Jump to content

dadabook

Members
 • Content Count

  161
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Ουδέτερη

1 Follower

About dadabook

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,126 profile views
 1. Νομίζω στο forum επικρατούν δύο διαφορετικές απόψεις σχετικά με τις περιπτώσεις απαλλαγής ι) και ια). Ορισμένοι υποστηρίζουν πως οι αυθαιρεσίες κατηγοριών 1,2,3 πρέπει να συμπεριλαμβάνονται, ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούν πως οι αυθαιρεσίες αυτών των Κατηγοριών απαλλάσσονται οπότε δε χρειάζεται να συμπεριλαμβάνονται. @tettris Ανέφερες σε προηγούμενο σχόλιο πως στην περίπτωση κλεισίματος η/χ και παράλληλα υπέρβασης δόμησης < 25 τ.μ. η οδηγία συναδέλφων ήταν ότι ''εξαιρούνται και τα 2 με τις απαλλαγές''. Δηλαδή ότι εξαιρούνται και τα δύο με την περίπτωση (ι) έτσι ? Όχι το πρώτο εξαιρείται με την περίπτωση α) και το δεύτερο με την περίπτωση ι)? Αφού η περίπτωση ι) αναφέρει ΣΥΝΟΛΟ αυθαιρεσιών και το κλείσιμο η/χ αντιστοιχεί σε επιφάνεια, τότε και αυτό θα πρέπει να συμπεριληφθεί στην περίπτωση απαλλαγής ι).
 2. Έχεις δίκιο. Κάπου είχα θολώσει. Οπότε θα πάω πίσω για να αλλάξω μόνον την Τεχνική Έκθεση και κάποια σχέδια. Το άλλο θέμα είναι ότι για τη δήλωση είχε γίνει υπαγωγή πριν τις 10/05/2019 όταν δινόταν μείωση προστίμου 10%. Σε αυτήν την περίπτωση, αφού επιστρέψει η δήλωση σε Υπαγωγή, αφού δε θα αλλάξουν τα ΦΚ, όταν γίνει πάλι υποβολή σε Οριστική δεν θα αλλάξει το πρόστιμο,έτσι
 3. Καλησπέρα, μια δήλωση που είναι σε Οριστική υπαγωγή θέλω να τη γυρίσω πίσω ώστε να προσθέσω ένα επιπλέον ΦΚ Κατ.3. Η κατ'.3 θα συμψηφιστεί με τον αναλυτικό όποτε δε θα αλλαχτεί το ύψος προστίμου. Αφού η δήλωση θα γυρίσει σε κατάσταση υπαγωγής, το παράβολο θα φαίνεται πληρωμένο, άρα ακόμα και αν το αίτημα επιστροφής δήλωσης εγκριθεί πχ 1 Οκτώβρη, δε θα υπάρχει κίνδυνος όταν ξαναγίνει οριστική υπαγωγή να επανυπολογιστεί το πρόστιμο με την προσαύξηση 20% που θα ισχύει από 1/10 ?
 4. Τέτοια ώρα τέτοια λόγια, αλλά εδώ και κάποια λεπτά το σύστημα προχωράει κανονικά . 🤦‍♂️
 5. Αν το σύστημα πέφτει ακόμα και τέτοιες ώρες τότε τίποτα δε πρόκειται να κάνουμε.Αν είναι θα κοιμάμαι το απόγευμα κάποιες ώρες και θα ξυπνάω τα μεσάνυχτα.
 6. Καλησπέρα, αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει στο παρακάτω θέμα που θεωρητικά θα είναι εύκολο. Ποια είναι τα κατακόρυφα φορτία τα οποία λαμβάνουμε έτοιμα από Στατική Μελέτη ώστε να κάνουμε τη σύγκριση για την περίπτωση απαλλαγής ια? Στη μια εικόνα υπάρχει τίτλος '' Εντατικά μεγέθη υποστυλωμάτων και έχει στήλη με τα Ν. Στην άλλη εικόνα υπάρχει τίτλος '' Έλεγχος a '' και έχει στήλη Σ (G +P) (KN). Στην τρίτη εικόνα υπάρχει τίτλος '' Έλεγχος B'' και έχει στήλη W=ΣΝ. Στην τέταρτη εικόνα αναγράφονται οι τιμές παραδοχών και για παράδειγμα αναφέρει βάρος σκυροδέματος 25000 ΚΝ/μ2. Τι πράγμα είναι αυτό?
 7. Καλημέρα, ήθελα να κάνω μια ερώτηση για μια αίτηση του τελευταίου προγράμματος ΙΙ-b η οποία υπάχθηκε κανονικά αλλά για την οποία κάνω κάποιες δεύτερες σκέψεις σχετικά με τα στοιχεία ακινήτου που δηλώθηκαν. Λοιπόν, το διαμέρισμα βάσει νομιμοποιητικών εγγράφων δηλώθηκε 125 τ.μ. Βάσει κύριων χώρων Ε9 127 τ.μ. Βάσει Α' ΠΕΑ η ωφέλιμη επιφάνεια 127 τ.μ. και η συνολική επιφάνεια 152 τ.μ. Η συνολική επιφάνεια είναι μεγαλύτερη από την ωφέλιμη γιατί περιλαμβάνει και ένα μη θερμαινομενο χώρο που εχει εσωτερική επικοινωνία και είναι σε επαφή με τον κύριο χώρο/ωφέλιμη επιφάνεια του διαμερίσματος και στο Ε9 δηλώνεται ως βοηθητικός χώρος του διαμερίσματος, στην ίδια γραμμή. Ειναι επίσης τακτοποιημένος στον 4178 και η βεβαίωση περαίωσης αναρτήθηκε. Α) Θα υπάρξει πρόβλημα κατά τη διασταύρωση των στοιχείων πριν την εκταμίευση? Β) Με αυτά τα στοιχεία δήλωσης μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις όπως εξωτερική μόνωση, μόνωση οροφής και αντικατάσταση κουφωμάτων και στο μη θερμαινόμενο χώρο εμβαδού 152-127 = 25 τ.μ. ?
 8. Καλησπέρα, να κάνω μια ερώτηση. Υπάρχει μια επαγγελματική στέγη που στο συμβόλαιο δηλώνεται 50 τμ μικτή επιφάνεια μετά των κοινόχρηστων χώρων της οικοδομής και καθαρή επιφάνεια 35 τμ. Στο Κτηματολογιο δηλώθηκε 50 τμ. Εγώ στο ΠΕΑ θα δηλώσω την πραγματική επιφάνεια του ακινήτου αδιαφορώντας για το πόσο δηλώνεται στο κτηματολόγιο , στην Άδεια, στο ε9 κτλ και χωρίς βέβαια να δημιουργώ κάποιο πρόβλημα σε μελλοντικές διαδικασίες και ενέργειες οποιουδήποτε είδους που θα αφορούν το ακίνητο?
 9. Σε κάθε περίπτωση, έστω ότι ο η/χ μετρά στη δόμηση, υποτίθεται ότι πρέπει να δηλωθεί στο Ε9? Εγώ πιστεύω όχι αλλά δεν το ξέρω με βεβαιότητα. Ας υποθέσουμε ότι πρέπει να δηλωθεί αλλά δε δηλώνεται τελικά στο Ε9. Νομίζω είναι αδύνατο η Εφορία η οποιαδήποτε άλλη αρμόδια υπηρεσία να εξακριβώσει με κάποιον τρόπο ότι παράτυπα δε δηλώνεται στο Ε9 ο η/χ ώστε να επιβάλλει τυχόν πρόστιμο ή ότι ισχύει. @Didonis Οι η/χ με βάση το ΓΟΚ 85/2000, αν είχαν πλάτος < 2,50 δε μετρούσαν και στο Συντ. Δόμησης? Γενικά, αν υποτίθεται ότι οι η/χ που μετρούν στη δόμηση δηλώνονται στο Ε9. Για κτίριο ας πούμε εκδοθηκε η άδεια του με ΓΟΚ και ένας η/χ του βάσει ΓΟΚ μέτραγε στη δόμηση, αλλά τώρα βάσει του ΝΟΚ δε μετράει στη δόμηση. Πρέπει να δηλώνεται στο Ε9 ή όχι.
 10. Οι κυρώσεις που θα υπάρξουν είναι για τα μη ηλεκτροδοτούμενα αναδρομικός ΤΑΠ τουλάχιστον πενταετίας και πρόστιμο 200% επί αυτού και για τα ηλεκτροδοτούμενα αναδρομικός ΤΑΠ τουλάχιστον πενταετίας και πρόστιμο 200% επί αυτού και αναδρομικά Δ.Τ. πενταετίας και πρόστιμο 100% επί αυτών ( σε κάποιους δήμους ίσως είναι και 200% επί αυτών). Οι κυρώσεις θα προκύψουν αν γίνει ηλεκτρονική διασταύρωση μεταξύ ΑΑΔΕ και ΔΕΔΔΗΕ/Δήμων ή αν χρειαστεί να γίνει Γονική Παροχή / Δωρεά εν ζωή / Πώληση κτλ πλην Αποδοχής Κληρονομίας όποτε θα χρειαστεί πιστοποιητικό περί μη οφειλής ΤΑΠ από το Δήμο και θα εξακριβώσουν οι υπάλληλοι αν δηλώνονται λιγότερα τμ στο Δήμο σε σχέση με Ε9/ συμβόλαιο.
 11. Καλημέρα, πριν βγει ΕΕΔΜΚ σε οικόπεδο που ρυμοτομείται, θα πρέπει πριν την έκδοση να τεθεί το ρυμοτομούμενο τμήμα σε κοινή χρήση, και από τη στιγμή που αυτό το τμήμα περιλαμβάνει περίφραξη, πριν εκδοθεί η ΕΕΔΜΚ θα πρέπει να κατεδαφιστεί η περίφραξη?
 12. Καλησπέρα, υπάρχει το οικόπεδο της εικόνας που αποτελείται από 3 κάθετες. Ο ιδιοκτήτης της 'Β' θέλει ΕΕΔΜΚ για περίφραξη με συρματόπλεγμα στο δικό του όριο με το γείτονα που το συμβολίζω με άσπρη γραμμή. Ερωτήματα: Απαιτείται ως δικαιολογητικό Τοπογραφικό.Εννοείται ότι είναι εξαρτημένο και θα πρέπει να γίνει για ολόκληρο το οικόπεδο, έτσι? Από τη στιγμή που θα γίνει περίφραξη στο όριο εντός της δικής του καθέτου, δε θέλει συναίνεση από το συνιδιοκτήτη, έτσι? Οι Α και Γ κάθετες ρυμοτομούνται. Παρόλο που η κάθετη Β δε ρυμοτομείται, αν θέλει να βγάλει ΕΕΔΜΚ πρέπει οι ιδιοκτήτες των Α και Γ να γκρεμίσουν την περίφραξη που ρυμοτομείται?
 13. Να αναφέρω ότι αυτός ο η/χ δεν είναι αυθαίρετος. Βάσει της άδειας δε μετρούσε στη δόμηση αλλά λόγω μετατόπισης ορισμένων τοίχων άλλαξαν οι διαστάσεις του με αποτέλεσμα πλέον να μετράει στη δόμηση(Βάσει ΓΟΚ). 1) Για τυπικούς λόγους, στην Τεχνική έκθεση να αναφέρω ότι το εμβαδόν του κτιρίου είναι x και επίσης αυτός ο ημιυπαίθριος χώρος ψ ο οποίος μετράει στη δόμηση έχει τόση επιφάνεια? 2)Τώρα βάσει ΝΟΚ αυτός ο ημιυπαίθριος χώρος δε μετρά στη δόμηση, οπότε αν βγει κάποια οικοδομική άδεια για το ακίνητο, η επιφάνεια του η/χ δε θα προσμετρηθεί στο σ.δ. στο διάγραμμα κάλυψης?
 14. Καλημέρα, ήθελα να κάνω μια τελευταία ερώτηση σχετικά με τον ορισμό του η/χ αν μπορείτε να επιβεβαιώσετε το παρακάτω. Όντως ισχύει βάσει ΓΟΚ 85 ότι αν ένας ημιυπαίθριος χώρος δεν έχει πλάτος τουλάχιστον 2,50μ. τότε μετρά στη δόμηση? Σε μία περίπτωση ρύθμισης αυθαιρέτου Ν.4495 για κτίριο που έγινε βάσει ΓΟΚ 85, λόγω μετατόπισης των τοίχων δημιουργήθηκε ο ημιυπαίθριος χώρος της εικόνας που έχει δύο ανοιχτές πλευρές, μία με πλάτος 2,30μ. και η δεύτερη με πλάτος 0,60μ. Οπότε στο Διάγραμμα Κάλυψης αυτήν την επιφάνεια του η/χ 2,30 x 0,60 = 1,38 θα την αναφέρω ως επιφάνεια που μετρά στη δόμηση?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.