Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Kostas Laskoris

Members
  • Περιεχόμενα

    27
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Kostas Laskoris

  1. Μιλώντας με το Δήμο. Με ανθρώμο ο οποίος είναι ψηλά στην ιεραρχία και με τον οποίο έχω συγγενικη σχεση, μου είπε σήμερα ότι ο Δήμος έχει ξεκινήσει διαδικασίες για να μπορέσουμε να πάρουμε δάνειο και να αρχίσουν οι επισκευές κι οι ενισχύσεις.
  2. Δεν διαφωνω καθόλου με τα λεγόμενά σας. Επί 17 χρόνια γνωρίζω ότι μένω και παίζω κορόνα γράμματα τη ζωή μου στο κτιριο. Αν είχα την οικονομική δυνατοτητα, θα έμενα αλλού τωρα. Θεωρώ φυσικά δίκαιο να μην συμμετέχει στα έξοδα η πολιτεία. Σε ότι αφορά τις δαπανες. Αν κάποιος δηλώσει αδυναμία αναληψης κοστους, τότε δεν μπορεί να γίνει τιποτα. Ούτε σε 30 χρονια.
  3. Και για να είμαι πιο σαφής. Ήθελα το κτίριο να βγει προβληματικό μόνο από δομικης αποψης. Τέλος πάντων, τώρα κοιτάμε να δούμε πως να μη βγούμε έξω από τα σπίτια μας. Ίσως γίνει και υπογραφή χαρτιών μέσω των οποίων θα αναλαμβάνουν την ευθύνη η ένοικοι για τη διαμονή τους στο κτιριο.
  4. Να μπούμε σε μια διαδικασία να φτιάξουμε το κτίριο αλλα, όχι και να βγούμε έξω σε 1 μηνα. Κι Αντε εγώ πάω με την οικογένεια μου και μένω καπου. Κάτι γερόντια και γριές πως θα βγουν? Αν και πιστεύω ότι δεν θα ασχοληθούν με το να κάνουν εκκενωση αλλά λεμε σε περίπτωση που...
  5. Καλησπέρα. Η πολεοδομία για να μη κανει εκκένωση, ζητάει να πιστοποιηθεί απο μηχανικό οτι το κτίριο στατικά δεν έχει πρόβλημα. Ποσό μπορεί να κοστίσει κάτι τέτοιο;
  6. Στο παρακάτω λινκ υπάρχει μια υπόθεση της οποίας έγινε αναστολη εκκενωσης. Διαφορετική υπόθεση μεν αλλά με προβλήματα όπως κόψιμο υποστυλωμάτων κι αλλων αυθαιρεσιών δε. http://www.voloslaw.gr/cgi-bin/pages/index.pl?arlang=Greek&argenkat=%D5%F0%E7%F1%E5%F3%DF%E5%F2%20-%20%D0%E5%F1%E9%E2%DC%EB%EB%EF%ED%20%96%20%D0%EF%EB%E5%EF%E4%EF%EC%DF%E1,%20%D7%F9%F1%EF%F4%E1%EE%DF%E1&arcode=141126194115&type=Article
  7. Αυτό που θέλουμε αρχικα να λυθεί είναι το θέμα της εκκένωσης. Απο οτι έχω καταλάβει βεβαια, είναι πως είναι δύσκολο να γίνει εκκένωση ενος κτιρίου και ειδικα μια εργατικής πολυκατοικίας. Κάτι μου λέει οτι το θέμα θα κολλήσει και δεν θα γίνει τίποτα τελικά λόγω αδυναμίας αναληψης κοστους. Πιθανότατα να μας πούνε, όπως και το 1999 που το κτιριο βγηκε αρχικα κοκκινο και μετα κίτρινο, οτι μένουμε με δική ας ευθύνη μέσα κι έτσι να νιψουν τας χείρας τους. Έτσι τελειώνει χωρίς πολιτικό κοστος το θέμα γι αυτους και παράλληλα μας αφήνουν απλα να κόψουμε το λαιμό μας για το αν κάποια στιγμη μας πεσει το κτίριο στο κεφάλι απο σεισμό. Αυτό φαντάζει το πιο λογικό και το πιο... ελληνικό. Δεν κάνω τον έξυπνο, απλα κάτι τέτοιο οσμιζομαι στην ατμόσφαιρα. Σε διαφορετική περιπτωση, άστεγος και προσπαθεια και των 40 για δημιουργία αποθεματικου. Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει ενα ελάχιστο αποθεματικό στη πολυκατοικία της τάξεως των 7 χιλιάδων ευρω περιπου.
  8. Δεν υπάρχει πουθενά διατύπωση για ανάληψη ή κάποια διευκόλυνση για το κόστος από τη πολεοδομια ή γενικά το δημοσιο.Είναι 40 διαμερίσματα κι ο καθένας έχει το δικό του. Το κτίριο ανήκε στον Οργανισμό Εργατικης Κατοικιας. Το κοστος μια στατικης μελετης αρχικα, ποσο μπορει να φτασει; Ο δημος μπορει στο θεμα της στατικης μελετης να βοηθησει; Ρωταω φυσικα αν κι εφοσον εχετε υποψην σας κατι μεσω της εμπειριας σας. Όλα τα χαρακτηριστικα του κτιριου είναι στις φωτογραφίες που ανεβασα. Από το εμβαδόν μέχρι τον τύπο σκυροδεματος, θα τα βρείτε εκει.
  9. Πιστεύετε ότι θα γίνει εκκενωση ή θα δοθεί αναστολη; Μας είπαν ότι έχουμε ένα μήνα διορία για να μας βγάλουν εξω.
  10. Ζητω συγγνωμη για τη καθυστερηση λόγω υγειας. Σήμερα βρήκα την ευκαιρια να σας ενημερώσω για τις εξελιξεις.
  11. Καλησπέρα μετά από καιρο. Ηρθε σήμερα χαρτί από τη πολεοδομια για το θέμα της στατικοτητας του κτιριου και την απόρριψη της έντασης της μηχανικου από της εταιρείας διαχειρισης. Αύριο θα ανεβάσω τις 10 σελίδες με το σκεπτικό της απορριψηΣ της ένστασης αλλά και το μας υποχρεώνει να κάνουμε ως ένοικοι του κτιριου.
  12. Μωρε αν είχα 100 χιλιάρικα θα πήγαινα να φτιάξω μια μονοκατοικία να ησυχασω. Ρώτησα για την υγρασία διότι μου έθεσε το θέμα ο κύριος Ροδοπουλος. Με ανησυχεί το υγιειονομικο θέμα αλλά πιο πολύ φοβάμαι για το κεφάλι μου. Η από πανω οπότε της χτυπάω δεν ανοιγει. Μίλησα με την εταιρεία κοινοχρηστων για να της πουν κατι. Δεν έχουν κάνει τιποτα. Σκέφτομαι σαν τελευταία λύση να της στείλω τη πολεοδομια με την αστυνομια. Τουλάχιστον να δει τι πρόβλημα εχει, να το φτιαξει, έτσι ώστε να μπορέσω να φτιάξω το ταβάνι μου.
  13. Καλησπέρα μετά από καιρο. Μια τέτοια επισκευη στο μπανιο, επειδή σίγουρα κι ο οπλισμός πρέπει να έχει διαβρωθει, τι κόστος μπορεί να φτασει?
  14. Ευχαριστώ πολύ για την υλη. Πάντως να σημειωσω ότι δεν φταίμε εμείς για τη μουχλα. Το πρόβλημα άρχισε όταν χάλασαν τα υδραυλικά της κυρίας από πανω. Πλέον ο σοβας κρατιέται από τη μπογια. Θα ενημερώσω και την εταιρεία διαχείρισης. Τώρα θα πέσω με τα μούτρα σε αυτά που μου στειλατε.
  15. Με τη μουχλα και την υγρασία η οποία προέρχεται από ζημιά της κυρίας από πανω, τι μπορώ να κανω?
  16. Ότι έχω φτασει, ισχυει. Αυτο που σκέφτομαι είναι να κοιμάμαι στο σπίτι της αδερφής μου η οποία μένει στην ενισχυμενη πολυκατοικία. Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη σεισμολογια κι έχω απόλυτη αισθηση του κινδυνου. Έχουμε μπει σε μια εξαιρετικα επικίνδυνη φάση για τον Ελλαδικό χωρο. Ευβοϊκός και Κορινθιακος παρουσιάζουν συνεχείς παραμορφωσεις. Δείχνουν να έχουν συσσωρευσει τεράστια ενέργεια. Το ευτυχές για την Αθήνα είναι ότι ο Κορινθιακος δείχνει να έχει προς τα δυτικά μεγάλο πρόβλημα. Όχι στο σημείο όπου έδωσε το σεισμο το 1981. Βέβαια πότε δεν μπορείς να βάλεις το χέρι σου στη φωτια. Βλέπε Πάρνηθα το 1999. Μη ξεχνάμε μέσα σε όλα αυτά ότι έχουν χαρτογραφηθει πολλά ρηγματα κοντά στον οικιστικό ιστό της Αθήνας τα οποία είναι επιφανειακά και μπορουν, κάποια από αυτά, να δώσουν σεισμο έως και 6,2 ριχτερ. Να προσθέσω σε όλα αυτά ότι το έδαφος της περιοχής μου, μετά από μελετη,δεν είναι και το πιο ιδανικό από αποψη απόσβεσης των σεισμικων κυματων. Έχετε γειά βρυσούλες κυριοι.
  17. Το χαρτί είναι του δευτεροβαθμιου απλα, επειδή ζούμε στην Ελλαδα, χρησημοποιησαν τα ιδία χαρτιά που χρησημοποιησε το πρωτοβάθμιο. Το πρωτοβάθμιο το είχε βγάλει κοκκινο το κτιριο. Αν φτάσω στο σημείο να σηκωθώ να φύγω να πάω να νοικιασω, πρώτα θα παω στον εισαγγελέα για να εκκένωση το κτιριο να βγάλω το άχτι μου. Στην απεναντι δεκαοροφη πολυκατοικια, το κοστος μαζι με σκαλωσιες, μελετες, βαψιμο, αποκατασταση βλαβων κι ενισχυση, ανηλθε στις 300k euros. Ε με κάτι εκπτωσουλες, πλήρωσε 6500k ο καθενας Επισης δεν ξερω αν παιζει ρολο το οτι απο τους ιδιους μηχανικους που ανελαβαν την απεναντι ποκυκατοικια, υπαρχει ηδη μελετη και για τη δικη μας. Με το σημείο αυτό του μπάνιου όπου η κυρία από επάνω είχε πρόβλημα με τα υδραυλικά της και τώρα κοντεύει να μου πέσει το ταβάνι στο κεφαλι, τι κανω?
  18. Σας ευχαριστώ θερμα. Οι συμβουλές σας είναι πιο σημαντικές από όσο νομιζετε για εμενα. Την παλεύω ολομόναχος την υπόθεση και οι συμβουλές σας θα με βοηθήσουν να πάω έστω ένα βήμα μπροστα.
  19. Σε περίπτωση κατά την οποία παραμείνουν αδρανεις η κατοικοι, δεν αναλαμβάνει ο εισαγγελέας να μας πετάξει όλους εξω? Να σας πω ότι από 1999 το κτρίο είναι χαρακτηρισμενο κιτρινο.
  20. Επίσης τη διαχείριση την έχει αναλάβει εδώ κι έναν χρόνο εταιρεια.
  21. Έχει βγει έκθεση επικινδυνου από τη πολεοδομια του δημου. Έχουν κάνει ενστάσεις κάποιοι από τη πολυκατοικία και το θέμα έχει μείνει ετσι. Να σημειώσω ότι η φωτογραφία είναι από τον 6ο οροφο και το κτίριο έχει 40 διαμερίσματα. 4 ανά οροφο.
  22. Καταρχήν να ζητήσω συγγνώμη διότι έκανα ένα λάθος κι ενώ ήθελα να κάνω αυτή τη δημοσίευση εδω, μπερδεύτηκα και την έκανα ως ειδηση. Είμαι νέος στο forum, οπότε αν κάνω κάτι παρατυπο στη δημοσιευση, ζητώ προκαταβολικα συγγνωμη. Μένω στο Ταυρο σε εργατική δεκαοροφη πολυκατοικια, κτισμένη το 1970. Όπως καταλαβαινετε το κτίριο έχει καταπονηθει από το σεισμο του 1981 και του 1999. Ενώ ήταν απαραίτητες οι επισκευές κι οι ενισχυσεις, δυστυχώς οι ένοικοι της πολυκατοικίας αποφάσισαν να μην προχωρησουν. Με εξαίρεση την οικογένειά μου κι άλλες δύο τρεις ακόμα που θέλαμε πάση θυσία να ενισχυθεί το κτιριο. Στη περιοχή μου υπάρχουν 6 τέτοια δεκαοροφα κτίρια από τα οποία τα τρία βγήκα πράσινα και τα άλλα τρία κιτρινα. Η πολυκατοικία με τις σοβαρότερες βλάβες επισκευασθηκε κι ενισχύθηκε. Είχε γίνει μελέτη και στα τρία κίτρινα κτίρια από τους ίδιους μηχανικους. Θυμάμαι τα δύο ονόματα από τους τρεις μηχανικους. Αναξαγορας Ελενας και Βασιλειαδης. Το 1999 που έγινε ο σεισμός, ήμουν 11 χρονων. Δυστυχώς δεν μπορούσα τότε να πάρω τη κατάσταση στα χέρια μου. Συνεχίζω να μένω στο κτιριο αυτο μέχρι και σημερα. Ο κόμπος όμως έφτασε στο χτενι. Μεγάλα κομμάτια σοβαδων πέφτουν από την οικοδομή με εμφάνιση του οπλισμου. Ζήτησα να κάνουμε άμεσα επισκευες αλλά κανείς δεν δεχθηκε οπότε θεώρησα χρέος μου να κάνω καταγγελία στη πολεοδομια. Ήρθαν εκαναν αυτοψία από το τοπικό κλιμάκιο του δήμου κι έπειτα ήρθε και κλιμάκιο από τη Νομαρχια. Έχει περάσει ένας χρόνος από τη πρώτη αυτοψία κι 9 μήνες από τη δευτερη. Έγινε έκθεση επικινδυνου αλλά από τότε δεν έχει υπάρξει καμιά εξέλιξη δυστυχως. Σας παραθέτω φωτογραφίες για να διαπιστώσετε κι εσείς την άθλια κατασταση. Έχω έρθει σε απόγνωση και δεν ξέρω πλέον πως να τους κινητοποιησω ώστε να κάνουμε επισκευες. Δεν ιδρωτάει κανενός το αυτι.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.