Μετάβαση στο περιεχόμενο

Toposauros

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Toposauros's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, θα ήθελα να μου λυθεί μια απορία για τον σχεδιασμό τους : Κανονικά , για μικρούς οικισμούς, η λεκάνη απορροής σχεδιάζεται ως πολύγωνο, που για όρια έχει τα άκρα του οικισμού , και εξωτερικά 2 σημεία αντιδιαμετρικά του οικισμού ,προς την κοντυνότερη κλειστή ισουψή καμπύλη. Ως εδώ όλα καλά , ωστόσο πρέπει ( εδώ δεν είμαι σίγουρος ) τα ποτάμια και τα ρέματα που περνάνε ή καταλήγουν στον οικισμό να μην είναι εντός της . Σε ένα συγκεκριμένο οικισμό που έχω , υπάρχουν ρέμματα και/ ή ποτάμια απο κάθε μερία τριγύρω του ,τα οποία καταλήγουν και περνάνε απο αυτόν , οπότε είναι αδύνατο να μην συμπεριληφθούν εντός της λεκάνης απορροής μερικά , ακόμα και αν δεν τοποθετηθούν αντιδιαμετρικά τα εξωτερικά σημεία . Οι απορίες μου είναι οι εξής : 1) Συμμετέχουν τελικά και τα ρέμματα , ή μόνο τα ποτάμια ( λογικά μου φαίνεται και τα 2 αλλα τέλοσπάντων ) 2) Εάν όντως ο κανόνας αφορά και τα δύο , Τι κάνω στην περίπτωση που δεν μένει "ελεύθερη μεριά? Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.
  2. Αν όντως δεν θεωρείς οτι γενικεύεται η κατάσταση τότε εντάξει , και ενημερωτικά μόνο το πρόγραμμα σπουδών μας έχει 3 εργαστήρια και 3 θεωρίες καθαρα για τοπογραφία, με τα δύο να έχουν σχέση περισσότερο με μετρήσεις στο πεδίο. Επίσης εμπειρία για τα τριγωνομετρικά σημεία ( έλεος τι λέω δεν είναι κατι τρομερό) έχουμε και σε μάθημα GPS , γιαυτό και μας φάνηκε μάλλον περίεργο να έγινε κάτι τέτοιο. Πάντως με το να βάζεις εισαγωγικά στο συνάδελφος για όποιον είναι απο το τμήμα αυτό για μένα σημαίνει οτι προσβάλεις τις σπουδές μου, και αυτό είναι κυρίως που με στράβωσε. Όπως είπαμε χόρτα υπάρχουν παντού,...ευχαριστώ για την απάντηση.
  3. Αt GRTOPO Για το θέμα που απάντησε και ο fedstog, ώντας και εγώ σπουδαστής του τμήματος Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας , είμαι σίγουρος ότι μετά απο τόση πρακτική σε μάθηματα για το πως μετράμε και που στήνουμε, μπορώ να σου πω ότι ή δεν ήθελε τριγωνομετρικό εκεί, ή απλά όλη η ιστορία είναι μύθος. Στην περίπτωση που είναι μύθος και θεωρείται το να λέγεται αστείο, λέω μονάχα πως μπορώ να δω πιό εύκολα εναν απόφοιτο ΑΕΙ Τοπογραφιας ΑΠΘ - που έχει βγει λιγότερες φορές "έξω" - να αποτυγχάνει τραγικά. Ειδάλλως κρίμα για το παιδί, αλλά αυτό που λες ότι έκανε δεν αντιπρωσοπεύει ολη την σχολή. Φιλικά πάντα,
  4. Εχω εναν χάρτη της ΕΣΥΕ 1:200000 , του νομού Ημαθίας. Έχει επάνω του συντεταγμένες που απο τη μορφή τους φαίνεται να είναι Bessel (φ,δλ) πχ η πανω αριστερα γωνια ειναι φ -1,54' ( -1 μοιρα και 54 πρωτα ) και δλ 40(μοιρες),48' Όταν περνάω τις συντεταγμένες στο Coords _ gr , μου βγάζει οτι το φύλλο χάρτη είναι της καρίτσας η του κιλκις ( Λακωνία , Πιερια η Κιλκις ) . Αντε πες οκ η πιερία υπάρχει σχετικα μέσα στο χάρτη , ωστόσο ειναι στην κάτω δεξια γωνία..Το μονο που μου έρχεται είναι οτι οι συντεταγμένες δεν ειναι όντως bessel και εδω ειναι που χρειαζομαι λιγη βοηθεια..Αν δεν ειναι..τι είναι? PS οτι αλλο δοκιμασα στο coords δεν αντιστοιχουσε σε πραγματικες τιμες στην Ελλάδα. Ευχαριστω για το χρόνο σας. ----------------------------------------------------------------- Ενταξει το προβλημα ηταν το προγραμμα τελικα. παρατηρησα οτι ειχα εγκαταστησει το 1.4.6 αντι για το 1.6 ───────────────────────────────────────────────────── Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου). Παράβαση Κανόνα 5 περί διαδοχικών δημοσιεύσεων. Τηρούμε τους Κανόνες Συμμετοχής. Chilon
  5. Ευχαριστω για την απάντηση σου, ωστόσο έχω ένα ακόμα πρόβλημα. Τι γίνεται άμα έχω μόνο τιμές ενοικίασης και όχι πώλησης, και θέλω να κάνω εκτίμηση με βάση αυτές? Εμβαδά και καταστάσεις τα έχω κιαυτά αλλά όχι τιμές πώλησης.
  6. Καλησπέρα, χρειάζομαι πληροφορίες για την συγκριτική μέθοδο εκτιμήσεως ακινήτου, όχι τίποτα περίεργο , απλά το πως γίνεται ( πράξεις και συναφή). Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.
  7. Καλησπέρα, ψάχνω για κάποιο ιστότοπο που να περιέχει στατιστικά δεδομένα για την Ελλάδα, αλλά με κατηγοριοποίηση ανα νομό, για χρήση τους στη δημιούργια θεματικού χάρτη. Εκτός απο το σαιτ της ΕΣΥΕ δεν εχω καταφέρει να βρω κάποιο άλλο που να περιέχει τοσες πληροφορίες και με τέτοια κατηγοριοποίηση. Η εργασία είναι για την σχολή μου-μαθημα θεματικά χαρτογραφία
  8. Ευχαριστώ για τη βοήθεια τα link ήταν πολύ καλά Θεοχάρη την έχω λύσει την συνόρθωση , μόνο σχεδιασμό ελλείψεων θέλω και οι μέχρι τώρα απαντήσεις με καλύπτουν Το βιβλίο που αναφέρθηκε το έχω Ευχαριστώ για την βοήθεια και τον χρόνο σας
  9. Καλησπέρα, είμαι σπουδαστής ΤΕΙ τοπογραφίας , και εχω μια απορία. Έχω ενα δίκτυο για συνόρθωση , με 12 παρατηρήσεις και 7 αγνώστους . Λύνω την συνόρθωση , βρίσκω πίνακα μεταβλητοτήτων και συμμεταβλητοτητων των αγνώστων , και η απορία μου είναι το πως απο αυτόν τον πίνακα υπολογίζω και σχεδιάζω τις απόλυτες ελλείψεις σφάλματος. Δεν ξέρω αν είναι κάτι δύσκολο η απλό , αλλά με οσα γίνανε φέτος δεν προλάβαμε να λύσουμε απορίες με τον καθηγητή. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.