Jump to content

dadabook

Members
 • Content Count

  123
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About dadabook

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

813 profile views
 1. @ppanag ευχαριστώ. Να αναφέρω ότι πλέον στην υφιστάμενη κατάσταση δεν υπάρχει ορατός διαχωρισμός μεταξύ κτιρίου και στέγης γιατί δεν υπάρχει οριζόντια οροφή καθώς αυτή έγινε κεκλιμένη. Εσωτερικά της όλης της κατασκευής το ύψος παρουσιάζεται ως ενιαίο, αν δηλαδή βάλω πάνω στο δάπεδο ένα αποστασιόμετρο χειρός, η ακτίνα λέιζερ θα χτυπήσει ύψος 3,80 στο ανώτατο σημείο. Οπότε το ύψος κτιρίου στο παρακάτω σκαρίφημα είναι αυτό με κόκκινο χρώμα?
 2. Καλημέρα, μήπως γνωρίζει κανείς στην παρακάτω περίπτωση όπως φαίνεται και στην εικόνα τι θεωρείται υφιστάμενο ύψος ώστε να γίνει σύγκριση με το ύψος της άδειας για να αποδειχτεί αν υπάρχει υπέρβαση ύψους, γιατί είναι στα όρια του επιτρεπόμενου ύψους της περιοχής. Τωρινό ύψος κτιρίου είναι 2,70 και από εκεί και πάνω θεωρείται ύψος στέγης? Μήπως το ύψος κτιρίου είναι από τη στάθμη δαπέδου έως και το μέγιστο σημείο της οροφής παρόλο που αυτή είναι κεκλιμένη, οπότε θεωρείται 3,80? Κάτι άλλο?
 3. Οπότε, εσύ σε τέτοιες περιπτώσεις(διαμέρισμα πολυκατοικίας που αυτονομείται από κεντρική θέρμανση πετρελαίου με εγκατάσταση ατομικής θέρμανσης φυσικού αερίου) δεν εκδίδεις ΕΕΔΜΚ? Την 'εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος θέρμανσης' πως την αντιλαμβάνεσαι? Σε ποιες περιπτώσεις δηλαδή ισχύει ώστε να χρειάζεται ΕΕΔΜΚ?
 4. Τελικά έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι 'απλή περιτοίχιση από λιθοδομή έως 1 μ.' με ΕΕΔΜΚ σημαίνει ότι απαγορεύεται κονίαμα (όχι μόνο τσιμεντοκονίαμα αλλά ούτε καν λάσπη) μεταξύ των λίθων και οι τσιμεντόλιθοι δεν θεωρούνται λίθοι ώστε να χρησιμοποιηθούν ?
 5. Ο Νόμος 4495/2017 αναφέρει ότι απαιτείται ΕΕΔΜΚ για 'εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος θέρμανσης'. Σε αυτή την περίπτωση περιλαμβάνεται και η αυτόνομη θέρμανση με φυσικό αέριο ή όχι? Γιατί παλιότερα νομίζω κάπου είχα δει σε έναν άλλο νόμο ότι η αυτονόμηση με φυσικό αέριο εξαιρείται αλλά δε θυμάμαι ποιος Νόμος ήταν.
 6. Καλησπέρα, μπορούν να γίνονται ερωτήσεις και να αποστέλλονται στο e-mail [email protected] ή συμπληρώνοντας τα στοιχεία στη φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται στη σελίδα του προγράμματος? Απαντάνε δηλαδή σε τέτοιου είδους γραπτά ερωτήματα και μετά από πόσο χρόνο?
 7. Να κάνω μια επανάληψη για να δω αν τα θυμάμαι σωστά επειδή πέρασε καιρός λόγω του ιού. Οι μη ηλεκτροδοτούμενες Αποθήκες οφείλουν μόνο ΤΑΠ και οι ηλεκτροδοτούμενες Αποθήκες πληρώνουν μόνο Δημοτικά Τέλη και Δημοτικό Φόρο όπως ισχύει και για τις κατοικίες? Αντί να γίνει προσωπική ηλεκτρονική δήλωση αξίζει αντ' αυτού να πάει κάποιος με Ε9 και λογαριασμό ρεύματος στο Δήμο και ο υπάλληλος να δηλώσει ότι κρίνει εκείνος? Αν αξίζει όχι από την άποψη του κόπου αλλά από την άποψη ότι ο υπάλληλος θα κάνει σωστά τη δήλωση και δε θα φορτώσει τα ακίνητα με περισσότερους φόρους από αυτούς που τους αναλογούν.
 8. Καλησπέρα, υπάρχει ένα θέμα με το ΙΚΑ και επειδή διαβάζοντας το topic είδα ότι έχεις γνώσεις πάνω στο αντικείμενο ήθελα να σου ζητήσω αν θες να πεις τη γνώμη σου. Το έργο είναι μια διώροφη οικοδομή επί pilotis του οποίου η άδεια εκδόθηκε το 1990.Τα τελευταία ένσημα είχαν μπει το 2012 και αφορούσαν χρωματισμούς και λοιπές εργασίες. Πλέον έχουν απομείνει να καταβληθούν 50 ένσημα για χρωματισμούς και 10 ένσημα για λοιπές εργασίες για να κλείσει η καρτέλα. Επειδή ο ιδιοκτήτης φοβόταν να πάει στο ΙΚΑ μην τυχόν και χειροτέρευε τα πράγματα πήγα εγώ να ρωτήσω τι χαρτιά χρειάζονται για να κολληθούν τα εναπομείναντα ένσημα, και ο υπάλληλος μου είπε ότι πρέπει να κάνει πρώτα αυτοψία επειδή η οικοδομή είναι παλιά άνω 10ετίας και τότε έφυγα. Σε δεύτερη φάση αφού έβγαλα φωτογραφίες της οικοδομής για να του αποδείξω ότι δεν έχουν χρωματιστεί όλες οι επιφάνειές της ξαναπήγα στο ΙΚΑ και αφού τις είδε έβγαλε το πόρισμα ότι αφού γίνει αναγκαστικά η αυτοψία, τότε ο ιδιοκτήτης θα χρειαστεί τα 45 περίπου από τα 50 ένσημα των χρωματισμών που απομένουν, να τα πληρώσει υπέρ τρίτων γιατί αφορούν εργασίες που έχουν γίνει το οποίο είναι και η αλήθεια. Ανέφερε επίσης ότι το κόστος αυτών των ενσήμων θα είναι όσο ήταν και την τελευταία φορά που καταβλήθηκαν ένσημα, δηλαδή το 2012.Τέλος,ισχυρίστηκε ότι ο ιδιοκτήτης μπορεί να κάνει ένσταση σε κάποια επιτροπή και αν αποδείξει ότι πραγματοποιήθηκαν εντός 2019 οι εργασίες αυτές που έχουν ήδη ολοκληρωθεί και για τις οποίες δεν πληρώθηκαν ένσημα τότε δε θα καταβληθούν υπέρ τρίτων αλλά σε εργάτη της επιλογής του 1)Η ερώτηση μου αρχικά είναι αν υπάρχει κάποιος κανονισμός που λέει ότι αν περάσει 10ετία από την έκδοση άδειας ενός έργου πρέπει να γίνει υποχρεωτικά αυτοψία. 2)Υπάρχουν τίποτα επιχειρήματα με τα οποία να τον πείσω να μην κάνει αυτοψία? 3)Αν τελικά κάνει αυτοψία ισχύουν αυτά που λέει? Ότι τα ένσημα θα καταβληθούν υπέρ τρίτων και θα κοστίσουν όσο κόστιζαν την τελευταία φορά που μπήκαν ένσημα, δηλαδή το 2012? 4)Επίσης με την ένσταση τι γίνεται και ποια είναι αυτή η περίφημη επιτροπή στην οποία γίνεται? Αν ο ιδιοκτήτης συνεννοηθεί με κάποιο κατάστημα και του κόψει απόδειξη για χρώματα έτους 2019 πιστεύω θα είναι ένα χρήσιμο αποδεικτικό που θα γίνει αποδεκτό σε ενδεχόμενη περίπτωση.
 9. Καλημέρα, όπως φαίνεται στην εικόνα υπάρχει ο εξής α' όροφος μια διώροφης οικοδομής που έχει κεκλιμένη οροφή. Σε αυτήν την περίπτωση τι λογίζεται ως ύψος κτιρίου και τι ύψος στέγης? Έχω σημειώσει και τα ύψη.Το Η=2,70 ξεκινά από τη στάθμη και φθάνει μέχρι την κάτω ίνα της κεκλιμένης πλάκας. Το ύψος 3,60 ξεκινά από τη στάθμη και φθάνει μέχρι την άνω ίνα της της μίας κεκλιμένης πλάκας. Το ύψος 3,80 ξεκινά επίσης από τη στάθμη και φθάνει έως την άνω ίνα της άλλης κεκλιμένης πλάκας. Πάχος πλάκας = 0,20 μ.
 10. 1) Η Εγκύκλιος αναφέρει: ''Στις περιπτώσεις που συνυπάρχουν αυθαίρετες μικρές παραβάσεις με αυθαιρεσίες της παρ.5 του άρθρου 100 είναι δυνατή η σύνταξη αναλυτικού προϋπολογισμού για το σύνολο των αυθαιρεσιών (Κατηγορίας 3 και παρ.5 του άρθρου 100) προκειμένου να υπολογιστεί το ενιαίο ειδικό πρόστιμο.'' Υπάρχει σε κάποιο άλλο σημείο αναφορά ότι δεν περιλαμβάνονται σε αυτήν την περίπτωση οι Αποθήκες της κατηγορίας 3? 2) Για τα κτίσματα προ του '83/Κατηγορίας 2 το Σύστημα δε ζητά ανάρτηση Τοπογραφικού, έτσι? Επίσης ο νόμος αναφέρει ότι σε περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί Οικοδομική Άδεια χρειάζεται να επισυναφθεί Εξαρτημένο Τοπογραφικό. Όταν όμως υπάρχει συνδυασμός και των δύο, δηλαδή αυθαίρετο κτίσμα Κατηγορίας 2 για το οποίο δεν έχει εκδοθεί Ο.Α, τότε θα απαιτηθεί να αναρτηθεί Εξαρτημένο Τοπογραφικό ή όχι? Το ρωτάω γιατί αν θα χρειαστεί θα πρέπει να ενημερώσω τον ιδιοκτήτη πριν προχωρήσει η διαδικασία.
 11. Στο Τοπογραφικό και Δ.Κάλυψης της Ο.Α 1989 το βάθος οικοπέδου είναι 29 μ. αλλά τώρα στις μετρήσεις που έκανα για ρύθμιση αυθαιρέτων παρατήρησα ότι είναι 32,80 μ. Οπότε όσον αφορά το Δ.Κάλυψης που πρέπει να αναρτηθεί στο Π/Σ του Ν.4495, είναι απαραίτητο να συνταχθεί καινούριο (και μάλιστα) εξαρτημένο Τοπογραφικό/Δ.Κάλυψης ή μπορώ απλά στο υπάρχον Δ.Κ της άδειας να τροποποιήσω τα όρια του οικοπέδου ώστε να παρουσιάζεται το πραγματικό τωρινό εμβαδόν του? Ή να μην ασχοληθώ καθόλου με το εμβαδόν του οικοπέδου αλλά μόνο με το αυθαίρετο κτίριο εντός αυτού που είναι άλλωστε το κύριο αντικείμενο του Ν.4495?
 12. Καλησπέρα, 1) Όταν σε ένα οικόπεδο υπάρχει μοναδικό κτίριο μία Αποθήκη, επιλέγεται χρήση Υπηρεσίες/Καταστήματα? 2) Στο Τοπογραφικό/Δ.Κάλυψης της άδειας, το μήκος του οικοπέδου είναι 29 μ. ενώ τώρα καθώς μετρούσα την απόσταση του κτιρίου από το πίσω όριο παρατήρησα ότι το μήκος του οικοπέδου είναι για την ακρίβεια 32,80 μ. Στο Δ.Κάλυψης που θα αναρτηθεί στο Π/Σ, το εμβαδόν του οικοπέδου πρέπει να είναι αυτό της άδειας ή το τωρινό που είναι μεγαλύτερο?
 13. Ναι ρητορικά ρώτησα, απλά είχα την απορία αν πέραν των αναδρομικών και πιθανόν προστίμων σε περίπτωση μεταβίβασης γίνουν πάραυτα και ηλεκτρονικές διασταυρώσεις μεταξύ Δήμου και ΑΑΔΕ, γιατί και παλαιότερα είχα ακούσει ότι θα γίνονταν ηλεκτρονικές διασταυρώσεις μεταξύ Κτηματολογίου γιατί ΑΑΔΕ.
 14. Πληροφοριακά οι συνέπειες για αυτούς που δε θα διορθώσουν τα τμ ποιες θα είναι? Όταν θα πάνε να κάνουν μεταβίβαση και θα απαιτηθεί βεβαίωση ΤΑΠ τότε θα τους επιβληθεί πρόστιμο από το Δήμο πέραν του αναδρομικού ΤΑΠ πενταετίας? Υπάρχει παράλληλα περίπτωση οι Δήμοι να κάνουν ηλεκτρονικές διασταυρώσεις με την ΑΑΔΕ όπως ακούστηκε και να επιβάλλουν πρόστιμα αν ένα ακίνητο δηλώνεται περισσότερα τμ στο Ε9 από ότι δηλώνεται στο Δήμο ή αν δε δηλώνεται καθόλου στο Δήμο επειδή δεν ηλεκτροδοτήθηκε ποτέ? Και για το Κτηματολόγιο έλεγαν ότι θα επιβάλλονταν πρόστιμα για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις αλλά δε νομίζω ότι θα γίνει πράξη.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.