Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

mattster1

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από mattster1

  1. Προσπαθώ να βγάλω νόημα για την εξής περίπτωση:

    Πρωτη άδεια για μονοκατοικια εκδοθηκε το 2004 για 4 χρονια και ελήξε/αφεθηκε σε ημιτελή κατάσταση αλλα σχεδόν τελιωμένο (λείπουν βαφες, περιβαλοντας χωρος, περιφραξη)
    Τακτοποιηθηκε και πουληθηκε προσφατα με τον 4495/17 (αλλαγη χρησης υπογειου και διαμορφώσεις εξωτερικου περιβαλλοντος).
    Αντι για σφραγίδα/αναθεώρηση για αποπεράτωση/παράταση ισχύος (όπως διαβάζω κι εδώ) η πολεοδομία ζητά νέα άδεια.
    Προσπαθώ να καταλάβω αν είναι σωστό και με ποιά λογική/νόμο ώστε να σιγουρευτώ ότι δεν υπάρχει κάποια παρανόηση..

    Αν δεν είσαι μηχανικός ενημέρωσέ με να μεταφέρω το μήνυμά σου στην ενότητα ιδιωτών. Aν είσαι μηχανικός συμπλήρωσε σωστά την ειδικότητα στο προφίλ σου.

    Pavlos33
     

  2. Χαίρετε, ενδιαφέρομαι για την εξης περιπτωση κατά την μεταβίβαση/αγορά ημιτελους ακινητου

    Α - Αδεια οικοδομής βγήκε το 2004 στο όνομα του πατέρα ο οποίος όμως δεν ήταν ιδιοκτητής του οικοπέδου αφου το είχε ήδη μεταβιβάσει ενα χρονο πριν στην ανήλικη κόρη.  Πρέπει να παμε να ελενξουμε πως εγινε αυτο κι αν εγινε αυτο η δεν μας επηρεάζει στην ανανέωση αφου θα εχουμε το συμβολαιο? Μπορεί να έχει προβλημα ο νεος ιδιοκτήτης/αγοραστής να ανανεώσει την αδεια στο ονομα του? 

    Β - Παρομοίως και στο ΙΚΑ το ΑΜΟΕ συνδέεται με το ονομα του πατέρα που δεν ειναι/δεν ήταν ιδιοκτητης: Μπορεί να έχει προβλημα ο νεος ιδιοκτήτης/αγοραστής σχετικό με την καρτέλα του ΙΚΑ? 

    Ευχαριστω

  3. On 2/1/2017 at 6:29 ΠΜ, katrmp said:

    να ρωτήσω η παραπάνω εγκύκλιος τι σημαίνει?

    1. σε περίπτωση που θελήσεις να μεταβιβάσεις ακίνητο, θα έπρεπε να πάς στο ΙΚΑ με το ΑΜΟΕ και αν δεν χρωστά το συγκεκριμένο ακίνητο σου εκδίδαν για το συμβόλαιο. Τώρα συνεχίζει αυτό?

     

     

     

    Με αφορμή την παραπάνω ερώτηση σε αυτο το thread ήθελα να ρωτήσω για διευκρίνση αν γνωρίζετε πάνω στο εξής θεμα
    ασφαλιστικής ενημερότητα για μεταβίβαση ημιτελούς ακινήτου (στα τελικά στάδια). (Ενημερώνω ότι δεν ειμαι μηχανικός αλλά εχω ρωτήσει και δεν θεωρώ οτι έχω απάντηση).

    Χρειάζετε όντως η ασφαλιστική ενημερότητα από ΙΚΑ με το ΑΜΟΕ? (και οχι μονο των ιδιοκτητών?)
    Η ερώτηση ίσως έχει νόημα αν η άδεια έχει εκδοθεί σε όνομα που δεν ειναι ο ιδιοκτήτης πχ πατέρας.

    Στην περίπτωση που με ενδιαφέρει, εχουμε 

    πιθανο προβλημα 1- η άδεια οικοδομής βγήκε το 2004 στο όνομα του πατέρα ο οποίος όμως δεν ήταν ιδιοκτητής του οικοπέδου αφου το είχε ήδη μεταβιβάσει στην κόρη ενα χρονο πριν.

    Και πιθανο προβλημα 2 -κατά πρόσφατη αίτηση στο ΙΚΑ/ΕΦΚΑ για ενημερώτητα με το ΑΜΟΕ εμφανίζετε οφειλή εταιρείας του πατέρα (αρκετά αργότερα και φαινομενικά ασχετη με την οικοδομή)

    Δεδομένου ότι ο πατέρας δεν εμπλέκετε στα συμβόλαια μεταβίβασης και δεν είναι πλεον ο ιδιοκτήτης (αλλά και δεν ήταν κατα τον χρόνο της αδειας), και
    υποθετοντας οτι το ακινητο μεταβιβαζεται κανονικα σε νέο ιδιοκτήτη/αγοραστή (αφου η ιδιοκτητρια εχει ενημερότητα και δεν εμφανιζετε στο ΙΚΑ) μετα μπορει ο αγοραστής να έχει πρόβλημα να ανανεώσει την οικοδομική άδεια και το ΙΚΑ στο όνομα του και να συνεχίσει τις εργασίες?

    Πιστεύετε ότι υπάρχει κώλυμα η οτι ειναι απαραίτητο να διορθωθεί κατι (και πως) πριν την μεταβιβαση του ακινητού για να αποπερατώσει ο νέος ιδιοκτήτης την οικοδομή?
    Ευχαριστώ

  4. 53 λεπτά πριν, dimitris GM said:

    για το ερωτημα σου, καλο θα ηταν να  το θεσεις  ολοκληρωμενο..οικοπεδο, οικοδομη, συσταση, αποκλειστικες χρησεις περιγραφη αυθαιρεσιων κλπ.

     

    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, το συγκεκριμένο ενδιαφέρον μου το εχω θέσει εδώ 'Τακτοποίηση με Ν.4495/17 οικοδομής σε ποσοστό οικοπέδου με σύσταση οριζόντιας'  (λειπουν τα συγκεκριμένα μεγέθη αλλα ελπίζω η περιγραφή να βοηθά καπως)

  5. Διαβάζω στο ποστ #1 (εγκύκλιος)

    Παράθεση

    δ) Στην περίπτωση αλλαγής χρήσης χώρων, είτε με το Ν. 3775/2009 είτε με το Ν. 3843/2010 είτε με το Ν. 4014/2011, ορθόν είναι να γίνει τροποποίηση της σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας, πλην όμως η τροποποίηση αυτή δεν είναι υποχρεωτική. Σε περίπτωση που δεν γίνεται τροποποίηση της οριζόντιας ιδιοκτησίας, αναγράφεται στο μεταβιβαστικό συμβόλαιο η αλλαγή χρήσης σύμφωνα με όσα εφαρμόζουμε μέχρι σήμερα. Σε περίπτωση όμως, που όλοι οι συνιδιοκτήτες συμφωνούν και θέλουν την τροποποίηση, αυτή λαμβάνει χώρα σύμφωνα με την περίπτωση β’.

    Συνεχίζω διαβάζοντας σχεδον όλο το νήμα προσπαθωντας να έχω μία ίδεα για το τι σημαίνει "ορθόν" ειναι... δηλαδη σε ποιες περιπτώσεις θα μπορουσε να δημιουργήσει πρόβλημα η μη τροποποίηση... Συγκεκριμένα με ενδιαφέρει περιπτωση που έχουμε ήδη συσταση οριζοντιας χωρις κοινοχρηστους χώρους για αποκλειστική χρήση σε μερος οικοπεδου και επικείμενη τακτοποίηση 4495/2017 με αλλαγή χρήσης υπογείου και ξεμπαζωμα οικοδομής στην μια εκ των δυο ΟΙ. 

  6. Σε οικόπεδο εντός σχεδίου έχει γίνει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας για διαχωρισμό σε 2 άνισα μέρη αποκλειστικής χρήσης και χωρις κοινοχρηστους χώρους.

    Στο 1ο μερος -το μεγαλυτερο- υπάρχει προχωρημένη οικοδομή με τετραγωνικά άδειας ακριβώς όσα της αντιστοιχούν. Το 2ο δεν εχει κτιστεί.

    Κατά την τακτοποίηση με τον Ν.4495/17 για την προχωρημένη οικοδομή στο 1ο μερος προκύπτει αλλαγή χρήσης υπογείου σε κυρίως χώρους (και ξεμπαζώματα κυρίως στην μια πλευρά) με αποτέλεσμα την αύξηση των τετραγωνικών - αυθαιρεσία 50%.

    θα ήθελα να γνωρίζω το 2ο μερος του οικοπεδου θα έχει τα ιδανικά του ποσοστά απο την πολεοδομία? (κι άρα δεν προσβάλετε ο αντιστοιχος όρος της σύστασης) 

    Απαιτείται κατα την μεταβιβαση ή κατά την τακτοποίηση η τροποποίηση της σύστασης? Αν ναι, μπορει να γινει μονομερώς (απο τον μεγαλυτερο των δυο ποσοστών)

    Εχω διαβάσει στο φορουμ διαφορα αλλα όχι ακριβώς αυτό και για τον νεο νομο κι ως μη πολ.μηχ. δεν ειμαι σιγουρος.

    Ευχαριστώ για την βοήθεια εκ των προτέρων...

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.