Μετάβαση στο περιεχόμενο

xalekosx

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

335 profile views

xalekosx's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας Έχω τελειώσει ηλεκτρολόγος μηχανικός από ΤΕΙ και θέλω να βγάλω όλες τις άδειες που δικαιούμαι . Δεν έχω δουλέψει ποτέ σαν ηλεκτρολόγος διότι τώρα τέλειωσα και ούτε έναρξη επαγγέλματος έχω κάνει, το μόνο που έχω στα χεριά μου είναι το πτυχίο από το ΤΕΙ. Πήγα στην Νομαρχία της περιοχής μου και μου είπαν πως δικαιούμαι να βγάλω αυτά που γράφω πιο κάτω : 1) Εγγραφή στα μητρώα 2) Άδεια για ηλεκτρολογικά 3)Άδεια για μηχανολογικά Το ερωτήματα μου είναι: Για ποιο λόγο να κάνει κάποιος εγγραφή στα μητρώα, θα του χρειαστεί κάπου; Και το δεύτερο που θέλω να ρωτήσω είναι αν υπάρχει κάτι άλλο από άδειες που μπορώ να βγάλω και απλά παρέλειψαν να μου το πουν ή αν χρειάζεται να γραφτώ κάπου άλλου; Δεν γνωρίζω πολλά διότι τώρα τελείωσα.
  2. Καλησπέρα σας Αρχικά θέλω να ζητήσω συγγνώμη εάν γράφω σε λάθος ενότητα το ερώτημα μου. Έχω ένα οικόπεδο το όποιο είναι μακριά από την περιοχή που μένω και όταν πέρασα από εκεί μια μέρα είδα πως ο γείτονας είχε φτιάξει ένα γκαράζ από σιδηροκατασκευη και από ότι έμαθα είναι εκεί περίπου 2-3 χρόνια .Όταν το είδα αυτό θεώρησα καλό να πάω να του μιλήσω όπως έγινε κιόλας ώστε να το πάρει από το οικόπεδο, η απάντηση του ήταν ότι <δώσε μου λίγους μήνες γιατί έχω προβλήματα με το αυτοκίνητο δεν ξέρω που να το βάλω κλπ> , εγώ τον άφησα 2 μήνες για να βρει μια λύσει αλλά και πάλι δεν το είχε πάρει από εκεί , του έχω μιλήσει 2-3 φορές και όλο χρόνο μου ζηταει αλλά δεν βλέπω να το παίρνει από εκεί. Θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει και έχει την διάθεση να μου πει πως μπορώ να κινηθώ , πρεπει να παω στην αστυνομία, πολεοδομία κλπ διότι με έχει ταλαιπωρήσει πάρα πολύ αυτή η κατάσταση . Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  3. Με συγχωρείτε για το νέο θέμα δεν ήξερα που άλλου θα μπορούσα να γράψω. Το ερωτημα μου και ο λόγος που έγραψα εδω στο Forum ήταν αν θα μπορούσα να τα κάνω μονός μου αυτα που χρειάζονται. Σε τοπογράφο έχω απευθυνθεί.
  4. Καλησπέρα σας Έχω ένα οικόπεδο με σπίτι μέσα το όποιο χαρακτηριζόταν με τους χάρτες του 45 ως ΑΝ (Αναδασωτέο ) ενώ τώρα μου το χαρακτηρίζει ως Δ.Α (Δασικό άλλης μορφής). Τώρα θα πρέπει να κάνω ένσταση αλλά για να γίνει η ένσταση θα πρέπει να βρω τις συντεταγμένες του οικόπεδου και να κάνω τεχνική έκθεση για αρχή. Το ερώτημα μου είναι , γίνεται να κάνω την τεχνική έκθεση μόνος μου και να βρω με ακρίβεια της συντεταγμένες του οικόπεδου με κάποιο τρόπο ή με την αγορά κάποιου Gps ;
  5. Σε ευχαριστώ σταυρό για την απάντηση σου. Να σε ρωτήσω και κάτι αλλά πράγματα: 1o Εγώ μόλις πηρά το πτυχίο μου και δεν έχω κάποια δουλεία τώρα , θα πρέπει να ασφαλιστώ κάπου ή να βγάλω κάρτα ανεργίας; 2o Αν δουλεύω όχι σαν ηλεκτρολόγος σε κάποιο εργοστάσιο και παράλληλα παίρνω καμία δουλεία ηλεκτρολόγου στην περιοχή κατοικίας μου τότε που πρέπει να ασφαλιστώ; Γιατί στην ουσία θα είμαι μισθωτός στο εργοστάσιο και ελεύθερος επαγγελματίας αν παίρνω καμία δουλειά μονός μου.
  6. Έκανα αναζήτηση αλλά δεν βρήκα ακριβώς αυτό που θέλω εγώ . Δηλαδή σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεται η άδεια άσκησης επαγγέλματος και αν χρειάζεται υποχρεωτικά να βγάλω ώστε να ακολουθήσω το επάγγελμα αυτό ή αν μπορώ να δουλέψω και χωρίς να βγάλω.
  7. Γνωριζει καποιος σχετικα με αυτο που ρωτησα να μας πει
  8. Έχω τελειώσει ηλεκτρολόγος μηχανικός απο ΤΕΙ.
  9. Καλησπέρα σας. Έχω τελειώσει ηλεκτρολόγος μηχανικός από ΤΕΙ και έχω κάποιες απορίες σχετικά με το τι πρεπει να κανω τωρα και με τις άδειες. Την άδεια άσκησης επαγγέλματος πρέπει να την βγάλω υποχρεωτικά και να ασφαλιστώ μετά στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. αλλιώς δεν μπορώ να δουλέψω σαν ηλεκτρολόγος πουθενά ή δεν χρειάζεται;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.