Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Babab

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

345 profile views
  • ilias

  1. Καλησπέρα, Θέλω να αλλάξω χρήση σε ένα μέρος μιας μονοκατοικίας, η οποία είναι σπίτι, και να τον νοικιάσω ως κατάστημα. Ο χώρος παλιά ήταν κατάστημα, και έχει και ρολόι της ΔΕΗ (ανενεργό). Γνωρίζω ότι πρέπει να συμβουλευτώ μηχανικό για άδεια αλλαγής χρήσης κτλ. Μετά την αλλαγή όμως ποια είναι η διαδικασία; Αλλάζει το Ε9; Πρέπει να ενημερωθεί ο συμβολαιογράφος; Ευχαριστώ.
  2. Ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις! Επόμενη ερώτηση Μια και το σπίτι είναι παλιό και κάποια στιγμή θα κάνω αίτηση για ενεργειακή αναβάθμιση μπορώ να εντάξω κάποια από τα έξοδα στο (επιδοτούμενο) πακέτο της αναβάθμισης; Αν δεν κάνω λάθος σωληνώσεις και τέτοια επιδοτούνται. Σκέφτομαι δηλαδή να το χωρίσω σε δύο διαμερίσματα (στα χαρτιά) το μικρό χωρίς σωληνώσεις, τουαλέτες τίποτα και να κάνω αίτηση για ενεργειακή αναβάθμιση και για τα δύο ώστε τουλάχιστον όποια δουλειά επιδοτείται να γίνει επιδοτούμενη. Καλά το σκέφτομαι;
  3. Καλησπέρα σε όλους τους μηχανικούς (και όχι μόνο) Έχω μια μονοκατοικία 110 τ.μ. και θέλω να τη χωρίσω σε δύο διαμερίσματα. Το ένα χοντρικά 75 τ.μ. και το άλλο 35 τ.μ. Το τωρινό (ενιαίο) σπίτι έχει τουαλέτα, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και βόθρο τα οποία και θα μείνουν μετά το χώρισμα στο διαμέρισμα των 75τ.μ. Υποθέτω για να γίνει κανονικό διαμέρισμα ο χώρος των 35 τ.μ. θα χρειαστώ: Καινούρια σύνδεση με την ΔΕΗ για το μικρό διαμέρισμα, με καινούριο ρολόι, πίνακα και ηλεκτρολόγο για την εγκατάσταση και για να χωρίσει τα ηλεκτρολογικά των δύο διαμερισμάτων που τώρα είναι ενιαία. Υδραυλικό για να εγκαταστήσει υδραυλικά στο χώρο που θα γίνει το διαμέρισμα των 35 τ.μ. (δεν έχει τίποτα) και νέα σύνδεση με ύδρευση και αποχέτευση. Κατασκευή ενός μικρού μπάνιου. Μελέτη και επίβλεψη από πολιτικό μηχανικό (Οικοδομική άδεια κτλ.) Λογιστή για να χωριστεί φορολογικά το σπίτι. Θα ήθελα να μου πει όποιος έχει την καλοσύνη (έρχεται η μαγική ερώτηση) πόσο πιστεύετε ότι θα κοστίσει μέχρι να γίνει μια κατοικήσιμη γκαρσονιέρα αυτός ο χώρος των 35 τ.μ. Ξέρω ότι για να κάνει κάποιος μια εκτίμηση έτσι από το internet είναι δύσκολο με τα λίγα δεδομένα που δίνω αλλά στο περίπου. Δηλαδή έως 5000€. Από 5000 έως 10000€. Παραπάνω; Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.