Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Amsteris

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    29
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

2 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

629 profile views
  • ilias

  1. καλησπέρα και Ναι ! στην οικοδομή που μένω, στην ταράτσα,τα νερά της βροχής καταλήγουν σε σωλήνες που ειναι ενσωματωμένες στο φέροντα οργανισμό όπως εσείς οι μηχανικοί ονομάζεται.Μετρούσα λοιπόν πριν λίγες μέρες οτι στην ταράτσα εμβαδού περίπου 300-350 τμ περίπου, περιμετρικά υπάρχουν ανα 7-8 μέτρα σωλήνες που δέχονται τα νερα και οι οποίοι ΔΕΝ ειναι εξωτερικοί.Το πιθανότερο όπως λέτε ειναι να περνάνε μέσα απο κολόνες ή δοκάρια...Υπάρχει τρόπος να σώσουμε,διορθώσουμε αλλάξουμε με κάποιον τρόπο αυτή την κατάσταση?
  2. εδω συζητάμε και το τι κάνουν οι γειτονες καμιά φορά....
  3. οι περισσότεροι εμπειρικά ρωτάμε το γείτονα ,που ίσως έχει κάνει κάτι παρόμοιο και τον ρωτάμε πως το έκανε...
  4. σε αγροτεμάχιο όπου βρίσκεται σε φοβερά υγρή περιοχή, περιστοιχισμένο μάλιστα και από μικρό ρυάκι, σκέφτηκα μετά από συμβουλή φίλων να του ρίξω χώμα και με προοπτική μελλοντικά ίσως να χτίσω κάποια μικρή αγροικία.Στη γύρω περιοχή έχουν χτιστεί κάποιες μονοκατοικίες τα τελευταία χρόνια.Ο προβληματισμός μου είναι για κινήσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα του χώρου...
  5. μπορεί ο φίλος μας aithilenio να είναι τσακαλάκι αλλά κάποιοι έχουμε και κακή εμπειρία από υδραυλικούς αγαπητέ.Οπότε και η επιφύλαξη όσο για τον κ.Ροδόπουλο.... respect μ αυτα που διαβάζω !!
  6. οι θερμοκάμερες που βοηθουν να ''βλέπεις '' την υγρασία μέσα στον τοίχο ή σε σημείο που δεν είναι εύκολος ο εντοπισμός μου μοιάζει απίστευτο εργαλείο,ααλλα ακριβό για να το έχει ο καθένας...
  7. αγαπητε aithilenio το ότι μπορεί να είχα κάποια κακη εμπειρία με κακό υδραυλικό μπορεί να με οδήγησε σε έναν τέτοιο βιαστικό χαρακτηρισμό.Δεν υπάρχει κακή πρόθεση απο μέρους μου να θίξω οποιονδήποτε.Αλλά ας μην υποτιμουμε κάποιες τεχνολογικές βοηθειες που μπορει να φανούν χρήσιμες.
  8. αυτές οι θερμοκαμερες που εντοπίζουν την υγρασία οπουδηποτε, ίσως είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο για τέτοια περίπτωση
  9. Brasco συμφωνώ.Δεν έχω και πολύ εμπιστοσύνη στους υδραυλικους.Πάντως η υγρασία αυτή έχει ποτίσει και το από κάτω διαμέρισμα εδω και κανα χρόνο (ευτυχώς δεν μένει μόνιμα ) και του έχει δημιουργησει στάμπα υγρασίας στο ταβάνι του.Εμπειρικά ως τώρα οι πιο..γνωστες που το είδαν μου είπαν μικροδιαροη στο σωλήνα αποχέτευσης της κουζίνας...
  10. το πόσο καλός γνώστης είναι ο υδραυλικός θα παιξει ρόλο στην επισκευή? μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο εγώ ?
  11. μου παρουσιάστηκε μούχλα σε υπνοδωμάτιο που βρίσκεται πίσω απ τους σωληνες της βρυσης της κουζίνας .Πέρυσι είχα κάποια ίχνη αλλα τώρα επεκτάθηκε όταν ξεκόλησα την ταπετσαρία σε ένα σημείο.Ο τοίχος απ την πλευρα του υπνοδωματίου είναι και ελαφρά φουσκωμένος (χαμηλά προς το πάτωμα)και κάνει το χαρακτηριστικό υπόκωφο ήχο ότι είναι από κάτι κενό.Ουσιαστικά ότι κι αν πρέπει να κάνω θα το κάνω με υδραυλικό ? ενδείκνυτε τέτοιες εργασιες να γίνονται τέτοια εποχή ? καλημέρα!!
  12. ευχαριστώ για όλες τις απόψεις.Και όλους για το χρόνο τους.Πληρφοριακά πάντως τα ίδια τοπογραφικά γραφεία θα μετρήσουν και έχουν μετρήσει και τα γειτονικα αγροτεμάχια.Δεν ξέρω αν έχει σημασία αυτό ,αλλά εννοείτε πως για τους τοπογραφους τα αγροτεμάχια αυτά ειναι γνωστα γιατι έχουν κάνει μετρησεις.Και επίσης ,οποιος άλλος γειτονας ιδιοκτήτης επιχειρήσει να μετρήσει το κτήμα του τα ίδια πράγματα με μενα θα κάνει.Δεν υπάρχει κανένας που θα πει ''εδώ ακριβώς αρχιζει το χωράφι μου κι εδώ τελειώνει''. Ο νομιμότερος όλων θεωρείτε αυτός που ακολουθεί τις υποδείξεις των τοπογράφων.
  13. βρε φίλε gio το χωράφι κάθε χρόνο οι δικοί μου το βάζουν καποια ψευτοπαραγωγή.Ξέρουμε ποιό ειναι το χωράφι.Είναι δυνατόν ?Να το πω πάλι? που αρχίζει στο εκατοστό και που τελειώνει στο εκατοστό θέλω νε μας πει ... Και λεω ότι 2 διαφορετικοι τοπογράφοι όρισαν διαφορετικα τα όρια του χωραφιου.Ίδια εκταση φυσικα σε άλλα σημεία ορίων όμως.
  14. να σου πω και την πάσα αληθεια δεν ξέρω ακριβώς τι είναι αυτές οι εννοιες που λες αν και κάτι υποθέτω... να ξαναπω λαικά ότι χωράφι ιδιοκτησίας του παπού (το είχε 40 χρόνια) μεταβιβάστηκε πάνω μου.Γνωρίζω δλδ από πολλά χρόνια που βρίσκεται στο περίπου, αλλά όταν καλείς τοπογράφο ε ζητάς το εκατοστό.Άντε στα 10-20 cm τα όρια σου.Αν τώρα συν πλην 2 μέτρα δεν γκρινιάζει κανείς γείτονας τότε δε θα γκρινιάξω κι εγω... μιλάμε για αγροτεμάχιο 5 στρεμμάτων άρτιο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.