Μετάβαση στο περιεχόμενο

panos_auk

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Ραφήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

panos_auk's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους! Ψάχνω στον κανονισμό προεκτιμώμενων αμοιβών (ΦΕΚ2519/20.07.2017) να βρω πως μπορώ να υπολογίσω την προεκτιμώμενη αμοιβή στατικής μελέτης για μεταλλική στέγη κλειστού γυμναστηρίου αλλά δεν βγάζω άκρη... Βρίσκω για ολόκληρα κτίρια, όχι μόνο για τη στέγη. Έχει κανείς κάποια σχετική εμπειρία; Φαντάζομαι θα το πάω με τον γνωστό τρόπο με ΓΕΝ. 4 για υπολογισμό αμοιβής ανάλογα με τον χρόνο απασχόλησης...
  2. Τον κ. Καρλαύτη τον γνώρισα στο ΕΜΠ το 2008. Σπούδασα στο εξωτερικό αλλά παρακολούθησα κάποια μαθήματα στο ΕΜΠ (μέσω Δοαταπ), κι ένα από αυτά ήταν το "Σχεδιασμός Μεταφορικών Συστημάτων" που ηταν δικο του. Επισης ειχα συμμετασχει και στις προετοιμασιες αλλα και στη διεξαγωγη του 4ου Συνεδριου Συγκοινωνιολογων το 2008 και μου δοθηκε η ευκαιρια να τον γνωρισω λιγο καλυτερα. Ηταν απιστευτος ανθρωπος και αν και ειχα απο τοτε να τον δω, η ξαφνικη του απωλεια μ'εχει συγκλονισει. Πριν λιγο γυρισα απ'την κηδεια του. Ηταν απ’τους ανθρωπους που θα ηθελα να ξανασυναντησω στη ζωη μου…αλλα όχι ετσι όπως τον συναντησα σημερα…για τελευταια φορα… Ηταν χαρισματικος καθηγητής, εξαιρετος συγκοινωνιολογος και ωραιος Ανθρωπος (το κεφαλαιο Α δεν μπηκε τυχαια). Ακομπλεξαριστος, ευπροσιτος και χωρις καθολου επαρση αν και ακρως επιτυχημενος. Ανοιχτος σε ολους! Τετοιοι ανθρωποι δεν γεννιουνται καθε μερα. Αισθανομαι τυχερός που τον γνωρισα και παρακολουθησα εστω κι ένα μαθημα του. Και ταυτοχρονα ατυχος που δεν συνεργαστηκα ακομα περισσοτερο μαζι του για να μαθω ακομα περισσοτερα πραγματα από έναν μεγαλο μηχανικο και ανθρωπο. Ηταν από τις προσωπικοτητες που και για 5 λεπτα να βρισκοσουν στο ιδιο χωρο μαζι του και να μιλαγες, δεν τον ξεχναγες ποτε. Ηταν το «κατι διαφορετικο» στο Πολυτεχνειο. Πιστευω ότι ειχε εισαγαγει αλλα ηθη κι άλλες νοοτροπιες στη σχολη αλλα και στη χωρα μας γενικοτερα. Είναι μεγαλη η απωλεια για ολους μας, και για τη Σχολη, και για την Ελληνικη αλλα και την Παγκοσμια ακαδημαϊκη κοινοτητα μα πανω απ’ολους και όλα, για την οικογενεια του. Για τη συζυγο του και τα 4 παιδια του, που θα αναγκαστουν να μεγαλωσουν χωρις τον πατερα τους. Αλλα που θα είναι και περηφανα για παντα, για το ποιος ηταν ο πατερας τους. Καλη δυναμη στην οικογενεια του και κουραγιο. Καλο ταξιδι κυριε Καρλαυτη και… Καλη ανταμωση… Με ανθρωπους σαν κι εσας εκει πανω…δεν θα φοβηθουμε να’ρθουμε κι εμεις όταν θα’ρθει η ωρα… Και όπως ειπε και ο κ. Γκολλιας στην ομιλια του στην Εξοδιο Ακολουθια σας…ΑΘΑΝΑΤΟΣ!
  3. φιλε μου αυτο κανω καθε μερα ολη μερα...ενημερωνω!αλλα πολυ λιγοι ακουνε, ειδικα οταν η λυση που τους προτεινεται ειναι ακριβη...
  4. συμφωνω. Αλλα αν βρει με καποιο τροπο τι εχει εισχωρησει στο σκυροδεμα πως θα το βγαλει ή/και αντιμετωπισει?
  5. Πρωτα πρεπει να γινει μια αυτοψια και να εξακριβωθει η ακριβης κατασταση του σκελετου. Ενανθρακωση αν δεν ειναι σε αστικο κεντρο (που φαινεται να μην ειναι) ή σε βιομηχανικη ζωνη μαλλον δυσκολο να υπαρχει. Μετα την αυτοψια ακολουθει η επισκευη του σκυροδεματος (αν αυτο εχει κριθει αναγκαιο) με επαλειφομενα κονιαματα (με αναστολεις διαβρωσης) πανω στον οπλισμο και πληρωση τοιχον φωλιων που προεκυψαν απο αποκολλησεις με επισκευαστικα τσιμεντοκονιαματα (ινοπλισμενα και ελεγχόμενης συρρικνωσης). Στη συνεχεια θα πρεπει να εφαρμοστει και καποια επιφανειακη προστασια φυσικα για να σταματησει η φθορα του σκελετου σκυροδεματος. Αυτη θα μπορουσε να γινει με επαλειφομενα στεγανωτικα τσιμεντοειδους βασης (ενος ή δυο συστατικων) ή καποια προϊόντα εμποτισμου. Το μειονεκτημα των τελευταιων ειναι οτι αν καποια στιγμη ρηγματωσει το σκυροδεμα θα ανοιξει την "πορτα" για να μπουν ξανα οι επιθετικοι χημικοι παραγοντες οπως τα χλωριδια. Ενα ελαστικο τσιμεντοειδες 2 συστατικων αντιθετως (δευτερο συστατικο=λατεξ) δεν θα ειχε τετοιο προβλημα. Το θεμα ειναι ομως και το κοστος...αν ειναι να τα πληρωσει χρυσα τοτε δεν θα μπει στη διαδικασια... Η ιδεα με το σοβατισμα ισως ειναι ενδιαφερουσα...γιατι δεν θα ειναι κατι προσωρινο (που θα κοστισει και αρκετα) αλλα κατι μονιμο, αν κι εφοσον προβλεπεται σοβατισμα...Μπορει να μπει ενα προσμικτο στεγανωτικο (σε υγρη μορφη ή σκονη) στον σοβα κι ετσι να επιτευχθει προστασια.
  6. Καλημερα σε ολους! Μια ερωτηση παιδια...δουλευω σε ιδιωτικη εταιρεια με μπλοκακι, ειμαι πολιτικος μηχανικος. Απουσιασα 2 ημερες απο τη δουλεια μου λογω ασθενειας, εχω παρει χαρτι απο τον γιατρο που με εξετασε και θελω να ρωτησω τι δικαιουμαι να πληρωθω για αυτες τις μερες...?Τιποτα, τη μιση αμοιβη ή ολοκληρη? οποιος γνωριζει και μπορει να βοηθησει θα του ημουν υποχρεος...Επισης αν δεν ειναι κοπος μπορει να μου πει καποιος τι θα συνεβαινε αν δεν δουλευα με μπλοκακι αλλα με κανονικη υπαλληλικη σχεση?ετσι για να ξερω... Ευχαριστω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.