Μετάβαση στο περιεχόμενο

GregarGR

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Ξάνθη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

531 profile views

GregarGR's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι, χρειάζομαι τα φώτα σας σαν νέος μηχανικός. Εχω λοιπόν οικία με οικοδομική άδεια του 2007 που προέβλεπε την ανέγερση 5 διώροφων κατοικιών με υπόγειο. Στο οικόπεδο υπάρχει σύσταση και εγώ έχω αναλάβει την ένταξη μιας εκ των 5 στις διατάξεις του Ν4495/17. Μιά απο τις αυθαιρεσίες που έχω εντοπίσει ειναι η η εξης: 1) Επέκταση Εξώστη προς την κάθετη πλευρά στο Ισόγειο, (σε εκείνο το σημείο προβλεπόταν κλιμακοστάσιο το οποίο κατέληγε σε βεράντα, όπου βρισκόταν και η κεντρική είσοδος. Ενώ στον 1ο όροφο προβλεπόταν μεγαλύτερος εξώστης. Σύμφωνα με το άρθρο 99 πάρ. η, ββ, δδδ): όσο αφορά την εξαίρεση υποβολής μελέτης στατικής επάρκειας: πρόβολοι με προσαύξηση μέχρι τριάντα τοις εκατό (30%) του εμβαδού τους και μέχρι είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) του πλάτους τους. Στη δικιά μου περίπτωση η βεράντα του Ισογείου όπου προβλεπόταν να γίνει η σκάλα και επι εδάφους και να γίνει η κύρια πρόσβαση, έχει μετατραπεί σε μπαλκόνι. Το ποσοστό υπέρβαση του είναι 40% με επιπλέον εμβαδόν 3,60 τ.μ. Θα μπορούσα κάπως να αποφύγω την ΜΣΕ, εφόσον η διάσταση του μπαλκονιού έχει αλλάξει μόνο προς την κάθετη πλευρά (μήκος); Ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι, Μου παρουσιάστηκε η εξής υπόθεση, προϋφιστάμενο κτίριού του 55, με άδεια προσθήκης ορόφου του 1967, έχει βγει 40 πόντους ο πάνω όροφος πάνω από το πεζοδρόμιο, ακόμα έχουν κατασκευαστεί αυθαίρετος μπαζωμένος εξώστης, και σκαλοπάτια πέρα από τα όρια της Ο.Γ. και Ρ.Μ. (ταυτίζονται). Έχω την εξής απορία: 1) Για τον πάνω όροφο, η δεξιά πλευρά προεξέχει 40εκ άλλα επειδή το βάθος στα σημεία εκείνα (νόμιμα) είναι 17μ, και είναι μικρότερο του 5% μπορεί να τακτοποιηθεί. Για το κάτω σημείο η προεξοχή είναι επίσης 40εκ άλλα το βάθος είναι 5,54 μ (νόμιμο). Μπορώ να προχωρήσω σε τακτοποίηση αυτού? Σαν νέος συνάδελφος που προσπαθεί να βγάλει άκρη σε αυτό το μπάχαλο (4495/17) , σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι, Είμαι νεος ελ. επαγ. Πολ. μηχανικός, εδω και μια βδομαδα έχω ανοίξει τα βιβλία μου στην εφορία και έχω αρχίσει σιγα σιγα να κυνηγάω δουλίτσες. Επειδή βλεπω οτι υπάρχει αρκετή δουλίτσα στα ΕΠΑ, αποφάσισα να ασχοληθώ και με αυτα, απλα επειδή είμαι λιγο στα τυφλά μηπως θα μπορούσε κάποιος να με κατατοπίσει λιγο? Αρχικά, πέρα απο το ΤΕΕκενακ, χρειάζομαι αλλο λογισμικό η ειναι αρκετό για να κανω τη δουλεια μου? Δεύτερον, υπάρχει κάποιος οδηγός να με κατατοπίσει, κάποιο εφαρμοσμενο παράδειγμα, και τι να δώσω ιδιαίτερη προσοχή? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας εκ'τών προτέρων.
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι! MEng Πολιτικού Μηχανικού στο Greenwich - 2015 MSc Water Engineering στο Sheffield - 2016
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.