Jump to content

persepolis88

Core Members
 • Content Count

  206
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 Ουδέτερη

1 Follower

About persepolis88

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχ/γος & Αερ/γος Μηχ/κος

Recent Profile Visitors

609 profile views
 1. Περιφέρεια Κρήτης, Ποιές είναι οι 2 που είχαμε παλιά? Σόρυ το '13 τελείωσα και σαν ελεύθερος έχω 2 χρόνια. Δικαιολογητικά τίποτε το ιδιαίτερο, ταυτότητα, δίπλωμα, βεβαίωση εγγραφής ΤΕΕ, φωτογραφίες και παράβολο. Screenshot οι αναγγελίες.
 2. Καλησπέρα συνάδελφε, Εγώ πέρσι τον Γενάρη πήρα τις αναγγελίες οπότε δεν νομίζω να έχει αλλάξει κάτι από τότε. Πήρα συγκεκριμένα: Εγκαταστάτης εγκ/εων καύσης (ΠΔ 114/12) Εργοδηγού (ΠΔ 115/12) Εργοδηγού ψυκτικού (ΠΔ 1/13) Εργοδηγού υδραυλικού (ΠΔ 112/12) Εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου (ΠΔ 108/13). Αυτή είναι για να υποβάλλεις ΥΔΕ στη ΔΕΗ αν σε ενδιαφέρει. Τα πήρα μετά από (επί τόπου) αίτηση στη Διευ/νση Ανάπτυξης της περιφέρειας και παράβολο 17 κάτι ευρώ. Λες να διαφέρει η διαδικασία από περιφέρεια σε περιφέρεια? περίεργο..
 3. Ναι στην ισχύ βάζεις 0. Δες εδώ το μήνυμα του συναδέλφου @akaliak
 4. Όχι ΜΘΧ τα δωμάτια! Αν δεν έχουν σύστημα θα βάλεις θεωρητικό.
 5. το άθροισμα της "αντοχής" (kg) του κάθε άξονα, τι όχι? Νόμιζα ότι γίνεται αυτή η παραδοχή με βάση τα όσα λέει στο ΠΔ, Άρθ. 1 παράγραφος γγγ)
 6. Καλησπέρα και καλή εβδομάδα, Σε περίπτωση 3αξονικού, αν οι 2 πίσω άξονες πλοιρούν τις αποστάσεις του Π.Δ. 1161 της 13/14.12.1977 και θεωρούνται "ζεύγος" αξόνων για τους υπολογισμούς φορτίσεων-ευστάθειας μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ζεύγος με έναν άξονα στη μέση της μεταξύ τους απόστασης και με max επιτρεπόμενο φορτίο το άθροισμα?
 7. Καλησπέρα, ναι κάτοψη με κόκκινη dashed για την θερμαινόμενη επιφάνεια. Και τα τετραγωνικά της και των μθχ.
 8. Σωστά 26άρι είναι (τόνους). Από ένα ζυγολόγιο που μου έδωσαν η φόρτιση μπροστά είναι 5415kg, μάλλον η ζύγιση έγινε πριν την τοποθέτηση γερανού, θα το διευκρινίσω. Ο γερανός είναι 1390kg από φυλλάδιο κατασκευαστή. Για τη μελέτη χρειάζομαι 2 ζυγίσεις (αφού τοποθετηθεί και η καρότσα) μια με πλήρες φορτίο και μια με το φορτηγό άδειο, σωστά? Στο χαρτί του τελωνείου έχει μόνο αυτές τις πληροφορίες που φαίνονται στην εικόνα. Έχεις ιδέα που να ψάξω για το ταμπελάκι? ευχαριστώ
 9. Σε ποιά Νομοθεσία βασίζεται η μελέτη φόρτισης αξόνων π.χ. ή η μελέτη τοποθέτησης γερανού (μετασκευή) που είναι οι συνηθέστερες που ζητώνται? Έχω βρει διάφορες νομοθεσίες (συμπεριλαμβανομένης της Αριθμ. Β1/37499/3103 εγκ. ΥΜΕ που λέει τα δικαιολογητικά για την ταξινόμηση) αλλά καμία δεν λέει τι πρέπει να περιλαμβάνει αυτή η μελέτη. Το 3αξονικό φορτηγό VOLVO FH της φωτογραφίας ήταν αρχικά ψυγείο το οποίο ξηλώθηκε, ενισχύθυηκε το σασί, τοποθετήθηκε υδραυλικός γερανός παπαγαλάκι και πρόκειται να τοποθετηθεί και καρότσα. https://ibb.co/4dp5JQK Έχω ψάξει στο νετ και δεν μπορώ να βρω
 10. Θόρυβος προκαλείται από την υψηλή ταχύτητα των καυσαερίων και τις απότομες-ακατάλληλες αλλαγές στη διεύθυνσή τους. Όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλή η διαφορά θερμοκρασίας καυσαερίων στην εξαγωγή-καυσαερίων στην απόληξη της καμινάδας είναι μεγάλη, η διαφορά πυκνότητας ομοίως και το φαινόμενο του ελκυσμού εντονότερο και οι ταχύτητες υψηλότερες.
 11. Για πώληση (όχι παραγωγή) άρτου από πρατήρια-εργαστήρια ζαχαροπλαστικής απαιτείται κάποια επιπλέον διαδικασία-γνωστοποίηση?
 12. Άλλη χρήση η εμπορική (θέλει ΠΕΑ) π.χ. και άλλη αυτή του εργαστηρίου (δεν θέλει) παρόλο που και τα 2 είναι επαγγελματικοί χώροι. Δεν μπορείς να εγκαταστήσεις εργαστήριο σε κτίριο που έχει χρήση κατάστημα. Χωρίς να είμαι σίγουρος πρέπει να ελεγθεί αν μπορεί να γίνει γίνει αλλαγή χρήσης κατοικία -> εργαστήριο για την περιοχή που είσαι και αν ναι με τι κόστος. Και να επανεξετάσει ο ιδιοκτήτης αν θέλει να προχωρήσει με αυτή την "μόντα"
 13. Μήπως πρόκειται απλώς για έναν χώρο που κάνει ο άνθρωπος το χόμπι του? Για κατοικία μεζονέτα πρόκειται? Υποθέτω πως σε οικοδομικές άδεις και Ε9 φαίνεται σαν κατοικία. Προσωπικά αν μου είχαν αναθέσει το ΠΕΑ για όλο το κτίριο και έβλεπα πως το ¨εργαστήριο¨ που λες δεν έχει μόνιμο χαρακτήρα και ότι κατά τα άλλα ο χώρος είναι φτιαγμένος να προορίζεται για κατοικία θα το έβγαζα κανονικά, δηλαδή από αυτά που λες το 1ο.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.