Jump to content

persepolis88

Members
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About persepolis88

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχ/γος & Αερ/γος Μηχ/κος

Recent Profile Visitors

196 profile views
 1. Σαν διπλωματούχος μηχανολόγος μπορείς να έχεις εξωτερική συνεργασία με συνεργείο και να χορηγείς αυτή την υπεύθυνη δήλωση ή απαιτείται να έχεις δικό σου συνεργείο?! Με άλλα λόγια ο εγκαταστάτης και ο χορηγός της υ/δ απαιτείται να είναι το ίδιο πρόσωπο?
 2. Σαν διπλωματούχος μηχανολόγος μπορείς να έχεις εξωτερική συνεργασία με συνεργείο και να χορηγείς αυτή την υπεύθυνη δήλωση ή απαιτείται να έχεις δικό σου συνεργείο?! Με άλλα λόγια ο εγκαταστάτης και ο χορηγός της υ/δ απαιτείται να είναι το ίδιο πρόσωπο?
 3. Σε περίπτωση που κάποιος αναρωτηθεί το ίδιο πράγμα: το ΤΕΑΥΕ που διεκπεραίωσε την αίτηση είναι αρμόδιο για τη γνωστοποίηση του Αρ. Καταχώρησης. Τώρα αν απαντήσει στο τηλέφωνο άλλο θέμα.
 4. κι εγώ τον Αριθμό καταχώρησης Τ.Α. ψάχνω. Έχω λάβει έγκριση κι έναν Αρ. πρωτ. Ενδέχεται να είναι το ίδιο πράγμα, γνωρίζει κάποιος;
 5. Καλησπέρα, έκανα την αίτησή μου στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΣΕΠΕ για εγγραφή στο μητρώο τ.α. και μου ήρθε απάντηση με την έγκριση μετά από λίγες ημέρες. η ερώτησή μου αφορά στο ότι η απάντηση δεν αναφέρει πουθενά τον Αριθμό καταχώρησης Τ.Α. παρά μόνο έναν Αρ. Πρωτ. Παίζει να είναι το ίδιο; Πιθανώς να έρθει κάποια άλλη απάντηση εν καιρώ;
 6. Καλησπέρα, έβγαλες άκρη με αυτά που ζητούσες; Αν ναι καλό θα ήταν να παραθέσεις εδώ τις απαντήσεις. Επίσης τι είναι το ππδ;
 7. Ευχαριστώ Tetris, Η άδεια είναι του '92, η οικοδομή κτίστηκε το '96 και οι εργασίες στις οποίες αναφέρομαι έγιναν το 2013. Ναι οκ Πιν 1 αλλά γιατί με τους παλιούς συντ/ές προ του '99; Πρέπει να παει με την ημερ/νία της άδειας ανεξαρτήτως του πότε έγινα οι εργασίες;
 8. Από το ΙΚΑ ύστερα από ερώτησή μου μου είπαν πως είχε γίνει απογραφή. Μου είπαν πως πρέπει να τους παραδώσω συμπληρωμένο Πιν 1 (με τους παλαιούς συντ/ές, πρό του '99) και τεχνική έκθεση με την επιμέτρηση για τις εργασίες που έγιναν. Έχει λογική να μου ζητούν Πιν 1 ενώ δεν πρόκειται ούτε για κατασκευή νέου κτιρίου ούτε για προσθήκη κατ' επέκταση ή καθ' ύψος υφιστάμενου; Πιθανόν να μπερδεύτηκε η υπάλληλος αντι να μου πει Πιν 3;; Και εν πάσει περιπτώσει ποιά η διαδικασία τέλος πάντων; Παω στο χώρο καταγράφω εργασίες και ποσότητες και γράφω μια τεχνική έκθεση που λέει πως τοποθετήθηκαν τόσα τμ μάρμαρο, τόσα μέτρα σοβατεπιά, τόσα ζεύγη σκαλομέρια και τόσα μέτρα μαρμάρινη επίστρωση στηθαίων, συμπληρώνω και τον Πιν 3 κι αυτό ήταν; Στην έκθεση πρέπει να γραφτεί ότι βάσει των μετρούμενων εργασιών και του Πιν 3 τα ημερομίσθια που απαιτούνται είναι τόσα; Ευχαριστώ, κάθε βοήθεια είναι πολύ καλοδεχούμενη μιας και έχω φάει αρκετές ώρες χωρίς αποτέλεσμα με τα του ικα.
 9. Καλησπέρα, Γνωστός μου είχε αναθέσει την επίστρωση του δαπέδου υπάρχουσας κατοικίας στον τάδε μάστορα το 2013. Πρόσφατα βρέθηκε στο ΙΚΑ για άσχετο λόγο και τον πληροφόρησαν πως εκκρεμεί να προσκομίσει μια επιμέτρηση από μηχανικό για τις εργασίες δαπέδου που είχαν γίνει. Τι περιλαμβάνει μια τέτοια έκθεση; Πρέπει να συμπληρωθεί και να κατατεθεί κάποιος από τους τρεις Πίνακες του ΙΚΑ; Γνωρίζετε αν προβλέπεται κάποιο πρόστιμο δεδομένου του ότι οι εργασίες έχουν περατωθεί εδώ και 6 χρόνια; Έχει δικαίωμα ένας μηχ/γος μηχανικός να κάνει την επιμέτρηση; ευχαριστώ
 10. Ευχαριστώ, πολύ χρήσιμο. Κάποιοι χαρακτήρες κειμένου δεν εμφανίζονται, μπορώ να κάνω κάτι?
 11. Όπως και στην περίπτωση υπερυψωμένου δαπέδου, τον θεωρείς ΜΘΧ και δεν τον υπολογίζεις σαν θερμαινόμενο όγκο. Για το δεύτερο, η γνώμη μου για τη χρήση είναι πολυκατοικία.
 12. Είχα πάει σε ένα σπίτι για πεα τις προάλλες και όταν ζήτησα από τον ιδιοκτήτη να πάμε στο λεβητοστάσιο μου είπε πως και να πάμε δεν θα δω τίποτα γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα μπροστά στο λέβητα και εκτός αυτού το ταμπελάκι είναι σβησμένο και δεν φαίνεται τίποτα. Μου είπε πως το καύσιμο είναι ελαιοπυρήνας και πως έχει κατασκευαστεί από τοπική βιοτεχνία το μηχάνημα (πιθανότατα μη πιστοποιημένο δλδ). Πως θα χειριζόσασταν εσείς την περίπτωση? i) Δεν θα βγάζατε πεα και θα του εξηγούσατε το λόγο. ii) Θα αγνοούσατε τον λέβητα και θα προχωρούσατε με τις 3 Α.Θ. της οικίας και πιθανό θεωρητικό σύστημα θέρμανσης για την πλήρη κάλυψη. Τα καλά νέα είναι ότι ο ιδιοκτήτης δεν το βιάζεται το πεα και του είπα πως θα πάρω τότε λίγο χρόνο για να ρωτήσω γνώμες από άλλους συναδέλφους και θα του απαντήσω.
 13. Καλησπέρα, Ο φάκελος του εν λόγω κτιρίου στην οικεία ΥΔΟΜ δεν περιέχει μελέτη θερμομόνωσης. Περιέχει μόνο αρχιτεκτονικά, τοπογραφικά, παθητική πυροπροστασία, μελέτη κολυμβητικής δεξαμενής και προϋπολογισμό. Όσο για τα παραστατικά των υλικών ο ιδιοκτήτης επιμένει ότι δεν τα έχει. Τηλεφώνησα και στον π.μ. του οποίου το όνομα είδα πάνω στα σχέδια του κτιρίου στον φάκελό του στην ΥΔΟΜ και μου είπε πως τα σχέδια αυτά αφορούν την τακτοποίηση του κτιρίου σύμφωνα με τον Ν. 4178. Είναι δυνατόν το κτίριο να κατασκευάστηκε δίχως άδεια δόμησης και στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης να έσπευσε για νομιμοποίηση? Ίσως έτσι να εξηγείται η απουσία μελέτης θερμομόνωσης. Έχει δοκιμάσει κανένας να καλέσει πρόσφατα την Επιθεώρηση Νοτίου Ελλάδος/ Τμήμα Επιθεώρησης Ενέργειας στο 2106969097 (pdf buildingcert); Όλη μέρα χθες και σήμερα η γραμμή είναι πεσμένη. Το τελευταίο πράγμα που θα κάνω σχετικά με αυτό το ΠΕΑ είναι να στείλω ένα mail στο Υπουργείο ([email protected]) ή στο ΤΕΕ ([email protected]) και φυσικά θα κοινοποιήσω εδώ την απάντηση. Αν δεν βρεθεί άκρη με τα U νομίζω η συμβουλή του @tetris είναι η καλύτερη, σιγά μην κάτσεις να πάρεις το ρίσκο ενός ελέγχου για 50 ή 100 ευρώ. Γνωρίζει κάποιος σε ποια διεύθυνση θα πρέπει να το στείλω από τις παραπάνω ή σε κάποια διαφορετική? Απαντάνε ή είναι όπως τα τηλέφωνα?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.