Μετάβαση στο περιεχόμενο

george manolov

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

433 profile views

george manolov's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. 1:1 κλίμακα, αλλά δεν πέτυχε συνάδερφε, τι μπορώ να κάνω άλλο;αν μπορείτε να με βυθίσετε; απλό είναι το σχέδιο, με τέσσερα leyars.
  2. καλησπέρα συνάδερφοι, έχω μια επιφάνεια 6 επi 2 χιλιόμετρα στο autocad και θέλω να δημιουργήσω ένα PDF, θέλω να έχω διακριτότητα όπως στο autocad , πως γίνεται;;;;;;;;;;;;
  3. ένα λάθος δικό μου 19.000 τμ και όχι 1.900. Κάθε οικόπεδο για να είναι οικοδομήσιμο πρέπει να έχει πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο ή σε χώρο που έχει παραχωρηθεί σε κοινή χρήση με ελάχιστο πλάτος αυτού 4.00 μ. και να εφάπτεται καθ' όλο το μήκος της μίας πλευράς. ευχαριστώ !!!!
  4. ΝΟΜΟΣ 3212/2003 ΦΕΚ Α 308/31.12.2003 Άρθρο 10 Ρυθμίσεις για τη δόμηση σε γήπεδα εκτός σχεδίου 1. Η περίπτωση α' της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του από 24/31.5.1985 Π .Δ/τος (ΦΕΚ 270 Δ') αντικαθίσταται ως εξής: «α) Ελάχιστο εμβαδόν γηπέδου 4.000 τετραγωνικά μέτρα και πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο εικοσιπέντε (25) μέτρα. Η ρύθμιση του προηγούμενου εδαφίου που αφορά στο ελάχιστο πρόσωπο δεν ισχύει για την ανέγερση κτιρίων των άρθρων 2 και 3, εφόσον εξυπηρετούνται από αγροτικούς ή δασικούς δρόμους, καθώς και ορειβατικών καταφυγίων, η ανέγερση των οποίων επιτρέπεται και σε γήπεδα που εξυπηρετούνται αποκλειστικά από μονοπάτια.» 2. Η παράγραφος 9 του άρθρου 1 του από 24/31.5.1985 Π.Δ/τος αντικαθίσταται ως εξής: «9. Σε γήπεδα που βρίσκονται σε κορυφογραμμές (υδατοκρίτες) το ανώτατο υψόμετρο των κτισμάτων απαγορεύεται να υπερβαίνει την κορυφογραμμή. Απαγορεύεται η ανέγερση κτισμάτων σε υποστυλώματα (PILOTIS).» 3. Το πρώτο εδάφιο της παρ. 10 του άρθρου 1 του από 24/31.5.1985 Π .Δ/τος αντικαθίσταται ως εξής: «Επιτρέπεται η κατασκευή κτίσματος ανεξάρτητα από την κλίση του εδάφους. Αν η κλίση υπερβαίνει το 35% στη θέση που τοποθετείται το κτίσμα, το εμβαδόν των υπόγειων βοηθητικών χώρων που δεν προσμετράται στο συντελεστή δόμησης δεν μπορεί να υπερβεί το 20% της επιτρεπόμενης δόμησης.» 4. Στην παράγραφο 11 του άρθρου 1 του από 24/31.5.1985 Π.Δ/τος προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Η δε στάθμη της οροφής του υπογείου δεν επιτρέπεται να είναι υψηλότερη των 0,80 μέτρων από το διαμορφωμένο γύρω έδαφος.» 5. Στο τέλος της περίπτωσης β' της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του από 24/31.5.1985 Π.Δ/τος προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Για γήπεδα με εμβαδόν πολλαπλάσιο του αρτίου, για τα οποία συντρέχουν οι προϋποθέσεις κατάτμησης, η μέγιστη επιτρεπόμενη επιφάνεια κτιρίου ισούται με το άθροισμα του εμβαδού των κτιρίων που θα επιτρεπόταν να ανεγερθούν σε κάθε γήπεδο μετά την κατάτμηση, μειωμένη κατά 15% και υπό τις προϋποθέσεις ότι: α) θα ανεγερθεί μια οικοδομή και β) το γήπεδο θα παραμείνει ενιαίο. Μεταβιβάσεις κατά παράβαση των προϋποθέσεων αυτών είναι αυτοδικαίως άκυρες.»
  5. ΟΙ δρόμοι είναι 5,00μ . αυτό που λέτε προφανώς και θέλει παραχώρηση από το ημιπλάτος της οδούς και μέσα στην ιδιοκτησία για να είναι οικοδομήσιμο και άρτιο, αυτό για τα εντός. το αν είναι ωφέλιμη μια συνένωση αν και τα δυο ακίνητα είναι άρτια και οικοδομήσιμα, είναι!
  6. το εκτός σχεδίου είναι οικοδομήσιμο και άρτιο διότι έχει πρόσωπο 100μ σε δρόμο δημόσιο. όχι αποδοχή κληρονομιάς, ανάκτηση ιδιοκτησίας για να μην οικειοποιηθεί από τρίτους. στο ε9 αναφέρονται λανθασμένα τ.μ.
  7. Ενορκη βεβαιβεωση χρησικτισιας (σε συμβολαιογράφο) και τα δυο είναι άρτια και οικοδομήσιμα , δεν έχει κτηματολόγιο η περιοχή τώρα γίνεται.. αυτό που ρωτάω είναι το αν είναι καλλίτερα να χαρακτηριστούν ως μια ιδιοκτησία ... αν είναι καλλίτερα ή όχι .. έχει να κάνει με την εκτός σχεδίου δόμηση και με την δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων.
  8. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos33) χαίρετε το ζητούμενο έχει ως εξής έχουμε μια ιδιοκτησία 1.900 τμ εκτός σχεδίου και μια .1000 τμ εντός σχεδίου που συνορεύουν, κατέχονται με χρησικτησία και τώρα κάνουμε τα συμβόλαια καθώς και τις δηλώσεις στο κτηματολόγιο. Να τις δηλώσουμε ως μια ή όχι και γιατί ? το εκτός οικισμού έχει δρόμο με Π 100 μ, ΣΔ 0.2 ,ΎΨΟΣ 7,5μ στο εντός οικισμού έχει για γήπεδα >=700 τ.μ. μέγιστης συν. επιφάνειας ορόφων 400 τμ Π 20μ ΎΨΟΣ 7,5μ ευχαριστώ!
  9. καλημέρα θέλω να υπάγω μια εκκλησία στο νόμο 4178 και έχει αυθαιρεσίες το 2016 τι κάνω σε αυτί την περίπτωση και πιο είναι το νομικό κομμάτι που με αφοράκαι μια άλλη περίπτωση έχει αυθαιρεσίες μικρής κλίμακας οπως επιχρίσματα κράσπεδα και στέγη το 2006 τι πρέπει να κάνω και οι δύο εκκλησίες είναι προ του 1955
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.