Μετάβαση στο περιεχόμενο

geox2

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by geox2

  1. πολύ χρήσιμο, ευχαριστώ πολύ!!!
  2. geox2

    Νόμος 4495/2017

    ευχαριστώ πολύ, και να προσέχεις
  3. Σε ευχαριστώ πολύ Akis73, πληροφοριακά ο λογαριασμός της ΔΕΗ αναγράφει τιμή ζώνης 880( και όχι 600). Λαμβάνοντας υπόψιν ότι πολλοί συνάδελφοι υποστηρίζουν ότι οι τιμές ζώνης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τον υπολογισμό ΤΑΠ είναι λανθασμένοι, αναρωτιέμαι πως θα αντιδράσει το ΚΡΑΤΟΣ (ΘΕΩΔΟΡΙΚΆΚΟΙ ΚΑΙ ΣΙΑ) αν οι πολίτες αρχίζουν να ζητάνε πίσω τα επιπλέον καταβληθέντα λόγω λαθεμένων τιμών ζώνης (τώρα που θα τσεπώσουν τέλη για τα εκατομύρια τετραγωνικά που δηλώθηκαν επιπλέον των ήδη δηλωμένων και για τα οποία είναι περήφανοι, γιατί έτσι απέδειξαν ότι παράγουν έργο).
  4. Καλησπέρα σε όλους, αν μπορείτε να με βοηθήσετε, τιμή ζώνης σε εκτός σχεδίου περιοχή, ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ, χ=486220 ψ=4205505
  5. Καλή χρονιά με υγεία και αρμονία και να μην ξεχνάμε ότι δεν περιμένουμε να μας σώσει κανένας σωτήρας, μόνοι μας θα σώσουμε ότι σώζεται..........
  6. περίπου 2-3 ημέρες μετά την φωτιά στο Μάτι δημοσιεύθηκε ένα άρθρο της φοβερής και τρομερής Καραβασίλη Μαργ., το οποίο δημοσιεύθηκε παντού, και στο οποίο άρθρο καταγράφει την όλη προιστορία της υπόθεσης (ένταξη στο σχέδιο - 2 προσπάθειες που έγιναν και που δεν προχώρησαν). Αύγουστε, μια και μιλάς για κρατικούς υπαλλήλους, μήπως θυμάσαι το τελεσίγραφο για το θέμα που έστειλε η WWF στον υπουργό και που απειλούσε αν προχωρούσε το θέμα της ένταξης??? Δυστυχώς το θέμα είναι πιο πολύπλοκο, δεν είναι μόνο οι ανεγκέφαλοι Δ.Υ., τα ιδιωτικά συμφέροντα είναι πάντα πιο ισχυρά. (για φαντάσου ότι έχεις την βιλάρα σου, τριγύρω το γκαζόν, τα δένδρα και το χαιλίκι σου, οι οικιακοί βοηθοί σου σερβίρουν το κοκτέιλ και ξαφνικά πρέπει να δώσεις εισφορά σε γη, ας πούμε το 30-40% επειδή το κτήμα είναι λίγο μεγάλο..................
  7. Σωστά τα λέει η danaikaterina, κατά την γνώμη μου, έλεγχοι των δηλώσεων δεν νομίζω ότι έχουν ξεκινήσει, θα ξεκινήσουν και ο σώζων εαυτόν σωθήτω. zulumbo: τι εννοείς ότι η άδεια νομιμοποίησης ισχύει για 4 χρόνια??? μετά τα 4 χρόνια το ακίνητο ξαναγίνεται αυθαίρετο????? Οι άδειες νομιμοποίησης δεν έχουν χρονολογία λήξης και δεν θα μπορούσαν να έχουν. Νομιμοποίησες κάτι (δηλαδή εκπονήθηκαν οι μελέτες κλπ που δεν είχαν γίνει λόγω αυθαιρέτου) και τέλος για πάντα (μέχρι την κατεδάφιση του δηλωθέντος, ας πούμε, για να ακριβολογούμε)
  8. προφανώς ισχύει (δεν έχω αντιληφθεί ότι κάτι έχει αλλάξει στην ισχύουσα νομοθεσία). ΠΡΟΣΕΧΕ ΟΜΩΣ: ο έλεγχος οικοδομής πάνω από 1000 τ.μ. δημιουργεί την υποχρέωση υποβολής όχι μόνο για το έτος που έγινε τέτοιος έλεγχος αλλά και 3 χρόνια μετά. Άρα δεν αρκεί το γεγονός ότι δεν έκανες τέτοιο έλεγχο πέρυσι ( και φέτος κάνουμε την σχετική δήλωση) αλλά και τα προηγούμενα 3 χρόνια. Εμένα με χαλάει το γεγονός ότι θα αναγκαστούμε να ξανακάνουμε τις δηλώσεις των προηγούμενων ετών (ξανά από την αρχή) εξαιτίας της εμπλοκής που έχει δημιουργηθεί και σύμφωνα με την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του πόθεν. Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, θα γινόμουν δικηγόρος και θα τους <<τάραζα στην νομιμότητα>> (πιθανόν και να με έβρισκαν σε κανένα χαντάκι ή στο βυθό της θάλασσας)
  9. Και για να μην ξεχνόμαστε, οι ελεγκτές, εκτός των άλλων, έχουν και υποχρέωση δήλωσης ποθεν έσχες. Χτες ανακάλυψα ότι υπάρχει νέος νόμος (φεκ στις 31/10) όπως υπάρχει και νέα ανακοίνωση στην σχετική ιστοσελίδα <<ποθεν>> σύμφωνα με την οποία οι δηλώσεις (για το έτος 2017) θα γίνουν από 04-01-2019 έως 04-03-2019.
  10. Λογική απάντηση από την Υπηρεσία. Ότι αναφέρεται στην Τ.Ε. (δηλαδή ότι λέει η μελέτη).Τον αν η μελέτη είναι προβληματική, αυτό δεν αφορά τον Ε.Δ.αφού αυτός ελέγχει την εφαρμογή της μελέτης και όχι την αρτιότητα της. Βέβαια κάποιος μπορεί να πεί, όπως ο συν. Αλεξιάδης, ότι αποτελούν αυτά <<περυσινά ξινά σταφύλια...>> μια και τώρα έχουμε ελεγκτές όλους τους μηχανικούς μετά την απόκτηση διπλώματος-πτυχίου και φυσικά ο τελικός έλεγχος στα χέρια των Δ.Υπαλλήλων. Εγινε και αυτό πράξη, γιατί είναι δίκαιο ο Δ.Υ. να έχει και κάποιο έξτρα εισόδημα, τώρα που του έχουν κόψει τον μισθό. (και δεν έχει καταφέρει να τα πάρει πίσω μέσω των υπερωριών....)
  11. γειά σου terry, από την πρώτη φορά που έχω μπει σε αυτό το φορουμ έχω διαπιστώσει ότι εκφράζεις πολύ σοβαρές και ισοροπημένες απόψεις, νομίζω ότι ταιριάζουν σε μεγάλο βαθμό οι απόψεις μας-σε επαγγελματικά θέματα τουλάχιστον- ισως γιατί έχω και εγώ καταγωγή από χανιά . Συμφωνώ απόλυτα με την γνώμη σου, βέβαια να μην ξεχνάμε ότι δυστυχώς οι άνθρωποι πρώτα παθαίνουν και μετά μαθαίνουν (χωρίς να είναι σίγουρο και αυτό). Για τον έλεγχο των δηλώσεων αυθαιρέτων,εννοείται ότι θα πρέπει να εκδοθούν νέες αποφάσεις, έντυπα,οδηγίες και εγκύκλιοι κλπ,αλλά δεν αρκούν αυτά, το έγκλημα έχει ήδη γίνει.... υ.γ. δεν σου βάζω like και βλακείες, δεν παίζω σε αυτό το ταμπλό, στην ουσία προτρέπω νέους συναδέλφους να στέκονται λίγο στην γνώμη σου για τα πολεοδομικά θέματα γιατί κατά την γνώμη μου υπάρχει αρκετή σοβαρότητα.
  12. Σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο, επισυνάπτεται στο τέλος του άρθρου η σχετική νομοθεσία. Λείπει όμως από την σχετική λίστα η υπουργική απόφαση 382/φεκ4039 τεύχος Β/ 17-Ν-2017 <<Διοικητικές Κυρώσεις Ελεγκτών Δόμησης>>.Οι ποινές είναι φωτιά, και αν έχω καταλάβει καλά, τα πρόστιμα,αν επιβληθούν, υπολογίζονται με μαθηματικό τύπο και η αφετηρία (το ελάχιστο πρόστιμο) είναι 5000 ευρώ συν. Με αυτή την έννοια, sissy-arch, παρόλο που το γέλιο είναι μεταδοτικό και είναι υγιής αντίδραση, δεν θα μας σώσει.....(μελετείστε την ανωτέρω Υ.Α.)
  13. για το θέμα αν θα πρέπει άμεσα να δηλώσουμε προμηθευτές -αναδόχους: παρατηρείστε ότι στο απόσπασμα απόφασης υπαγωγής, στην τελευταία σελίδα όπου αναφέρονται οι προθεσμίες, σε αντίθεση με το ηλεκτρονικό σύστημα, δεν αναφέρεται ότι αποτελεί καταληκτική ημερομηνία για δήλωση προμηθετών και αναδόχων, παρά μόνο ότι άμεσα (μέχρι 17/09/2018 στις περιπτώσεις τις δικές μου) θα πρέπει να γίνει υπογραφή σύμβασης δανείου/αποδοχή απόφασης υπαγωγής.Μάλλον ο συνάδελφος lloyd έχει δίκιο, δεν απαιτείται άμεσα ο ορισμός προμηθετών και αναδόχων που είναι και πιο λογικό.Καλό θα είναι να διευκρινιστεί από το υπουργείο για να μην υπάρχουν παρατράγουδα.Το συμπέρασμα που βγαίνει συνολικά είναι ότι υπάρχει πολύ άγχος και μπελάς και ταυτόχρονα λίγο χρήμα για τον ενεργ. επιθ. Η εκταμιέυση του τελικού ποσού σύμφωνα με τους όρους θα γίνει μετά την ολοκλήρωση του έργου, την υποβολή των δικαιολογητικών και τον έλεγχο αυτών, θέλω να μάθω ποιος θα ελέγξει δεκάδες χιλιάδες φακέλλους και πόσο χρόνο χρειάζεται ώστε, μετά, να πιστωθούν τα χρήματα στους αναδόχους κλπ
  14. giorgos 1987, όπως γνωρίζεις σήμερα όλες οι ΕΕΜΚ απαιτούν μηχανικό, όμως υπάρχουν και εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν χωρίς να απαιτείται έκδοση Ο.Α. ή ΕΕΜΚ ( άρθρο 30 Ν.4495/17).Άρα εσύ για να κοιμάσαι ήσυχος πρέπει να εξετάζεις πάντα σε πια περίπτωση υπάγονται οι εργασίες που πρόκειται να εκτελέσεις (το ότι πρόκειται για διατηρητέο προφανώς είναι το πρόβλημα στο θέμα που βάζεις). Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι παραπάει (και μάλιστα πολύ) να εκδίδουμε άδειες και εγκρίσεις για το πήδημα του ψύλλου γιατί έτσι ταίζουμε το τέρας της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς. Τέλος θα ήθελα να πώ ότι σύμφωνα με ένα παλιό σύνθημα, κάθε φορά που υπάρχει ένας νέος νόμος γεννιέται αυτόματα μια νέα τάξη παρανόμων........Απόλυτα σωστό κατά την γνώμη μου....
  15. giorgos 1987, έτσι όπως περιγράφεις ξεκίνησαν οι εγκρίσεις εργασιών μικρής κλίμακας απο την υπουργό που θέλησε να χτυπήσει την γραφειοκρατία και τις συντεχνίες (μάλλον η μία και μοναδική), στη πορεία όμως το πράγμα εξελίχθηκε όπως ισχύει σήμερα.
  16. ΠΟΘΕΝ: αν κάνεις έλεγχο σε οικοδομή με επιφάνεια>1000 τ.μ. τότε την επόμενη χρονιά υποβάλλεις δήλωση για την τρέχουσα. Τον πρώτο καιρό που ξεκίνησε ο θεσμός κάποιοι συνάδελφοι μας αγνόησαν το θέμα και έμπλεξαν, υπάρχουν εξοντωτικά πρόστιμα και σε κυνηγάει ο εισαγγελέας(καμία σχέση με υδομ ή υπουργείο υπεν), θέλει προσοχή. Οι δηλώσεις γίνονται σε ηλεκτρονική εφαρμογή ( αποτελεί πιλότο για το περιουσιολόγιο που θα επεκταθεί σε όλους τους πολίτες) όμως πέρυσι αντέδρασαν οι δικαστικοί και έχει μπλοκαριστεί το θέμα, αναμένονται αλλαγές στη ηλεκτρονική εφαρμογή και στα στοιχεία που δηλώνουμε.Το πρόβλημα κατά την γνώμη μου δεν είναι το πόθεν έσχες, μικρό το κακό, το πρόβλημα είναι οι 'ελεγχοι των δηλώσεων των αυθαιρέτων,εκεί υπάρχει το χάος και οι αυτοσχεδιασμοί, εκεί θα μπλέξουμε όλοι μαζί.
  17. Πολύ καλοί άνθρωποι!!. Νοιάστηκαν για τους ιδιώτες (idiots- η λέξη ιδιώτης ήταν βρισιά) ώστε να εξοικειωθούν με την λειτουργία, οι υπόλοιποι ηλίθιοι αν-εξοικείωτοι.Να γελάτε παιδιά, κάνει καλό στην υγεία
  18. πολύ καλά τα λές arche, και παρόλο που ,γενικά, πιστεύω ότι <<λεφτά υπάρχουν>>,στο συγκεκριμένο θέμα φοβάμαι ότι δεν υπάρχει ούτε <<σάλιο>>, η ανοησία έγινε, υπεράριθμες αιτήσεις υποβλήθηκαν και βέβαια ποιος να έχει την ευθύνη γιαυτό και παραπέρα,πως να λυθεί το πρόβλημα??
  19. Δεν υπάρχουν από Αττική, νέοι ωφελούμενοι μόνο από Θεσσαλία,Μακεδονία κ.λ.π. Οι υπόλοιποι περίπου 20.000 που περιμένουν τι θα γίνουν??
  20. Συμφωνώ γενικά με το σκεπτικό σου, τα θέματα αυτά πρέπει να είναι ξεκάθαρα για να μην υπάρχουν παρερμηνείες. Έτσι και αλλιώς το καθεστώς των ελέγχων έχει αλλάξει, απλά διατηρούμαστε οι υπάρχοντες ελεγκτές μέχρι να υπάρξει το νέο μητρώο, όπου όλοι οι μηχανικοί παίρνοντας το πτυχίο γίνονται και ελεγκτές (μάλλον μια ακόμη παγκόσμια πατέντα made in greece- by syriza). Ισως τοτε καταλάβετε παιδιά ότι καλύτερα ο ελεγκτής να έχει κάποια εμπειρία και γνώση, γιατί εκτιμώ ότι θα γίνει πανικός, ειδικά με τους ελέγχους των δηλώσεων αυθαιρέτων.Τέλος θέλω να υπενθυμίσω ότι- τώρα πρόσφατα ξεκαθαρίστηκε το ποινολόγιο των ελεγκτών- η ευθύνη είναι μεγάλη και οι ποινές είναι εξοντωτικές. Καλό απόγευμα και κάποιοι μάθετε ότι υπάρχουν και αντίθετες απόψεις από τις δικές σας, όχι κατα ανάγκη αντικειμενικά σωστές.
  21. Συν. Faethon ( και φίλε inhotep ) πολύ σωστά αναφέρεις : "Ποιές είναι οι εκτελεσθείσες εργασίες σύμφωνα με την άδεια δόμησης? 1. Η κατεδάφιση 2. Η αποκομιδή των μπάζων (αποβλήτων πλέον) Ο ΕΔ πάει βλέπει το κτήριο κατεδαφισμένο και τα μπάζα απομακρυσμένα"- ως εδώ πολύ καλά- με τον νόμιμο και εγκεκριμένο τρόπο θα συμπλήρωνα εγώ για να είμαστε σωστοί. Έτσι που το εκφράζετε "και τα μπάζα απομακρυσμένα" σημαίνει ότι σαν ελεγκτή σε ενδιαφέρει η απομάκρυνση από το οικόπεδο χωρίς να σε ενδιαφέρει αν τα έριξαν σε παρακείμενο ρέμα, όμως εδώ έχει θεσμοθετηθεί μια μελέτη όπου καθορίζεται όχι μόνο ότι απομακρύνονται αλλά και που πάνε. Για όσο αφορά τα υποδείγματα κ. Δημήτρη, το θέμα σηκώνει πολύ συζήτηση. Το συγκεκριμένο υπόδειγμα πορίσματος μιλάει για τις κατεδαφιστέες επιφάνειες, αλλά σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια και μελέτες. Δυστυχώς μου έχει τύχει ήδη (πριν 1,5-2 χρόνια) περίπτωση ελέγχου κατεδάφισης, ίσως γιαυτό επιμένω. Θα μου έφτιαχνε πολύ το κέφι να μου λέγατε οτι εν τέλει έχω δίκιο, όχι για λόγους εγωισμού, αλλά σαν επιβεβαίωση ότι στην παρανοική χώρα που ζούμε συνεχίζουν να υπάρχουν άνθρωποι με κοινή λογική (η επανάσταση του αυτονόητου που λέγανε???)
  22. Προς αθεράπευτα εραστές του παρελθόντος: the party is over Προς φίλο inhotep: χαίρομαι για την δημοκρατικότητα σου Λές:"ο ΕΔ έχει αρμοδιότητα να ελέγξει τις οικοδομικές εργασίες και μόνο" Δεν συμφωνώ, σύμφωνα με την Υ.Α. 299 , ελέγχεται η εφαρμογή των μελετών. Η διαχείρηση των αποβλήτων (προφανώς αποτελεί μελέτη ) είναι κάτι που προέκυψε τα τελευταία χρόνια, το χάλι της χώρας σε αυτά τα θέματα είναι γνωστό σε όλους, όπως και τα πρόστιμα που τρώμε ως χώρα, πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και δεν πρέπει να συντηρούμε την υπάρχουσα νοσηρή κατάσταση. Αυτό που είναι απαράδεκτο είναι ότι πολλοί δεν έχουν πρόβλημα με τον Δ.Υ. που δεν κάνει την δουλειά του -δεν ασχολιέται με αυτά τα θέματα (μελέτη διαχείρησης αποβλήτων) όπως κάποιοι λένε στο forum- αλλά έχουν με τον ελεύθερο επαγγελματία που θα ελέγξει την κατεδάφιση και τον κατηγορείτε για υπερβαση. Ο τελικός έλεγχος έχει την μέγιστη ευθύνη και μην ξεχνάτε ότι μετά τον έλεγχο η άδεια σφραγίζεται και παύει να ισχύει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.