Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

lazyboy

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

230 profile views

lazyboy's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

-1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Από αρχές Σεπτεμβρίου έχω κάνει αίτηση υπαγωγής στο 9α στην περιφερειακή υπηρεσία, έχουν περάσει οι 60 μέρες δεν έχουν γνωμοδοτήσει και ακόμα ψάχνουν να βρουν που θα το στείλουν καθώς δεν έχουν συσταθεί οι 7μελής. Είμαι άτυχος γιατί αν ήμουν στο 9β θα ήξεραν ότι θα έπρεπε να το στείλουν στο τοπικό συμβούλιο μνημείων το οποίο όμως έχει να συνεδριάσει από τον Ιούνιο. Ο ιδιοκτήτης ζει στο εξωτερικό και πιστεύει ότι τον δουλεύω χοντρά.........
  2. καλησπέρα, κλασική περίπτωση κατασκευής αυθαίρετου εξώστη σε συνέχεια Η/Χ ο οποίος έκλεισε και έγινε δωμάτιο. Τακτοποιώ τον Η/Χ και τον εξώστη ο οποίος υφίσταται από την αρχή και ο συμβολαιογράφος για να γίνει η μεταβίβαση θέλει συναίνεση συνιδιοκτητών και τροποποίηση της σύστασης λόγω του εξώστη. Έχει δίκιο ?
  3. Καλησπέρα, Ζητήθηκε από πελάτη μου να κάνω έλεγχο σε δύο διαμερίσματα που θέλει να αγοράσει. Τα διαμερίσματα είναι όπως στην εγκεκριμένη κάτοψη στις ανοχές και το ίδιο ισχύει και για το ύψος. Το περίγραμμα της πολυκατοικίας επίσης το ίδιο όπως και η χωροθέτηση της σε σχέση με την οικοδομική γραμμή. Όλα κατά γράμμα για το κτίριο. Όμως το υλοποιημένο βάθος του οικοπέδου είναι περίπου δύο μέτρα πιο μικρό από αυτό του τοπογραφικού της αδείας και της σύστασης. Και ήταν πάντα έτσι γιατί στο πίσω όριο υπάρχει εν επαφή πέτρινη κατοικία προ του 55.Ο κατασκευαστής δίνει βεβαιώσεις και μεταβιβάζει χωρίς κανένα πρόβλημα. Εγώ θεωρώ πως με το τοπογραφικό υπάρχει θέμα.όλα τα μεγέθη κάλυψη, Δόμηση, απόσταση Δ έχουν υπολογιστεί για εμβαδόν 140 με βάθος 14,50 ενώ το βάθος πάντα ήταν 12,50. Στον καθένα μπορεί να τύχει να ξεχάσει κάτι κατά την φάση της σχεδίασης. Πιθανόν η σκάλα να είναι στις φωτογραφίες που έγιναν υποβολή
  4. Καλησπέρα, Έχω κάνει υπαγωγή ακινήτου το οποίο βρίσκεται εντός αρχαιολογικού χώρου εκτός ζώνης Α όπου δεν απαγορεύεται η εκτέλεση οικοδομικών εργασιών, άρθρο 89 παρ. ι Υπάλληλος αρχαιολογικής υπηρεσίας επιμένει ότι βάσει του άρθρου 1 παρ. 32 του ΦΕΚ 1255Β/05-04-2018 έπρεπε πριν την υπαγωγή μου να έχω την σύμφωνη γνώμη της αρχαιολογικής υπηρεσίας και ότι θα κάνει καταγγελία στην ΥΔΟΜ και θα ζητήσει ακύρωση της δήλωσης υπαγωγής από το ΣΥΠΟΘΑ. Όμως οι παράγραφοι 9, 10 του άρθρου 116 αφορούν την περίπτωση όπου οι αυθαίρετες κατασκευές είναι σε παραδοσιακό οικισμό. Αν ο νομοθέτης ήθελε όλες οι περιπτώσεις σε αρχαιολογικό χώρο να έχουν έγκρισης της υπηρεσίας πριν την υπαγωγή δεν θα το προέβλεπε σε αυτοτελές άρθρο ? Μήπως είμαι κάπου λάθος ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.