Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Rumpelstiltskin

Members
  • Περιεχόμενα

    109
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by Rumpelstiltskin

  1. Συνάδελφοι, επιτρέπεται τελικά να κάνει ο ωφελούμενος επιπλέον εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης παράλληλα με το πρόγραμμα στο εξοικονομώ 2021? Νομίζω οτι υπήρχε στον οδηγό μια παράγραφος που το απαγόρευε στα προηγούμενα εξοικονομώ και μετά καταργήθηκε. Και καλά για να μην 'κλέβει' στην επίτευξη ενεργειακού στόχου. Γιατί στο Β ΠΕΑ οφείλουν να καταγραφούν όλα και να συνυπολογιστούν. Η πραγματική κατάσταση.
  2. Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Μια άλλη ερώτηση γιατί τηλεφωνικά δεν βλέπω να επικοινωνώ. Ένας προμηθευτής στα Καταβληθέντα Ίδια Κεφάλαια βγάζει κόκκινο -0.05 ευρώ. Στήλες Επιστροφές κλπ κλπ είναι όλα Ο και πουθενά αλλού κόκκινο. Άρα δεν χρειάζονται επιστροφές καταλαβαίνω. Το ποσό επιχορήγησης έχει εξαντληθεί πλήρως. Πρακτικά ο προμηθευτής έχει πάρει 5 λεπτά παραπάνω δηλαδή (παραστατικά μείον πληρωμές). Κάνω κάτι ή θα προχωρήσει μετά όταν κλείσω όλα τα δικαιολογητικά? Πρέπει να επιστρέψει στον ωφελούμενο το ποσό αυτό? Ευχαριστώ.
  3. Καλή εβδομάδα κύριοι συνάδελφοι. Μια ερώτηση: Ο μάστορας θερμοπρόσοψης, λέει ότι δεν βάζει ποτέ ένσημα και πληρώνει ΕΦΚΑ κανονικά σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Το εξοικονομώ όμως ρωτάει αν υπάρχουν ένσημα και να ανεβάσω χαρτιά. Η μικρής κλίμακας θα βγει, θα κάνουμε έναρξη στο ΙΚΑ ΑΜΟΕ κλπ κλπ και τα παράβολα πού θα τα βάλω? Στην πιάτσα υπάρχει τρόπος να μπουν αλλού αλλά στο εξοικονομώ??? Γιατί θα πρέπει να ταυτίζονται φαντάζομαι με τον μάστορα που έκοψε τιμολόγιο... Η να μην περάσω καθόλου δικαιολογητικά ΙΚΑ στο εξοικονομώ? Αλλά απαιτείται ΕΕΔΜΚ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΕΦΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΝΣΗΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ.. Φαντάζομαι δεν είμαι ο πρώτος που το αντιμετωπίζει αυτό, όπως υπάρχουν και περιπτώσεις που οι κατασκευαστές είναι εταιρείες και έχουν αυτοί ασφαλισμένους τεχνίτες εντός και εκτός εξοικονομώ.. Και εκεί αλλού τα ένσημα? Παρεμπιπτόντως κάνω ό,τι μπορώ να είμαι νόμιμος σε όλα. Ευχαριστώ.
  4. Κύριοι συνάδελφοι μια ερώτηση γιατί έχω μανούρα με συνάδελφο Β' ΠΕΑ και ιδιοκτήτη κατ' επέκταση χωρίς να φταίω. Το ρωτάω γιατί σίγουρα (θα) ενδιαφέρει και άλλους: Το σενάριο Α' ΠΕΑ βγάζει 100kwh/m2 κατανάλωση κτιρίου, το Β' ΠΕΑ βγάζει κατανάλωση 105, δηλαδή 5% χειρότερο από το σενάριο-στόχο, αλλά μικρότερο του 10% απόκλιση. Έχουμε μείωση επιδότησης 0,5*κλπ ή όχι? Ή το 10% αφορά την εξοικονόμηση? Δηλαδή: Α' ΠΕΑ 500, σενάριο Α ΠΕΑ 100, άρα εξοικονόμηση 400. Β' ΠΕΑ 105. Έλεγχος 500-105 = 395 και πρόστιμο 0,5*τετραγωνικά διαμερίσματος*5 ?? Ή επειδή 400*0,9=360, αν απλά πιάσω εξοικονόμηση πάνω από 360 είμαι κομπλέ? Διαβάζοντας τον οδηγό και τώρα αλλά και όταν πρωτοβγήκε, καταλαβαίνω και έλεγα ότι για μέχρι 10% απόκλιση είμαστε κομπλέ, για 10%-30% τρώμε το 0,5*κλπ και πάνω από 70% πάμε για προσθήκη νέων εργασιών από τον ιδιοκτήτη για να πιαστεί ο ενεργειακός στόχος. Κάνω κάπου λάθος? Μπορεί.. Αλλά με τρέλαναν στα τηλέφωνα... Ευχαριστώ.
  5. Σε ευχαριστώ συνάδελφε. 14-20KW αντλία. Αντί για 1,5-2x έπρεπε να πω 2-3x αλλά δεν ήθελα να καρφώνομαι. 1 υπνοδωμάτιο Κι υπάρχει ήδη μόνωση.. Δε λέω παραπάνω.. Επίτηδες έδωσα λιγότερες πληροφορίες. Το ερώτημα παραμένει όμως, θα υπάρξει πρόβλημα με το εξοικονομώ ή ΚΕΝΑΚ αν μπουν τα πιο μικρά? Και ο δεσμευμένος προϋπολογισμός θα πέσει ή θα μείνει ίδιος ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ και μπορώ να το μοιράσω αλλού? Βέβαια δεν ζητάει τα μέγιστα ποσά ανά κατηγορία αλλά έχει χώρο.. Και ελέγχεται και η πρόταση παρεμβάσεων υποτίθεται από τον Β' ΠΕΑ.. Ευχαριστώ και πάλι.
  6. Δύο ερωτήσεις κύριοι και κυρίες, αν έχει τύχει σε κάποιον εμπειρικά στο εξοικονομώ 2021. Μιλάμε για έργο που δεν έχει κατασκευασθεί ακόμα. Σκέφτομαι αν έχει νόημα να ασχοληθώ σε κάθε επίπεδο. Είμαστε σε απόφαση υπαγωγής και τη διαβάζω. 1) Στην πρόταση παρεμβάσεων συναδέλφου βλέπω αντλία θερμότητας άνετα 1,5-2 φορές σε σχέση με τι θα έβγαζε μια μελέτη θέρμανσης ή έστω υπολογισμός Pgen κλπ. 2) Στον ηλιακό πρόταση για 200λτ σε μικρό διαμέρισμα 65τμ. Σκέφτομαι αν στην πράξη μπει μικρότερη αντλία (κατόπιν μελέτης θέρμανσης και μικρότερος ηλιακός προφανώς) αν θα έχουμε πρόβλημα. Εννοώ και ως προς το εξοικονομώ και ως προς τον ΚΕΝΑΚ. Το ξέρω ότι θα πληρωθούμε τις μικρότερες κατηγορίες δαπάνης αφού βάζουμε μικρότερα άρα θα πέσει ο επιλέξιμος προϋπολογισμός. Ή χάνω κάτι κι είναι "έξυπνος" τρόπος να ανεβάζουμε τον προϋπολογισμό και να τον "φάμε" αλλού αφού δεσμεύτηκε για εμάς?? 3)Και ένα τελευταίο ερώτημα, στα ΠΕΑ, ΗΤΚ, κλπ θα ανεβάσουμε για την πιστοποίηση μόνο ΑΠΥ κλπ πλέον ή θέλει όπως παλιά και αποδείξεις από το e-banking? Ευχαριστώ.
  7. Σε ευχαριστώ πολύ συνάδελφε. Αυτό με τρώει κι εμένα για αυτό ρώτησα. Πιστεύω ότι θέλει περιγραφή ΘΧ και ΜΘΧ (συνολική επιφάνεια 150τμ - ωφέλιμη 100τμ όσο είναι το ισόγειο).. Αν κάποιος συνάδελφος έχει γνώμη ας πει αν και μάλλον για εκεί πάμε..
  8. Καλημέρα και χρόνια πολλά συνάδελφοι. Έχω μια ερώτηση να σας κάνω γιατί δεν θυμάμαι αν το έχω ξανααντιμετωπίσει στο παρελθόν και γέρασα...:D Έχω ΠΕΑ για μια πώληση μονοκατοικίας (μαζί με το οικόπεδο εννοείται), όπου έχουμε ισόγεια κατοικία (θερμαινόμενο προφανώς) και υπόγεια αποθήκη (μη θερμαινόμενο). Επίσης μία ανεξάρτητη απόθήκη στο οικόπεδο που προέκυψε από τακτοποίηση. Σημειωτέον το ισόγειο με την υπόγεια αποθήκη ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ (ΣΚΑΛΑ). Η απάντησή μου στον ιδιοκτήτη/συμβολαιογράφο ήταν ότι θα βγάλω ΠΕΑ μόνο για το ισόγειο με χρήση κατοικία (μονοκατοικία φυσιολογικά) και δεν θα αναφέρω πουθενά (ούτε θα συνυπολογίσω) τα τετραγωνικά της υπόγειας αποθήκης. Επίσης δεν θα φάινεται σε κανένα χαρτί και η ανεξάρτητη απόθήκη που είναι σε άλλη θέση στο οικόπεδο. Δηλαδή αν είναι 100τμ ισόγεια κατοικία, 50τμ υπόγεια αποθήκη και 20τμ ανεξάρτητη αποθήκη, θα εκδόσω μόνο για 100τμ κατοικία και τίποτα άλλο (προφανώς υπολογιστικά θα έχει από κάτω την μη θερμαινόμενη αποθήκη). Οι απόθήκες δεν βγάζουν ΠΕΑ έτσι κι αλλιώς. Το ότι είναι μέσα στον όγκο της μονοκατοικίας με προβληματίζει βασικά η υπόγεια αποθήκη μή πως πρέπει να την περιγράψω σαν ΜΘΧ. Πολλές φορές μπερδεύουμε στο μυαλό μας τα ΠΕΑ, τον ΚΕΝΑΚ με τον ΓΟΚ.. Κάνω κάπου λάθος? Ευχαριστώ.
  9. Και πάλι είναι ερώτηση για helpdesk αυτή, αλλά αν δεν κάνω λάθος το 30% του προυπολογισμού στο πρώτο εξάμηνο (μετά την οριστική υπαγωγή παρεμπιπτόντως) το έχουν βάλει ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ (Η ΔΑΝΕΙΟ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ώστε να αναγκάζει τους ωφελουμένους να συμμετέχουν και να βάζουν μπροστά το μερίδιό τους, δείχνοντας φερεγγυότητα και ότι δεν θα παρατήσουν το έργο ενώ έχουν πάρει επιδότηση και γίνουν όλες οι εκταμιεύσεις στο τέλος ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ. Κι αφού γίνει αυτό, τότε θα μπαίνει η επιδότηση στο συνολό της σε λογαριασμό του δικαιούχου να τη διανείμει με τιμολόγιο μέσω τραπέζης στους προμηθευτές/αναδόχους. Τώρα, πώς θα αποδεικνύεται όντως δεν ξέρω, αλλά φαντάζομαι με φωτο και παραστατικά με κατάλληλες ημερομηνίες (δεν είμαι helpdesk όμως..). Στην πλατφόρμα που να δεις τέτοια πράγματα ακόμα.. Εδώ παιδεύόμαστε με τους ελέγχους ακόμα.
  10. Ωραία, είδαμε λίγη κίνηση τουλάχιστον, αν και πρακτικά δεν είδαμε τίποτα πάλι.. Γράφτηκαν 2 γραμμές κώδικα δηλαδή. Η δουλειά από πίσω μας ενδιαφέρει κι ελπίζω να προχωρήσει με πολιτική βούληση γιατί κάθε μέρα τα τηλέφωνα χτυπάνε πιο πολύ σε εμάς παρά υπουργείο νομίζω... Το ΤΕΕ και το ΥΠΕΚΑ θεωρώ ότι πάνε με βάση όσα τους ζητούν από πάνω γιατί από μόνοι τους δεν μπορούν να ξεμπλοκάρουν τίποτα.. Όσοι είναι σε κατάσταση ελέγχου θα ειδοποιούνται ατομικά λέει στην αρχική σελίδα (άρα δεν κατάλαβα αν και πότε θα βγαίνουν συγκεντρωτικοί πίνακες από δω και πέρα.. Μπορεί και καθόλου..) Απ, ό,τι βλέπω και συζητάω ένα 10-20% πρέπει να είναι σίγουρα σε έλεγχο, νομίζω, χωρίς επίσημα στοιχεία, εννοείται.
  11. Συνάδελφε σε απασχολεί το ίδιο που απασχολεί και όλους τους υπολοίπους δηλαδή Αυτές είναι ερωτήσεις για το helpdesk βασικά κι όχι για εδώ. Από το πρόγραμμα θα σου πουν ότι εφόσον έχεις σωστή κατατεθημένη ΗΤΚ, γιατί να κολλήσει κάπου στο μέλλον? Δεν υπάρχει φόβος απένταξης. Σωστό μεν, αλλά εγώ είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και έχω πελάτες ιδιώτες (idiots κατά την αγγλική) και ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΑΓΩΓΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ. Και κολώνουν οι περισσότεροι. Και καλά κάνουν. Και προφανώς δεν θα τρέχει και το εξάμηνο που θα πρέπει να εκτελέσεις και να πληρώσεις το 30% των εργασιών. Πέστο στον πελάτη ότι η ημερομηνία για ΗΤΚ λήγει σε 5 μήνες και τουλάχιστον μέχρι τότε δεν θα έχει οριστική υπαγωγή κατά 99,99% όπως έχει δείξει η φάση με τους αρχικά ενταχθέντες με τα μόρια και δες συμπεριφορά.. Οι μισοί αιτούντες τουλάχιστον έχουν ήδη αποθαρρυνθεί γιατί βλέπουν ότι φέτος κάηκε η χρονιά ανεξάρτητα πότε μπήκαν γιατί το πρόγραμμα πάει πολύ αργά. Ποιος εμπιστεύεται την ομαλή συνέχεια? Έχει πάει κανείς για δάνειο από τους πρώτους? Έχει κανείς οριστική υπαγωγή από τους πρώτους?
  12. Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω σχόλια επί των δικών μου κειμένων και η διάσταση που βάζεις είναι σημαντική. Το ότι μπαίνουν όλοι ενώ είχαμε μοριοδότηση είναι κλασικού τύπου ελληνική πατέντα και δεν διαχωρίζει όντως καλές και "δουλεμένες¨ προτάσεις με σωστή συνεννόηση μεταξύ πελάτη και μηχανικού. Ευνοεί το "με το κιλό" για άλλη μία φορά όντως. Και πάλι όμως, νομίζω ότι το να μπαίνουν πολλοί είναι καλύτερο πρακτικά. Κι ας έχω φάει απλήρωτες ενίοτε ώρες επί ωρών να "βελτιστοποιώ" παρεμβάσεις και ραντεβού με πελάτες ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες. Και σας παρακαλώ, βαριέμαι να ξανατσακώνομαι για πολλοστή φορά εδώ μέσα για το τι εννοώ "με το κιλό αιτήσεις στο φτερό".
  13. Α και ξέχασα, το 90% τήρησης των στόχων του ΠΕΑ, δεν μπορεί να έχει κάποια σχέση με το πόσοι θα μπουν. Είναι δείκτης ατομικός και ξεχωριστός στον καθένα. Όλοι όσοι έκαναν αίτηση θα πρέπει να το τηρήσουν, είτε ανέβηκαν 3 κατηγορίες είτε 6. Δε νομίζω ότι σχετίζεται με την σχετική κατάταξη. Είναι προαπαιτούμενο ατομικά για τον καθένα, σαν επίτευξη στόχου, δεν επηρεάζει ο ένας του άλλου. Είναι 90% του δικού του ΠΕΑ και μόνο. Δεν έχει να κάνει με το πόσο σωστό και ακριβές είναι σε σχέση με τα ΠΕΑ των άλλων. Αν κάποιοι κάνουν καφρίλες στα ΠΕΑ θα φανεί και θα επηρεάσει τη δική τους αίτηση και μόνο. Άσε που τους αφήνει και περιθώριο διορθώσεων και προσθήκης νέων παρεμβάσεων για επίτευξη του στόχου. Εκτός αν εννοείτε ότι όσοι δεν έπιαναν το 90% ούτε το 70% με νέες παρεμβάσεις θα απεντάσονταν και θα αντικαθιστόνταν από τους επιλαχόντες, και εκεί είναι η αδικία, που δεν ξέρω αν συμφωνώ μεταξύ μας. Τα "αναληθή", για να μη χρησιμποποιήσω άλλο όρο, ΠΕΑ είναι πρόβλημα, όχι το 90% επί των ενεργειακών στόχων αυτών.
  14. Το γεγονός ότι ξέρετε (ξέρουμε) όλα τα ονόματα από τα σκευάσματα δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό.. Στα λιγότερο σοβαρά τώρα (όπως θα έπρεπε), στην ουσία με τις 10 παρατάσεις έχουμε πελάτες που είναι στους επιλαχόντες και καίγονται αν και πότε θα μπουν οριστικά με 100000 τηλέφωνα να ξεκινήσουν και χωρίς απαίτηση ΗΤΚ ακόμα, και ταυτόχρονα άλλους δυνητικά επιλέξιμους με ταυτότητες κατατεθημένες επίσης να κάνουν 10000 τηλέφωνα αν είναι οριστικά επιλέξιμοι και αν ξεκινήσουν μη χάσουν τα λεφτά τους. Όλοι σταματημένοι πρακτικά εκτός από κάποιους γενναίους ή έχοντες. Και είμαστε φθινόπωρο.
  15. Σε πιστεύω κι έχεις δίκιο. Όμως όντως γίνεται χαμός έξω. Ένα από τα πολλά. Αν πχ την τακτοποίηση που λες την (έχει) κάνει άλλος συνάδελφος? Να τον βάλω φυλακή? Απλή υπαγωγή θέλει και στην ΗΤΚ οριστική. Αν δεν τη δώσει? Η δεν πληρωθεί? Η τσακωθεί με τον ιδιοκτήτη? Δικό τους πρόβλημα αλλά χάνουμε δουλειά. Μπορείς να είσαι τυπικός και να ελέγξεις σχεδόν τα πάντα. Είναι πολλά στη μέση όμως που εμφανίζονται. Ό,τι ανάφερα είναι όλα υπό πραγματικές υποθέσεις ανά την Ελλάδα. Τεσπα. Ευχαριστώ για το χρόνο και τη διάθεση βοήθειας γενικότερα. Το εξοικονομω είναι όντως πιο απλό αλλά αναφέρεται στο μεγαλύτερο κόμπλεξ του Ελληνα, την κατοικία που τη θέλει και παράνομη και επιδοτούμενη κλπ κλπ. Εμείς δε φταίμε αλλά εμείς πρέπει να βγάζουμε τα κάστανα από τη φωτιά. Επίσης ΗΤΚ εφαρμόστηκε πρώτη φορά και σαν αντικείμενο μηχανικού για πολλούς συναδέλφους, χώρια στα πλαίσια του εξοικονομώ.
  16. 1ον) Συγγνώμη για τον τρόπο που γράφω. 2ον) Δουλεύουμε σε άλλη χώρα μάλλον αλλά να σου πω την αλήθεια μπορεί εγώ να είμαι κακός στη δουλειά μου (αν και στα 10 μόνο 2 ήταν στις παραπάνω περιπτώσεις κωλύματος, όλα τα άλλα όμως ισχύουν στην πράξη και δεν τα παίρνω πίσω). 3ον) Ας μας πει κάποιος το ποσοστό που δεν κατέθεσαν ΗΤΚ και βλέπουμε 4ον) Αναφέρεσαι σε ανάληψη μόνο "καθαρών" περιπτώσεων πολεοδομικά κλπ κλπ, ενώ στην Ελλάδα γίνεται χαμός. Έτσι θα έπρεπε να αναλαμβάνουμε 1 στα 10, και στο λέει ένας που τσακώνεται πολλάκις με πελάτες και παράνομους συναδέλφους. 5) Ας με διαψεύσουν και άλλοι συνάδελφοι. 6) Μίλησα λίγο επί προσωπικού γιατί αλλιώς θα τρελαθούμε. 7) Γιατί να τσακωνόμαστε σε φόρουμ με καύσωνα και χωρίς κέρδος. Σας αγαπάω όλους. Θίγω όμως τα κακώς κείμενα όμως γιατί με δυσκολεύουν απίστευτα ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ.
  17. Συμφωνώ με τη συνάδελφο Μαρία για αυτό το λόγο έγραψα κι εγώ για "ανάληψη ρίσκου". Χωρίς οριστική υπαγωγή όντως δεν έχεις νομικά κάποιο δικαίωμα για επιδότηση. Τελεία. Στην πιάτσα ας το χειριστεί όπως θέλει ο καθένας και καταλαβαίνει. Είναι επίσης γεγονός ότι μεγάλος αριθμός δεν κατέθεσε ΗΤΚ εγκαίρως και για αυτό η παράταση. Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε το ποσοστό που κατέθεσε, γιατί απ' ό,τι πιάνω με τις κεραίες μου πιστεύω 1 στους 2 δεν κατέθεσε άρα θα κοβόταν. Και γιατί θα κοβόταν? Γιατί άλλοι δεν είχαν κάνει ενοποιήσεις, άλλοι δεν είχαν συστάσεις οριζοντίου, άλλοι χιλιοστά, άλλοι δεν έβρισκαν χαρτιά από πολεοδομίες, εργατικές κατοικίες κλπ κλπ. Σε άλλους έλεγαν οι συμβολαιογράφοι "έλα σε 3 μήνες και βλέπουμε", σε άλλους το κτηματολόγιο "έλα σε 1 μήνα" και βλέπουμε.. Επίσης επειδή είναι Ελλαδάρα πολλοί έκαναν αιτήσεις στο φτερό κι έλεγαν άμα μπω τότε θα φτιάξω τα συμβόλαια κλπ κλπ. Μην πληρώνω τζάμπα συμβολαιογράφους Ε9 αλλαγές κτηματολόγια κλπ κλπ. Έτσι κι αλλιώς ο Μηχανικός είναι βλάκας και θα γράψει ότι του πω... Ιδιαίτερα άμα είναι νέος ή υπό μανατζάρισμα παλαίουρα συναδέλφου. Επίσης ακόμα και στις καλύτερες οικογένειες γίνονται λάθη σε κάποιες αιτήσεις. Ανθρώπινο είναι. Χωρίς κίνητρο. Επίσης γίνονται και λάθη με κίνητρο για να κοροιδέψουμε το κράτος με γνώση μηχανικού και όταν έρθει η ώρα ΗΤΚ να γίνεται μπάχαλο (που γι' αυτό την έβαλε το υπουργείο ΝΩΡΙΣ - ΓΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΕ). Επίσης υπάρχουν τακτοποιήσεις που δεν προχωράνε ή πού τσακώνονται ή δεν βρίσκουν χαρτιά οι ιδιοκτήτες από παλιούς συναδέλφους (και που δουλεύουν ακόμα αλλά και συνταξιοδοτημένους). Υπάρχουν άπειροι τρόποι να κολλήσει εξοικονομώ, πιο πολλοί τρόποι να γίνουν μπιπ όσο καλά και να στηθεί ο φάκελος. Απλά, και ορθώς κατά τη γνώμη μου, στο 2021 οι έλεγχοι γίνονται όλοι στην αρχή και όχι στο τέλος (ΒΛΕΠΕ ΗΤΚ) και δεν θα έχουμε τα χουνέρια με το Αυτονομώ 2020 και τις αναμονές για χαρτούρες και εκταμιεύσεις και κάθε τρίμηνο βλέπουμε αναβολή. Έτσι οι επιλαχόντες θα το μάθουν πιο νωρίς κα κατά τη γνώμη μου φεύγει μεγάλο βάρος μετά την επιτυχή υποβολή ΗΤΚ στο πρόγραμμα (με την επιφύλαξη του δανείου που έχουμε δει διάφορα στο παρελθόν). Αν αυτά που λέω δεν τα έχει συναντήσει κανείς ή δεν τα έχει δει από φίλους και συναδέλφους του πάω πάσο. Και όπως πάντα δεν υπονοώ ότι είμαι καλύτερος ή χειρότερος από κανένα συνάδελφο, απλά ένας από αυτούς που προσπαθούν να βρουν μια άκρη με το χάος, κι ελπίζω απ΄όσα λέω να φαίνεται μια έστω μικρή τριβή με το αντικείμενο. Στην Ελλάδα το κτιριακό απόθεμα είναι καταγεγραμμένο με χίλιους διαφορετικούς τρόπους, ηλεκτρονικά σε πρώιμο στάδιο, και τακτοποιημένο ή ατακτοποίητο ή παράνομο με άλλους χίλιους τρόπους και το εξοικονομώ και κυρίως μέσω της ΗΤΚ τα βγάζει όλα στη φόρα και είναι το κερασάκι στην τούρτα όπως ξαναείπα. (Νομίζω με βάση την παραπάνω ανάλυση και καταγραφή πραγματικότητας θα πρέπει να με ψηφίσετε να μπω σύμβουλος εξοικονομώ στο ΥΠΕΚΑ και το ΤΕΕ)
  18. @Incas13 Με βάση τον οδηγό του προγράμματος μπορείς μετά την έκδοση του 1ου ΠΕΑ να κάνεις παρεμβάσεις (με φωτο κλπ κλπ όπως λένε οι συνάδελφοι) και έχει γίνει και στο παρελθόν και γίνεται και από άλλους ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ τώρα. ΟΜΩΣ, όπως λένε και στο ΤΕΕ και έχουν δίκιο, τώρα έχουμε ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΥΣ, ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΥΣ και ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει οριστική υπαγωγή ακόμα. Άρα αν πχ προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα πχ με ΗΤΚ ή δάνειο ή οτιδήποτε άλλο στο μέλλον όταν και αν θα έρθει η σειρά σου και δεν γίνεις ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ τα έργα θα μείνουν απλήρωτα. Άρα κάνε ό,τι θέλεις αλλά να ξέρεις και ποια είναι η πραγματικότητα. Άσπρα μαύρα κίτρινα μπλε καραβάκια.....καλέ
  19. Επειδή πάμε προς το τέλος της περιόδου κατάθεσης των ΗΤΚ και όσο και να προσπαθούν να βοηθήσουν οι συνάδελφοι του ΤΕΕ (και ΥΠΕΚΑ?) για το τρέχον εξοικονομώ, εγώ βλέπω στην πράξη ότι γίνεται πανικός με τακτοποιήσεις, ΗΤΚ, τετραγωνικά, συμβολαιογράφους, ενοποιήσεις, κλπ κλπ τις τελευταίες; μέρες και προφανώς η βόμβα σκάει στα χέρια του τελευταίου από όλη την αλυσίδα που όλως τυχαίως είναι όποιος συνάδελφος έχει αναλάβει την αίτηση του κάθε εξοικονομώ. Προσοχή τί υπογράφουμε και σε ποιον και για ποιο λόγο. Δυστυχώς φτιάχνουμε περιουσίες και Ε9 και κτηματολόγια και τακτοποιήσεις και πολεοδομικά άλλων συναδέλφων, και μόνο με ενεργειακή αναβάθμιση δεν ασχολούμαστε. Ανεξάρτητα αν θα δώσει η κυβέρνηση επιπλέον κονδύλια ή όχι ή θα τους βάλει όλους, προβλέπω αρκετούς επιλέξιμους να μη συνεχίζουν λόγω αυξημένου κόστους υλικών και ΗΤΚ που δεν κλείνουν σε αυτή τη φάση. Μακάρι να κάνω λάθος, γιατί χάνουμε δουλειά στην οποία έχουμε επενδύσει τουλάχιστον σε χρόνο και κάποιοι και εν δυνάμει ως κατασκευαστές σε χρήμα...
  20. Για Μακεδονία και Θράκη έλεγα για τα τρελα μόρια και τα Κ1, αλλού μας βγήκαν. Σκεφτείτε τί έχει δει το ΤΕΕ στα Α' ΠΕΑ.. Εξοικονομώ 2021: Δειγματοληπτικό έλεγχο των ΠΕΑ ζητά το ΤΕΕ Ηπείρου https://news.b2green.gr/20138
  21. Ο συνάδελφος scorpylos σας τα έγραψε πολύ ωραία χτες και όντως έχετε τη δυνατότητα να μη δίνετε έγκριση για οτιδήποτε. Εσείς είστε δικαιούχος. Αν θέλετε τα σταματάτε και όλα και δεν παίρνετε καμιά επιδότηση. Ο λόγος όμως που δεν σας απάντησε φαντάζομαι κανένας πριν είναι ότι το μισό κείμενο περιέχει χαρακτηρισμούς που δεν ξέρουμε αν είναι αλήθεια ή όχι για κάποιον που μπορεί να είναι ή να μην είναι μηχανικός ή οτιδήποτε άλλο. Δεν μας αφορά. Επομένως δεν απαντήσαμε φαντάζομαι οι περισσότεροι γιατί μάλλον έπρεπε να πάτε σε φόρουμ δικηγόρων και όχι μηχανικών.. Χωρίς ιδιωτικά συμφωνητικά, με χαρακτηρισμούς ακραίους κλπ κλπ. τί να πούμε δηλαδή? Αν και νομίζω αυτό που θέλατε σας το απαντήσαμε ήδη. Καλή συνέχεια κα προσοχή σε ό,τι υπογράφετε και με ποιον συμφωνείτε από δω και περα (αν θεωρήσουμε ότι λέτε αλήθεια εσείς που δεν μας ενδιαφέρει - δεν είμαστε δικαστές). Επίσης στο παρόν φόρουμ είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες η (συντριπτική) πλειοψηφία άρα αλλωνών υποθετικές υποθέσεις δεν μας ενδιαφέρουν, όπως θα σας πουν και οι δικηγόροι οι οποίοι είναι η αλήθεια ιδιαίτερα με το περσινό εξοικονομώ έχουν ανοίξει πολλές υποθέσεις σαν τη δική σας απ' ό,τι βλέπω από την πιάτσα..
  22. Κύριοι και κυρίες όσοι είχαν επιφυλάξεις επιβεβαιώνονται. Αν και προσωπικά είμαι σχετικά χαρούμενος, είδα κάτι 60,65,70,75 μόρια ανά την Ελλάδα. Τί είναι αυτά ρε? Για φυλακή.. (όχι ότι θα θιχτεί κανένας γατούλης από αυτό..) Τα μόρια αυτά δεν πιάνονται σε ΠΕΑ. Όσοι έχουν εμπειρία καταλαβαίνουν. Τι Φ/Β, τι ΑΜΕΑ, τι πολύτεκνοι, τι άσπρα, τί μαύρα, ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΡΙΑ. Τα πολύ βαθιά Η κατηγορία δεν πάνε πάνω από 60-65 μόρια με υπερφουλ αναβαθμιση και πολύ βοήθεια.. Αν βέβαια "λέμε" ότι ανεβαίνουμε 5-6 κατηγορίες με 5χιλ-10χιλ ευρώ τότε ίσως.. Ε ρε γλέντια στα Β ΠΕΑ.. (αν φτάσουμε ποτέ εκεί)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.