Μετάβαση στο περιεχόμενο

persepolis88

Core Members
  • Περιεχόμενα

    385
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

3 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/γος & Αερ/γος Μηχ/κος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

5.043 profile views

persepolis88's Achievements

Community Constructor

Community Constructor (3/15)

  • Helpful Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

63

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, δεν έχω δει πουθενά στις τοτεε διάκριση για μη ηλεκτροδοτούμενες περιοχές. Θα έβαζα τα θεωρητικά για Θ-Ψ-ΖΝΧ.
  2. καλησπέρα, Έχω παρόμοια περίπτωση χώρου για παιδιά όπου θα γίνονται θεατρικά παιχνίδια και εργαστήρια, μουσικοκινητική κλπ. Από το πρωί προσπαθώ να βρω ποια είναι η αδειοδοτούσα αρχή στα τηλέφωνα και δεν μπορώ. Υγειονομικό, Πρωτοβάθμια, Δήμος, Διεύθυνση ανάπτυξης έχω προσπαθήσει και δεν είναι. Μήπως γνωρίζει κάποιος; Συνάδελφε @ΗΛΙΑΣ Ζ. εσύ τι έκανες; Δεν πρόκειται για ΚΔΑΠ το οποίο από ότι κατάλαβα υποχρεούται να απασχολεί παιδαγωγό.
  3. Καλησπέρα, Φαντάζομαι σε πολλούς θα έχει τύχει παρόμοια περίπτωση: Θέλω να ανανεώσω πιστοποιητικό πυροπροστασίας σε έναν φίλο ιδιοκτήτη γυμναστηρίου χωρίς αμοιβή. Επειδή όπως γνωρίζετε η διαδικασία είναι πλέον ηλεκτρονική μέσω ΤΕΕ, δεν θα ένιωθα άνετα να μην κόψω παραστατικό. Νοείται ΑΠΥ με μηδενικό ποσό ή κόβουμε κάτι μικρό ώστε να επιβαρυνθούμε ελάχιστα (π.χ. 30 ευρώ)? ευχαριστώ
  4. Ευχαριστώ για την απάντηση. Σωστά, τόσο μικρές προσθήκες δύσκολο να σε "τραβήξουν" σε ριζική ανακαίνιση. Έστω πως δεν πρόκειται για ριζική ανακαίνιση: Μελέτη ΚΕΝΑΚ μόνο για την προσθήκη? Κατασκευή της προσθήκης με τις προδιαγραφές ΚΕΝΑΚ (κέλυφος και ΗΜ) χωρίς σύνταξη ΜΕΑ και χωρίς υποχρέωση επίτευξης συγκεκριμένης κατηγορίας? Έχω καταλάβει πως ισχύει το 2. Εσείς τι πιστεύετε?
  5. Καλησπέρα, Το όριο των 50 τ.μ. για τις λειτουργικά εξαρτώμενες προσθήκες έχει καταργηθεί? Δηλαδή σε προσθήκη π.χ. 10 τ.μ. κατ' επέκταση λειτουργικά εξαρτώμενη κάνουμε έλεγχο ριζικής ανακαίνισης κι αν προκύψει πως είναι ριζική εφαρμόζουμε ΚΕΝΑΚ σε όλο το κτίριο (υφιστάμενο και προσθήκη)?
  6. Καλημέρα @akis73 Ανεβάζω απάντηση σε σχετική ερώτηση προς τον σύλλογο ΗΜ μηχ. Δυτικής Μακεδονίας που ταυτίζεται με τα λεγόμενα των @dib και @hkamp
  7. καλησπέρα, Οι παράμετροι που επηρεάζουν τους υπολογισμούς της ενεργειακής απόδοσης είναι οι βαθμοί απόδοσης της μονάδας παραγωγής, του δικτύου διανομής, των τερματικών μονάδων και η ισχύς των βοηθ. μονάδων. Το πεδίο της ισχύος δεν επηρεάζει άμεσα τους υπολογισμούς, αλλά η πραγματική ισχύς της μονάδας παραγωγής θερμότητας (αυτή που γράφει το ταμπελάκι ή αυτή που λέει η μελέτη θέρμανσης) μπορεί να μεταβάλλει τους προαναφερόμενους β.α. Αν κάνεις επιθεώρηση βάζεις την ισχύ από το ταμπελάκι, αν κάνεις ΜΕΑ βάζεις την ισχύ που λέει η μελέτη θέρμανσης. Αν κάνεις επιθεώρηση και το κτίριο σου δεν έχει κανένα σύστημα βάζεις 0 kW. Το κατά πόσο το εκάστοτε σύστημα συνεισφέρει στη θέρμανση του κτιρίου του δηλώνεις στα μηνιαία % κάλυψης όχι με την ισχύ του. Έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ, ας πουν κι άλλοι.
  8. Συμφωνώ, απλά θα είναι οξύμωρο σε σχέση με αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία.
  9. Για την κατοικία εκδίδω ΠΕΑ. Θα την θεωρούσες Μονοκατοικία ή Πολυκατοικία? Έτσι που το λέει ο πίνακας 1.5 της 1ης ΤΟΤΕΕ είναι λίγο διφορούμενο. Διαμέρισμα στην καθομιλουμένη σημαίνει κατοικία, ωστόσο κυριολεκτικά σημαίνει τμήμα!
  10. Καλησπέρα, Κτίριο αποτελείται από ισόγειο mini market και διαμέρισμα-κατοικία στον α' όροφο. Για ΠΕΑ στην κατοικία θεωρούμε μονοκατοικία, σωστά? ευχαριστώ
  11. Καλησπέρα 1 πεα με χρήση πολυκατοικίας θα έκανα προσωπικά εφόσον από ότι καταλαβαίνω το ισόγειο είναι pilotis κι όχι κάποιο κατάστημα π.χ. Υ.Γ. Έχετε υποβάλει την ερώτηση σε λάθος νήμα.
  12. Καλημέρα, Σε υφιστάμενη προ του '55 ισόγεια κατοικία θα γίνει προσθήκη κατ' επέκταση και καθ' ύψος, λειτουργικά ανεξάρτητη από το υφιστάμενο. Η επιφάνεια των προσθηκών θα είναι > 50 τ.μ. ΚΕΝΑΚ απαιτείται μόνο για την προσθήκη ή για το σύνολο του κτιρίου όπως θα προκύψει? ευχαριστώ
  13. Καλησπέρα, δεν έχω υπόψη μου κάποιον πίνακα. Προσωπικά στο νομό μου κληρώθηκα στα 30km.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.