Μετάβαση στο περιεχόμενο

Lambromo

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μεταλλειολόγος Μηχ/κος

Lambromo's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. εγώ γνωρίζω ότι - από τη στιγμή που κλείνεις βιβλία και δεν έχεις μισθωτή εργασία (δηλ είσαι ουσιαστικά άνεργος), οι εγγεγραμμένοι στο ΤΕΕ μηχανικοί θα πληρώνουν εισφορές για το ελάχιστο μηνιαίο εισόδημα που αναφέρεις - αυτό θα ισχύει μέχρι την επικείμενη κατάργηση της υποχρεωτικής υπαγωγής στην ασφάλιση του πρώην ΕΤΑΑ - ΤΣΜΕΔΕ λόγω ιδιότητας με νομοθετική ρύθμιση, αλλά δεν γνωρίζει κανείς τη τυχόν αναδρομική ισχύ της. Αμφιβάλλω πολύ αν τους συμφέρει να το εφαρμόσουν αναδρομικά, αλλά από την άλλη δεν ξέρω αν αυτό στέκει νομικά και δεν θα εγείρει γενικό ξεσηκωμό - όσοι έγιναν μισθωτοί μέσα στο 2017, παρόλο που στο σύστημα ο ΕΦΚΑ τους χρεώνει ακόμη εισφορές σαν να είναι ακόμη Ε.Ε., οι εισφορές αυτές κάποια στιγμή (μετά την εκκαθάριση πιθανότατα με τα εισοδήματα του 2016 και όχι του 2015) θα γίνουν πορτοκαλί, δηλ θα σημαίνει ότι δεν οφείλονται - αν όμως κάποιος τις έχει ήδη πληρώσει, τότε θα πρέπει να του επιστραφούν χρήματα ή να του συμψηφιστούν με επόμενες εισφορές, πράγμα δύσκολο καθώς θα είναι μισθωτός οπότε μπλέκεται το θέμα και θα τα πάρει δεν ξέρω και εγώ πότε
  2. Συμφωνώ απόλυτα! Αλλά δεν βλέπω να κάνει ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση το ΤΕΕ!
  3. Συγνώμη αλλά αφού δεν υπάρχει πρόβλεψη για επιστροφή τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος πχ τον Απρίλιο γίνεται δημόσιος υπάλληλος, οπότε στο εξής δεν εμπλέκεται με εισφορές καθόλου. Πώς θα πάρει πίσω τα επιπλέον χρήματα που έδωσε ? Θα του τα δώσει πίσω το δημόσιο μέσω του μισθού του ? Δεν τα πιστεύω αυτά!
  4. Αν είμαστε χωρίς δραστηριοτητα και χωρίς εισοδήματα το 2017 ή το 2015/2016 ? Αυτό είναι το ζήτημα
  5. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί λαμβάνουν υπόψη αν είχαμε κλειστά βιβλία το 2015/2016, αφού για τα έτη αυτά έχουμε ήδη πληρώσει εισφορές. Για τις εισφορές του 2017 θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η κατάσταση του 2017, αν είσαι μισθωτός είναι έτσι, αν είσαι ε.ε. είναι έτσι και αν δεν είσαι τίποτα είναι έτσι (το ελάχιστο δηλ που αναφέρει ο νόμος). Το τελευταίο εκκαθαρισμένο εισόδημα θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη για την περίπτωση που είσαι το 2017 ε.ε. Αν είσαι μισθωτός του δημοσίου το 2017 λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα του 2015/2016 ? όχι. Λαμβάνεται υπόψη το τί είσαι το 2017. Επομένως δεν καταλαβαίνω γιατί δημιουργούνται θέματα. Νομίζω για να μην χάσουν τις εισφορές. Εγώ θα το κυνηγήσω και με τον Συνήγορο του πολίτη, εφόσον δεν διευκρινιστεί το ζήτημα άμεσα και όπως το λέμε εδώ πέρα.
  6. Δεν καταλαβαίνω γιατί να φτάσουμε στο πιστωτικό, που σημαίνει ότι δεν θα πάρουμε ποτέ λεφτά... και δεν λένε πληρώστε το ελάχιστο, χωρίς τοκογλυφικό επιτόκιο για τα υπόλοιπα που δεν θα πληρώσετε και στην εκκαθάριση θα ξεδιαλύνει η υπόθεση και εκεί να εφαρμοστεί το τοκογλυφικό επιτόκιο για τη μη πληρωμή! Είμαι σε ανάλογη κατάσταση περιπου με εσένα και πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τους δώσω τα παραπάνω που ζητούν αφού στο τέλος θα προκύψει ότι θα πρέπει να μου τα επιστρέψουν και στο μεταξύ αν δεν τους τα δώσω προσωρινά να με χρεώσουν και με 8% επιτόκιο. Δηλαδή μας χρησιμοποιούν ως δανειστές κανονικά, να τους τα δώσουμε τώρα .... για να μας τα δώσουν ??? ξανά μετά πίσω ??? θα τρελαθούμε εντελώς ?
  7. τα ίδια μου είπαν και εμένα σε τηλεφωνική επικοινωνία με ΕΦΚΑ. ο παραλογισμός έχει αγγίξει ταβάνι! αφού τις εισφορές 2016 τις έχουμε πληρώσει στο ΤΣΜΕΔΕ, αυτές οι εισφορές που ζητούνται είναι για το 2017. Το 2017 δεν έχουμε επάγγελμα αφού έχουμε κλειστά βιβλία και δεν είμαστε μισθωτοί, αλλά πρέπει να πληρώσουμε εισφορές! Και ο νόμος λέει ότι εισφορές καλούνται να πληρώσουν όσοι έχουν εισόδημα που δημιουργεί υποχρέωση για εισφορές! αυτά μόνο στην Ελλάδα πρέπει να συμβαίνουν και μόνο για τους μηχανικούς! Αυτό που δεν έχω καταλάβει βέβαια ακόμη είναι αν πχ τον Απρίλιο κάποιος γίνει μισθωτός, θα συνεχίσει να πληρώνει εισφορές όπως τον Ιαν-Μαρτιο ? ή θα αναλάβει ο εργοδότης του το 20% ? και αυτό το 20% θα υπολογίζεται επί του εισοδήματος που είχα το 2015 (και το 2016 όταν γίνει η εκκαθάριση)? Δηλ αν εγώ είχα (που δεν είχα αλλά λέμε) 50000 το 2015 ή το 2016, νέος εργοδότης μου είναι υποχρεωμένος να πληρώσει για μένα 20% των 50.000€, δηλ για να με προσλάβει θα πρέπει να με ρωτάει και τι εισόδημα είχα περυσι για να δει τί θα του στοιχίσω?
  8. Ξέρετε αν και πως θα υπολογιστούν οι εισφορές για μηχανικούς που έχουν κλειστά βιβλία και πχ έχουν εισοδήματα από ενοίκια στην Ελλάδα ή εισόδημα από μέρισμα από εταιρείες στο εξωτερικό ? δηλ δεν ασκουν δραστηριότητα μηχανικού στην Ελλάδα αλλά έως τώρα πλήρωναν κανονικά εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ (αφού έως τώρα αυτές ήταν ανεξάρτητες από το εισόδημά μας) ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.