Μετάβαση στο περιεχόμενο

Marina

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Marina's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει την κατάτμηση αγροτεμαχίων. Ο 654/77 αφορά στις εντός σχεδίου περιοχές.Τέτοιες κατατμήσεις γίνονται κυρίως σε χωράφια. Sorry ο Ν. 651/77 ήθελα να γράψω. Παρατήρηση: Μη διαχωρίζετε την απάντησή σας σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την "επεξεργασία" για να αλλάξετε το περιεχόμενο ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille.
  2. Συνάδελφοι, αρχικά, ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Δυστυχώς δεν πήρα απάντηση για το τι είδους τοπογραφικό πρέπει να κατατεθεί για το Κτηματολόγιο, αλλά δεν πειράζει. Επίσης, όταν λέω "γδέρνω" τον πελάτη εννοώ ότι τον χρεώνω (φυσικά έχοντας δουλέψει) για παραπάνω πράγματα, όμως, από αυτά που ουσιαστικά μου ζητάει. Συμφωνώ ότι ένα ενταγμένο στο Κρατικό Σύστημα Συν/νων Τοπογραφικό είναι το καλύτερο ή για μια ζωή ή κάτι το οποίο πρέπει να στηρίζουμε όλοι οι συνάδελφοι ή ότι αναγνωρίζεται και αμοίβεται η δουλειά όλων των άλλων (δικηγόρων, συμβολαιογράφων...) εκτός από των τοπογράφων, αλλά όταν οι δημόσιες υπηρεσίες δεν το ζητούν, και μπορεί να γίνει η δουλειά και με ένα απλό και καλό τοπογραφικό, σαφώς κατώτερου κόστους όχι όμως και ποιότητας, δεν φταίει σε τίποτα ο εκάστοτε πελάτης να πληρώνει την ανοργανωσιά και την αδιαφορία μας για την προστασία και βελτίωση των επαγγελματικών μας δικαιώματων (βαρύγδουπο!). Επίσης: Thomas συμφωνώ μαζί σου σε όλα εκτός από το θέμα της τιμής. Γιατί όσο στριμωγμένος κι αν είναι κάποιος, το τοπογραφικό το κάνει για να διασφαλίσει την περιουσία του που κοστίζει πολύ παραπάνω από 500 και 1000€. Ε! Ας τα πληρώσει.
  3. Δυστυχώς η Κτηματολόγιο ΑΕ δεν έχει δώσει, ακόμα, ακριβής οδηγίες για τα τοπογραφικά. Επίσης δεν έχει συσταθεί κτηματολογικό γραφείο, ακόμα, στην περιοχή, η οποία θα ενταχθεί στο κτηματολόγιο (ενεργοί τίτλοι). Συμφωνώ ότι καλό θα είναι το τοπογραφικό να είναι σε ΕΓΣΑ, αλλά αν αυτό δεν απαιτείται (γιατί κάπου άκουσα ότι ίσως να μη χρειάζεται καν στην πρώτη φάση του κτηματολογίου υποβολή τοπογραφικού διαγράμματος), να μην το κάνω. Όπως καταλαβαίνετε ο λόγος που ρωτάω είναι το οικονομικό. Αλλιώς θα χρεωθεί το ενταγμένο και αλλιώςτο απλό τοπογραφικό, και αν δεν απαιτείται το πρώτο .... μην "γδάρω" και τον πελάτη χωρίς λόγο.
  4. Διάβασε τα συμβόλαια του οικοπέδου. Πολύ πιθανό εκεί να αναφέρεται εμβαδό ίδιο με αυτό του προηγούμενου τοπογραφικού, και ο προηγούμενος Τοπογράφος να μην "ήθελε να δυσαρεστήσει" τους εργοδότες του και τους χάρισε 10 τετραγωνικά.
  5. Συνάδελφοι μου ζητήθηκε να κάνω ένα τοπογραφικό για ένα οικόπεδο εντός σχεδίου (δεν έγινε πράξη εφαρμογής, αλλά υπάρχει ένα παλιο ρυμοτομικό), για να χρησιμοποιηθεί για το Κτηματολόγιο. Η ερώτησή μου είναι αν απαιτείται να είναι ενταγμένο στο ΕΓΣΑ ή αν μπορώ να το δώσω και σε τοπικό σύστημα αναφοράς; Υπάρχει, δηλαδή, κάποια σχετική οδηγία από την Κτηματολόγιο Α.Ε.; Γνωρίζω οδό αριθμό και Ο.Τ. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι ας το γράψει.Thanks!!!!
  6. Το ΦΕΚ 199Δ/2003 είναι για τη ΖΟΕ Μεσογείων."Καθορισμός χρήσεων γης, όρων και περιορισμών δόμησης." Αν κατάλαβα καλά αυτό δε ρωτάς;
  7. Πού το λέει αυτό; Δεν ξέρω κάτι τέτοιο. Ξέρω ότι ούτε επιτρέπονταν ούτε επιτρέπεται η κατάτμηση σε κλήρο.
  8. Απαγορεύεται η κατάτμηση των κληροτεμαχίων και μάλιστα πρέπει να διατηρούν το εμβαδό και τις διαστάσεις (κατά το δυνατό της αρχικής διανομής του Υπουργείου Γεωργίας. Ονόμος που έχω βρει είναι ο 431/68. Δεν ξέρω αν υπάρχει και πιο πρόσφατος. Αν υπάρχει ενημερώστε. Πάντως επειδή έχω ασχοληθεί με κληροτεμάχιο είμαι σίγουρη για τα παραπάνω.
  9. Το καλοκαίρι άκουσα στην τηλεόραση ότι θα μειωθεί σε 2 στρ. Άλλοι μου λένε ότι θα αυξηθεί στα 7 στρ. Τώρα αυτό! Δεν διάβασα όμως τίποτα σε επίσημο έγγραφο (π.χ, περιοδικό ΤΕΕ ή εφημερίδες)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.