Μετάβαση στο περιεχόμενο

-stella-

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

-stella-'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Στον 4014 για μια κατοικία 84 τ.μ. με 12 τ.μ. αυθαίρετα που ανήκει σε ζευγάρι (50% συνιδιοκτησία ο καθένας) , εκ των οποίων ο ένας είναι παλιννοστουντας και εκτός από αυτή την κατοικία διαθέτουν και μια γκαρσονιέρα 37 τ.μ., είχα δηλώσει 2 Φ.Κ. 1ο Φ.Κ.: κύρια και μοναδική , ΥΔΚΧ = 12 τ.μ. x 50% (ποσοσότο συνιδιοκτησίας) & ειδική κατηγορία : παλιννοστούτας, 2o Φ.Κ. : κύρια και μοναδική, ΥΔΚΧ = 12 τ.μ. x 50% (ποσοστό συνιδιοκτήσίας) Το κύρια και μοναδική γιατί η γκαρσονιέρα δεν πληρούσε τις στεγαστικές ανάγκες της οικογένειας. Τώρα θα πρέπει να το μεταφέρω στον 4178. Με όσα διαβάζω δεν θεωρείται κύρια και μοναδική καθώς στα τετραγωνικα που τους αντιστοιχουν είναι 84+12+37 = 133 τ.μ. > 70+30=100 τ.μ. , αλλά ούτε κύρια για την ειδική κατηγορία των παλιννοστούντων καθώς 84+12+37=133 τ.μ. > 70 +15 = 85 τ.μ. α) Θα πρέπει να τα αλλάξω στα Φ.Κ. ; β) Ξέρει κανείς αν θα προκύψει νέο πρόστιμο με την αλλαγή αυτή (χωρίς να αλλάξω τα τετραγωνικά); Μήπως τελικά κάνω λάθος και είναι κύρια και μοναδική; (τι καλά που θα ήταν !)
  2. Μίλησα σήμερα με τον ΕΟΠΠΕΠ, για κάποιες άλλες ερωτήσεις και τους έκανα και την ερώτηση σχετικά με το τι εννοού "ως προς το μέγιστο πληθυσμό"; με βάση την μελέτη της κατασκευής; Μου απάντησαν ότι θα βγάλουν εντός των ημερών έτοιμη φόρμα .... για την βεβαίωση και διευκρυνήσεις σχετικά. Για να δούμε τι θα λένε...... Σχετικά με την δυναμικότητα όμως είπαν ότι ειναι η ελάχιστη που υπολογίζεται από τις τρεις παραμέτρους: 1. 1wc ανα 30 εκπαιδευόμενους 2. Αθροισμα δυναμικότητας αιθουσών με τον τύπο 1,50 τ.μ. ανα εκπαιδευόμενο 3. Συνολικος αριθμός εκπαιδευόμενων στο συνολικό εμβαδόν του φορέα = 1εκπαιδευόμενος / 2,50 τμ (για τα φροντιστήρια με <75 εκπαιδευόμενους)
  3. Καλησπέρα. Από όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα καταλαβαίνω ότι: Σύμφωνα με τον νέο νόμο (και τις τροποποιήσεις και εγκυκλίους αύτου) αδειοδότησης των φροντιστηρίων (ΚΞΓ. κα) τα διακρίνει σε δυο κατηγορίες: α) ανω των 75 εκπαιδευόμενων ανά ώρα, όπου απαιτεί αλλαγή χρήσης σε χρήση εκπαιδευτηρίου (και θέλει την άδεια με την νέα χρήση) β) κάτω των 75 εκπαιδευόμενων ανά ώρα, όπου δεν απαιτεί αλλαγή χρήσης αλλά θέλει την Ο.Α., κατόψεις αποτύπωσης, και βεβαίωση στατικής επάρκειας του κτηρίου ως προς το μέγιστο προβλεπόμενο πληθυσμό Θα ήθελα σαςρωτήσω, σχετικά με το τελευταίο, την βεβαίωση στατικής επάρκειας βεβαίωση στατικής επάρκειας του κτηρίου ως προς το μέγιστο προβλεπόμενο πληθυσμό δηλαδή, αν έχουμε την στατική μελέτη και το κτίριο είναι παλιό π.χ. του 1958, στην στατική μελέτη οι όροφοι έχουν μελετηθεί για γραφεία με ωφέλιμο φορτίο 200Kgr/m2, το ισόγειο για καταστήματα με ωφέλιμο φορτίο 300 Κgr/m2, το φροντιστήριο πρόκειται να λειτουργήσει σε έναν από τους x ... ορόφους του κτιρίου, α) θα δώσουμε βεβαίωση για το σύνολο του κτιρίου (είναι δυνατόν β) πως θα προκύψει ο μέγιστος πληθυσμός διαιρώντας το οφέλιμο φορτίο με ενα τυπικό βάρος ανθρώπου π.χ. 75 kgr, τοσο μπακάλικα; ή δίνουμε βεβαίωση στατικής επάρκειας για την δυναμικότητα του φροντιστηρίου; [εφόσον υπολογίσουμε τη δυναμικότητα του φροντιστήριου και είναι x άτομα (<75 ατόμων) (και εφόσον x *75Kgr / επιφάνεια του ορόφου) < 200Κgr/m2 και εφόσον ο ξυλότυπος έχει τηρηθεί (στο σύνολο του κτιρίου) γεωμετρικά και δεν υπάρχουν εμφανείς ρώγμές]; και όλοι κανονισμοί κτιριοδομικός όπου >50 άτομα είναι χώροι συνάθροισης κοινού άρα άλλα φορτία κλπ τί γίνεται με αυτούς; μήπως αντί κάτω των 75 έπρεπε να λένε κάτω των 50; Έχετε καμία πρόταση;
  4. Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω, σε περίπτωση που το σχέδιο της Οικ. Αδειας δίνει κάποιες διαστάσεις για τον ημιυπαίθριο χώρο και στο διάγραμμα κάλυψης δίνει λίγο διαφορετικές, τι πρέπει να δηλωσεις ώστε να φαίνεται ότι εχει κλείσει όλο τον ημιυπαίθριο και δεν εχει βγει εξω από τον κτιριακό όγκο; Μήπως θα πρέπει πάντα να ελέγχουμε και το Διάγραμμα Καλύψης.......και να βάζουμε τις διαστάσεις που έχουν υπολογιστεί εκεί ως ημιυπαίθριος; Καλή συνέχεια! ─────────────────────── Αναγράψτε την ειδικότητά σας στο προφίλ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.