμπεριλαμβάνουν και κρατήσεις για τους κλάδους Επικουρικής Ασφάλισης κι Εφάπαξ Παροχής (ανάλογα με την επιλεχθείσα Ασφαλιστική Κατηγορία)? Ευχαριστώ.
  3. Καλησπέρα σας, Σχετικά με το ακόλουθο ερώτημά μου είχε γίνει μία σύντομη αναφορά στο άλλο thread ("Βοήθεια με το myDATA για μπλοκάκια"), θεωρώ όμως ότι ταιριάζει στο παρόν thread να γίνουν οι σχετικές διευκρινίσεις. Από τις προηγούμενες απαντήσεις έχω καταλάβει ότι όσοι συνάδελφοι υπάγονται στην παρ. 9 Άρθρο 39 Ν. 4387/2016, καταχωρούν το ποσοστό των ασφαλιστικών εισφορών που παρακρατεί ο εργοδότης τους (για να το αποδώσει μέσω της Α.Π.Δ.) ως μία επιπρόσθετη κράτηση (εκτός του 20% της Παρακράτησης Φόρου). Η ερώτησή μου είναι η εξής (και ζητώ συγνώμη αν δεν έχω κατανοήσει κάτι καλά απ' αυτά που έχω διαβάσει): Έστω περίπτωση μηχανικού που υπάγεται στην παρ. 9 Άρθρο 39 Ν. 4387/2016 και εκδίδει μηνιαίο Τ.Π.Υ. Πρέπει να καταχωρηθούν δύο επιπρόσθετα είδη κρατήσεων ως ακολούθως: Κράτηση 1: 9.22% * Αξία μηνιαίου Τ.Π.Υ. (αντιστοιχεί στους κλάδους σύνταξης και υγειονομικής περίθαλψης) Κράτηση 2: Fixed ποσό 68€/82€/98€ ανάλογα με την επιλεχθείσα Ασφαλιστική Κατηγορία (αντιστοιχεί στους κλάδους Επικουρικής Ασφάλισης κι Εφάπαξ Παροχής) Κατ' επέκταση, ο υπολογισμός του καθαρού ποσού έχει ως εξής (Περίπτωση Α' ) Αξία μηνιαίου Τ.Π.Υ. + 24% * Αξία μηνιαίου Τ.Π.Υ. (Φ.Π.Α.) - 20% * Αξία μηνιαίου Τ.Π.Υ. (Παρακράτηση Φόρου) - Κράτηση 1 - Κράτηση 2 ή Στα Τ.Π.Υ. λαμβάνεται υπόψιν μόνο η προαναφερθείσα Κράτηση 1, ενώ η Κράτηση 2 ζητείται από τον εργαζόμενο μέσω Ειδοποιητηρίου ΕΦΚΑ? Οπότε κατ' επέκταση, ο υπολογισμός του καθαρού ποσού έχει ως εξής (Περίπτωση Β' ) Αξία μηνιαίου Τ.Π.Υ. + 24% * Αξία μηνιαίου Τ.Π.Υ. (Φ.Π.Α.) - 20% * Αξία μηνιαίου Τ.Π.Υ. (Παρακράτηση Φόρου) - Κράτηση 1 Υπάρχει κάποιος άλλος παράγοντας που δεν έχω λάβει υπόψιν μου στο σχετικό υπολογισμό? Τέλος, (συγνώμη, είναι off-topic με την εφαρμογή timologio, αλλά άμεσα σχετιζόμενο με το θέμα) τα ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών που εκδίδονται ανά περίπτωση θα έχουν ως εξής: Περίπτωση Α': Μηνιαία Εισφορά = 10€ (Υπέρ Ο.Α.Ε.Δ.) Περίπτωση Β': Μηνιαία Εισφορά = 10€ (Υπέρ Ο.Α.Ε.Δ.) + 68€/82€/98€ ανάλογα με την επιλεχθείσα Aσφαλιστική Kατηγορία για την Επικουρική Ασφάλιση και την Εφάπαξ Παροχή Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια απάντηση.
  4. Καλησπέρα, Καταρχήν να ενημερώσω ότι η λειτουργία του online συγκριτικού εργαλείου της ΡΑΕ αποκαταστάθηκε. Η διαφορά στην οποία αναφέρθηκες προηγουμένως έγκειται στην εμπορική πολιτική του κάθε προμηθευτή (ή να το πω αλλιώς στα περιθώρια που έχει στο να εφαρμόζει εκπτώσεις αλλά και στο κέρδος που αποσκοπεί). Έπειτα, με βάση τα όσα αναγράφονται στο site των προμηθευτών, και τα τρία διαθέσιμα πακέτα της Ζενιθ συνοδεύονται από αναπροσαρμογή TTF, ενώ αντίστοιχα της ΔΕΗ όχι (με την αναλογική χρέωση να είναι 0,050 (€/kWh) + ΦΠΑ 6%). Σημαντικός παράγοντας είναι κι αν έχει κάποιος τη δυνατότητα (π.χ. αν δεν έχει να πληρώσει πρόωρη λύση Σύμβασης σε άλλο προμηθευτή) να προχωρήσει σε συνδυαστικό πακέτο ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Σε κάθε περίπτωση, επειδή ακριβώς πρόκειται για εμπορική πολιτική των προμηθευτών, θα πρότεινα μια απλή επιβεβαίωση των υποθέσεων που έχουν γίνει με τους προμηθευτές για ορθότερη λήψη απόφασης.
  5. Καλησπέρα, Παραθέτω ιστορικό τιμών των δύο προηγούμενων ετών από ΔΕΗ και σύνδεσμο για τα spot market data από το European Energy Exchange.
  6. Καλησπέρα tzitzikas, Όταν είχα παραθέσει το link εμφάνιζε κανονικά τα πακέτα των προμηθευτών για ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο. Δοκίμασα κι εγώ από Chrome και Firefox κι όντως δεν εμφανίζει τίποτα. Κάποιo update τους στην ιστοσελίδα δεν έχει γίνει σωστά. Θα δοκιμάσω ξανά κι εγώ τις επόμενες μέρες. Μεταξύ των δύο θα πρότεινα το πρόγραμμα myHome GasControl. Πρώτον για τη σταθερότητα στις χρεώσεις προμήθειας έναντι της κυμαινόμενης τιμής TTF που παίζει αυτήν τη στιγμή και δεύτερον για το μικρότερο χρονικό διάστημα δέσμευσης.
  7. Καλησπέρα, Σε πρώτη φάση μπορείς να δεις το εργαλείο που έχει αναπτύξει η ΡΑΕ για τη σύγκριση των παρόχων. Παραθέτω το σύνδεσμο.
  8. Καλησπέρα Hektor, Κι εγώ είχα την ίδια απορία για τα ΤΠΥ που είχα εκδώσει με την εφαρμογή timologio και παρατήρησα ότι το καθημερινό update (κι άρα η μεταβίβαση από την εφαρμογή στο mydata) γινόταν περίπου στις 22:00 της ίδιας ημέρας. Αυτό συνέβαινε κάθε φορά που εξέδωσα ΤΠΥ από την εφαρμογή.
  9. Η επιλογή προσώπου από το Τ.Ε.Ε. απλά ανεκδιήγητη. Πιάνουν τόπο οι εισφορές μας λέμε.
  10. Καλησπέρα και καλή χρονιά, Θα χρειαστεί να εκδώσεις πιστωτικό ΤΠΥ συσχετιζόμενο μέσω της εφαρμογής "timologio" (Επιλογή 5.1). Συμπληρώνοντας το συσχετιζόμενο ΜΑΡΚ που θα σου ζητηθεί η εφαρμογή θα προ-συμπληρώσει τα περισσότερα (αν όχι όλα) στοιχεία από το προηγούμενο παραστατικό. Από το support της ΑΑΔΕ μου είχαν αναφέρει ότι την επιλογή της "Διαγραφής παραστατικού" την έχουν "δώσει" μόνο σε όσους έχουν καταχωρήσει παραστατικό μέσω της ειδικής φόρμας καταχώρισης κι όχι σε όσους διαβιβάζουν παραστατικά μέσω της εφαρμογής "timologio".
  11. Καλησπέρα Αντώνη, Λογικά αναζητείς την Υπουργική Απόφαση A.1138/2020 - ΦΕΚ 2470 /Β/22-06-2020 - Άρθρο 4, Παρ. 6γβ). Μπορείς να δεις επίσης και τη FAQ 11: https://www.aade.gr/sites/default/files/2021-04/FAQs_myDATA_a1138_2020.pdf
  12. Καλησπέρα συνάδελφε, Δεν εμφανίζει σε εμένα τη συγκεκριμένη επιλογή στο myDATA κάτω από το σύνολο αξιών του παραστατικού. Υλοποιείς την τιμολόγηση μέσω της εφαρμογής "timologio" ή μέσω προγράμματος παρόχου/ERP? Κάνω τη συγκεκριμένη ερώτηση καθώς εγώ τιμολόγησα μέσω της εφαρμογής "timologio", επικοινώνησα με το support της ΑΑΔΕ και μου ανέφερε ότι τη συγκεκριμένη επιλογή την έχουν μόνοι οι πάροχοι κι όσοι τιμολογούν μέσω ERP κι όχι όσοι έχουν διαβιβάσει παραστατικό μέσω του "timologio", οπότε να επαληθεύσουμε την απάντηση.
  13. Καλησπέρα κι ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, Ακολούθησα τα βήματα κι εμφανίστηκαν τα οριστικοποιημένα παραστατικά, αλλά αν επιλέξω το παραστατικό που θέλω να ακυρώσω, η εφαρμογή κάνει προβολή του παραστατικού, χωρίς να έχει πουθενά στο κάτω μέρος της οθόνης την επιλογή της "ακύρωσης παραστατικού". Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ρύθμιση που δεν έχω προηγουμένως ενεργοποιήσει?
  14. Καλησπέρα Συντεχνία, για την περίπτωση της εφαρμογής "timologio" όπου το παραστατικό μετά την έκδοσή του δε μπορεί να ακυρωθεί, η μόνη λύση είναι να εκδοθεί Πιστωτικό Τιμολόγιο (κατηγορία 5.1 - Πιστωτικό Τιμολόγιο (Συσχετιζόμενο)) με τα ίδια στοιχεία με το αρχικό Τιμολόγιο? Ευχαριστώ.
  15. Καλησπέρα σας, γνωρίζει κάποιος συνάδελφος τη διαδικασία για την ακύρωση διαβιβασθέντος παραστατικού στο myDATA? Ευχαριστώ.
  16. Καλησπέρα Γιώργο, Προσωπικά ναι, μπορώ να βγάλω.
  17. Καλησπέρα και πάλι, Απλώς μου έκανε εντύπωση καθώς σε προηγούμενους μήνες το "τικάρισμα" είχε γίνει σχετικά άμεσα μετά την ημερομηνία εμπρόσθεσμης εξόφλησης. Αναμένουμε λοιπόν, ευχαριστώ.
  18. Καλησπέρα, Συμβαίνει και σε άλλους συναδέλφους να μην είναι ακόμη "τικαρισμένο" το πεδίο της Εξόφλησης στις Εισφορές 08/2021? Σημείωση: Τις είχα πληρώσει πριν την ημερομηνία εμπρόσθεσμης πληρωμής (30/09/2021)? Ευχαριστώ.
  19. Καλησπέρα @antloukidis. Κεντρικό inverter δε θα πρότεινα καθώς αν πάθει βλάβη αυτός ή ακόμη και να βγει εκτός για λόγους συντήρησης, θα σου βγάλει όλη την εγκατάσταση εκτός λειτουργίας. Το θέμα των πιστοποητικών που αναφέρει ο @btelis δεν το γνωρίζω. Ο ΔΕΔΔΗΕ θέλει απλά να δει μία τελική παροχή ως έξοδο από το σύστημά σου, η οποία θα πηγαίνει στο μετρητή ενέργειας. Επομένως, θα πρέπει οι έξοδοι των επιμέρους συστημάτων να πηγαίνουν ως είσοδοι σε ηλεκτρικό πίνακα και η κοινή έξοδος να οδηγείται στο μετρητή. Τεχνικά πάντως δε νομίζω να υπάρχει θέμα από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ.
  20. Καλησπέρα, Με βάση την Ε. 2037/2019 που παρέθεσε πιο πάνω κι ο @georgegaleosθα ήθελα ορισμένες διευκρινίσεις αν γνωρίζει κάποιος συνάδελφος: Αν μεταφράζω σωστά τις παρ. 3 και 5α, για ελεύθερο επαγγελματία (ατομική επιχείρηση) που έχει μόνο Β2Β κι όχι B2C συναλλαγές δεν υπάρχει υποχρέωση δήλωσης τραπεζικού λογαριασμού, ανεξαρτήτως αν ο ΚΑΔ του εμπίμπτει στη λίστα της με αριθμ. 45231/2017 ΚΥΑ. Ο έλεγχος για την ορθή δήλωση ή μη επαγγελματικού λογαριασμού (δηλαδή στην ουσία αν έχει ΚΑΙ B2C συναλλαγές πέρα από B2B) πραγματοποιείται με την περιοδική δήλωση Φ.Π.Α. κι άρα είναι τριμηνιαίος? Πραγματοποιείται κάθε μήνα? Θέλω να πω ότι π.χ. έστω κάποιος ότι κάνει έναρξη επαγγέλματος στην αρχή ενός φορολογικού τριμήνου και σκοπεύει να έχει μόνο B2B συναλλαγές. Παρέρχεται ένας μήνας από την ημερομηνία έναρξης και δεν έχει δηλώσει επαγγελματικό λογαριασμό (με βάση τα προηγούμενα). Εκδίδει το πρώτο Τ.Π.Υ. στο τέλος του φορολογικού τριμήνου κι αφορά μόνο συναλλαγή με επιχείρηση. Υπάρχει περίπτωση να επιβληθεί στο ενδιάμεσο (αφού παρέλθουν 30 ημέρες από την έναρξη επαγγέλματος) το πρόστιμο για τη μη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού? Ευχαριστώ.
  21. Καλησπέρα. Παραπέμπτω στις σελ. 30-31 ενός εκ των manuals του κατασκευαστή όπου δείχνει τυπικά ηλεκτρολογικά διαγράμματα εφαρμογών. Στη σελ. 31 υπάρχει και σχετικό Υπόμνημα με το τι ακριβώς σημαίνουν τα IM, CM, DM-1 κ.λπ. Manual Αν χρειαστείς κάτι περαιτέρω Destav, γράψε σχετικό post.
  22. Καλησπέρα Δημήτρη, η ιδιότητα αιτούντος είναι "Μη Μισθωτός". Πήγαινε κανονικά στο ραντεβού κι εξήγησε από κοντά την κατάσταση εφόσον σου έκλεισαν ραντεβού τόσο σύντομα. Μια αίτηση θα πρέπει να συμπληρώσεις για να σου δώσουν Αποδεικτικό Απογραφής. Αυτή είναι η όλη διαδικασία. Έπειτα, το συγκεκριμένο έγγραφο το δίνεις ως ανγτίγραφο στον Εργοδότη για να σε εντάξει και στην Α.Π.Δ. του τρέχοντος μήνα. Καλή τύχη!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.