Μετάβαση στο περιεχόμενο

dimgun

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

581 profile views

dimgun's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα. Έχω μία υπόθεση. Πρόκειται για διώροφη κατοικία με δώμα για την οποία έχω το στέλεχος της ΟΑ με ημερομηνία έγκρισης 1937. Το συμβόλαιο αγοράς του 1938 αναφέρεται σε διώροφη κατοικία συνολικής επιφάνειας 209 τ.μ.. Στο συμβόλαιο αναφέρεται ότι στη συνολική επιφάνεια περιλαμβανόνται όλα τα προσαυξήματα, παρακολουθήματα κλπ. Σε σύγχρονη αποτύπωση που πραγματοποίησα το σύνολο του μικτού εμβαδού του ισογείου και του Α' ορόφου είναι 275 τ.μ. περίπου ενώ το δώμα έχει βοηθητικούς χώρους συνολικής επιφάνειας 43 τ.μ. Αεροφωτογραφία του 1953 αποδεικνύει ότι υφίστανται κατασκευές στο δώμα. Από την επιθεώρηση της κατοικίας δε φαίνεται μεταγενεστέρη προσθήκη στο ισόγειο και στον Α' όροφο. Επίσης, το άθροισμα των ωφέλιμων-καθαρών εμβαδών (χωρίς την εξωτερική τοιχοποιία) οριακά ταυτίζεται με αυτό του συμβολαίου του 1938 (209 τ.μ.). Στη βεβαίωση για κτίσμα προυφίσταμενο του 1955 που θα εκδόσω, να αναφέρω αυτές τις διαφορές; Υπάρχει κάποιο υπόδειγμα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλό καλοκαίρι σε όλους!
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα, Θα ήθελα λίγη βοήθεια σχετικά με τη στατική ανάλυση ικριώματος. Αρχικά να αναφέρω πως οι συνδέσεις δοκών-υποστυλωμάτων πραγματοποιούνται με σφήνα. Πιο συγκεκριμένα: Αναφορικά με την προσομοίωση, υπάρχει διαφραγματική λειτουργία λόγω των μεταλλικών μαδεριών? Στο μοντέλο, οι συνδέσεις μεταξύ δοκών-υποστυλωμάτων θα ληφθούν ως ημιάκαμπτες? Ή θα ελευθερωθεί η στροφή κατά τον κύριο άξονα ενώ στους υπόλοιπους θα παρμείνει δεσμευμένη? Από τον κατασκευαστή δίνεται ένα μέγιστο ωφέλιμο κινητό φορτίο ίσο με 200 kg\m2. Αυτό θα ασκηθεί σε όλη την κατασκευή ταυτόχρονα ή τμηματικά? Οι έλεγχοι και οι συνδυασμοί φορτίσεων θα γίνουν σύμφωνα με τους Ευρωκώδικες 3 και 0 αντίστοιχα ή θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν κάποια διαφορετικά πρότυπα? Ευχαριστώ!
  3. Καλησπέρα, μόλις τον περασμένο Ιούνιο γράφτηκα σε ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ. Βρήκα δουλειά σε μία εταιρεία και μου πρότειναν να επιλέξω αν θέλω να εργαστώ ως μισθωτός είτε με μπλοκάκι. Στην περίπτωση που επιλέξω το μπλοκάκι οι μικτές απολαβές είναι περισσότερες. Τι θα προτείνατε δεδομένης της φορολογικής κατάστασης; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.