Jump to content

dpa2007

Members
 • Content Count

  20
 • Joined

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About dpa2007

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους
 2. Καλημέρα στο φόρουμ και ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις Ναι το οικόπεδο έχει φράχτη που είναι τοίχος και πάνω σε αυτόν υπάρχουν κάγκελα σιδερένια. Φυσικά και ο φράχτης είναι απόλυτα νόμιμος μέσα στα όρια του οικοπέδου εξαρχής. Η περίφραξη είχε προηγηθεί όλων των άλλων οικοπέδων ήδη από αρχές του 1980. δεν έχω την άμεση δυνατότητα για φωτογραφίες αλλά μπορεί να γίνει μελλοντικά.
 3. Καλησπέρα στο φόρουμ, έχω βρει ένα σχετικό θέμα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζω, και θα ήθελα τη βοήθεια σας, Ο γείτονας έχει χτίσει μετά από εμάς,κολλητά στον φράχτη που είναι μέσα στο οικόπεδό μας.μετά από 10 χρόνια θέλει να κάνει εξωτερική μόνωση πάχους 7 cm που ουσιαστικά είναι μέσα στο δικό μας οικόπεδο. Απειλεί να το κάνει όσο λείπω στο εξωτερικό επειδή δεν μένουμε μόνιμα Ελλάδα. Ποιος νόμος μας προστατεύει; Να το αναφέρουμε σε δικηγόρο; ευχαριστώ εκ των προτέρων
 4. Δες τα προγράμματα σπουδών και σύγκρινε,μερικές φορές κάποιες κατευθύνσεις κάνουν τη διαφορά, Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης(δύο τμήματα,ως κατεύθυνση υπάρχει κυρίως σε τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών) https://www.pem.tuc.gr/fileadmin/users_data/dpem/useful/undergraduate/currentUndergraduateProspectusGR_01.pdf https://pme.duth.gr/undergraduate/μαθήματα/ και τα επαγγελματικά δικαιώματα της κάθε ειδικότητας https://www.pem.tuc.gr/index.php?id=4049 https://pme.duth.gr/επαγγελματικά/ Οι Μηχανικοί Παραγωγής ως πιο διοικητικοί μπορούν να απασχοληθούν ως μανατζερ σε εταιρείες(όχι ότι οι υπόλοιπες ειδικότητες δεν μπορούν...) Πολιτικοί Μηχανικοί Πρόγραμμα σπουδών http://www.civil.ntua.gr/courses/ Tοπογραφοι Μηχανικοι Πρόγραμμα σπουδών http://www.survey.ntua.gr/files/secr_announcements/proptyxiakes/odigos-spoudwn-akad-imer/07__Οδηγός_Σπουδών_ΣΑΤΜ_2019.pdf Για όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα δες στην παρακάτω σελίδα του ΤΕΕ... http://portal.tee.gr/portal/page/portal/PROFESSIONAL_ISSUES/EPAGELMATIKA_DIKAIWMATA Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα συνάδελφο για την σειρά επιλογής και το γεγονός ότι θα πρέπει να το συζητήσεις και με τους γονείς σου Καλή επιτυχία και καλή επιλογή!
 5. Ευχαριστούμε! Εξαιρετική δουλεία Συγχαρητήρια!
 6. Πολύ καλό μοντέλο,πολύ καλή CPU και η RAM αρκετή. Θα μπορούσες ίσως να βάλεις μεγαλύτερη οθόνη στα ίδια χρήματα,η οποία ίσως χρειαστεί. Και να συνδυάσεις SSS+HDD
 7. Σόρρυ για την καθυστέρηση, η ενδοδαπέδια υπάρχει ήδη. Αλλά έχει εγκατεστημένο λέβητα πετρελαίου Είναι οικονομικότερο το ΦΑ; thanks!
 8. Διαφορά σε Λογιστές ΑΕΙ/ΤΕΙ δεν είναι εύκολο να καταλάβεις ακόμη και αν έχεις δει τα προγράμματα σπουδών τους. Όταν μιλάμε για Λογιστές ΑΕΙ μιλάμε για Οικονομολόγους με κατεύθυνση σε αυτό το αντικείμενο. Οικονομικό Λογιστικής ΤΕΙ Αν μιλάμε για το ΤΕΙ Πειραιά αφού πλέον συγχωνεύτηκε με το ΤΕΙ Αθήνας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής,η σύγχυση μπορεί να είναι αυξημένη για τους περισσότερους από εμάς. Όσον αφορά τον διαχωρισμό ΑΕΙ-ΤΕΙ,λογικός και επιβεβλημένος κατ' εμέ. Υπάρχει και στο εξωτερικό. Δυστυχώς όμως λόγω της περιορισμένης αγοράς τα τελευταία χρόνια υπάρχουν επικαλύψεις ανάμεσα στα Ιδρύματα. Ειδικά με την πλήρη ανωτατοποίηση που έχει επέλθει τα τελευταία χρόνια και τις συγχωνεύσες Σχολών και Ιδρυμάτων πλέον δεν είναι ορατές άμεσα οι διαφορές. Τα παλαιότερα χρόνια (20-30 πριν) υπήρχε βασική θεωρία στα ΤΕΙ και πολλή πρακτική,εργαστήριο (ακόμη και στα Αγγλικά...! ) και πολλή κατασκευή. Μάθημα και εργαστήριο και κατασκευή. Εκτός από τα κλασσικά δύο μαθήματα Ηλεκτρονικής Κατασκευής κατασκευή και σε άλλα μαθήματα των Ηλεκτρονικών (εμπειρία από φίλο που το τελείωσε) Υπήρχε μεγάλο πρόβλημα με τους εισακτέους από ΤΕΛ(Τεχνικά Λύκεια) με το επίπεδο γνώσεων σε Μαθηματικά. Και φυσικά καμία σχέση το επίπεδο Μαθημάτων με το επίπεδο Μαθημάτων των Πολυτεχνείων. Στην πράξη βέβαια αν δεν ασχοληθείς με κάτι πολύ συγκεκριμένο ως απόφοιτος Μηχανικός έρχεσαι σε άμεση σύγκριση με τα ΤΕΙ. Μην περιμένετε από άσχετες ειδικότητες(θεωρητικές,Μαθηματικούς,Φυσικούς,Χημικούς κλπ) να καταλάβουν διαφορές. Οι οποίες μετά από την πρόσληψη πολλών Διδακτόρων αποφοίτων Ελληνικών και Ξένων ΑΕΙ έχουν αμβλυνθεί και μπορεί να το δει κάποιος αν έχει παρακολουθήσει τα προγράμματα σπουδών των ΤΕΙ διαχρονικά. Ως προς το κομμάτι της αναγνώρισης των Μηχανικών (και άλλων σχολών) ως Integrated Master δύσκολα θα έχει αντίκτυπο στην καθημερινότητα πλην μεγάλων εταιρειών ίσως.
 9. Σωστή η παρατήρηση, επίσης θα πρέπει να αιτηθούμε νέα αντίγραφα Διπλώματος; Θα αναγράφεται κάτι νέο; Ή το ήδη υπάρχον απλά αναβαθμίζεται;
 10. Καλησπέρα,οι εξής περιπτώσεις 1)Ενδοδαπέδια με καυστήρα πετρελαίου 2)Ενδοδαπέδια με Φυσικό Αέριο η άλλη λύση να πάμε σε θερμαντικά σώματα και παροχή Φυσικού Αερίου. Απλά αναρωτιέμαι ποιο έχει καλύτερη απόδοση,το κόστος Ενδοδαπέδια με καυστήρα πετρελαίου αξίζει...; τι απώλειες θα έχει,είναι τέταρτος όροφος και δεν υπάρχει άλλος όροφος από επάνω. Αξίζει να ξηλωθεί ή παρακαμφθεί η ενδοδαπέδια και να πάμε σε σώματα με Φυσικό Αέριο. Το πετρέλαιο το φοβάμαι ως κόστος.
 11. Καλησπέρα στο φόρουμ,ξεθάβω το νήμα γιατί θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις, αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει: Ποια λύση θέρμανσης έχει καλύτερη απόδοση; Ενδοδαπέδια θέρμανση (έχει ήδη μάρμαρο σε όλο το σπίτι-ανακαίνιση) ή Φυσικό Αέριο; Η Ενδοδαπέδια θα γίνει με ατομικό πετρέλαιο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Να μην ξεχάσω το σπίτι είναι σε τελευταίο όροφο(διαμέρσιμα) (5ος) και δεν καλύπτεται από πουθενά.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.