Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Christina_Geo

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Christina_Geo

  1. Κατά τη γνώμη μου είναι δύσκολη περίπτωση, για τον αναδασμο δε γνωρίζω αν επικρατεί η ΖΟΕ και σίγουρα θα χρειαστεί η γνωμοδότηση ΠΕΧΟΠ. Επειδή υποστηρίζει πρωτογενή τομέα μπορεί να είναι θετική, παλαιότερα έτσι έχω δει σε γνωμοδότηση, αλλά δεν είναι σίγουρο.. Χρειάζεται όσο καλύτερη τεκμηρίωση από σένα, έκθεση, χάρτες, νομοθεσία, και μετά βήμα βήμα χρήσεις γης πεχωπ κτλ. Δυστυχώς ειναι πολύ δύσκολο να προεκτιμησεις τέτοια περίπτωση εξαρχής ειδικά για αγορά έκτασης.
  2. αυτό που λαμβάνουμε υπόψη ως κέλυφος κτιρίου είναι η ωφέλιμη επιφάνεια η οποία αποτελείται από ΘΧ και από ΜΘΧ, τους οποίους στη συνέχεια ορίζουμε. Ισχύουν οι υπολογισμοί στη συνέχεια όπως τους έχεις γράψει, αλλά ως κέλυφος νομίζω είναι το εμβαδό της ωφέλιμης επιφάνειας όπως βάζουμε και στα ΠΕΑ και όχι μόνο οι Θ.Χ. Αυτή είναι η δική μου άποψη.
  3. Γεια σας, έχει τεθεί και παλαιότερα η ερώτηση από ότι είδα (2012-2013), αλλά λόγω και του νέου ΚΕΝΑΚ , θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει κάποιο λογισμικό ελεύθερο και συμβατό με το λογισμικό του ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ για τις μελέτες ΚΕΝΑΚ. Έχω δουλέψει τα Energy Plus με το google sketch-up και λίγο το ESP-r αλλα ως γνωστών δεν είναι συμβατά με το ελληνικό ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ. ΠΕΑ κάνω με το πρόγραμμα του ΤΕΕ, αλλά θα ήθελα να ξεκινήσω και πιο πολύπλοκα κτίρια. Στην περίπτωση που χρησιμοποιούμε το πρόγραμμα του ΤΕΕ - ΚΕΝΑΚ για τις μελέτες, υπάρχει τρόπος να επιβεβαιώνουμε το κτίριο που εισάγουμε (εξάγεται με κάποιον τρόπο το σχήμα του κελύφους?) Το παρακάτω το έχει χρησιμοποιήσει κανείς? https://sourceforge.net/projects/lakenak/ Τα συνδρομητικά Auto KENAK kai Mona KENAK αξίζουν ?
  4. Αυτά πρέπει να ορίζονται στο τεύχος τεχνικών δεδομένων της προκύρηξης του έργου που πήρες, να αναφέρονται δηλ. τα διαθέσιμα στοιχεία για την εκπόνηση της μελέτης. Εάν δεν έχουν κάνει τίποτα θα έπρεπε να βάλουν και άλλη κατηγορία μελετών στη διακήρυξη, για έργο οδοποιίας. Θα πρέπει δηλ. να αναλύουν στο τεύχος τεχνικών δεδομένων το έργο και να γράφουν εάν έχουν πχ κάποια τεχνική μελέτη στην οποία θα στηριχθείς, γιατί μόνο με την οριζοντιογραφία κατά τη γνώμη μου χρειάζεται και άλλη συνεργασία δηλ. να αναθέσεις σε κάποιον να τα κάνει ή να κάνει παράλληλα την επί πλέον δουλειά η ΤΥ μετα από τη συννενόησή σας. Εμένα σε μελέτη οδοποιίας παλαιότερα μου έχουν ζητήσει μηκοτομές και ισοζύγια χωματισμών, τα οποία λόγω ειδικότητας δε μπορώ να τα υπογράψω και τα έκανε Πολ. Μηχανικός.
  5. Κοίτα την κατάταξη της μελέτης ανάλογα με την ομάδα του έργου για την κατηγοριοποίηση ΚΥΑ 1958/2012 , με διάφορες τροποποιήσεις έως σήμερα πχ ΚΥΑ 37674/ΦΕΚ 2471/Β/10-8-2016 δες αν κάποια τροποποίηση αφορά τα εργα οδοποιίας, και τα αντίστοιχα περιεχόμενα της ΜΠΕ. ΦΕΚ 135Β/2014 ή τα ΠΠΔ. Βοηθάει επίσης να μιλήσεις με τον υπάλληλο της Υπηρεσίας που χρεώνεται τις μελέτες όταν μάθεις την κατηγορία της και πού κατατίθεται. Η νομοθεσία γενικά είναι αρκετά μεγάλη και εξαρτάται από το έργο, πού βρίσκεται, έκταση, χωροταξικά, ιδιοκτησιακά, τεχνικά έργα που θα χρειασθούν κτλ, οπότε ξεκίνα με τα παραπάνω και εκπονώντας τη μελέτη θα τα λύσεις ένα ένα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.