Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παναγιώτης_Κ.

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

218 profile views

Παναγιώτης_Κ.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

-2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μερικές ερωτήσεις... Συμβαίνει να κολλήσουν και οι δύο βαλβίδες; Θερμοστάτης μήπως κρατάει ανοιχτή τημ μία λόγο σφάλματος τις άλλης;; Δέχονται κάποιου είδους επισκευή ή υποχρεωτικά αγοράζω καινούργιες;; Επίσης μπορώ να δω με κάποιο τρόπο εάν δουλεύουν;
  2. Ναι λάθος μου. Δύο ηλεκτρομαγνητικές βαλβίδες υπάρχουν και όχι ηλεκτροβάνες. Δηλαδή τι ακριβώς πρέπει να ξέρει κάποιος;;; Ενα μπόϊλερ στο πατάρι και ένας ηλιακός με δύο ηλεκτρομαγνητικές βαλβίδες οι οποίες δουλεύουν με τον αυτοματισμό.
  3. Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά!! Στο σπίτι μου υπάρχει μία εγκατάσταση καλοριφέρ με ένα ηλεκτροπόϊλερ (το οποίο είναι συνδεδεμένο παράλληλα με τα σώματα και ζεσταίνει το νερό όταν ανοίγουν τα καλοριφέρ) και ένας ηλιακός. Επίσης στα δύο μποϊλερ υπάρχουν ηλεκτρομαγνητικές βαλβίδες Ceme 8714 (1/2") και ένας Ψηφιακός Θερμοστάτης ENDA ET5411 οποίος χειρίζεται την κατάσταση ανάλογα με την θερμοκρασία του ηλιακού. Το πρόβλημα μου λοιπόν είναι στο ότι μετά από ένα τριήμερο βροχών και ενώ ο ηλιακός δεν είχε νερό, στην προσπάθεια μου να κάνω μπάνιο διαπίστωσα πως το νερό μία είναι ζεστό μία παγώνει. Πήγα λοιπόν και έκλεισα την χειροκίνητη βάνα του ηλιακού και το νερό ήρθε ζεστό από το ηλεκτροπόϊλερ. Την άλλη μέρα που είπα να ασχοληθώ με το τι μπορεί να φταίει αφού κατέβασα θερμοκρασία για να δω μήπως δουλεύει η ηλεκτροβάνα του ηλιακού (με κλειστή την χειροκίνητη άρα δεν έπρεπε να έρθει νερό αφού και η βαλβίδα του ηλεκτροπόϊλερ έκλεισε) διαπίστωσα ότι νερό συνεχίζει να έρχεται. Άρα τι μπορεί να συμβαίνει;; Έχω χαλασμένες και τις δύο βαλβίδες;;
  4. Συμφωνώ απόλυτα σε όσα λες για την εξωτερική ομοιομορφία. Μιλάω καθαρά για τον εσωτερικό χώρο όπου είναι λίγο υπερβολικά τα πράγματα.
  5. Το σκεπτικό μου όπως και αρκετών είναι οτι δεν θα έπρεπε να είναι έτσι ο νόμος. Το ίδιο το κράτος σαν "συνιδιοκτήτης" δηλαδή με αναγκάζει να πάω σε μηχανικό,τοπογράφο κτλ κτλ ώστε να οικονομήσουν όλοι. Επι του θέματος λοιπόν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Το θέμα έγινε γιατί πολλοί "επαγγελματίες" ψάχνουν να βρουν κοροϊδα για άσκοπες δουλειές.
  6. Δηλαδή αν δεν βγάλω άδεια δεν θα τους πληρώσω ή θα μου πάρουν λιγότερα;;
  7. Αν καταλαβαίνω καλά το προβλήμα στην ουσία είναι αν θα κάνω το σαλόνι μου 2 μέτρα πιο μεγάλο και αν θα ονομάσω κουζίνα άλλο δωμάτιο. Αχ Ελλάδα. Σας ευχαριστώ πολύ.
  8. Καλησπέρα σε όλους! Θέλω να κάνω ανακαίνιση σε ένα διαμέρισμα και είμαι λίγο στα χαμένα. Στο διαμέρισμα θα ανοιχτεί ένα μικρό παράθυρο σε ένα νέο δωμάτιο που θα προκύψει απο την ανακαίνιση στο οποίο δεν θα υπάρχει άλλο άνοιγμα και ένας μηχανικός μου είπε πως αυτό θα το περάσουν απο την πολεοδομία με περιμετρικό σχέδιο και άδεια μικρής κλίμακας. Το πρόβλημά μου είναι με τις εσωτερικές αλλαγές. Εσωτερικά θα πέσουν τα πάντα, θα αλλάξει θέση και η κουζίνα αλλά δεν θα πειραχτεί η αποχέτευση (θα κολλήσει στο τοίχο του μπάνιου και θα συνδεθεί εκεί ένω τώρα είναι στην άλλη μεριά του σπιτιού). Επίσης θα γίνει και εξωτερική μόνωση αλλά δεν χρείαζεται σκαλωσιές γιατί υπάρχουν παντού μπαλκόνια και θα τοποθετηθεί και ηλιακός. Το πρόβλημα είναι τώρα οτι έχω "βομβαρδιστεί" από ένα κάρο πληροφορίες. Έχω καταλήξει (χωρίς να είμαι ειδικός) ότι ολα αυτά τα κάνω με 48ωρη άδεια. Βέβαια ο μηχανίκος επιμένει σε εσωτερικό σχέδιο (παραπάνω χρήματα) και ένταξη των εργασιών στην άδεια μικρής κλίμακας και έκδοση 48ωρης ώστε να ξεκινήσει άμεσα η ανακαίνιση. Θα ήμουν ευγνώμων για όποια συμβουλή και συγνώμη εάν κούρασα. Παναγιώτης_Κ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.