Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

HAPKI

Members
  • Περιεχόμενα

    98
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by HAPKI

  1. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Έχεις δίκιο, η επιλογή Κατ. 3 είναι μονόδρομος. Σχετικά όμως με δυνατότητα μονομερούς τροποποίησης ποιά είναι η άποψη σου?
  2. Συνάδερφοι Καλησπέρα Σε κτίριο αποπερατωμένο προ 9/6/1975 έχει κατασκευαστεί αυθαίρετο έρκερ, το οποίο ρυθμίζεται βάσει της επεξήγησης της εγκυκλίου2, αλλά λόγω παλαιότητας μπαίνει στην Κατηγορία 1. Τώρα σχετικά με την δυνατότητα μονομερούς τροποποίησης, θεωρείτε οτι μπορεί να θεωρηθεί εντός νομίμου όγκου ?? (εφόσον ισχυριζόμαστε οτι ο νόμιμος όγκος έχει "ξεχειλώσει" έως +5% απο τον προβλεπόμενο νόμιμο όγκο βάσει οικοδομικής άδειας). Κάποιος συνάδερφος με αντίστοιχη εμπειρία?
  3. Καλησπέρα σε όλους Σε πολυκατοικία που απαιτείται η σύνταξη ΗΤΚ για τους κοινόχρηστους χώρους, λόγω συμβολαιογραφικής τροποποίησης υπόγειας στάθμης/διαμερισμάτωση αποθηκών, απαιτείται η σύνταξη ΠΕΑ για το σύνολο του κτιρίου, ώστε να αναρτηθεί στην πλατφόρμα ΗΤΚ ? Σημειωτέον οτι οι οριζόντιες ιδιοκτησίες/διαμερίσματα έχουν ατομικά ΠΕΑ
  4. Καλησπέρα. Ευχαριστώ όλους για τις κατατοπιστικές απαντήσεις. Θα προσπαθήσω να προσαρμόσω αναλόγως την μελέτη Το μόνο που μένει αναπάντητο είναι το κατα πόσο οι εξαιρέσεις που αναφέρονται στο αρθ.26 παρ.5 (αα),(αβ), (αγ) αφορούν και νέα κτίρια κατοικίας?
  5. Καλησπέρα συνάδερφοι Σε νέο κτίριο κατοικίας (Pilotis+Α+Β+Γ Ορόφους), με 2 ανεξάρτητες οριζόντιες Ιδιοκτησίες (Διαμέρισμα Α και Διαμέρισμα Β+Γ) ισχύουν οι προϋποθέσεις των εξαιρέσεων (αβ) και (αγ). Έχει προβλεφθεί ανελκυστήρας που καλύπτει απαιτήσεις ΑΜΕΑ, αλλά δεν μπορεί με κμία επίλυση να τοποθετηθεί η θέση αναμονής 0,80x1,30, Έχει κάποιος κατασταλάξει στο κατα πόσο οι εξαιρέσεις που αναφέρονται στο αρθ.26 παρ.5 (αα),(αβ), (αγ) αφορούν και νέα κτίρια κατοικίας?
  6. Καλημέρα σας Σε πολυκατοικία 4 διαμερισμάτων, στα 3 απο αυτά έχουν κατασκευαστεί εξώστες με υπέρβαση επιφάνειας >20%. Η αυαθίρετη προέκταση αφορά το μήκος εξώστη (5,00μ αντί του προβλεπόμενου 1,90μ) έχοντας κρατήσει το ίδιο πλάτος (1,20<2,00μ.) Εφόσον δεν μπορούν να υπαχθούν στην Κατηγορία 3, το πρόστιμο του θα υπολογιστεί βάσει αναλυτικού προϋπολογισμού, όπως προβλέπεται απο το αρθ.100. 1) Μπορούν οι ιδιοκτήτες των 3 διαμερισμάτων να κάνουν κοινή αίτηση και να επιμεριστούν το πρόστιμο που θα προκύψει απο το σύνολο υπέρβασης επιφάνειας εξώστη και στους 3 ορόφους (λογικά 250€, που λόγω προσαύξησης είναι 300€) ή θα πρέπει να υπάρχουν ξεχωριστά φύλλα καταγραφής ανα όροφο? 2) Ανήκουν στην εξαίρεση της περίπτωσης γ του αρθ.2 του ΦΕΚ Β 1643/11-05-2018 "αυθαίρετες κατασκευές προβόλων οι οποίοι προεξέχουν έως 2 μέτρα", οπότε και δεν απαιτείται η εκπόνηση μελέτης στατικής επάρκειας?
  7. Καλησπέρα Υπάρχει κάποια νεώτερη ενημέρωση απο ΥΔΟΜ κτλ εκάποιον συνάδερφο, αν επιτρέπεται η κατασκευή εξώστη στην οροφή έρκερ, με βάθος> 0,80 εκ. (Δηλαδή ο εξώστςη να προεξέχει απο το έρκερ)?
  8. HAPKI

    Νόμος 4495/2017

    Ευχαριστούμε..!!
  9. HAPKI

    Νόμος 4495/2017

    Ευχαριστούμε!
  10. Το Ελληνικό Δημόσιο στα καλύτερα του... Ευχαριστούμε για την πληροφόρηση..
  11. Καλημέρα Υπάρχει κάποιος συνάδερφος στον οποίον να έχει προχωρήσει στο 2 σκέλος η ρύθμιση των 120 δόσεων? Δηλαδή να φανεί στο ΚΕΑΟ το ποσό και να υπολογιστούν οι δόσεις? Εφόσον έχει εντάξει κανείς τα αναδρομικά 2017/2018 ΕΤΕΑΕΠ στην ρύθμιση, η 4η δόση των οποίων λήγει αύριο, εφόσον δεν προχωράη ρύθμιση τί κάνει? Τα πληρώνει?
  12. Συνάδερφοι Καλημέρα Μήπως έχει ολοκληρώσει κανείς την διαδικασία περαίωσης των διατάξεων του Ν.3843/10, βάσει του αρθ 88 παρ. 2 του Ν.4495/17? Ένας πελάτης μου χρωστάει 2 δόσεις, προσπάθησε και στο κατάστημα Τράπεζας και με ηλεκτρονική πληρωμή χρησιμοποιώντας τον κωδικό πληρωμής, αλλά δεν μπόρεσε να πληρώσει.... Έχει κάποιος σχετική πληροφόρηση?? Ευχαριστώ
  13. Καλησπέρα Υπάρχει κάποιος συνάδερφος που ε΄χει προχωρήσει σε νομιμοποίηση αυθαίρετων κατασκευών, μετά την 28/7/2011, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4495/17? Πιο συγκεκριμένα με ενδιαφέρουν τα παρακάτω: Απαιτούμενες μελέτες. Ισχύουν τα παρακάτω? Με ποιούς συντελεστες υπολογίζονται οι ελάχιστες αμοιβές στο σύστημα του ΤΕΕ?
  14. Καλησπέρα Έχει ασχοληθεί κανείς στο γραφιστικό κομμάτι της ψηφιακής υπογραφής? Υπάρχουν δυνατότητες επεξεργασίας της, για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα?
  15. @ethan Ευτυχώς, η δεύτερη φορά ήταν και η τυχερή....Σε 2 λεπτά ξέμπλεξα και εκδώθηκαν και τα δύο κανονικά...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.