Μετάβαση στο περιεχόμενο

kostas.rakitzis

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Βέροια
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/κός Πολεοδομίας & Χωροταξίας

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

577 profile views

kostas.rakitzis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα συνάδελφοι. Το ακίνητο ασφαλώς και μπορεί να μεταβιβαστεί είτε υπάρχει πράξη τακτοποίησης και αναλογισμού υποχρεώσεων είτε όχι. Σε οικοδομικό τετράγωνο που περιελάμβανε χώρο πρασίνου που χαρακτηρίστηκε το 1988 και πωλήθηκε το 1994. Ο νέος ιδιοκτήτης πρόσφατα ενδιαφέρθηκε και τώρα εκκρεμεί στο ΥΠΕΝ η έκδοση ΠΔ αποχαρακτηρισμού και μετατροπής σε οικοδομήσιμο χώρο. Η διαδικασία (συνοπτικά): Εφόσον είναι χώρος πρασίνου και αυτή η ρυμοτομική δέσμευση συμβαίνει για αρκετά χρόνια χωρίς να έχει αποζημιωθεί (συντέλεση απαλλοτρίωσης), ο ιδιοκτήτης μπορεί να αιτηθεί την άρση της απαλλοτρίωσης στην οικία ΥΔΟΜ. Οι προϋποθέσεις για να εξεταστεί το αίτημα του, είναι αυτές που αναφέρει ο συνάδελφος πιο πάνω παραθέτοντας το έγγραφο του ΥΠΕΝ. Αν η Διοίκηση (οικία ΥΔΟΜ) αρνηθεί σιωπηρά (δεν απαντήσει εντός τριμήνου), ο ιδιοκτήτης μπορεί να προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και να ζητά την ακύρωση της σιωπηρής άρνησης της Διοίκησης να άρει το ρυμοτομικό βάρος. Αφής στιγμής ο δικαστής ακυρώσει τη σιωπηρή άρνηση της διοίκησης να άρει τη δέσμευση, το ακίνητο καθίσταται πολεοδομικά αρρύθμιστο (δεν είναι πλέον χώρος πρασίνου αλλά και δεν έχει κανένα χαρακτήρα π.χ. δεν είναι οικοδομήσιμο) και πρέπει να ρυθμιστεί με τροποποίηση (π.χ. να γίνει οικοδομήσιμο, να επανεπιβληθεί η ρυμοτομική απαλλοτρίωση κλπ). Στην περίπτωση αυτή ο ιδιοκτήτης αιτείται στην οικία ΥΔΟΜ άρση της απαλλοτρίωσης (ξανά) και συνοδεύει την αίτηση του με όσα προβλέπονται στο άρθρο 32 του Ν.4067/2012 (δικαστική απόφαση, τοπογραφικό, έκθεση ελέγχου τίτλων ιδιοκτησίας κλπ) και ζητά να γίνει οικοδομήσιμο. Και μετά υπομονή...
  2. Γνωρίζει κανείς να δώσει λύση με το θέμα της γλώσσας? Απ' ότι διάβασα απασχολεί και άλλους συναδέλφους.
  3. Έλεος ρε παιδιά. Μην ανεβάζετε τέτοια πράγματα. Είναι παμπάλαια αυτά.
  4. Συνάδελφοι καλημέρα σας, Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Θέλω να εκτυπώσω τμηματικά την οριζοντιογραφία ενός δρόμου. Έχω στήσει το layout και προσπαθώ με διαδοχικά viewports να εκτυπώσω διαδοχικά τμήματα του δρόμου. Το πρόβλημα μου είναι ότι όταν προσπαθώ να στρέψω ένα τμήμα δρόμου μέσα στο viewport έτσι ώστε να εκτυπωθεί "οριζόντια" (με αλλαγή του βορρά φυσικά), αλλάζει και η διεύθυνση ολόκληρου του model. Μπορεί καποιος συνάδελφος να βοηθήσει? Σας ευχαριστώ
  5. @thomas Ο γενικός κανόνας είναι ότι τροποποιήσεις γίνονται είτε με πρωτοβουλία κάποιου φορέα είτε με πρωτοβουλία ιδιώτη όταν θίγεται η ιδιοκτησία του (π.χ. άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης σε συμόρφωση με δικαστική απόφαση) Προσοχή! Κύριο έρεισμα για την κίνηση της διαδικασίας πρέπει να είναι η θεραπεία ΚΟΙΝΗΣ πολεοδομικής ανάγκης. Δευτερευόντως λαμβάνονται υπόψη και τα ιδιωτικά συμφέροντα. (π.χ. το συμφέρον του Δήμου Χ δεν είναι κοινή ανάγκη) Η πρόταση τροποποίησης συντάσσεται από αυτόν που κινεί τη διαδικασία (φορέας ή ιδιώτης). Δεν υπάρχει συγκεκριμένη λίστα με δικαιολογητικά. Αυτά προκύπτουν ανάλογα με την καθε περίπτωση. Το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται τοπογραφικό διάγραμμα με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Γενικά είναι διαδικασία πολύ χρονοβόρα και ιδιαίτερα πολύπλοκη. Αν μου δώσεις μια περιγραφή σχετικά με την τροποποίηση που θέλεις να κάνεις, θα σου δώσω πολύ περισσότερα στοιχεία.
  6. Καλημέρα σε όλους τους συναδέλφους. @Γοργόνα Η βεβαίωση για χρήση γης δεν έχει καμία σχέση με τροποποίηση εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου. Διευκρινίστε σε τι ακριβώς θέλετε βοήθεια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.