Μετάβαση στο περιεχόμενο

Thanasis98

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Φοιτητής
  • Ειδικότητα
    Φοιτητής

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

280 profile views
  • Anrise

Thanasis98's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ, ας ελπίσουμε ότι θα βγουν όλα σε καλό, όπως και να έχει.
  2. Ευχαριστώ, πολύ χρήσιμες πληροφορίες από όλους.
  3. Ευχαριστώ, πολύ βοηθητικό. Από ότι κατάλαβα η ενασχόληση με την ενέργεια για τους χημικούς μηχανικούς σημαίνει επεξεργασία διαφόρων ουσιών και παραγωγή ενέργειας από αυτές, άρα οτιδήποτε άλλο ανήκει στον τομέα της μηχανολογίας... τα καύσιμα θα μπορούσαν να είναι αντικείμενο των χημικών μηχανικών και η εκπομπή ρυπών;(Για να καταλάβω τα όρια μεταξύ των δύο).
  4. Ευχαριστώ για την απάντηση. Δηλαδή για τους χημικούς μηχανικούς δεν υπάρχουν καθόλου επιλογές στην ενέργεια, όπως η περιβαλλοντική μηχανική;
  5. Γεια σας. Είμαι πρωτοετής φοιτητής στο τμήμα χημικών μηχανικών ΑΠΘ ενώ έχασα την πρώτη μου επιλογή, τους μηχανολόγους για 9 μόρια. Για αυτό το λόγο έχω τη δυνατότητα να αξιοποιήσω το 10% για να πάω στους μηχανολόγους. Ωστόσο, σκέφτομαι παράλληλα να συνεχίσω στη σχολή όπου έχω περάσει και έτσι βρίσκομαι σε τεράστιο δίλημμα. Ξέρω ότι και οι δύο είναι εξίσου αξιόλογες σχολές όμως προσπαθώ να καταλάβω ποια μου ταιριάζει περισσότερο με βάση τα ενδιαφέροντά μου. Η σχολή των μηχανολόγων με είχε προσελκύσει εδώ και περίπου 2 χρόνια λόγω του γεγονότος ότι μου αρέσει πολύ η φυσική, ειδικά η μηχανική που ασχολείται με τις δυνάμεις τις ροπές και την κίνηση. Μελετούσα για αρκετό καιρό τον οδηγό σπουδών της σχολής και σχεδόν όλα τα μαθήματα μου φάνηκαν ενδιαφέροντα. Ωστόσο ποτέ δεν έπιασα κατσαβίδι για να κατασκευάσω κάτι πολύπλοκο ούτε προσπάθησα να επιδιορθώσω το ποδήλατό μου σαν μικρό παιδί και γενικά δεν είχα ιδιαίτερη ενασχόληση με τις μηχανές( δεν ξέρω κατά πόσο αποτελεί αυτό πρόβλημα στην μηχανολογία). Θα ενδιαφερόμουνα όμως για το θεωρητικό κομμάτι της λειτουργίας των μηχανών με βάση την επιστήμη. Επίσης αξίζει να αναφέρω ότι οι σχεδιαστικές μου ικανότητες δεν είναι οι καλύτερες οπότε σαν μηχανολόγος πιθανότατα να ακολουθούσα τον ενεργειακό τομέα. Τώρα, στη σχολή που είμαι τώρα απολαμβάνω τον χρόνο μου, καθώς μαθαίνω πράγματα που αλλιώς δεν θα είχα την ευκαιρία να μάθω, όμως η χημεία δεν είναι από τα αγαπημένα μου(μου αρέσει απλώς όχι τόσο όσο η φυσική και τα μαθηματικά). Έχω ακούσει όμως ότι η χημική μηχανική δεν συσχετίζεται πολύ με τη χημεία. Το πρόβλημα είναι ότι έχω ακούσει για ανεργία σε αυτό το επάγγελμα στην Ελλάδα, λόγω έλλειψης βιομηχανιών για αυτό και αδικείται σε σχέση με τις άλλες ειδικότητες. Σαν χημικός μηχανικός, θα ήθελα να ασχοληθώ με την ενέργεια (εναλλακτικές μορφές, φιλικά στο περιβάλλον καύσιμα κλπ). Λαμβάνοντας υπ`όψη όλα τα παραπάνω θα με συμβουλεύατε να αλλάξω σχολή; Υπάρχει δυνατότητα ενασχόλησης με την ενέργεια ή οι μηχανολόγοι είναι καλύτερη επιλογή για αυτόν τον τομέα; Υπάρχει έστω και μία μικρή πιθανότητα εύρεσης εργασίας στην Ελλάδα για έναν νέο χημικό μηχανικό;Ίσως αν συνδυαστεί το πτυχίο με ένα MBA; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για όλες τις απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.