Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

markor

Members
  • Περιεχόμενα

    30
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by markor

  1. Υπολειπόμενος Χρόνος: 1 μήνας and 25 days

    • ΖΗΤΗΣΗ
    • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ

    Ζητείται σχεδιαστής ή μηχανικός σε τεχνική εταιρεία στην Ελευσίνα. Αντικείμενο εργασίας ανάλογα με την εμπειρία : αποτυπώσεις, ρύθμιση αυθαιρέτων, ΗΤΚ, οικοδομικές άδειες, επιβλέψεις. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε ποικίλα έργα οικιστικά, βιομηχανικά και τουριστικά. Αποστολή βιογραφικών [email protected]

    1 €

  2. Καλησπέρα Τελικά στα οικόπεδα εντός ΓΠΣ καταργούνται οι παρεκκλίσεις ως προς την αρτιότητα αν δεν έχουμε προέγκριση έως 9/12?
  3. Νομίζω οτι οι παρεκκλίσεις αφορούν στα γήπεδα της Παρ.1 Για τα γήπεδα της Παρ. 2 τροποποιούνται μόνο (αν υπάρχει τροποποίηση) οι συντελεστές.
  4. Το σωστό είναι έως 10%. Γίνεται σύγκριση με τους όρους δόμησης που ορίζονται για τα γήπεδα της παρ. 1 και επιτρέπεται να υπάρχει διαφοροποίηση στα μεγέθη έως 10%. Δηλαδή αν κάπου είχαμε βάσει ΓΠΣ κάλυψη 40% για κάποια χρήση πχ. εμπορική αποθήκη σήμερα την συγκρίνουμε με την επιτρεπόμενη της παρ.1 (Αρθρο 33 παρ.ε)=0.18*1.10=0.198. Άρα καταργεί το 0.40 που έιχαμε
  5. ΘΑ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ Η ΑΓΟΡΑ ΑΜΕΣΑ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. ΤΗΛ 6947722916 

    1. dimitris GM

      dimitris GM

      δξ σε ποιο θεμα αναφερεσαι

      μπορεις να μου στειλεις ΠΜ.

  6. Question 75 Βαθμοί: 1/1 Από ποιο μέγεθος κτιρίου και άνω επιβάλλεται η διάσπαση του όγκου του: Επιλογή μίας απάντησης. a. 1.000 κ.μ. b. 1.500 κ.μ. c. 2.000 κ.μ. Αναφέρεται στους οικισμούς ως 2000 κατοίκους, απλά "ξέχασε" να το αναφερει!
  7. Γενικά θεωρώ πως είναι σχετικά εύκολα τα θέματα όσον αφορά στο ΓΟΚ και στον κτιριοδομικό για κάποιον που έχει εμπειρία στο αντικείμενο. Έχει και ερωτήματα παγίδες και βλακώδη ερωτήματα περί ΣΑΥ ΦΑΥ (περίπου 5 υπολόγισα). Το σεμινάριο του ΙΕΚΕΜ καλύπτει σε μεγάλο ποσοστό κάποιον σχετικά έμπειρο επαγγελματία αλλά χρειάζεται και επιπλέον διάβασμα κάποιων θεμάτων για ολοκλήρωση της ύλης.
  8. Απαράδεκτες οι εξετάσεις!!!! Εξετάστηκα σήμερα επιτυχώς ως Πολιτικός Μηχανικός και στο περιεχόμενο των ερωτήσεων υπήρχαν 5 περίπου θέματα Ηλεκτρολογικού περιεχομένου με ορολογία που πρώτη φορά συναντούσα! Αν είναι δυνατόν. Σκέτη παρωδία. Οι εξετάσεις οργανώθηκαν μάλλον με το σκεπτικό έκθεσης ιδεών! Άραγε όλοι αυτοί που ελέγχανε (και θα ελέγχουν) τόσο καιρό τις μελέτες μας έχουν περάσει ποτέ από κάποια παρόμοια δοκιμασία??????
  9. Καλησπέρα σας, μπορώ να ρωτήσω τι γίνεται στην περίπτωση που σιδερωμένη θεμελίωση έχει μείνει εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες για 2 μήνες λόγω ανωτέρας βίας που εμπόδισε την ως τώρα σκυροδέτηση. Αναφέρεται πουθενά περιορισμός στο χρονικό διάστημα από το σιδέρωμα ως τη σκυροδέτηση?
  10. Να υπολογίσεις τις υπερβάσεις ως προς τι? Ως προς τα μέγιστα επιτρεπόμενα ή ως προς τη διαφορά πραγματοποιούμενων - επιτρεπόμενων?
  11. Σε όλες τις περιπτώσεις βγαίνει άδεια νομιμοποίησης? Αν δεν μπορείς με το Αρ. 22 τι θα κάνεις? Εξαίρεση από κατεδάφιση και έπειτα νομιμοποίηση?
  12. Καλησπέρα μήπως μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος αν σε περίπτωση αυθαιρέτου σε εντός σχεδίου περιοχή χωρίς οικοδομική άδεια σε άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο επιλέγονται τελικά οι συντελεστές 5,7,8,9? Στο φύλλο υπολογισμού μαζί με τις επεξηγήσεις και τις οδηγίες που βρίσκεται στη σελίδα του ΤΕΕ στην τελευταία σελίδα με τίτλο "Οδηγίες προς τους μηχανικούς για τον ορθό υπολογισμό του προστίμου" στη 2η παράγραφο λέει Όταν δεν υπάρχει οικοδομική άδεια σε μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο οικόπεδο ή γήπεδο, δεν επιλέγεται κάποιο από τα 5α,β,γ,δ (συντελεστής υπέρβασης δόμησης), 7α,β (συντελεστής υπέρβασης κάλυψης), 8α,β (συντελεστής παραβίασης πλάγιων αποστάσεων) και 9α,β (συντελεστής παραβίασης οικοδομικής γραμμής). Στην περίπτωση που εξετάζω υπάρχει υπέρβαση σε όλα δηλ. δόμηση, κάλυψη, ύψος, Δ. Δεν μπορεί να βγει άδεια νομιμοποίιησης. Η διαφορά στα πρόστιμα είναι τεράστια. Τι να συμβουλέψω τους πελάτες? (εκτός από το να περιμένουν...)
  13. Καλησπέρα σας θα ήθελα να ρωτήσω αν το κλείσιμο οπής (σκάλα ισογείου προς υπόγειο) καλύπτεται με άδεια μικρής κλίμακας. Πρόκειται για κατάστημα που δεν χρειάζεται επικοινωνία με το υπόγειο.
  14. Ηλεκτρονικά εκεί που λέει πορεία της αίτησης σας έλεγε "προς έγκριση από υπουργό". Μετά μου ήρθε το mail που έλεγε πως με απορρίπτουν διότι δεν στοιχειώνεται 10ετής εμπειρία. Παρακάτω εξηγούσε ότι χρειάζονταν παραστατικά για κάθε έτος ξεχωριστά. Μόνο σε περίπτωση μεγάλου (?) έργου ένα παραστατικό ίσχυε για 2 χρόνια. Αυτό βέβαια δεν το πρόσεξα στην προκήρυξη.
  15. Νομίζω πως η υπουργός εγκρίνει και τις απορριπτέες αιτήσεις. Το ίδιο είχα και εγώ.
  16. Μίλησα με το ΤΕΕ και μου είπαν πως μπορώ να διεκδικήσω κάτι. Αμοιβή έχει μόνο η αποτύπωση που έγινε ενώ για τα υπόλοιπα πρέπει να πληρωθώ με χρονοχρέωση. Απλά μου επισήμαναν πως η απασχόληση με χρονοχρέωση δεν έχει σίγουρο αποτέλεσμα στο δικαστήριο. Το ερώτημα είναι αν αξίζει τον κόπο να συνεχίσω ή θα σπαταλήσω και άλλο χρόνο άδικα. Έχει κάποιος συνάδελφος παρόμοια εμπειρία να με βοηθήσει?
  17. Η απορία μου είναι αν νόμιμα μπορώ να διεκδικήσω αμοιβή. Η συμφωνία που είχαμε κάνει καταπατήθηκε από το μέρος του πελάτη (δηλώνει οτι απλά δεν με πληρώνει). Το σεντόνι της εξαίρεσης και οι δηλώσεις ανάθεσης - ανάληψης έχουν κάποια ισχή από την στιγμή που το ΤΕΕ δεν βγάζει ελάχιστη αμοιβή?
  18. Γεια σας, Θα ήθελα να μάθω πόσο κοστολογείται και πώς η σύνταξη φακέλου για εξαίρεση από κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων. Στην περίπτωση μου είχα καταθέσει φάκελο για νομιμοποίηση με Αρ. 22 αλλα ο υπάλληλος μου ζήτησε για κάποια τμήματα να υποβάλλω φάκελο εξαίρεσης. Επειδη γενικά η υπόθεση ήταν πολύ μπερδεμένη τελικά η εισήγηση βγήκε αρνητική με αποτέλεσμα ο πελάτης να διακόψει την συνεργασία μας (και την νομιμοποίηση με α.22 που έμεινε στην μέση). Τώρα αρνείται να με πληρώσει (έχω πάρει μόνο την ελάχιστη της νομιμοποίησης δηλ. τριχες) Μπορώ να διεκδικήσω κάτι?
  19. Ένας πελάτης μου είχε βγάλει μια άδεια σε ένα οικόπεδο εκτός σχεδίου που έχει λήξει χωρίς να κατασκευάσει κάτι. Μου ζήτησε να ξαναβγάλουμε την ίδια άδεια εκ νέου διότι δεν μπορεί να κάνει παράταση ισχύος λόγω του οτι έχει μια μικρή αυθαίρετη κατασκευή μέσα που δεν θέλει να κατεδαφίσει (αλλά ούτε να νομιμοποιήσει - είναι του 2005) και δεν μπορει να κρυφτεί από τις φωτογραφίες. Υπάρχει καποιο κόλλημα σε αυτό?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.