Μετάβαση στο περιεχόμενο

BSTRAVAS

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by BSTRAVAS

  1. Και με το άλλο διαμέρισμα τι γίνεται? κρατάει την παλιά εγκατάσταση? Δλδ θα έχουν διαφορετικούς λέβητες?
  2. Καλημέρα, Χρειάζομαι βοήθεια σχετικά με τεχνικό θέμα. Εχω πελάτη με οικοδομή 1 ορόφου, όπου το ισόγειο είναι κατοικήσιμο και ο όροφος επίσης. Και τα δύο ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη. Θέλω να εφαρμόσω το πρόγραμμα μόνο για τον όροφο. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν τον ίδιο λέβητα πετρελαίου ισχύος 50 kW. Θέλω να τον αντικαταστήσω με λέβητα πέλλετ. Το πρόβλημα είναι ότι επειδή χρησιμοποιείται και από τα δύο διαμερίσματα επομένως ο νέος λέβητας θα πρέπει να έχει ισχύ και πάλι 50kW (45 για την ακρίβεια) έτσι ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες και από τα δύο σπίτια. Μπορώ να τα κάνω αυτό? ή πρέπει να διαλέξω λέβητα που αντιστοιχεί μόνο στα τετραγωνικά του διαμερίσματος που εφαρμόζουμε το πρόγραμμα (δλδ μόνο τον όροφο και όχι το ισόγειο). Σας παραθέτω το κομμάτι του οδηγού που με έκανε να μπερδευτώ. "Για αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης άνω των 20 kW σε κτήριο (όχι κτηριακή μονάδα) η ισχύς του συστήματος (kW) δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη της ισχύος που προκύπτει από τη σχέση 4.1 της Τ.Ο.Τ.Ε.Ε.-20701-1/2017 (Pgen) ή της μελέτης εφαρμογής θέρμανσης του κτηρίου". Ελπίζω να έκανα κατανοητή την απορία μου. Ευχαριστώ.
  3. "Οι Ωφελούμενοι των κατηγοριών 1 έως 7 (Πίνακας 1), ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση και το πλήθος των προστατευόμενων μελών τους, λαμβάνουν την αντίστοιχη επιχορήγηση σύμφωνα με τον Πίνακα 1 και είτε αναλαμβάνουν την πληρωμή του υπολοίπου ή μέρους του ποσού με ίδια κεφάλαια, είτε συνάπτουν δανειακή σύμβαση, εφόσον το επιθυμούν, για το υπόλοιπο ποσοστό του τελικού επιλέξιμου προϋπολογισμού του έργου με 100% επιδότηση επιτοκίου. Σε περίπτωση που το ποσό του δανείου είναι μικρότερο από το ποσό της απαιτούμενης ιδιωτικής συμμετοχής, το υπόλοιπο ποσό του τελικού επιλέξιμου προϋπολογισμού παρεμβάσεων καλύπτεται με ίδια κεφάλαια." Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση (γτ ίσως κι εγώ να μην το έχω καταλάβει σωστά) σχετικά με την δανειοδότηση. Έστω παράδειγμα ότι το κεφάλαιο που χρειάζεται κάποιος για τις επεμβάσεις είναι 10.000 €, δικαιούται επιδότηση 60% και χρειάζεται δανειοδότηση. Το δάνειο που θα του δοθεί είναι το υπόλοιπο 40% (4.000) ? Και επομένως το υπόλοιπα 6.000 πρέπει να είναι από δικό του κεφάλαιο, προφανώς μέχρι να του επιστραφούν από το πρόγραμμα? Ή μήπως δανειοδοτείται ολόκληρο το ποσό και το πρόγραμμα καλύπτει στην τράπεζα το επιδοτούμενο μέρος? Ελπίζω να έκανα σαφής την ερώτηση μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.