Μετάβαση στο περιεχόμενο

paspartout1

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

687 profile views

paspartout1's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε έλεγχο συμβουλίου αρχιτεκτονικής που μου έτυχε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας απαίτησαν το μέγιστο ύψος έδρασης να είναι 1 μετρο.
  2. Στο ίδιο κτίριο γίνεται, στον ίδιο χώρο δεν ξέρω αν γίνεται.
  3. Αποτελεί παράρτημα της υποκείμενης χρήσης, έχει συνολικό καθαρό εμβαδόν, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι εξωτερικοί του τοίχοι, μικρότερο του 70% της μικτής επιφάνειας του υποκείμενου χώρου, δεν θεωρείται όροφος και δεν αποτελεί ανεξάρτητη ιδιοκτησία. Το πατάρι δεν είναι όροφος, είναι ένας εξώστης μέσα στον κάτω όροφο ο οποίος έχει μεγάλο ύψος, που δεν επιτρέπεται να καλύπτει πάνω από το 70%. Η τρύπα στην πλάκα δηλαδή είναι υποχρεωτική.
  4. 1. Θεωρώ πως όχι. Μπορούν να είναι στο ίδιο επίπεδο πατάρι και σοφίτα, κάτι που εύκολα μπορώ να φανταστώ για διαφορετικές ιδιοκτησίες. Στην ίδια δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να γίνει. Αυτό που φτιάχνεις δεν είναι πατάρι γιατι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις παταριού. 2. Οι σοφίτες πρέπει να μην ξεπερνάνε το 50% της κάτοψης που στη δική μας πολεοδομία μεταφράζεται ως κάλυψη-για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω σε άλλες πολεοδομίες μεταφράζεται διαφορετικά. 3. Συμφωνώ. 4. Από ό,τι καταλαβαίνω μπορούν και στο πατάρι πλέον να γίνουν κλειστοί βοηθητικοί χώροι σε απόσταση 1 μέτρου από το "άνοιγμα¨του παταριού προς τον υποκείμενο χώρο και δε φαίνεται να προσμετρώνται πια στο ΣΔ.
  5. Έχεις τη δυνατότητα να κάνεις αυτό που φαίνεται στο σκίτσο αλλά το σύνηθες είναι αυτό που δείχνεις εσύ. Δείχνεις δηλαδή μόνο σοφίτα, όχι πατάρι με κεκλιμένη στέγη.
  6. Γιατί θεωρείς ότι έπρεπε να βλέπει στον όροφο εφόσον είναι σοφίτα και όχι πατάρι;
  7. Ναι πλέον επιτρέπεται η πρόσβαση. Όλα καλά φαίνονται στην περιγραφή σου. Ποια είναι η ερώτηση;
  8. Δεν είχα δει ότι γράψατε κλειστού παταριού. Όχι δεν επιτρέπονται χωρίσματα στο τμήμα που αφαιρείται από το συντελεστή.
  9. Ισχύει και αυτό που λέτε. Κρατώντας τον περιορισμό του 70% μπορείτε να ξεπεράσετε το 10% μετρώντας στη δόμηση.
  10. Επειδή ακριβώς θα είναι κλειστός χώρος. Στο πατάρι που δε μετράει στο συντελεστή δεν επιτρέπονται εσωτερικά χωρίσματα. Επιτρέπονται μόνο μετρώντας το χώρο στη δόμηση.
  11. Μπορείς να βάλεις τουαλέτες στο πατάρι τις οποίες θα μετρήσεις στη δόμηση και ταυτόχρονα στο πατάρι.
  12. Σοφίτα. Όσον αφορά τη σοφίτα σε περίπτωση που έχουμε οροφοδιαμέρισμα στον τελευταίο όροφο παίρνουμε το 1/2 του τελευταίου ορόφου (συμπεριλαμβανομένου του κοινόχρηστου κλιμακοστασίου το οποίο μπορεί και να καλυφθεί από σοφίτα). 1)Στην περίπτωση που έχουμε δύο διαμερίσματα στον τελευταίο όροφο το εμβαδό σοφίτας που θα έπαιρνα από την κάλυψη του κλιμακοστασίου μοιράζεται αναλογικά ή χάνεται; 2)Η μόνωση πάνω από 7 εκ της σοφίτας προσμετράται στο εμβαδόν της σοφίτας ή πάμε πάλι με κάλυψη; 3)Μπορούν να υπάρχουν επιφάνειες της στέγης κλειστές οι οποίες δεν είναι προσβάσιμες από πουθενά και να μην υπολογίζονται στο εμβαδό της σοφίτας. Οι χώροι αυτοί έχουν κάποιον περιορισμό ύψους;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.