Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

CHRIS.EFRO

Members
  • Περιεχόμενα

    64
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

798 profile views

CHRIS.EFRO's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα, με ταλαιπωρούν 2 υποστυλώματα (σφάλμα V-T) σε επίλυση κεκλιμένης στέγης με ελάχιστο ύψος 1,50μ. και μέγιστο 3,20μ. . Δοκίμασα αλλαγή διατομής, αλλαγή συνδετήρων , αλλά τίποτα. Δοκίμασα να αυξήσω το ύψος και από 1,50μ. να το κάνω 2,35 μ. και βγήκε κανονικά. Δεν ξέρω αν έχω βάλει κάποια λάθος παράμετρο. Καμία ιδέα κανείς;
  2. Η άδεια προέβλε υπερυψωμένη ισόγειο κατοικία. Η υπερύψωση έγινε μεγαλύτερη και προέκυψε ισόγειο και όροφος. Το ισόγειο το τακτοποιώ ως ημιτελές.
  3. Καλησπέρα σας, έχω περίπτωση οικοπέδου εντός οικισμού στο οποίο δεν έχει συσταθεί οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία. Εντός του οικοπέδου ανεγέρθηκε διώροφο κτίσμα (υφίσταται κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο) στο οποίο έκανα τακτοποίηση με τον Ν.4495/17. Το ισόγειο του κτηρίου είναι ημιτελές και αυθαίρετο και πρόκειται να μεταβιβαστεί στο ένα τέκνο (εξου και η Ταυτότητα Κτηρίου) και να γίνει σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας. Στη διαίρεση του οικοπέδου προφανώς βάζω "Οικόπεδο/γήπεδο χωρίς σύσταση". "Αριθμό κτηρίων" και "Αριθμό ιδιοκτησιών" βάζω "1". Στο πεδίο των κοινοχρήστων όμως τσεκάρω το κουτάκι ή όχι; Αυτή την στιγμή δεν έχουν οριστεί Κ/Χ. Μετά την σύσταση όμως θα οριστούν.
  4. Καλημέρα συνάδελφοι, το (ΔΑΚ) και το (ΔΑΤΣ) πως υπολογίζονται; από που λαμβάνουμε τιμές μονάδος; Από αναλυτικό προϋπολογισμό της οικοδομικής άδειας ή από τον αντίστοιχο του Ν.4495/17;
  5. Το υπόγειο εξείχε του διαμορφωμένου εδάφους; Το μυαλό μου πάει στον όγκο από ότι καταλαβαίνετε.
  6. Δεν είμαι εντός του Δ. Για αυτό διερωτώμαι πόσο μπορούν να επεκταθούν τα προστεγάσματα. Στην πολεοδομία μου ανέφεραν κάτι για Δ=3,75 μ. (=3,00+0,10*Η , όπου Η=7,50μ.) και ότι θα πρέπει να τα βάλω στην κάλυψη, αλλά δεν μπορώ να βρω κάτι που να "πατάει" σε αυτά τα λεγόμενα.
  7. Καλησπέρα σας, πρόκειται για έκδοση άδειας συνεργείου αυτοκινήτων σε εκτός σχεδίου περιοχή. Η απορία αφορά προστέγασμα στις 2 εκατέρωθεν όψεις του κτιρίου όπως φαίνεται στο συνημμένο σχέδιο. Το εν λόγω προστέγασμα προσμετρείται στην κάλυψη; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
  8. Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας. Που όμως το προσθέτουμε; Στο αποτέλεσμα της διαίρεσης ή στα U των δομικών στοιχείων; Περίπτωση 2) ή περίπτωση 3) της ανάρτησής μου;
  9. Καλημέρα σας, Έχω περίπτωση έκδοδης ΠΕΑ σε διαμέρισμα πολυκατοικίας η οποία ανεγέρθηκε το 2007 και άρα πρέπει να περάσω στους τοίχους τις δοκούς και τα υποστυλώματα. Την μελέτη θερμομόνωσης την έχω στα χέρια μου για να πάρω τα U. Για τον υπολογισμό των U των τοίχων που είναι σε επαφή με ΜΘΧ (τοίχος διαμερίσματος σε επαφή με κλιμακοστάσιο πολυκατοικίας), πρώτα πολλαπλασιάζουμε με b=0,50 και μετά προσθέτουμε +0,20 W/m2K για προσαύξηση λόγω θερμογεφυρών ή το ανάποδο; Η σχέση με την οποία υπολογίζεται το U είναι η εξής: U= (Ebeton * Ubeton + Eτοιχοποιίας * Uτοιχοποιίας)/Eτοίχου ολικό Ebeton = 11,508 m2 Ubeton = 0,618 W/m2K Eτοιχοποιίας = 5,712 m2 Uτοιχοποιίας = 0,501 W/m2K Eολικό = 17,22 m2 Έχουμε τις εξής 3 περιπτώσεις: 1) Βάζω τα ανωτέρω U, πολλαπλασιάζω με b=0,50 και προσθέτω στο τέλος το 0,20 --> U = 0,49 W/m2K 2) Βάζω τα ανωτέρω U, προσθέτω το 0,20 και έπειτα πολλαπλασιάζω με b=0,50 --> U = 0,39 W/m2K 3) Βάζω τα ανωτέρω U προσαυξημένα εξ αρχής με 0,20 και στο τέλος πολλαπλασιάζω με b=0,50 --> --> U = 0,39 W/m2K Ποιο από τα 3 είναι το ορθό κατά τη γνώμη σας; Ευχαριστώ.
  10. Καλησπέρα σας, επιτρέπεται η παρέμβαση τοποθέτησης θερμομονωτικού πάνελ πολυουρεθάνης για τη θερμομόνωση στέγης (κατηγορία 2Β); Ευχαριστώ.
  11. Δεν έχει σημασία. Κτήριο / διαμέρισμα / μονοκατοικία. Για σένα είναι το ίδιο πράγμα. Μελετούμενο κτήριο. Τόση ώρα που μιλάμε θα το είχες περιγράψει κιόλας 😂.
  12. Τα περιγράφεις γιατί επηρεάζουν τις απώλειες. Διάβασε τη σελίδα 70 και θα καταλάβεις. Τα υπερυψωμένα ισόγεια έχουν λίγη δουλίτσα παραπάνω δυστυχώς.
  13. Για εμένα δεν έχει σημασία. Αφού το διαμέρισμά σου πατάει πάνω σε μπάζωμα πρέπει να περιγράψεις το μπάζωμα ως ΜΘΧ και να βάλεις διαχωριστική επιφάνεια. Τώρα εσύ βάλε το δάπεδο ως ΜΘΧ αν θες. Δεν θα σου πω εγώ τι θα κάνεις...
  14. έχεις μια υπερυψωμένη ισόγεια μονοκατοικία σωστά; Ανεβαίνεις 4-5 σκαλάκια και μπαίνεις στο σπίτι. Σε ποιον ανήκει το μπάζωμα;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.