Jump to content

dpa2007

Members
 • Content Count

  19
 • Joined

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About dpa2007

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλησπέρα στο φόρουμ, έχω βρει ένα σχετικό θέμα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζω, και θα ήθελα τη βοήθεια σας, Ο γείτονας έχει χτίσει μετά από εμάς,κολλητά στον φράχτη που είναι μέσα στο οικόπεδό μας.μετά από 10 χρόνια θέλει να κάνει εξωτερική μόνωση πάχους 7 cm που ουσιαστικά είναι μέσα στο δικό μας οικόπεδο. Απειλεί να το κάνει όσο λείπω στο εξωτερικό επειδή δεν μένουμε μόνιμα Ελλάδα. Ποιος νόμος μας προστατεύει; Να το αναφέρουμε σε δικηγόρο; ευχαριστώ εκ των προτέρων
 2. Δες τα προγράμματα σπουδών και σύγκρινε,μερικές φορές κάποιες κατευθύνσεις κάνουν τη διαφορά, Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης(δύο τμήματα,ως κατεύθυνση υπάρχει κυρίως σε τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών) https://www.pem.tuc.gr/fileadmin/users_data/dpem/useful/undergraduate/currentUndergraduateProspectusGR_01.pdf https://pme.duth.gr/undergraduate/μαθήματα/ και τα επαγγελματικά δικαιώματα της κάθε ειδικότητας https://www.pem.tuc.gr/index.php?id=4049 https://pme.duth.gr/επαγγελματικά/ Οι Μηχανικοί Παραγωγής ως πιο διοικητικοί μπορούν να απασχοληθούν ως μανατζερ σε εταιρείες(όχι ότι οι υπόλοιπες ειδικότητες δεν μπορούν...) Πολιτικοί Μηχανικοί Πρόγραμμα σπουδών http://www.civil.ntua.gr/courses/ Tοπογραφοι Μηχανικοι Πρόγραμμα σπουδών http://www.survey.ntua.gr/files/secr_announcements/proptyxiakes/odigos-spoudwn-akad-imer/07__Οδηγός_Σπουδών_ΣΑΤΜ_2019.pdf Για όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα δες στην παρακάτω σελίδα του ΤΕΕ... http://portal.tee.gr/portal/page/portal/PROFESSIONAL_ISSUES/EPAGELMATIKA_DIKAIWMATA Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα συνάδελφο για την σειρά επιλογής και το γεγονός ότι θα πρέπει να το συζητήσεις και με τους γονείς σου Καλή επιτυχία και καλή επιλογή!
 3. Ευχαριστούμε! Εξαιρετική δουλεία Συγχαρητήρια!
 4. Πολύ καλό μοντέλο,πολύ καλή CPU και η RAM αρκετή. Θα μπορούσες ίσως να βάλεις μεγαλύτερη οθόνη στα ίδια χρήματα,η οποία ίσως χρειαστεί. Και να συνδυάσεις SSS+HDD
 5. Σόρρυ για την καθυστέρηση, η ενδοδαπέδια υπάρχει ήδη. Αλλά έχει εγκατεστημένο λέβητα πετρελαίου Είναι οικονομικότερο το ΦΑ; thanks!
 6. Διαφορά σε Λογιστές ΑΕΙ/ΤΕΙ δεν είναι εύκολο να καταλάβεις ακόμη και αν έχεις δει τα προγράμματα σπουδών τους. Όταν μιλάμε για Λογιστές ΑΕΙ μιλάμε για Οικονομολόγους με κατεύθυνση σε αυτό το αντικείμενο. Οικονομικό Λογιστικής ΤΕΙ Αν μιλάμε για το ΤΕΙ Πειραιά αφού πλέον συγχωνεύτηκε με το ΤΕΙ Αθήνας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής,η σύγχυση μπορεί να είναι αυξημένη για τους περισσότερους από εμάς. Όσον αφορά τον διαχωρισμό ΑΕΙ-ΤΕΙ,λογικός και επιβεβλημένος κατ' εμέ. Υπάρχει και στο εξωτερικό. Δυστυχώς όμως λόγω της περιορισμένης αγοράς τα τελευταία χρόνια υπάρχουν επικαλύψεις ανάμεσα στα Ιδρύματα. Ειδικά με την πλήρη ανωτατοποίηση που έχει επέλθει τα τελευταία χρόνια και τις συγχωνεύσες Σχολών και Ιδρυμάτων πλέον δεν είναι ορατές άμεσα οι διαφορές. Τα παλαιότερα χρόνια (20-30 πριν) υπήρχε βασική θεωρία στα ΤΕΙ και πολλή πρακτική,εργαστήριο (ακόμη και στα Αγγλικά...! ) και πολλή κατασκευή. Μάθημα και εργαστήριο και κατασκευή. Εκτός από τα κλασσικά δύο μαθήματα Ηλεκτρονικής Κατασκευής κατασκευή και σε άλλα μαθήματα των Ηλεκτρονικών (εμπειρία από φίλο που το τελείωσε) Υπήρχε μεγάλο πρόβλημα με τους εισακτέους από ΤΕΛ(Τεχνικά Λύκεια) με το επίπεδο γνώσεων σε Μαθηματικά. Και φυσικά καμία σχέση το επίπεδο Μαθημάτων με το επίπεδο Μαθημάτων των Πολυτεχνείων. Στην πράξη βέβαια αν δεν ασχοληθείς με κάτι πολύ συγκεκριμένο ως απόφοιτος Μηχανικός έρχεσαι σε άμεση σύγκριση με τα ΤΕΙ. Μην περιμένετε από άσχετες ειδικότητες(θεωρητικές,Μαθηματικούς,Φυσικούς,Χημικούς κλπ) να καταλάβουν διαφορές. Οι οποίες μετά από την πρόσληψη πολλών Διδακτόρων αποφοίτων Ελληνικών και Ξένων ΑΕΙ έχουν αμβλυνθεί και μπορεί να το δει κάποιος αν έχει παρακολουθήσει τα προγράμματα σπουδών των ΤΕΙ διαχρονικά. Ως προς το κομμάτι της αναγνώρισης των Μηχανικών (και άλλων σχολών) ως Integrated Master δύσκολα θα έχει αντίκτυπο στην καθημερινότητα πλην μεγάλων εταιρειών ίσως.
 7. Σωστή η παρατήρηση, επίσης θα πρέπει να αιτηθούμε νέα αντίγραφα Διπλώματος; Θα αναγράφεται κάτι νέο; Ή το ήδη υπάρχον απλά αναβαθμίζεται;
 8. Καλησπέρα,οι εξής περιπτώσεις 1)Ενδοδαπέδια με καυστήρα πετρελαίου 2)Ενδοδαπέδια με Φυσικό Αέριο η άλλη λύση να πάμε σε θερμαντικά σώματα και παροχή Φυσικού Αερίου. Απλά αναρωτιέμαι ποιο έχει καλύτερη απόδοση,το κόστος Ενδοδαπέδια με καυστήρα πετρελαίου αξίζει...; τι απώλειες θα έχει,είναι τέταρτος όροφος και δεν υπάρχει άλλος όροφος από επάνω. Αξίζει να ξηλωθεί ή παρακαμφθεί η ενδοδαπέδια και να πάμε σε σώματα με Φυσικό Αέριο. Το πετρέλαιο το φοβάμαι ως κόστος.
 9. Καλησπέρα στο φόρουμ,ξεθάβω το νήμα γιατί θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις, αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει: Ποια λύση θέρμανσης έχει καλύτερη απόδοση; Ενδοδαπέδια θέρμανση (έχει ήδη μάρμαρο σε όλο το σπίτι-ανακαίνιση) ή Φυσικό Αέριο; Η Ενδοδαπέδια θα γίνει με ατομικό πετρέλαιο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Να μην ξεχάσω το σπίτι είναι σε τελευταίο όροφο(διαμέρσιμα) (5ος) και δεν καλύπτεται από πουθενά.
 10. Shadow Economy 2012 από τον ειδικό Friedrich Schneider http://ftp.iza.org/dp6423.pdf Βιογραφικό Friedrich Schneider (Since 1986 Friedrich Schneider is Professor of Economics at Johannes Kepler University of Linz, Austria, and since 2006 he is Research Professor at the DIW Berlin, Germany. He obtained his PhD in Economics from the University of Konstanz in 1976 and has since held numerous visiting and honorary positions at a number of universities (e.g. at Aarhus University, Aarhus, Denmark; La Trobe University, Melbourne, Australia; University of Saarbrücken. Saarbrücken, Germany; Otago University, Dunedin, New Zealand). During 1991 to 1996 he was Dean of Social Science and Economics at Johannes Kepler University of Linz and Vice President for Foreign Affairs of the Johannes Kepler University of Linz from 1996-2007. He was President of the Austrian Economic Association during 1997-1999 and from 2005-2008 he was President of the German Economic Association (Verein für Socialpolitik). From 2013 - 2016 he is Chairman of the Academic Advisory Board at the Zeppelin University, Friedrichshafen, Germany. He has also been consultant to numerous organisations including the Brussels EU Commission, IMF, World Bank.) Size and Development of the Shadow Economy of 31 European and 5 other OECD Countries from 2003 to 2015 Different Developments σελ 4 Ελλάδα στο 21,4%, Βουλγαρία στο 30,6 % (Πρωταθλήτρια ή δεν ανήκει στην ΕΕ Ρουμανία δεύτερη στο 28%, Τουρκία τρίτη στο 27,8%, Πολωνία στο 23,3% Σλοβενία στο 22,4%. Γερμανία στο 12,% Ηνωμένο Βασίλειο στο 9,4% και Ελβετία στο 6,2 %... Οικονομετρικό Μοντέλο για τον υπολογισμό της παραοικονομίας στη Γαλλία http://ftp.iza.org/dp3306.pdf
 11. Τη δόση τη βρήκε με χρηματοδότηση από Ελληνικές Τράπεζες(που ουσιαστικά είναι χρεοκοπημένες); Ισχύει κάτι τέτοιο;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.