Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Anna_arch

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

415 profile views

Anna_arch's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα, Διάβασα αρκετά μεγάλο μέρος της συζήτησης πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Παρόλα αυτά θα ήθελα τη γνώμη σας. Σε περίπτωση παλιάς μονοκατοικίας η οποία δεν διέθετε σύστημα θέρμανσης και τοποθέτησε λέβητα πετρελαίου (θα μπορούσε να είναι και pellet) θέλει ΕΕΜΚ, σύμφωνα με την παρ. λ του άρθρου 29; Κι επειδή θα ήθελα να επιμείνω σε κάτι, το οποίο ενδεχομένως να απασχολεί και άλλους, η παρ. λ του άρθρου 29 (εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος θέρμανσης) αφορά και στην περίπτωση μονοκατοικιών; Απλά δεν απαιτούνται τα λοιπά ειδικά δικαιολογητικά της ΕΕΜΚ παρά μόνο η μελέτη θέρμανσης? Γιατί προσωπικά θεωρούσα ότι η παράγραφος λ, αναφερόταν σε πολυκατοικίες με κεντρική θέρμανση. Σας ευχαριστώ πολύ.
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι, Σε κτίριο κατοικίας κατασκευασμένο με Ο.Α. υπάρχουν τρία οροφοδιαμερίσματα στα οποία έχει γίνει σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών. Και τα τρία ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη. Σε τμήμα του δώματος έχει κατασκευαστεί αυθαίρετη κατασκευή η οποία χρησιμοποιείται ως κατοικία από τον δικαιούχο της περαιτέρω καθ' ύψος επεκτάσεως της άνω οικοδομής(αέρα). Τα ερωτήματα μου είναι δύο: Η δήλωση για την τακτοποίηση της αυθαίρετης κατασκευής θα γίνει στα ονόματα και των δύο ιδιοκτητών? Και με τί ποσοστό συνιδιοκτησίας? 50% έκαστος? Ο ιδιοκτήτης του "αέρα" ο οποίος διαμένει στην αυθαίρετη κατασκευή δεν έχει κανένα άλλο ακίνητο στο όνομά του. Μπορεί να επωφεληθεί την έκπτωση της κύριας και μοναδικής κατοικίας κατά το ποσοστό που του ανήκει? Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  3. Συνάδελφοι καλησπέρα! Καλούμε να εκδώσω βεβαίωση για σύνδεση σε δίκτυα κοινής ωφέλειας για αυθαίρετο διαμέρισμα σε πατάρι καταστήματος, το οποίο έχει τακτοποιηθεί με το Ν.4178/10 από άλλο συνάδελφο. Το διαμέρισμα βρίσκεται σε διώροφη οικοδομή για την οποία δεν έχει γίνει σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών. Το πρόβλημά μου είναι ότι διαπίστωσα ότι ο συνάδελφος είχε κάνει τη δήλωση βάζοντας ως συνιδιοκτήτες, με ποσοστά 50/100 έκαστος, το ανδρόγυνο στα ονόματα των οποίων έχει εκδοθεί η Ο.Α.. Αυτό όμως δε διαπιστώνεται από πουθενά. Ο τίτλος ιδιοκτησίας που έχω στα χέρια μου (μεταβίβαση οικοπέδου) και συνοδευτικά το κτηματολόγιο αναφέρουν ότι το ακίνητο ανήκει κατά πλήρη κυριότητα 100/100 μόνο στη σύζυγο. Θεωρείτε σωστό να εκδώσω βεβαίωση στο όνομα και των δύο από τη στιγμή και έχω διαπιστώσει ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο? Επιπλέον, προβληματίζομαι διότι αν το κάνω για να υπάρχει ταύτιση με τη δήλωση του Ν.4178/2010 ίσως αντιμετωπίσουν πρόβλημα στη ΔΕΗ αν ζητηθεί ο τίτλος ιδιοκτησίας και διαπιστωθεί η κυριότητα. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
  4. Καλησπέρα σε όλους! Πελάτης, ο οποίος θέλει να συνδεθεί πλέον με το φυσικό αέριο- μέχρι τώρα ήταν συνδεδεμένος σε κεντρική θέρμανση πετρελαίου, ήρθε να του εκδώσω Π.Ε.Α.. Από το αέριο του έδωσαν να συμπληρώσει ο μηχανικός μια "Δήλωση Ενεργειακού Επιθεωρητή" (απαιτείται από το νέο νόμο 4495/2017 άρθρο 127). Πέρα από όλα τα άλλα που πρέπει να συμπληρωθούν ζητάει: Ειδική αιτιολόγηση αλλαγης καυστήρα/Προσδιορισμός ανώτατης ισχύος λέβητα σύμφωνα με τις ΤΟΤΕΕ/ Περιγραφή Παρέμβασης:................... Η ειδική αιτιολόγηση αλλαγής καυστήρα, θα προκύψει από το σενάριο που θα κάνω το οποίο θα βελτιώνει την Υπολογιζόμενη ετήσια πρωτογενή ενέργεια, οπότε αιτιολογείται. Πώς όμως μπορώ να αιτιολογήσω τα άλλα δύο?(Προσδιορισμός ανώτατης ισχύος λέβητα σύμφωνα με τις ΤΟΤΕΕ/ Περιγραφή Παρέμβασης) Αναφέρει κάτι τέτοιο στις ΤΟΤΕΕ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια και ζητώ την κατανόηση σας καθώς είμαι νέα συνάδελφος.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.