Μετάβαση στο περιεχόμενο

Amsteris

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    29
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Amsteris

  1. καλησπέρα και Ναι ! στην οικοδομή που μένω, στην ταράτσα,τα νερά της βροχής καταλήγουν σε σωλήνες που ειναι ενσωματωμένες στο φέροντα οργανισμό όπως εσείς οι μηχανικοί ονομάζεται.Μετρούσα λοιπόν πριν λίγες μέρες οτι στην ταράτσα εμβαδού περίπου 300-350 τμ περίπου, περιμετρικά υπάρχουν ανα 7-8 μέτρα σωλήνες που δέχονται τα νερα και οι οποίοι ΔΕΝ ειναι εξωτερικοί.Το πιθανότερο όπως λέτε ειναι να περνάνε μέσα απο κολόνες ή δοκάρια...Υπάρχει τρόπος να σώσουμε,διορθώσουμε αλλάξουμε με κάποιον τρόπο αυτή την κατάσταση?
  2. εδω συζητάμε και το τι κάνουν οι γειτονες καμιά φορά....
  3. οι περισσότεροι εμπειρικά ρωτάμε το γείτονα ,που ίσως έχει κάνει κάτι παρόμοιο και τον ρωτάμε πως το έκανε...
  4. σε αγροτεμάχιο όπου βρίσκεται σε φοβερά υγρή περιοχή, περιστοιχισμένο μάλιστα και από μικρό ρυάκι, σκέφτηκα μετά από συμβουλή φίλων να του ρίξω χώμα και με προοπτική μελλοντικά ίσως να χτίσω κάποια μικρή αγροικία.Στη γύρω περιοχή έχουν χτιστεί κάποιες μονοκατοικίες τα τελευταία χρόνια.Ο προβληματισμός μου είναι για κινήσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα του χώρου...
  5. μπορεί ο φίλος μας aithilenio να είναι τσακαλάκι αλλά κάποιοι έχουμε και κακή εμπειρία από υδραυλικούς αγαπητέ.Οπότε και η επιφύλαξη όσο για τον κ.Ροδόπουλο.... respect μ αυτα που διαβάζω !!
  6. οι θερμοκάμερες που βοηθουν να ''βλέπεις '' την υγρασία μέσα στον τοίχο ή σε σημείο που δεν είναι εύκολος ο εντοπισμός μου μοιάζει απίστευτο εργαλείο,ααλλα ακριβό για να το έχει ο καθένας...
  7. αγαπητε aithilenio το ότι μπορεί να είχα κάποια κακη εμπειρία με κακό υδραυλικό μπορεί να με οδήγησε σε έναν τέτοιο βιαστικό χαρακτηρισμό.Δεν υπάρχει κακή πρόθεση απο μέρους μου να θίξω οποιονδήποτε.Αλλά ας μην υποτιμουμε κάποιες τεχνολογικές βοηθειες που μπορει να φανούν χρήσιμες.
  8. αυτές οι θερμοκαμερες που εντοπίζουν την υγρασία οπουδηποτε, ίσως είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο για τέτοια περίπτωση
  9. Brasco συμφωνώ.Δεν έχω και πολύ εμπιστοσύνη στους υδραυλικους.Πάντως η υγρασία αυτή έχει ποτίσει και το από κάτω διαμέρισμα εδω και κανα χρόνο (ευτυχώς δεν μένει μόνιμα ) και του έχει δημιουργησει στάμπα υγρασίας στο ταβάνι του.Εμπειρικά ως τώρα οι πιο..γνωστες που το είδαν μου είπαν μικροδιαροη στο σωλήνα αποχέτευσης της κουζίνας...
  10. το πόσο καλός γνώστης είναι ο υδραυλικός θα παιξει ρόλο στην επισκευή? μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο εγώ ?
  11. μου παρουσιάστηκε μούχλα σε υπνοδωμάτιο που βρίσκεται πίσω απ τους σωληνες της βρυσης της κουζίνας .Πέρυσι είχα κάποια ίχνη αλλα τώρα επεκτάθηκε όταν ξεκόλησα την ταπετσαρία σε ένα σημείο.Ο τοίχος απ την πλευρα του υπνοδωματίου είναι και ελαφρά φουσκωμένος (χαμηλά προς το πάτωμα)και κάνει το χαρακτηριστικό υπόκωφο ήχο ότι είναι από κάτι κενό.Ουσιαστικά ότι κι αν πρέπει να κάνω θα το κάνω με υδραυλικό ? ενδείκνυτε τέτοιες εργασιες να γίνονται τέτοια εποχή ? καλημέρα!!
  12. ευχαριστώ για όλες τις απόψεις.Και όλους για το χρόνο τους.Πληρφοριακά πάντως τα ίδια τοπογραφικά γραφεία θα μετρήσουν και έχουν μετρήσει και τα γειτονικα αγροτεμάχια.Δεν ξέρω αν έχει σημασία αυτό ,αλλά εννοείτε πως για τους τοπογραφους τα αγροτεμάχια αυτά ειναι γνωστα γιατι έχουν κάνει μετρησεις.Και επίσης ,οποιος άλλος γειτονας ιδιοκτήτης επιχειρήσει να μετρήσει το κτήμα του τα ίδια πράγματα με μενα θα κάνει.Δεν υπάρχει κανένας που θα πει ''εδώ ακριβώς αρχιζει το χωράφι μου κι εδώ τελειώνει''. Ο νομιμότερος όλων θεωρείτε αυτός που ακολουθεί τις υποδείξεις των τοπογράφων.
  13. βρε φίλε gio το χωράφι κάθε χρόνο οι δικοί μου το βάζουν καποια ψευτοπαραγωγή.Ξέρουμε ποιό ειναι το χωράφι.Είναι δυνατόν ?Να το πω πάλι? που αρχίζει στο εκατοστό και που τελειώνει στο εκατοστό θέλω νε μας πει ... Και λεω ότι 2 διαφορετικοι τοπογράφοι όρισαν διαφορετικα τα όρια του χωραφιου.Ίδια εκταση φυσικα σε άλλα σημεία ορίων όμως.
  14. να σου πω και την πάσα αληθεια δεν ξέρω ακριβώς τι είναι αυτές οι εννοιες που λες αν και κάτι υποθέτω... να ξαναπω λαικά ότι χωράφι ιδιοκτησίας του παπού (το είχε 40 χρόνια) μεταβιβάστηκε πάνω μου.Γνωρίζω δλδ από πολλά χρόνια που βρίσκεται στο περίπου, αλλά όταν καλείς τοπογράφο ε ζητάς το εκατοστό.Άντε στα 10-20 cm τα όρια σου.Αν τώρα συν πλην 2 μέτρα δεν γκρινιάζει κανείς γείτονας τότε δε θα γκρινιάξω κι εγω... μιλάμε για αγροτεμάχιο 5 στρεμμάτων άρτιο.
  15. Καλημέρα.Το συγκεκριμένο χωράφι το έχω ξαναμετρήσει πριν 10 χρόνια και απλά χάθηκαν τα σημάδια με το πέρασμα του χρόνου.Στους τοπογράφους έδωσα το συμβόλαιο με το οποίο κληρονομώ το ακλινητο, αλλά και οι 2 τοπογράφοι με αντιμετώπισαν με την ίδια συμπεριφορά νοοτροπία που την θεώρησα και φυσιολογική: μεγάλε κάνε στην άκρη να σου πουμε τα σύνορα του χωραφιού σου !
  16. πραγματικά τώρα νομίζω καλυφτηκα και ο Kane τα είπε ολα !! αυτα εννοουσα κι εγω: ....''ο τοπογράφος είναι ο απόλυτα υπευθυνος για την ΄χαραξη ή την λάθος χάραξη. Και σε αυτή τη περίπτωση μπορει να μετρήσουν 5 τοπογραφοι και να τα βγάλουν διαφορετικα.Αυτο έγκεται στο τρόπο εργασίας, πόσο θα ασχοληθεί ο Χ συνάδελφος, αν εχει στοιχεία.....'' Τι δεν έλεγα σωστα?
  17. αυτονόητο θεώρησα ότι έπρεπε να κάνω το δεύτερο και αυτό έκανα: ''θέλω να μου χαράξετε τα όρια (δηλαδή να μου βάλετε πασσάλους) όπου εσείς θεωρείτε σωστό με τα στοιχεία που διαθέτω και σας προσκομίζω (συμβόλαια - διαγράμματα κτηματολογίου κτλ).Σε 'ολες όμως τις παρόμοιες μετρήσεις που γίνονται οι τοπογράφοι έχουν ήδη οι ίδιοι χάρτες και σχέδια των περιοχών, και συνηθως η μέτρηση τελειώνει με το εξης απ αυτους: αγαπητέ κύριε σας δηλώνουμε υπευθυνα βάζοντας την υπογραφή μας, ότι τα ακριβή όρια του αγροτεμαχίου σας είναι εδω που σας λέμε εμεις και πουθενά αλλού.Θεωρώ ότι με κάποια απ τα προηγούμενα σχόλια υπάρχει μια ελαφριά προσπάθεια προστασίας της δουλειάς του τοπογράφου η οποία δεν νομίζω να είναι απαραίτητη. Σε αγροτεμάχια που κανείς δεν ενδιαφέρεται για κάτι παραπανω συν πλην μισο ένα μέτρο οκ δεν ασχολείτε κανείς.Αλλά εγω θέλω να κάνω την περίφραξη μου και μελλόντικα ίσως να χτίσω.Καλοπραίρετα πιστευα ότι ο τοπογράφος είναι ο αποκλειστικός και μόνος ειδικός που μετατρέπει σχέδια όρια συμβόλαια κλπ κλπ σε συγκεκριμένα σημεία που τσιμεντώνεις σύνορα χωρις να τα αμφισβητει ο γειτονας.Γιατί ακριβώς ο ίδιος τοπογράφος θα μετρήσει ΄΄ολα τα αγροτεμάχια της ευρυτερης περιοχής.Πληροφοριακά αναφέρω ότι κανείς γείτονας που έχω δεν διανοείτε να αμφισβητήσει συνορα άλλου ιδιοκτήτη όπως κι εγω να αμφισβητήσω μέτρηση γείτονα όποιο όριο κι αν υποδείξει.Για να μην σας κουράζω σξεφτείτε 10 απο εσας να κληρονομείτε 10 αγροτεμάχια όπου όλοι ξέρετε στα χαρτια ότι έχετε απο 1 στρέμα ο καθένας , αλλά λόγω του ότι αναμεσα μπορεί να υπάρχει ποταμός,ή δρόμος κλπ κανείς δεν ξέρει που αρχίζει του ενός και που τελειώνει του αλλου με ακριβεια εκατοστου...
  18. πάντως σε πολλές περιπτώσεις, ο τοπογράφος παει στο χωράφι καρφώνει 4 πασαλάκια και φευγει.Ετσι γίνεται συχνά η δουλειά.Ουτε καν παρόν δεν ειναι ο ιδιοκτήτης.Του λες αριθμο αγοτεμαχίου κι αυτός σου καρφώνει τα 4 όρια σου.
  19. πολυ χρήσιμες όλες οι απόψεις.Φανταστείτε όμως -εμας- κυριολεκτώ, 3 ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων οικοδομήσιμα όλα,οι οποίοι ομόφωνα και αδιαμαρτύρητα θεωρούσαμε τον τοπογράφο ''Θεό''.Δηλαδή:ότι ορίσει ο τοπογράφος, ο οποίος κάρφωσε σημάδια όρια,τα θεωρούμε θεΪκές υποδείξεις ας το πω λαικά !Άλλο πράγμα οργώνω το χωράφι μου εως το δεντράκι εκει κουτουρού.Κι άλλο πράγμα να σου πει ο τοπογράφος: κύριε απ αυτό το εκατοστό ξεκινάει η περιουσιά σας.
  20. τώρα μόλις διάβασα αυτά που έγραψε ο κυριος postman και πράγματι δίνει λίγο φως σε μένα΄.Αφορμή πάντως να ρωτησω είναι η διαφορά μετρήσεων.
  21. το ερώτημα ξεκινησε με το εξης απλο: 2 τοπογράφοι :2 διαφορετικά όρια.3 τοπογράφοι 3 υποδείξεις για όρια.Συμπέρασμα: επιλέγω αυτόν που με συμφέρει και κάνω την περίφραξη εκεί.
  22. μα αν αφήσεις τον οποιονδ'ηποτε να σου πει τα σύνορα του ,αυτονόητα θα τα αυξησει έστω και λίγο !! Αυτονόητο δεν είναι ? Ο τοπογράφος δεν είναι αυτος που χρησιμοποιώντας επιστημονικά εργαλεία και σταθερά σημεία θα σου πει : είσαι εδω ακριβώς και όχι μισό μέτρο πιο εκεί ? εννοείτε πως ξέρω τα σύνορα μου.Αλλά το απόλυτα ακριβές και πέραν αμφισβήτησης σημείο συνόρων πίστευα ότι μόνο ο αντικειμενικός ,ουδέτερος, επιστήμονας τοπογράφος το καθορίζει και γι αυτό δεν αμφισβητείτε πχ από κανέναν γειτονα σε οποιοδήποτε αγροτεμάχιο...
  23. μα λέμε και συμβόλαια υπάρχουν με τοπογραφικά διαγράμματα όλα,και σταθερά σημεία αποτυπώνουν.Αυτα λέμε είναι δεδομένα.Εγιναν επίσημες μετρήσεις με δύο διαφορετικά συνεργεία τοπογράφων που ηρθαν και οι 2 με τα συνεργεία των βοηθών τους και τα μηχανήματα τους.Το αποτέλεσμα εδω θέλω να σχολιάσουμε και να μου εξηγήση κάποιος τι θα έκανε στη θέση μου.Εχω 4 σημάδια απ τον εναν διαφορετικά βαλμένα απ τα 4 άλλα σημάδια του άλλου.
  24. μα όταν λέμε ότι δηλώνεται ένα ακίνητο στο κτηματολόγιο, συμβόλαια, αποφάσεις δικαστηρίων και ε9 προσκομίζουμε.Τα κατέθεσες και καταχωρήθηκε στο κτηματολόγιο.Επανέρχομε και απάντηση δεν προκύπτει.Είμαστε 3 γείτονες που έχουμε κληρονομήσει και οι 3 τα χωράφια απ τους παπούδες μας.Θέλουμε να πασαλώσουμε την περίφραξη.Ουσιαστικά με όσα καταλαβαίνω ακρίβεια εκατοστού δεν υπάρχει.Γιατί και οι 3 λέμε: θα ακολουθήσουμε τα χαρτιά-σχέδια-οδηγίες του τοπογράφου για το που επακριβώς είναι ο καθένας.Και περιμένουμε στωικά,με πνεύμα νομιμότητας να μας συμβουλεύσει.Εγώ (και ο καθένας) μπορώ να πω: τα όρια μου ειναι από εδω ως εκεί.Αλλα με ακρίβεια εκατοστού ο τοπογράφος δεν ειναι αυτός που θα το ορίσει? εκτος κι αν πέφτω εξω.Με βάση πάντα το ότι μετρήσεις τοπογράφου με σχέδιο και υπογραφή τα θεωρώ θεσφατα.Πράγματα σχεδόν μη αμφισβητήσιμα....
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.