Μετάβαση στο περιεχόμενο

AlexEdi

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

AlexEdi's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ Earl και Mecheng_ που μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε.
  2. Καλησπέρα, Ενδεχομένως να επαναλαμβάνω την ερώτηση. Οπότε συγχωρέσετε με προκαταβολικά. Απο την παραπάνω συζήτηση κατανοώ ότι: απόφοιτος Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. + MSc (UK) + εμπειρία στο εξωτερικό (UK) + Chartered από ICE (UK) δεν μπορεί να κάνει εγγραφή στο ΤΕΕ αποκτώντας επαγγελματικά δικαιώματα για εργασία στην Ελλάδα. Επίσης δεν μπορεί να βγάλει μελετητικό πτυχίο. Γενικά δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος να εργαστεί στο αντικείμενο που σπούδασε εκτός αν είναι απόφοιτος πολυτεχνείου. Θα καθίσω για το chartership review το 2023, μου έχουν μείνει μόνο 2 attributes να συμπληρώσω. Μετά από 10 χρόνια στο UK και για προσωπικούς λόγους ήλπιζα να γυρίσω στην Ελλάδα μέσα στο 2023 αλλά καταλαβαίνω πως είμαι αποκλεισμένος απο το να ασκήσω το επάγγελμα (που κάνω ως τώρα στην Αγγλία) εάν θελήσω να εργαστώ στην Ελλάδα. Κάνω μελέτες δημοσίων έργων εδώ και χρόνια και θα ήθελα να μπορώ να κάνω κάτι αντίστοιχο όταν επιστρέψω στην Ελλάδα. Ο ΔΟΑΤΑΠ αναγνωρίζει το μεταπτυχιακό μου. Ο ΣΑΕΠ δεν ασχολείται με πτυχία από Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα παρα μόνο με τα πτυχία εξωτερικού και την αναγνώριση των Ελληνικών κολλεγίων. Φαντάζομαι ότι ο παραπάνω συλλογισμός ισχύει. @Earl ή ο οποιοσδήποτε αν μπορείτε να δώσετε κάποια παραπάνω πληροφορία θα ήμουν ευγνώμων.
  3. Μπορείς να δουλέψεις κανονικά στο εξωτερικό. Θα μπορέσεις να βρεις δουλειά είτε σε contractor είτε σε consultancy ή ακόμα και σε κάποιον Δήμο. Αν μπορούσα να γενικεύσω(που δεν είναι σωστό) θα έλεγα ότι σε consultancies συνήθως(άλλα όχι πάντα) οι περισσότεροι έχουν κάποιο μάστερ σε κάποια ειδικότητα π.χ. άτομα που δουλεύουν πάνω σε structures/bridges συνήθως έχουν MSc σε Structural Engineering. Συνάδελφοι που δουλεύουν σε εργολάβους συνήθως έχουν μόνο προπτυχιακό. Γενικά στο UK το engineering είναι underpaid και undervalued σε σχέση με άλλα επαγγέλματα και τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα μικρό κύμα φυγής Βρετανών μηχανικών σε Αμερική/Αυστραλία όπου οι μισθοί για το ίδιο επάγγελμα είναι διπλάσιοι τουλάχιστον. Ένας μηχανικός με 10 χρόνια εμπειρίας στο UK βγάζει λιγότερα λεφτά σε σχέση με έναν 24χρονο "Πληροφορικάριο" με 2-3 χρόνια εμπειρία ή έναν απόφοιτο οικονομικών. Αυτό το αναφέρω γιατι πολλοί θεωρούν οτι το UK έχει καλούς μισθούς. Προφανώς είναι καλύτερα από Ελλάδα αλλά δεν είναι ιδανικά αν λάβεις υπόψιν σου και το κόστος ζωής στο UK. Οι συνθήκες εργασίας (πέρα από τον μισθό) είναι αρκετά καλές. Πάνω απ'όλα βέβαια πρέπει κάποιος να αγαπάει το επάγγελμα του μηχανικού για να το εξασκεί αλλα σκέψου ότι έρχεται και Brexit ..Θα πρότεινα κεντρική Ευρώπη ή Σκανδιναβία για μηχανίλικι άλλα εκεί χρειάζεται να μιλάς και την αντίστοιχη γλώσσα. Για να επιστρέψω στην ερώτηση σου δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα να δουλέψεις στο UK. Το 4ετες πτυχίο Τ.Ε. στο UK μας το αναγνωρίζουν σαν BEng(Hons) και τους απόφοιτους Ελληνικού πολυτεχνείου σαν MEng. Αν ξεκινάς τώρα την καριέρα σου μπορείς να δουλέψεις σε οποιοδήποτε ειδικότητα ακόμα και να κάνεις rotation σε διάφορες ειδικότητες μέσα στην ίδια εταιρία έτσι ώστε να πάρεις εμπειρία πχ. structures, bridges, road safety, ITS, highways, transport planning κλπ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.