Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Stefevagg

Members
  • Περιεχόμενα

    44
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Stefevagg

  1. Καλησπέρα. Σε μια δήλωση που βρίσκεται σε κατάσταση Υπαγωγής με πλήρη εξόφληση του προστίμου, χρειάζεται να αλλάξω κατηγορία από 4 σε 2, συνεπώς το πρόστιμο θα μειωθεί. Θα δημιουργήσει αυτό κάποια επιπλοκή στο πληροφοριακό ή απλώς θα δει ότι είναι εξοφλημένο και το μικρότερο πρόστιμο και δε θα υπάρξει πρόβλημα; Ευχαριστώ.
  2. Εκ παραδρομής δήλωσα ότι το ακίνητο είναι εκτός παραδοσιακού οικισμού ενώ είναι εντός και δεν έχω δυνατότητα διόρθωσης στην υπαγωγή. Μπορώ μήπως να επικοινωνήσω με το ΤΕΕ ώστε να μου επαναφέρουν εκείνοι τη δήλωση σε αρχική υποβολή;
  3. Καλησπέρα, πώς μπορώ να επαναφέρω δήλωση 4495 από Υπαγωγή σε Αρχική Υποβολή; Ευχαριστώ.
  4. Καλημέρα, η υπεύθυνη δήλωση εξουσιοδότησης θα πρέπει να απευθύνεται στο ΥΠΕΝ ή στην οικεία ΥΔΟΜ;
  5. Αυτό είναι το κουμπί. Το κλικάρεις, προχωράς και αλλάζει η ημερομηνία λήξης.
  6. Πάντως, λαμβάνοντας υπόψιν την ανακοίνωσή τους "Ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα αιτήματος αυτόματης 3μηνης παράτασης όπως προβλέπεται στην επικείμενη αναθεώρηση του Οδηγού του Προγράμματος" εγώ ζήτησα παράταση για να μη βρεθώ προ εκπλήξεων.
  7. Υπάρχει και η δυνατότητα να μπουν και τα 30 τμ με μικρότερη τιμή ανά τμ.
  8. Μέχρι τώρα, τουλάχιστον, κάλυπτε και τη μελέτη θέρμανσης, 100€ για το Αυτονομώ (αντίστοιχα 150€ για το Εξοικονομώ 2021, με ανώτατο όριο αδειών - μελετών 400€).
  9. Ναι, αφού υπάρχουν επιπλέον τοίχοι, μπορείς να τους κάνεις με το περίσσευμα που έχεις.
  10. Τα τ.μ. είναι στάνταρ, δεν αλλάζουν, εκτός αν θερμομονώσεις κάποιον τοίχο που για κάποιο λόγο δεν είχες προϋπολογίσει... Αφού έχεις εξαντλήσει τις ανώτατες επιλέξιμες τιμές ανά τ.μ. (55€ και 63€) και δεδομένου ότι τα τ.μ. των τοίχων είναι συγκεκριμένα, δεν μπορείς να δώσεις τα 1000€ στη θερμομόνωση.
  11. Όσον αφορά στη θερμομόνωση, μπορείς να αυξήσεις το ποσό στα 12000, μόνο στην περίπτωση που είναι επιλέξιμο βάσει του μέγιστης δαπάνης ανά τ.μ.. Σχετικά με τα κλιματιστικά, για το πρόγραμμα είναι επιλέξιμα μέχρι 3 τμχ. (οδηγός σελ. 44, περιορισμός 8).
  12. Ναι, ωστόσο απαιτείται η επίσημη απόδειξη του προγράμματος. Αρκεί μια απλή χειρόγραφη απόδειξη ότι πήρε το συγκεκριμένο ποσό από τον ωφελουμενο.
  13. Η κατάθεση της επιχορήγησης γίνεται στο λογαριασμό που φαίνεται στο πληροφοριακό, στο πεδίο ΙΒΑΝ ωφελούμενου.
  14. Δεν απαιτείται νέος λογαριασμός. Καταθέτει ο ωφελούμενος στους προμηθευτές του τα ποσά και ανεβάζεις στο πληροφοριακό για κάθε προμηθευτή το τραπεζικό παραστατικό μαζί με μια απλή απόδειξη πληρωμής για το συγκεκριμένο ποσό.
  15. Καλημέρα σας, προσπάθησε κανείς να κάνει αίτηση δανείου; Διότι εμένα στο πεδίο τράπεζα δε μου εμφανίζει επιλογές...
  16. Συνάδελφοι καλησπέρα, έχω αποθηκεύσει μια απόδειξη προσωρινά για να την εκδώσω σε δεύτερο χρόνο και τώρα δεν μπορώ να τη βρω στα προσωρινά αποθηκευμένα. Γνωρίζω ότι έχει αποθηκευθεί, διότι όταν προχωρώ σε έκδοση επόμενου παραστατικού αυτό παίρνει τον επόμενο αύξοντα αριθμό, αλλά δε γνωρίζω πώς μπορώ να τη βρω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  17. Συνάδελφοι καλησπέρα, μου ζητήθηκε να κάνω ΗΤΚ ενός ακινήτου στο οποίο ο μηχανικός που έκανε την τακτοποίηση δεν έκανε νέα σχέδια όπου να φαίνονται οι αυθαιρεσίες που τακτοποίησε (οι οποίες περιγράφονται αναλυτικά την τεχνική έκθεση της τακτοποίησης) αλλά ανέβασε στο πληροφοριακό σύστημα του Ν.4495/2017 τα σχέδια της αδείας. Συνεπώς, δεν υπάρχουν σχέδια που να περιγράφουν την υφιστάμενη κατάσταση. Σημειωτέον, ότι ο εν λόγω μηχανικός δεν ασκεί πλέον το επάγγελμα ώστε να μπορεί να διορθώσει την περαιωμένη δήλωση του Ν. 4495/2017. Πώς θα προτείνατε να κινηθώ, ώστε να συνεχίσουν τα πράγματα, έστω και από εδώ και πέρα, σωστά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  18. Χαίρετε, Βάσει του οδηγού του προγράμματος Εξοικονομώ – Αυτονομώ, σελ. 46 από 97, οι σήτες αποτελούν πρόσθετη αναγκαία εργασία η δαπάνη της οποία συμπεριλαμβάνεται στις δαπάνες του πίνακα 4.1.1 του οδηγού, χωρίς όμως να διευκρινίζεται σε ποια ακριβώς δαπάνη εντάσσεται. Δεδομένου ότι οι σήτες δεν αποτελούν ούτε κούφωμα (Κατηγορίες 1.Γ1, 1.Γ2) ούτε κουτί – ρολό (Κατηγορία 1.Ε1), αλλά είναι πρόσθετη αναγκαία εργασία των δαπανών αυτών και δεδομένου ότι τα χρήματα των δαπανών 1.Γ1 & 1.Γ2 έχουν εξαντληθεί από τις δαπάνες των κουφωμάτων, καταχώρησα τις σήτες στην Κατηγορία 1.Ε1. Μετά τον έλεγχο μου ήρθε η παρακάτω παρατήρηση: Σύμφωνα με τον Οδηγό του προγράμματος οι σήτες αποτελούν πρόσθετη εργασία, αλλά κατόπιν οδηγιών του ΥΠΕΝ κατατάσσονται στις κατηγορίες των κουφωμάτων παράθυρα και εξωστόθυρα(στη συγκεκριμένη περίπτωση 1Γ1 και 1Γ2). Ως εκ τούτου παρακαλούμε αναρτήστε εκ νέου Υπεύθυνη Δήλωση του προμηθευτή με τα ορθά στοιχεία καθώς επίσης και το ΠΑΡΆΡΤΗΜΑ VΙ με διορθωμένα τα κόστη των παρεμβάσεων κουφωμάτων. Αυτό σημαίνει ότι όλο το κόστος των σητών θα καταστεί μη επιλέξιμο. Έχει τύχει σε κάποιον άλλον αυτή η περίπτωση και αν αντιμετωπίστηκε υπάρχει τρόπος να επιδοτηθεί ο ιδιοκτήτης για τις σήτες;
  19. Όταν καταθέσεις ΗΤΚ θα πας σε κατάσταση Επιλέξιμη και σε κάποια φάση μετά, όταν το αποφασίσουν αυτοί, θα πας σε κατάσταση Επιλογή Χρηματοδοτικου Σχήματος όπου θα επιλέξεις αν θέλεις να συνεχίσεις με δάνειο ή όχι.
  20. Αυτή η παράγραφος του οδηγού δεν αφορά στη βαθμολογία. Ούτως ή άλλως η περικοπή της επιδότησης θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, ενώ η βαθμολογία αφορά στην υπαγωγή.
  21. Όταν πρόκειται για ιδιοκτησία χωρίς σύσταση κάνεις ΗΤΚ για όλη την ιδιοκτησία παρόλο που μπορεί να έχεις βάλει στο Εξοικονομώ ένα διαμέρισμα. Με τα τ.μ. δεν υπάρχει πρόβλημα για το Εξοικονομώ, όταν τ.μ. ΗΤΚ > τ.μ. ΠΕΑ. Το γράφει έμμεσα ο οδηγός ότι απόκλιση προς τα πάνω δε δημιουργεί πρόβλημα, το ρώτησα στο helpdesk του Εξοικονομώ και υπέβαλα τέτοιου είδους ΗΤΚ.
  22. Το ΤΕΕ σε παρουσιάσεις έχει δώσει οδηγίες, τόσο για ταυτότητα όσο και για τα αυθαίρετα, να μην κάνουμε αυθαίρετες αναγωγές ποσοστών, αλλά να δουλεύουμε είτε με την πλήρη, είτε με την ψιλή, είτε με την επικαρπία. Οπότε εγώ θα δούλευα με επικαρπία και θα δήλωνα μόνο τον γονέα με 100%.
  23. Με τη λογική που ένας προμηθευτής κλιματιστικών πχ κόβει ένα τιμολόγιο για κλιματιστικά διαφορετικών κατηγοριών δε νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιο θέμα. Αλλά ακόμη και τα κουφώματα, που πάντα κόβονται σε ένα τιμολόγιο όλα, ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες (Εξωστόθυρες, Παράθυρα, Ρολά)... Ίσως βέβαια το πρόβλημα να προκύπτει ι από το γεγονός ότι δε θα αναφέρονται τα τμ κάθε κατηγορίας, αλλά αυτό υφίσταται ούτως ή άλλως όταν αναφέρονται ένα ένα τα κουφώματα στο τιμολόγιο και λύνεται με μια συνοπτική λίστα κουφωμάτων ή ίσως και με μια υπεύθυνη δήλωση του προμηθευτή, στην οποία θα αναφέρει τα τμ κάθε κατηγορίας. Δεν έχω αντιμετωπίσει την περίπτωσή σου, αλλά έχω αντιμετωπίσει αυτές που αναφέρω, που είναι παρόμοιες.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.