Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

nikosmavropulos

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by nikosmavropulos

  1. Καλημερα ναι αυτο εινια το ups φορτιζει οταν το εχεις στο off . Η χρηση του τωρα στις γιορτες ειναι σχεδον καθημερινή μετα θα ειναι τουλαχιστον 3 φορες την βδομαδα καμμια ταινια και τα ποδοσφαιρα. Στο τεστ που εκανα διακοπτοντας το ρευμα με αργες κινησεις ειδα την μπαρα του φορτιου στη μεση την μπαρα της μπαταριας να χανει ενα σκαλι και αφου εκλεισα τον προβολεα τελειωσε και το ανεμηστηρακι ψυξης τηε λαμπας σε λιγα δευτερα ξαναανεβηκε η μπαρα μπαταριας στο φουλ. Αρα δεν εφαγε πολυ και εδειξε οτι ειχε αυτονομια να τον κλείσεις με ανεση. Θα συνεχισω να το δουλευω ετσι δηλ να το κλεινω τελειως αν περασουν αρκετες μερες θα κανω ενα τσεκαρισμα αν ειναι φορτισμενο και βλεπουμε η θα παει καλα η μπαταρια η θα την αλλαξω πιο γρηγορα.
  2. O κατασκευαστης το μονο που λεει ειναι οτι αν δεν εχει χρηση για μεγαλο διαστημα βγαλτε το απο την μπριζα. Σε ερωτηση του service μου ειπαν συνεχεια στην μπριζα χωρις αιτιολογια γιατι ηταν απαντηση σε email. To ups ειναι το bitmor u850va και βγαζει 480w και ο προβολεας μου ειναι στο Mode της λαμπας που το εχω περιπου 290w το εχω τεσταρει και δουλευει ενταξει μου αφηνει τον χρονο να τον κλεισω με την ησυχία μου, Ανεμιστήρα δεν εχει δεν κανει θορυβο και δεν με νοιαζει αν θα ειναι stand by ο προβολεας αφου ανοιγουν μαζι. Τεσσερεις μερες τωρα που το δουλευω ετσι δεν βλεπω πτωση μπαταριας αλλα και να εχει ενα ποσοστο θα το καλυψει οσο θα δουλευει με το προβολεα. Μπορει οντος να κανει καλο στην μπαταρια να ειναι στην μπριζα αλλα με χαλαει να το βλεπω να δουλευει αδικα αφου δεν εχω κατι αλλο να του συνδεσω μια και το θελω αποκλειστικό για την προστασια της λαμπας του προβολεα.
  3. Καλησπερα και καλη χρονια, ανοιγω το θεμα μετα απο καιρο μια και πηρα και γω ενα ups για αποκλειστική χρηση με projector. Διαβαζοντας διαφορα φορουμ περι του αν πρεπει να ειναι μονιμα στην μπριζα η ανοικτο η μονο για φορτιση η τελειως κλειστο ,θελω να ρωτησω μια και η χρηση του θα ειναι κανενα δυωρο την ημερα η και με περισσοτερα κενα αν δεν κανω χρηση του προβολεα, πρεπει να παρεμενει ανοικτο? να ακλεινει και να μενει στη φορτιση η μπορω να το κλεινω και να διακοπτω και την παροχη ρευματιος εως την επομενη χρηση. Μηπως καταπονηται η μπαταρια ? αλλα απο την αλλη γιατι να δουλευει ασκοπα μια και περισσοτερες μερες? ευχαριστω...
  4. Καλημερα σε ολους με εναν υπολογισμο που εκανα στο ρολοι ηθελε για τα 40w η μια στροφη 4 λεπτα και τα 2,5w 1 ωρα και 4 λεπτα οποτε το 0,5w του standby ηθελαν περιπου 4ωρες και 20 λεπτα. Εμενα στη μια ωρα ειχε χαθει βεβαια η παυλα απο μπροστα αλλα ηταν καπου πισω και πλαγια μια και το ρολοι ειναι διαφανη και δεν εκατσα ουτε μπορουσα να περιμενω μια πληρη περιστροφη. Οποτε με το δικο μου μυαλο που δεν εχει τις δικες σας γνωσεις το a/c με καποιο τροπο τραβαει ρευμα για την λειτουργεια των πλακετων η δεν ξερω τι αλλο δηλ 0,18 Α, με καποιο τροπο ριχνει το cosΦ στο 0.01 για να μην μετριεται αυτη η ενεργεια και δειχνει τελικα τα 0,5W που λει και ο κατασκευαστης. Το δε efergy καταγραφει αυτη την ενεργεια στα 40w γιατι δεν εχει υπολογισμο τασης και cosφ και εκει εγινε το ολο μπερδεμα, Oποτε δεν εχοιυμε καταγραφη στο ρολοι τα 40w που υπολογιζα και περιμενω την διορθωση απο efergy στον μετρητη με νεο πομπο που θα υπολογιζει ταση και cosφ οπως μου ειπαν γιατι εχουν προβλημα πολλοι πελατες της.
  5. Καλημερα εχω τρελαθει με γνωμες αποψεις απο ακουσματα και διαβασμα. Εσεις τι γνωμη εχετε για το αεργο που μου ανεφερε ο τεχνικος της efegry [του μετρητη καταναλωσης πινακα] οτι μαλλον οι ενδηξεις του μετρητη μπριζας 0,18a kai cosφ 0,01 μου βγαζουν τα λιγα w 0,5 ενω της efergy Που δεν υπολογιζει με cosφ μου δειχνει τα 40w , μπορει να υπαρχει αεργο ρευμα? μπορει να μετριεται απο το ρολοι της ΔΕΗ? Πως υπολιζεται αυτο πως το βρισκουμε αν ειναι ετσι και αν ετσι δουλευει το a/c λογο inverter η πλακετων η οτι αλλο δεν ξερω οπως και σε αλλα a/c που διαβασα εχουν δει τετοιες καταναλωσεις?
  6. Αν εχετε καποιον να μου συστησεται πολυ ευχαριστως γιατι θελω να δω τι συμβαινει και αν φταιει το μηχανημα να μπορω να το κυνηγησω απο αντιπροσωπεια ευχαριστω.
  7. Ευχαριστω πολυ θα το ρωτησω γιατι σιγουρα θα ζητανε παπαδες οπως γραφεις και αντε να βρεις καποιον να τα κανει ολα αυτα
  8. Τελικα η αντιπροσωπεια μου ζητησε πιστωποιητικο απο ηλεκτρολογο για να δεχτει οτι υπαρχει βλαβη και αν το δεχτουν θα αποζημιωθώ και θα μου αλλαξουν το μηχανημα.
  9. Αυτο το ρωτησα και γω στο service αν δηλαδη κατι καταναλωνει λογο κρυου λογο οτιδηποτετε και ειπαν οχι αλλα με αυτον που μιλαω ο οποιος αναγκαστηκε να μου πει οτι ειναι απλος τεχνικος ψυκτικος δεν τους εμπιστεύομαι γιατι με εχουν στο περιμενε να μιλησουν με ηλεκτρολογο και ηλεκτρονικο για να δουν γιατι ολα αυτα οποτε κανω το σταυρο μου να ερθουν να τα δουν απο κοντα μπας και καταλαβουν τι γινεται
  10. Kαλησπερα σημερα εμαθα για το συνημιτονο αλλα επειδη δεν ξερω λεπτομερειες ποσο ρολο μπορει να παιξει στο εν λογο προβλημα με τον μετρητη μπριζας μετρησα ενα αλλο κλιματιστικο στο stand by 1,6w kai cos 0,36 ενας αφυγραντηρας stand by 1,9w cos 0,41 στο προβληματικο κλιματιστικο stand by 0,5w cos 0,01 αυτο δεν μαρεσε και επισης σε κενη μπριζα στο σπιτι μετραει 0.05-06. Τωρα αυτα απο το μπριζακι αλλα οσο λαθος και να δειχνει αυτο 0,01 cos δεν μου καθεται καλα , ξερει καποιος να μου πει τι ειναι και αν φταιει και αυτο στην περιεργη καταναλώση?
  11. θα γραψω οταν ερθουν τι μου ειπαν και τι εγινε . Εγω πιστευω οτι υπαρχουν πολλές συσκευες που παρουσιαζουν προβληματα αλλα δεν δεινει σημασια ο κοσμος. Το μονο που εμαθα απο καποιον τεχνικο ειναι οτι τα inverter εχουν περιπλοκη λειτουργεια και πολλες και ακριβες πλακετες αν παθουν κατι εκτος εγγυησης,και το αστειο ειναι οτι το συγκεκριμενο μηχανημα το πηρα γιατι ενα απο τα στοιχεια του ηταν η μικρη καταναλωση στο stand by xaxaxaxa
  12. Σημερα που μιλησα παλι με αντιπροσωπεια δεχτηκαν αυτα που τους ειπα δηλ οτι εχω γραψει εδω και λογικα θα ξαναερθουν και γω δεν μπορω να καταλαβω τι μπορει να εχει αυτη την καταναλωση παντος τα οργανακια συμφωνουν και λιγο πιο μη τεχνικα οτι αλλο εχει δουλεψει σαυτη την γραμμη ειναι οκ ουτε καταναλωση ουτε ανεβασμενα amber και το βασικοτερο γυρναει ο δισκος του ρολογιου. Εγω χωρις να εχω βεβαια γνωσεις πιστευω οτι το προβλημα ειναι στις πλακετες του κλιματιστικου που αποτι καταλαβα απο τον τεχνικο που μιλαγα σημερα δεν πρεπει να γνωριζουν και πολλα γιατι μου ειπε οτι θα μιλησει η ηλεκτρονικο και θα μου πει. Επλιζω να βρεθει λυση και να μην ειναι κατι πιο μαζικο οπως μου ειπε ενας αλλος τεχνικος του μοντελου η προβλημστικη παρτιδα γιατι οπως μου ειπαν ολοι πολλοι λιγοι καθονται να τσεκαρουν μπριζα μπριζα και συσκευες τι καινε πως συμπεριφερονται κλπ και γω αν δεν ειχα παρει το efergy θα εκαιγε watt ετσι οποτε τους εχω βαλει δυσκολα χαχαχαχα
  13. Καλησπερα ναι οντος δεν ειναι απαραιτητο γιατι δημιουργει γειωση και ο χαλοκοσωληνας αλλα στα πλαισια του ψαξίματος μια και υπαρχει αυτη η συνδεση την εκανα μηπως και διωρθωσει κατι αλλα τιποτα .
  14. Ευχαριστω πολυ για την απαντηση και γω αυτο πιστευω γιατι το μεσημερι τα εκελισα ολα εκτος του κλιματιστικου εκατσα κατω στο ρολοι τησ ΔΕΗ και ο δισκος γυρναγε οποτε εχουμε διαρροη απο το μηχανημα ανεξαρτητα με το τι δειχνουν τα οργανα . Οποτε αυριο θα μιλησω ξανα με αντιπροσωπεια με ολα αυτα τα στοιχεια και ειδικα για το ρολοι της ΔΕΗ . Οσο για τα stand by τα ξερω εχω τσεκαρει μια μια τις συσκευες μου εχω βαλει παντου πολυμπριζα τα οποια κλεινουν ολες τις συσκευες οταν δεν χρεισημοποιουνται και ολα αυτα μετα την αγορα του efergy η οποια με εκσνε να τα τσεκαρω ολα αυτα και να ανακληψω το προβλημα αλλιως θα ετρεχαν τα wΑΤΤ ετσι. Eυχαριστω και παλι για τις απαντησεις και ειδικα που μου ειπατε να τσεκαρω τα amber .
  15. Ευχαριστω που ασχοληθηκατε λιγο μαζι μου αλλα θεωρω καπως ακομψη την απαντηση το να το βγαζω απο την μπριζα μετα απο τοσα στοιχεια με τρεις μαστορους και την ιδια την αντιπροσωποια δεν θα φωναξω αλλο μαστορα απλα περιμενα να επερνα μια απαντηση στο να ελενξω κατι που μπορει να μην εχω κανει μια γνωμη μια ενεργεια κατι και οχι ενα μαστορα η να το κλεινω απο την μπριζα. Οταν εχουν ελενγθει οι συνδεσεις και απο ειδικους και απο μενα 100 φορες εχω τραβηξει αλλη παρωχη μηπως φταιει το καλωδιο εχω κατεβασει γειωση απο την εξωτερικη μοναδα στην εσωτερικη χωρις να ειναι απαραιτητο οπως μου ειπε και η αντιπροσωπια εχω αλλαξει ασφαλεια στον πινακα εχω παρει ρευμα αποι αλλη μπριζα εχω συνδεσει αλλα μηχανιματα πανω στην μπριζα και δυο μηχανιματακια που μπορει να δειχνουν λαθος η να μην ειχαι ακριβης μου λενε οτι υπαρχει προβλημα τι μαστορα να φερω να μου πει οτι εχω προβλημα το θεμα ειναι αν φταιει το κλιματηστικο ποιος θα μου το πει αν φταιει η γραμμη δεν θα μου το εδειχνε οταν συνδεα αλλες συσκευες? Εαν εχετε κατι σαν συμβουλη να κοιταξω αφου βλεπουμε οτι δεν παει καλα θα ηθελα να μου λεγατε δες αυτο κανε εκεινο μπας και βρεθει λυση ..... ευχαριστω πολυ
  16. Ευχαριστω για τις απαντησεις αλλα αν μπορεις να μου πεις επειδή πηγα και το ξαναμετρησα 0,5w kai 0,18A και ενα πιστολακι μαλλιων που εβαλα εδειξε 0,0w και 0,01A ισως κατι να χανει το μπριζακι αυτη η διαφορα ειναι απο τη γραμμη η απο το μηχανημα και ενας απλος ηλεκτρολογος θα καταλαβει αυτην την διαρροη οι πρεπει να μετρηθουν οι πλακετες του κλιματιστικου για να αποδηχθει οτι υπαρχει προβλημα?
  17. Μαλιστα αυτο τι σημαινει γιατι οι γνωσεις μου ειναι μονο στο επιπεδο αλλαζω μπριζες καμμια ασφαλεια και να συνδεω κανενα καλωδιο αρα ο μετρητης μπριζας δειχνει στην αναμωνη 0,5w, 0.18A, 236V,50HZ Kαι ο efergy απο 32-42 w καταναλωση εχουμε προβλημα στη γραμμη η τραβαει η εξωτερικη μοναδα ρευμα απο κατι? και αν φταιει το κλιματιστικο πως να τους το πω αφου αυτοι απλα μετρησαν τα watt και ειπαν ενταξει ειναι?
  18. Ο μετρητης μπριζας μου δειχνει οτι εδειξε και του τεχνικο της εταιριας μετα απο καποια σκαμπανεβασματα που κανει οταν το βαζεις στη μπριζα και αυτορυθμιζεται εμεινε στα 0,5w ,To προβλημα μου ειναι γιατι ο efergy δειχνει 30-40 w στην αναμωνη του συγκεκριμενου μηχανηματος ποιος ειναι ο σωστος εχω προβλημα πως θα αποδηξω τι φταιει οταν η εταιρεια μου ειπε για μενα ειναι ενταξει το μηχανημα γιατι εαν οντως καπου εχω αυτη τη διαρροη γιατι να την πληρωνω η γιατι να αναγκαζωμαι να το βγαζω απο την μπριζα οταν δεν θα το δουλευω
  19. Δηλαδη αποτι καταλαβα μπορει να ειναι πλασματικη η ενδειξη? Γιατι ομως σε οτιδηποτε αλλο συνδεσω δειχνει 0w και μονο σαυτο το κλιματιστικο μου δειχνει καταναλωση τι μπορε ινα το μπερδευει καποιο βραχυκυκλωμα καποια διαρροη γιατι μονο σαυτο και ολο το υπολοιπο σπιτι δειχνει σωστα και οπως σας ειπα στην αρχη συμφωνει και με το ρολοι της ΔΕΗ στο συνολο τησ καταναλωσης
  20. Καλημερα επειδη δεν εχω πολυμετρο ο μετρητης μπριζας στα 0,5W στην αναμωνη μου δειχνει 0,18 Α, το μηχανακι της efergy δεν μετραει αμπερ μονο Kw . Aυτο που δεν καταλάβαινω ειναι αν περναει η οχι ρευμα προς την εξωτερικη μοναδα και δεν μου το δειχνει ο μετρ μπριζας η κατι μπερδευει το ολο κυκλωμα στον πινακα και μου δειχνει το efergy αυτη την καταναλωση. Το μονο που δεν εχω κανει γιατι πρεπει να βρω το σπιτι αδειο απο κοσμο να αφησω μονο αυτη την ασφαλεια ανοικτη να δω αν γυρναει ο δισκος στο ρολοι της ΔΕΗ.
  21. Αυη η συσκευη που ειναι συνδεδεμενη στον πινακα μου δειχνει 30-40w καταναλωση στο stand buy ενω ο μετρητης μπριζας δειχνει 0,5w οτι λεει ο κατασκευαστης . Το περιεργο ειναι οτι οταν συνδεω αλλες συσκευες σαυτην την μπριζα δειχνει 0W αρα δεν φταιει η γραμμη πως θα αποδειξω τι ειναια αυτο που ο μετρητηςμπριζα δειχνει 0,5w και το efergy 30-40w
  22. Ειναι το ELITE CLASSIC http://efergy.gr/portfolio/eliteclassic/ και το εχω τσεκαρει με το ρολοι τηs ΔΕΗ επι δυο μερες ανα δωδεκα και εξι ωρες και ηταν σχεδον ακριβως στην καταναλωση
  23. Καλησπερα εδω και δυο μηνες εχοντας παρει και εαν μετρητη ρευματος τησ efergy ανακαλυψα οτι το εν λογω air contition μου βγαζει μια καταναλωση ρευματος απο 30-40W στο stand by. Μετα απο δυο τεχνικους για θεμα συνδεσμολογιας και της ιδιας της εταιριας με μετρητη ρευματος μπριζας βρεθηκε οτι το μηχανιμα δουλευει σωστα . Εχοντας χιλοιοτσεκαρει συνδεσεις μπριζα αλλαξα ασφαλεια πινακα πηρα και μετρητη μπριζας για να το ξαναελενξω τιποτα παλι οταν τα κλεινω ολα απο τον πινακα και αφηνωντας μονο αυτη την ασφαλεια μου δειχνει καταναλωση και βαζωντας οποιδηποτε μηχανημα αλλο πανω στη μπριζα ολα καλα απο πιστυολακι μαλλιων μεχρι το air contition του διπλα δωματιου δηλαδη 0w καταναλωση . Αφου λοιπον η εταιρεια λεει οτι ειναι ενταξει πως μπορω να δω τι φταιει αν ειναι πραγματικη διαρροη αν εχει οντος προβλημα το μηχανημα η οτι αλλο που δεν ξερω η δεν εχω κανει μπορει να συμβαινει γιατι τα εχω κανει ολα και εχω τρελαθει ευχαριστω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.