Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ioanna_t

Members
  • Περιεχόμενα

    33
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ioanna_t

  1. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Kαλησπέρα, σε αγροτεμάχιο εντός Νatura υφίσταται αντλιοστάσιο 6τ.μ. Στην περιοχή δεν υπάρχει ΓΠΣ. Στην κατ.3 του άρθρου 96 δεν αναφέρεται απαγόρευση υπαγωγής εντός Νatura αλλά στην η Εγκ. 2 για το άρθρο 81 περ. 3 αναφέρει : "...Οι παραπάνω διατάξεις αφορούν σε γήπεδα και οικόπεδα με οικοδομική άδεια και δεν εφαρμόζονται σε παραδοσιακούς οικισμούς, ιστορικούς τόπους, αρχαιολογικούς χώρους ζώνης Α, διατηρητέα κτίρια και σύνολα κτιρίων, καθώς και σε περιοχές Natura, δάση, ρέματα, αιγιαλό – παραλία. Επίσης, οι διατάξεις περί πολεοδομικών παραβάσεων δεν εφαρμόζονται σε υπό κατασκευή κτίρια για τα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί τα στάδια ελέγχου από τους Ελεγκτές Δόμησης. Στις παραπάνω περιπτώσεις, τυχόν πολεοδομικές παραβάσεις, αντιμετωπίζονται ως αυθαίρετες κατασκευές της παρ.1α) ή 1β) του άρθρου 81 χωρίς δυνατότητα οριστικής διατήρησης σύμφωνα με την παρ.4 περ. δ του άρθρου 94..." Από το helpdesk μου είπαν ότι δε γνωρίζουν αλλά αν επιτρέπεται από τις χρήσεις Νatura να προχωρήσω. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος τι ισχύει τελικά ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  2. Τα έκανα όλα αλλά τίποτα. Τελικά, άλλαξε ο συνάδελφος τη γραμματοσειρά στο αρχικό και εμφανίζονται κανονικά. Σας ευχαριστώ πολύ.
  3. Σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση! Tις έχω τις γραμματοσειρές αλλά πάλι μου εμφανίζει λατινικά.
  4. Καλησπέρα, ανοίγω αρχείο autocad συναδέλφου και όλα τα κείμενα μου τα βγάζει με λατινικούς χαρακτήρες. Γνωρίζετε πως μπορεί να διορθωθεί?
  5. Ναι η προέγκριση είναι σε ισχύ και έχω κάνει συσχέτιση. Τα έχω υποβάλει όλα και είμαι στην προεπισκόπηση του εντύπου. Το λάθος μάλλον έγινε στην προέγκριση όπου πάτησα στις πρόσθετες επιλογές χρόνος ισχύος ένα έτος θεωρώντας ότι αναφέρεται στην προέγκριση κάτι που μάλλον δεν πρόσεξε και ο υπάλληλος που έκανε τον έλεγχο. Μπορεί να γίνει αναθεώρηση της προέγκρισης και να διορθώσω αυτή την επιλογή? Θα ενημερωθεί αντίστοιχα και η αίτηση που αφορά την άδεια αφού έχω κάνει συσχέτιση ή πρέπει να κάνω και κάτι άλλο?
  6. Έχει βγει η προέγκριση και έχω ανοίξει αίτηση για άδεια. Κατά την υποβολή προς έκδοση της άδειας προέκυψε το ανωτέρω ζήτημα με το χρόνο ισχύος. Η ερώτησή μου είναι ποια είναι η διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω τώρα ώστε να πάρει η άδεια χρόνο ισχύος 4 έτη και όχι 1 που βγάζει τώρα. Σας ευχαριστώ.
  7. Καλημέρα, προσπαθώ να κάνω υποβολή για έκδοση άδειας Κατηγορίας 1 που αφορά γεωργικό υπόστεγο με προέγκριση και μου βγάζει σφάλμα ότι πρέπει να επιλέξω την πρόσθετη απαίτηση "Χρόνος ισχύος 1 έτος" και στην προεπισκόπηση στο χρόνο ισχύος βγάζει 1 έτος. Βλέπω ότι στην προέγκριση είχαμε επιλέξει χρόνο ισχύος 1 έτος που μάλλον δεν έπρεπε αν το βγάζει αυτόματα. Μπορείτε να με βοηθήσετε ως προς τις επιλογές που έχω από εδώ και πέρα? Αναθεώρηση προέγκρισης ή έκδοση της άδειας με ισχύς 1 έτος και μετά αναθεώρηση της άδειας? Ευχαριστώ.
  8. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις και το χρόνο σας. Σε επικοινωνία που είχα και με το ΤΕΕ μου είπαν κι αυτοί ότι σύμφωνα με το νόμο δεν απαιτείται αρτιότητα όπως δεν απαιτείται και έλεγχος νομιμότητας για την έκδοση Βεβαίωσης του αρ.30, όπως επίσης αναφέρθηκαν στο περιεχόμενο της βεβαίωσης περί εγκρίσεων όπως ορθά επισημάνετε κι εσεις. Και κάτι ακόμα παρακαλώ, οι εν λόγω διαμορφώσεις μπορούν να υλοποιηθούν στο σύνολο του αγροτεμαχίου ή υπάρχει κάποια περιοριστική διάταξη που αγνοώ;
  9. Καλησπέρα, σε αδόμητο αγροτεμάχιο μη άρτιο και οικοδομήσιμο εντός Γ.Π.Σ. μπορώ να εκδώσω βεβαίωση του άρθρου 30 για εργασίες της περ. ιζ) διαμόρφωση εδάφους 0,80τ.μ. από το φυσικό έδαφος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  10. Είναι μόνο αυτός στην οριζόντια που εξετάζω. Στην υπέρβαση δόμησης θα συμπεριλάβω και τα τ.μ. του η/χ και του τμήματος του εξώστη της άδειας? Ο η/χ τυπικά έχει παραμείνει ανοικτός από τη μία πλευρά, πρακτικά έχει κλείσει. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
  11. Καλησπέρα, σε διαμέρισμα 5ου ορόφου με ΟΑ του 1993 προβλεπόταν Η/Χ και εξώστης στην όψη προς τον ακάλυπτο. Εκ κατασκευής έγινε μεγαλύτερος (σε μήκος) ο εξώστης και έκλεισε με τζαμαρία ,όπως φαίνεται στο σκαρίφημα , συμπεριλαμβάνοντας και τον Η/Χ. Πως θα τακτοποιηθούν αυτές οι παραβάσεις? Με αναλυτικό για την επέκταση του εξώστη και ΥΔ για το σύνολο του χώρου που περιλαμβάνει η τζαμαρία? Το πλάτος του εξώστη είναι 95εκ. και με την επέκταση υπάρχει αύξηση του εμβαδού >20% από αυτό των εγκεκριμένων σχεδίων. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  12. Καλημέρα, σε δήλωση σε καταστάση υπαγωγής με ένα φύλλο καταγραφής όπου το πρόστιμο εξοφλήθηκε με το πάραβολο θέλω να προσθέσω ένα φκ που θα μεταβάλλει το πρόστιμο >20%. Θα μου ζητήσει έγκριση επιτροπής κατά την οριστικοποίηση ή αυτό ισχύει μόνο για περιπτώσεις επιστροφής δήλωσης από οριστική σε υπαγωγή; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  13. Άρα τώρα που έχω τη δήλωση σε κατάσταση υπαγωγής με πληρωμένο πρόστιμο και πλήρη αναφορά στην τ.ε. για τις κατασκευές μετά το 2011 μπορώ να προχωρήσω στην έκδοση ΕΕΜΚ νομιμοποίησης; Έχει περάσει ήδη η πολεοδομία και υπάρχει έκθεση αυτοψίας.
  14. Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Η περίπτωση μου αφορά νομιμοποίηση με ΕΕΜΚ για διάνοιξη ανοιγμάτων σε κτίριο εντός οικισμού με άδεια του '68 και αυθαιρεσίες προ του 75 και διαβάζοντας το άρθρο 1 της Υ.Α. ΦΕΚ 1843Β-13.05.2020 - Μικρή κλίμακα Άρθρο 1 Επιτρέπεται η εκτέλεση εργασιών μικρής κλίμακας, εκτός αν άλλως ειδικότερα ορίζεται: α) σε κτίρια νομίμως υφιστάμενα, σε κτίρια ή τμήμα- τα κτιρίων τα οποία έχουν εξαιρεθεί της κατεδάφισης ή έχουν υπαχθεί σε οποιονδήποτε νόμο εξαίρεσης από την κατεδάφιση ή τακτοποίησης ή ρύθμισης αυθαίρετων κατασκευών, καθώς και σε οικόπεδα ή γήπεδα εφόσον: αα)..... βλέπω ότι έχει αφαιρεθεί το "ή βεβαίωση εξόφλησης του τριάντα τοις εκατό (30%) του ενιαίου ειδικού προστίμου από το ηλεκτρονικό σύστημα του Τ.Ε.Ε., ανάλογα με τις διατάξεις του νόμου στον οποίο έχουν υπαχθει.." που υπάρχει στο άρθρο 41 του 4495/17. Διορθώστε με αν κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά. Ευχαριστώ και πάλι.
  15. Καλησπέρα, παρακαλώ τη βοήθειά σας γιατί έχω μπερδευτεί. Σε περιπτώσεις όπου συνυπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές προ του '11 και μετά του '11, έχει αναφερθεί ότι τακτοποιούμε τα προ του '11 και προχωράμε για έκδοση άδειας νομιμοποίησης με τη διαδικασία του άρθρου 94 για τα μετά του '11. Η απορία μου είναι εξής : είναι δυνατόν να οριστικοποιηθεί η δήλωση στον 4495 για τις προ του '11 κατασκευές, για να μπορέσει να εκδοθεί άδεια, εφόσον στο ακίνητο υπάρχουν αυθαιρεσίες μετά το 2011;
  16. Καλησπέρα, παρακαλώ τη βοήθειά σας στην παρακάτω περίπτωση. Σε οικόπεδο εντός στάσιμου οικισμού υπάρχει διώροφη κατοικία τμήμα του ορόφου της οποίας βρίσκεται στον "αέρα" όμορου οικόπεδου κατά πλάτος περίπου 1μ. Σαν κτίριο πριν του '83 σε στάσιμο είναι νομίμως υφιστάμενο αλλά πως θα αντιμετωπίσω τα τετραγωνικά που βρίσκονται εντός του όμορου? Μπορεί να μεταβιβαστεί όλο το κτίριο ή πρέπει να τακτοποιήσει και ο γείτονας και να ακολουθηθεί κάποια άλλη διαδικασία? Σας ευχαριστώ.
  17. Σας ευχαριστώ πολύ θα επικοινωνήσω με τη συμβ/φο!
  18. Ευχαριστώ! Την αύξηση του πλάτους του κοιν/στου διαδρόμου εις βάρος της ο.ι. θα την εντάξω στη διαμερισμάτωση ή δεν αποτελεί παράβαση?
  19. Καλησπέρα, αντιμετωπίζω την παρακάτω περίπτωση για την οποία μου ζητήθηκε βεβαίωση. Σε διαμέρισμα με Ο.Α. του '78 και σύσταση οριζοντίου κατά την αυτοψία πέραν των εσωτερικών διαρρυθμίσεων,της μετατόπισης ανοιγμάτων και δημιουργία νέων καθώς και αλλαγές στις διαστάσεις των εξωστών διαπίστωσα μετατόπιση της μεσοτοιχίας με την όμορη Ο.Ι. κατά 0,34μ. εις βάρος της όμορης .Η υπάρχουσα κατάσταση απεικονίζεται στο σχέδιο της σύστασης. Δεδομένου ότι οι 34 πόντοι είναι εντός των αποκλίσεων της κατ. 3 μπορώ να τα εντάξω όλα μαζί σε μία λοιπή ή σε 2 ΦΚ, ένα διαμερισμάτωση και ένα μία λοιπή. Στα περιγράμματα παρακάτω με μπλε απεικονίζεται η υπάρχουσα κατάσταση και με μωβ το περίγραμμα της άδειας. Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.