Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Blacklord

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Blacklord

  1. Για εκπαιδευτικους λογους εννοειται. Ειπα να ξεκινησω να μαθαινω plc με ενα απλο κυκλωμα. Τωρα για το αν εφαρμοζονται σε εγκαταστασεις με 4 διαμερισματα δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο και το κοστος.
  2. αν δηλαδη χρησιμοποιησουμε την επαφη που κλεινει το κυκλωμα τοτε δεν χρειαζεται η πυλη ΝΟΤ ενω στην αντιθετη περιπτωση χρειαζεται. Αυτο ειναι?
  3. Ψαχνοντας στο internet βρηκα το κυκλωμα αυτου του αυτοματισμου οπως το δινει ενα εκπαιδευτικο pdf. Ολα καλα και κατανοητα. Το μονο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι μετα την εισοδο I5 (θερμοστατης λεβητα) συνδεεται μια πυλη NOT. Για ποιο ακριβως λογο γινεται αυτο? Εκανα το ιδιο ακριβως και οταν τρεχω το προγραμμα εννοειται οτι το σημα στην εισοδο l5 πρεπει να ειναι 0 για να ενεργοποιηθει ο καυστηρας. Τι μου διαφευγει? Επισυναπτω και την εικονα :
  4. Οι ηλεκτροβανες δηλαδη ποτε εκριβως πρεπει να ανοιγουν? Η λογικη λειτουργιας που σχεδιασα δεν ελεγε μεσα για υδροστατη ασφαλειας του λεβητα. Οτι διαβαζα εβαζα. Οταν λες υδροστατη εννοεις τον θερμοστατη του λεβητα ή τον θερμοστατη του κυκλοφορητη ή κατι αλλο? Μπερδευτηκα ολιγον. Χμμ αυτο δεν το ειχα σκεφτει. Εκανα μια αλλαγη βεβαια. Σε περιπτωση που σταματησει ο καυστηρας τοτε να συνεχισει ο κυκλοφορητης μεχρι να πεσει η θερμοκρασια αλλα αν σταματησει το τελευταιο διαμερισμα να ζηταει θερμανση τοτε κλεινει και ο κυκλοφορητης, Θα το αλλαξω και αυτο. Σωστος Σταυρο.
  5. Καλησπερα σας. Θελωντας να πειραματιστω στον προγραμματισμο plc προσπαθησα με το προγραμμα LOGO! soft comfort την λειτουργια του αυτοματισμου για αυτονομη θερμανση σε 4 διαμερισματα. Ειμαι τελειως αρχαριος στον προγραμματισμο plc και δεν εχω ιδεα απο γλωσσα ladder. Εκανα το εγχειρημα με functions (χρησιμοποιοντας λογικες πυλες) και στη συνεχεια εκανα convert σε LAD. Για να τα καταφερω χρησιμοποιησα την εξης λογικη: Λογική λειτουργίας αυτοματισμού: – Όταν η θερμοκρασία στο νερό του λέβητα είναι κάτω από 30οC τότε ο κυκλοφορητής δεν λειτουργεί ανεξαρτήτως εάν ζητάει κάποιο διαμέρισμα νερό. – Όταν ο θερμοστάτης σε ένα διαμέρισμα ζητήσει νερό τότε δίνεται εντολή στον καυστήρα να ξεκινήσει να λειτουργεί. Μόλις ζεσταθεί το νερό στο λέβητα (>40οC) δίνεται εντολή στον κυκλοφορητή και στις αντίστοιχες ηλεκτροβάνες. – Όταν το νερό στο λέβητα υπερβεί τους 80οC τότε δίνεται εντολή στον καυστήρα να σταματήσει και όταν πέσει κάτω από 70οC τότε δίνεται εντολή να ξαναξεκινήσει εφόσον εξακολουθεί να ζητά νερό τουλάχιστον ένας από τους θερμοστάτες διαμερισμάτων. Παρακατω επισυναπτω το αρχειο σε γλωσα ladder και το ερωτημα μου ειναι ποια ειναι τα λαθη μου. Ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν λαθη. Επαναλαβμανω οτι ειμαι τελειως αρχαριος στον προγραμματισμο plc. AYTONOMI THERMASNSI-lad.zip
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.