Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

vagpickwick777

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

vagpickwick777's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μετά από επίσκεψη στο ΤΣΜΕΔΕ και τηλεφωνική επικοινωνία στον ΕΦΚΑ μου είπαν το εξής μιας και είμαι στην ίδια κατηγορία με εσένα. Δηλαδή καμία επαγγελματική δραστηριότητα (είτε ως μισθωτός είτε ως ελέυθερος επαγγελματιάς και εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ) αλλά είμαστε υπόχρεοι ασφάλισης λόγω ιδιότητας πως. Μου είπαν λοιπόν πως θα πληρώσω βάση του εισοδήματος του 2015 και μετά συμψηφιστικά με το 2016. Δεν ισχύει το κατώτατο όριο αλλα αυτόθα ισχύσει όταν θα κλειθούμε να πληρώσουμε εισφορές το 2018 με βάση τα εισοδήματα του 2017. Πιστεύω πως η μόνη λύση είναι η διαγραφή ώστε να γλιτώσουμε τις εισφορες.
  2. Γνωρίζει κάποιος να απαντήσει στο παρακάτω ερώτημα. Μηχανικός με καμία εργασιακή σχέση,ούτε μισθωτός ούτε ελ.επαγγελματίας, και εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ για κάρτα ανεργίας θα πληρώσει εισφορές λόγο σύνδεσης της ασφάλισης με την άδεια ασκησης επαγγέλματος ; Αν πληρώσει από που θα προκύπτει η ασφαλιστική εισφορά,μιας και δεν θα έχει καμία εργασιακή σχέση ;
  3. Σημασία έχει, επειδήείμαστε σε μεταβατική περίοδο με το ασφαλιστικό, ο καθένας να μπορέσει να κάνει αυτό που τον συμφέρει περισσότερο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως ως καθαρά ελεύθερος επαγγελματίας θα πληρώσεις εισφορές το 2017 εν τέλει βάση του περσινού σου εισοδήματος, ενώ ώς μισθωτός βάση του εισοδήματος σου κάθε μήνα του 2017. Η επιλογή σε πρώτη φάση έχει κάνει με αυτό. Εύχομαι στους συναδέλφους που θα προσπαθήσουν να ενταχθούν στο μισθωτό ελεύθερο επαγγελματία να μπορέσουν να συννενοηθούν με τους εργοδότες. Επίσης καλό θα ήταν στα παζαρια μας με τους εργοδότες να θέτουμε ως βάση στην διαπραγμάτευση το συνολικό κόστος που θέλει να έχει ο εργοδότης για εμάς. Εγώ με αυτό τον τρόπο πέτυχα να με προσλάβει ως μισθωτό και έκλεισα τα βιβλία μου.
  4. Καλημέρα, ήμουν ελευθερος επαγγελματίας (διπλωματουχος Μηχανικός). Έκλεισα βιβλία και δραστηριότητα στην εφορία και γράφτηκα για κάρτα ανεργίας στον ΟΑΕΔ. Το ΤΣΜΕΔΕ πρέπει να το ενημερώσω για αυτή την αλλαγή?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.