Jump to content

dadabook

Members
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Ουδέτερη

About dadabook

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

363 profile views
 1. Καλησπέρα, Στο Έντυπο Καταγραφής Παρεμβάσεων VI ,στο πινακάκι καταγραφής παραστατικών δαπανών , υπάρχει στήλη ''Επωνυμία προμηθευτή'' .Αν προμηθευτής και ανάδοχος είναι διαφορετικά πρόσωπα ,τότε στο πεδίο καταγράφεται μόνο το όνομα του προμηθευτή και το όνομα, αριθμός παραστατικού του αναδόχου δεν αναγράφονται καθόλου? Στο κόστος θα μπει το συνολικό κόστος και του προμηθευτή και του αναδόχου?
 2. Καλησπέρα, όσον αφορά την νομιμότητα του κτιρίου: Υπάρχει μονοκατοικία ,το εμβαδόν της οποίας συμφωνεί με την Οικοδομική άδεια αλλά το οικόπεδο έχει άλλες αυθαιρεσίες,λοιπές.. Μπορεί να γίνει αρχικά, κανονικά η αίτηση,και όταν έρθει η στιγμή να γίνει η παρέμβαση της μόνωσης με ΕΕΜΚ να γίνει και τακτοποίηση των αυθαιρεσιών και κατ'επέκταση να αναρτηθεί τότε στο σύστημα του Εξοικονομώ η Βεβαίωση Περαίωσης ή μπορεί να γίνει η τακτοποίηση αλλά να μην αναρτηθεί καθόλου στο Πρόγραμμα?
 3. Το Π.Δ του '83 αναφέρει ότι ''α) Αν έχει περατωθεί ο οικοδομικός σκελετός η άδεια αναθεωρείται για αόριστο χρόνο.'' Ο Ν.4495 /αρ.42/παρ.5/γ αναφέρει: ''Η άδεια αναθεωρείται για αόριστο χρόνο και σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσης της άδειας,αν μέχρι τη λήξη της άδειας ή της πράξης αναθεώρησης της έχουν περατωθεί ο φέρων οργανισμός,οι όψεις και η στέγη του κτιρίου όπου αυτή είναι υποχρεωτική.''
 4. Καλησπέρα, Υπάρχει μια Οικοδομική Άδεια του 1985,κατά το χρόνο ισχύος της οποίας υλοποιήθηκε ο φέρων οργανισμός.Τώρα, εν έτει 2019 υπάρχει επιθυμία του ιδιοκτήτη για συνέχιση εργασιών. Γνωρίζετε τι διαδικασίες απαιτούνται για παράταση της ισχύος?
 5. Καλησπέρα, Υπάρχει μια Οικοδομική Άδεια του 1985,κατά το χρόνο ισχύος της οποίας υλοποιήθηκε ο φέρων οργανισμός.Τώρα, εν έτει 2019 υπάρχει επιθυμία του ιδιοκτήτη για συνέχιση εργασιών. Γνωρίζετε τι διαδικασίες απαιτούνται για παράταση της ισχύος?
 6. Συγγνώμη που διακόπτω τη ροή της συζήτησης. Μία ερώτηση για το Π/Σ .Στο Π/Σ έχει πεδίο για συμπλήρωση ''επιφάνεια κ.χ επιπλέον της Ο.Α για την οποία έχει γίνει τακτοποίηση''. Στην περίπτωση μου,υπάρχει τακτοποίηση διαμερίσματος (Ν.4178) που αναφέρει επιπλέον τακτοποιημένη επιφάνεια κ.χ. 3,51 τ.μ. ,ωστόσο αυτά τα τ.μ. δεν αφορούν την οριζόντια ιδιοκτησία για την οποία θα γίνει αίτηση, αλλά την απόληξη του κλιμακοστασίου που χτίστηκε μεγαλύτερη,και ούτε δηλώνονται στο Ε9. Αυτά λοιπόν τα τ.μ. είναι δυνατόν να πρέπει να δηλωθούν στο σε αυτό το πεδίο?
 7. Καλημέρα, αν μπορεί κάποιος να απαντήσει στο παρακάτω ερώτημα, Σε οροφοδιαμέρισμα τελευταίου ορόφου οικοδομής,η πλάκα της οροφής πάνω στην οποία υπάρχει και στέγη καλύπτει το θερμαινόμενο χώρο του διαμερίσματος,το μη θερμαινόμενο χώρο, έναν εξώστη και έναν ημιυπαίθριο χώρο.Από αυτές τις επιφάνειες ποιες είναι επιλέξιμες για μόνωση οροφής κάτω από μη θερμ. στέγη?Η απόληξη κλιμακοστασίου δεν έχει αυτή τη στιγμή στέγη,θα μπορούσε παρ'όλα αυτά και αυτή η επιφάνεια να επιλεχθεί για μόνωση οροφής?
 8. Καλημέρα, Πιθανότατα αυτό που ρωτάω είναι ξεκάθαρο αλλά θα ήθελα να το ξαναρωτήσω για επιβεβαίωση, Η αμοιβή των Π.Ε.Α υπολογίζεται μόνο για τη θερμαινόμενη/ωφέλιμη επιφάνεια ή για τα συνολικά τ.μ. (θερμαινόμενη+ μη θερμαινόμενη)?
 9. Καλησπέρα,αν κάποιος μπορούσε να δώσει μία σχετικά άμεση απάντηση στο παρακάτω ερώτημα θα το εκτιμούσα, Όπως βλέπετε στην εικόνα, κατά την ανέγερση του διαμερίσματος(1996) δημιουργήθηκε επιπλέον τμήμα εξώστη 1,30x4,20. 1) Η απαίτηση ή μη Μ.Σ.Ε για προβόλους προκύπτει από τον Ν.4495 αρ.99 /η/ββ /δδδ που λέει ότι δεν απαιτείται Μ.Σ.Ε. για ''πρόβολοι με προσαύξηση μέχρι τριάντα τοις εκατό (30%) του εμβαδού τους και μέχρι είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) του πλάτους τους '' ή από την ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/19409/1507 αρ.2/γ που λέει ότι δεν απαιτείται Μ.Σ.Ε για '' αυθαίρετες κατασκευές προβόλων οι οποίοι προεξέχουν έως 2.00 μέτρα ή αυθαίρετες επαυξήσεις της προεξοχής τους μέχρι ποσοστού 25% '' ? 2) Αυτό το αυθαίρετο τμήμα προβόλου 1,30x4,20 και με τη μορφή που έχει πως μπορεί να θεωρηθεί και να αντιμετωπιστεί ώστε να αποφευχθεί η Μ.Σ.Ε?
 10. Η άδεια είναι του 1996.Το 2009 αναθεωρήθηκε επ' αόριστον επειδή έως τότε είχαν υλοποιηθεί φέρων οργανισμός και τοιχοποιίες. Κάνω την ερώτηση γιατί ο ιδιοκτήτης θέλει να πάρει δάνειο για τη συνέχιση και αποπεράτωση των εργασιών του οροφοδιαμερίσματός του , οπότε και πέρασε μηχανικός για τεχνικό έλεγχο η οποία σημείωσε κάποιες λοιπές παραβάσεις και επίσης κράτησε σημειώσεις και για αυτό το χώρο που φαίνεται Αποθήκη στην κάτοψη αλλά στην πράξη είδε τις σωληνώσεις. Εγώ για τις λοιπές θα κάνω τακτοποίηση αλλά δε ξέρω τι πρέπει να κάνω για αυτό το χώρο
 11. Σε ένα διαμέρισμα , ένας ΄χώρος που στην κάτοψη αναγράφεται ως ''Αποθήκη'' θα χρησιμοποιηθεί ως W.C. και στον οποίο έχουν περαστεί δύο σωληνώσεις όπως φαίνεται και στην εικόνα .Αυτό αποτελεί κάποιου είδους αυθαιρεσία?
 12. Γνωρίζετε εάν μια δήλωση μπορεί να ενταχθεί με τίτλο ιδιοκτησίας Ένορκη Βεβαίωση ή Διαθήκη?
 13. Ευχαριστώ Δημήτρη.Οπότε οι αυθαιρεσίες που υπάρχουν είναι η μη δημιουργία εσωτερικής κλίμακας για τη μεζονέτα 1 και μη δημιουργία εσωτερικής κλίμακας για τη μεζονέτα 2, μη δημιουργία του μεσότοιχου μεταξύ των δύο μεζονετών στον 1ο όροφο όπως επίσης και μη δημιουργία μεσότοιχου μεταξύ των μεζονετών στο 2ο όροφο.Όλα αυτα θα θεωρηθούν 1 λοιπή παράβαση?
 14. Υπάρχει ένα διαμέρισμα που δηλώνεται 125 τ.μ. κύριοι χώροι και 25 βοηθ. χώροι στο E9.( το διαμέρισμα ήταν 125 τ.μ. αρχικά βάσει άδειας και τα 25 β.χ προέκυψαν λόγω τακτοποίησης και αφορούν τμήμα του εξώστη που 'έκλεισε' κατά την ανέγερση του διαμερίσματος) Πόσο θα δηλωθούν στο Πρόγραμμα τα παρακάτω? α)επιφάνεια κύριων χώρων? β)ωφέλιμη επιφάνεια? γ)οι αποδείξεις για τα ΠΕΑ θα κοπούν για 125 ή 150 τ.μ.?
 15. Καλημέρα,ήθελα να ρωτήσω τα εξής: 1)Αν κάποιος δεν έχει συμβόλαιο για την κατοικία αλλά το μόνο έγγραφο που έχει είναι η Διαθήκη του πατέρα του ή μία ένορκη βεβαίωση τότε μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα? 2)Υπάρχει ένα διαμέρισμα που δηλώνεται 125 τ.μ. κύριοι χώροι και 25 βοηθ. χώροι στο E9. Στο ΠΕΑ όπως επίσης και στην αίτηση του Εξοικονομώ πως και πόσο θα δηλωθεί? 3)Αν αρχικά κατά την ένταξη δε γίνει τακτοποίηση γιατί τα τ.μ. της οικίας συμφωνούν με άδεια, ωστόσο αργότερα κατά τη παρέμβαση εξ.μόνωσης χρειαστεί ΕΕΜΚ και τακτοποίηση γιατί στο οικόπεδο μέσα υπάρχουν άλλες λοιπές αυθαιρεσίες.Τότε στην ανάρτηση των τελικών δικαιολογητικών μπορεί να προσαρτηθεί η τακτοποίηση ή απαγορεύεται γιατί έπρεπε να αναρτηθεί μόνο κατά το αρχικό στάδιο?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.