Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

vagzaf

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Τρίκαλα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

vagzaf's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η σκέψη μου πάει στον έλεγχο των εργασιών όπου στην περίπτωση του ίδιου ατόμου ο επιβλέπων ελέγχει τον εργολάβο δηλαδή τον εαυτό του. Όμως όπως πολύ σωστά ανέφερε ο συνάδελφος tetris αν ο επιβλέπως ανταποκρίνεται στο ρόλο του δεν μπορεί να μην είναι κ ο ίδιος ο εργολάβος. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση συνάδελφοι.
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα. Το ερώτημά μου αφορά την συμβατότητα του επιβλέποντος μηχανικού και του εργολάβου. Δεν φαίνεται να είναι συμβατές με την πρώτη ανάγνωση δεδομένου οτι ο επιβλέπων ελέγχει τον εργολάβο - κατασκευαστή. Θα ήθελα την άποψή σας όπως επίσης καλοδεχούμενη θα ήταν κ οποιαδήποτε αναφορά σε νομοθεσία - νομολογία όπου αναφέρεται το συγκεκριμένο ζήτημα.
  3. Αναφέρω περισσότερα δεδομένα. Πρόκειται για οικόπεδο εντός σχεδίου. Δεν έχει γίνει ποτέ σύσταση καμιάς ιδιοκτησίας και οι ιδιοκτήτες σήμερα τα κατέχουν με αποδοχή κληρονομιάς. Στην αποδοχή κληρονομιάς ο καθένας κατέχει ποσοστό 50,00 % επι του συνολικού ακινήτου. Το συνολικό οικόπεδο, στην πράξη, έχει χωριστεί στα 2 με την κατασκευή κτιστού φράχτη με τσιμεντόλιθους, οριοθετήσανε δηλαδή επι του κοινού οικοπέδου τα ποσοστά τους. Όσον αφορά τις άδειες που έχουν εκδοθεί, έχουμε 2 παλιές του ενός ιδιοκτήτη (1985) οι οποίες εκδόθηκαν στο σύνολο του οικοπέδου και αφορούσαν κατοικία και αποθήκη, και ακόμη μια πιο πρόσφατη (2005) του δεύτερου συνιδιοκτήτη. Η μια απο τις 2 του 1985 (η πρώτη) έχει εκδοθεί στο μισό οικόπεδο () ενώ οι υπόλοιπες σε ολόκληρο. Κλήθηκα απο τον 1 συνιδιοκτήτη για έλεγχο και τακτοποίηση αυθαιρέτων και βρέθηκα μπροστά στην κατάσταση που περιγράφω. Κάθε γνώμη δεκτή!
  4. Θα επαναφέρω κάτι που έχει συζητηθεί. Σε περίπτωση όπου έχουμε μια ιδιοκτησία και 2 συνιδιοκτήτες με 50,00 % ο καθένας εξ'αδιαιρέτου όπου έχουνε τοποθετήσει φράχτη εντός της ιδιοκτησίας τους γίνεται να δηλώσει ο ένας τα δικά του σύμφωνα με το άρθρο 98 παρ. 4. Ο προβληματισμός αφορά την αναφορά για ''συγκύριους σε οριζόντια ή κάθετη''.
  5. Καλημέρα! Σε περίπτωση ρύθμισης παταριού (στην οικοδομική άδεια φαίνεται σαν όροφος) σε βιοτεχνικό κτίριο, το οποίο κατασκευάστηκε μεγαλύτερο απο την αρχή, υπάρχει περιορισμός αν αργότερα επιχειρηθεί να εκδοθεί οικοδομική άδεια για προσθήκη καθ'ύψος ή υπάρχουν οι περιορισμοί που αναφέρονται στο άρθρο 25 σχετικά με τον όγκο του κτιρίου??
  6. Συνάδελφοι καλησπέρα! Στο διάγραμμα κάλυψης βιοτεχνικό κτιρίου σε εκτός σχεδίου περιοχή, και με τους όρους δόμησης του διαγράμματος να αναφέρουν πλάγιες αποστάσεις 10,00 m, γράφτηκε εσφαλμένα οτι η απόσταση απο τα 2 πλάγια όρια είναι 10,00 μ, ενώ στην πραγματικότητα απο το ένα είναι 10,30, και απο το άλλο 8,30. έχουμε δηλαδή ένα διάγραμμα κάλυψης, στο οποίο υπάρχει ψευδής αναγραφή διαστάσεων. Το ερώτημα είναι το εξής: Θεωρώ παραβίαση πλαγίων αποστάσεων και υπολογίζω πρόστιμο για τα εν λόγω μ2 με την ταυτόχρονη σύνταξη του νέου ορθού διαγράμματος? Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής yian
  7. apier είσαι σωστός! Το αναφέρει ξεκάθαρα αυτό που λες στις προυποθέσεις του νόμου για το 50%. Είμαι σε επαρχιακό δικτυο άρα σύμφωνα με το Π.Δ.209 ΦΕΚ 169Α.1998 έχω απόσταση ασφαλείας 20 μ απο τον άξονα του δρόμου. Ευχαριστώ για την επισήμανση!!!
  8. Δεν έχουμε πρασιά με την αυστηρή έννοια της, αλλα στα εκτός σχεδίου έτσι αντιμετωπίζονται οι παραβάσεις στα τμήματα του οικοπέδου που απαγορεύεται η δόμηση. Το είχα δει αν θυμάμαι καλά σε μια εγκύκλιο για τον 4014!
  9. Συνάδελφοι θα ήθελα την άποψη για την ακόλουθη περίπτωση. Σε οικόπεδο εκτός σχεδίου, στο οποίο έχει εγκατασταθεί πρατήριο καυσίμων, εκδόθηκε μια άδεια για αναψυκτήριο. κατασκευάστηκε με τις διαστάσεις του να συμφωνούνε με την Ο.Α, μόνο που τοποθετήθηκε σε διαφορετική θέση. Η καινούργια θέση του λοιπόν, βρίσκεται εντός την υποχρεωτικής απόστασης των 15,00 μ που προέβλεπε η άδεια (ολόκληρο το κτίριο), και επίσης εντός της απόστασης της ρυμοτομικής γραμμής απο την οικοδομική (πρασιά). Πώς υπολογίζεται το πρόστιμο λοιπόν? Αν υποθέσουμε οτι πρέπει να ληφθούν υπόψη οι συντελεστές παραβίασης πρασιάς και πλαγίων αποστάσεων ουσιαστικά βγαίνει εντελώς αυθαίρετο όλο το κτίσμα. Επιπροσθέτως εντός της πρασιάς, έχει φτιάξει το στέγαστρο που καλύπτει τις αντλίες, και άκόμη ένα στέγαστρο για σκίαση των σταθμευμένων αυτοκινήτων. Οι συγκεκριμένες παραβάσεις υπολογίζονται με αναλυτικό. πως υπεισέρχεται όμως στον υπολογισμό του προστίμου το γεγονός οτι κατασκευάστηκαν εντός της πρασιάς???
  10. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας 4 ατόμων, πρέπει να στείλουμε εξουσιοδοτήσεις και Υ.Δ και για τους 4? Ρωτάω γιατι ο ένας είναι κάτοικος εξωτερικοί το οποίο περιπλέκει την ιστορία. Sorry αν έχει απαντηθεί αλλα επειδή γίνεται ο χαμός δν μπόρεσα να βρώ απάντηση. Η λογική βεβαια λέει οτι χρειάζεται απο όλους, αλλα ρωτάω μπας και αποφύγω την ταλαιπωρία.
  11. Στο Γ' μέρος ερωτοαπαντήσεων, ερώτημα 21, αναφέρει: 21) Για τα πατάρια και τις σοφίτες υπολογίζεται συντελεστής υπέρβασης δόμησης, έστω και αν δεν έχουν τις προϋποθέσεις ύψους ; Εφ’ όσον είναι προσβάσιμος χώρος με οποιαδήποτε χρήση υπολογίζεται συντελεστής υπέρβασης δόμησης και μειωτικός συντελστής 0,5. Νομίζω λοιπόν οτι πάμε με μειωτικό συντελεστή 0,5, και εξετάζουμε χωριστά την υπέρβαση ύψους του κτιρίου.
  12. Συνάδελφοι καλημέρα. Για την σύνταξη τοπογραφικού που απαιτείται βεβαίωση νομιμότητας για συμβολαιογραφική πράξη, καθώς και για υπαγωγή στη ρύθμιση των αυθαιρέτων. Η ελάχιστη αμοιβή του τοπογραφικού είναι 5000λ περίπου 1160 ε η οποία καλώς η κακώς είναι αρκετά υψηλή. Ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με συμφωνηθείσα αμοιβή π.χ 300ε συνοδευόμενο με μια αντιστοιχη Α.Π.Υ εξασφαλίζει οτι δν θα υπάρχει πρόβλημα αργότερα με τη φορολογία? Υ.Γ Τοποθέτησα στα Τοπογραφικά-Χωροταξικά το θέμα και όχι στις αμοιβές γιατι θεώρησα οτι είναι ένα ζήτημα που ίσως απασχολεί πολλούς συναδέλφους.
  13. γεια σου ρε mpotzak συνάδελφε!!! το SAP να πάρεις που σου το έμαθε στη σχολη σου ο Καράμπαλης να κανεις τη δουλειά σου ρε φιλε !!!!!! Τα greeklish απαγορεύονται στο φόρουμ. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής. alexisPap ~~~~~
  14. Ok σίγουρα θα το ψάξω πριν το αναλαβω. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!!
  15. Δηλαδή? Υπαρχει περίπτωση μετα τη δήλωση για τη νομιμοποίηση να ελεγθεί κ η νομιμότητα των δηλώσεων για την ηλεκτροδότηση? Γιατί σε τέτοια περίπτωση το ένα αναιρεί το άλλο
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.