Μετάβαση στο περιεχόμενο

panouklas

Members
  • Περιεχόμενα

    66
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by panouklas

  1. Kαλησπέρα σας, μια τιμή ζώνης για ρύθμιση αυθαιρέτων βάσει Ν.4495/17 στο Ο.Τ.104 επί της οδού Μιλτιάδου στην Βούλα, Δήμου ΒΒΒ. Χ=479992,88 Ψ=4188275,49 Ευχαριστώ πολύ!
  2. Καλησπέρα και πάλι, Θα ήθελα ΤΖ για Ο.Τ. 603, στην Κηφισιά επί της οδού Γυθείου με συντεταγμένες 481712,4216534. Ευχαριστώ πολύ!
  3. Καλησπέρα και πάλι, μια τιμή ζώνης για 4495/17 σε ακίνητο επί της Τατοϊου στην Κηφισιά με συντεταγμένες 483137, 4215201. Ευχαριστώ πολύ!
  4. Καλησπέρα, Θα ήθελα τιμή ζώνης για Ρύθμιση ν. 4495/17 για Δροσιά Αττικής, Ο.Τ.29,με συντεταγμένες 487886, 4218265 Ευχαριστώ πολύ!
  5. Καλησπέρα σας, Καταλαβαίνω ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα σχετικά με το τί δεν μετράει στον Σ.Δ.. Τα 12 τετ.μ. συνολικά ανά αυτοτελή ιδιοκτησία (σε περίπτωση που δεν υπάρχει κοινόχρηστο κλιμ./σιο στο κτίριο) έγιναν 25 ανά επίπεδο. Το ισόγειο είναι ισόγειος όροφος άρα π.χ. σε ένα διώροφο κτίριο με υπόγειο (μεζονέτα) μπορούμε να περιγράψουμε και να αφαιρέσουμε έως 25 τετ.μ. ανά επίπεδο άρα έως 50 τετ.μ. βάσει του αρθ.11, παρ. 6ε. και την επιφάνεια για πρόβλεψη κατασκευής ανελκυστήρα έως 1,60 χ 1,90 βάσει παρ.6κζ. Δυστυχώς, δεν υπάρχει ή δεν έχω δει επικαιροποίηση με νέο Τεύχος Τεχνικών Οδηγιών..
  6. Καλησπέρα σας, Μπορείτε να μου πείτε τιμή ζώνης, για χρήση στο ν.4495/17, για Νέα Ερυθραία, Δήμου Κηφισιάς σε οικόπεδο με συντεταγμένες 483777, 4215254 επί των οδών Ελ. Βενιζέλου, Ιωνίας και Στροφυλίου. Ευχαριστώ
  7. Καλησπέρα και πάλι! θα ήθελα να μάθω τιμή ζώνης για χρήση ν. 4495/17 για Παγκράτι οδό Ευμένους 31 Ο.Τ. 51052 με συντεταγμένες 477464, 4201357 και να ρωτήσω σχετικά με το προηγούμενο (χθεσινό) ερώτημα μου: η ελάχιστη τιμή ζώνης το 2016 στο Δήμο ήταν 800 € , αυτή αναπροσαρμόστηκε μετά τη δημοσίευση του ν.4495/17 και μειώθηκε σε 750€. Εγώ δεν πρέπει να χρησιμοποιήσω την τιμή που ίσχυε κατά την δημοσίευση του νόμου;;;
  8. Καλησπέρα σας, σε διαμέρισμα Β΄ορόφου εξαώροφης πολυκατοικίας που κατασκευάστηκε το 1995 υπάρχουν δομημένοι ημιυπαίθριοι χώροι 30 τετραγωνικών μέτρων και άλλες αυθαιρεσίες περίπου 7 τετραγωνικών κατ΄επέκταση των ημιυπαιθρίων εντός του εύρους του πίσω εξώστη. Τα συνολικά αυθαίρετα τετραγωνικά του διαμερίσματος είναι >25. Υπάρχει περίπτωση να εξαιρείται από την υποχρέωση εκπόνησης μελέτης στατικής επάρκειας λόγω του ότι τα 30 είναι ημιυπαίθριοι και τα λοιπά 10 εκτός περιγράμματος είναι <25 σύμφωνα με το εδάφιο ι της Υ.Α. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/19409/1507 ή πρέπει να συντρέχουν και τα εδάφια ια και ιβ ταυτόχρονα?
  9. @ terry : πληρότητα σου λέει μετά... (ή είμαστε χαρτογιακάδες ή δεν είμαστε) @ Dimitris GM: μάλλον εννοείς παράγραφο 9 άρθρο 84.. Είναι ίδια λογική με τον Ν.4178/13. Αναφέρω για την σύσταση καθώς το θεωρώ ως δημόσιο έγγραφο που αποδεικνύει παλαιότητα... Χωρίς να έχω κάποιο όφελος καθώς 500 Ευρώ είναι το μινιμουμ... Σε ευχαριστώ για τις απόψεις σου!
  10. Καλημέρες, @ terry: Από που προκύπτει η απαίτηση για ΗΜ και μελέτη στατικής επάρκειας? Αν είναι κατοικία δεν χρειάζεται τίποτα από τα 2. @ andreaspele: Στην Τεχνική έκθεση είναι οκ να γράψεις την επιφάνεια του διαμερίσματος όπως επίσης και στο σχέδιο της κάτοψης. @ Dimitris GM: Δεν τίθεται θέμα καθαίρεσης και ανέγερσης νέων τοίχων, λόγω της ύπαρξης της σύστασης Ο.Ι. αποδεικνύεται ότι χτίστηκε από την αρχή με αυτή τη διαρρύθμιση. Αν υποβάλλω δήλωση θα τσεκάρω το κουτάκι διαφορετική διαμερισμάτωση ως μοναδική διακριτή παράβαση θα κάνω την κάτοψη, εξουσιοδοτήσεις , Υ.Δηλώσεις ...κ. τέλος...
  11. Νταξ΄ είναι ένα από τα σκοτεινά σημεία του Νόμου.. Αρχικά, δεν υπάρχει υπέρβαση κάλυψης, δόμησης ή ύψους. Ύστερα δεν θίγονται οι Ο.Ι. ή οι κοινόχρηστοι χώροι καθώς αυτοί ορίστηκαν με βάση το άλλο σχέδιο που συμφωνεί με την πραγματικότητα... Εγώ ως υπεύθυνος μηχανικός ελέγχω με βάση το σχέδιο της άδειας και διαπιστώνω διαφορετική διαρρύθμιση στο υπόγειο με τις αποθήκες. Ύστερα, παίρνω το σχέδιο των συμβολαίων και βλέπω την υπάρχουσα κατάσταση. Ο ίδιος ο νόμος αναφέρει: ότι διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου, από αυτή που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικ. άδειας, άν έχει επιφέρει τροποποίηση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων, υπάγεται στις διατάξεις του παρόντος νόμου ... και πλερώνει... Από τις εγκύκλιους 3 και 4 δεν προκύπτει υποχρέωση για υπαγωγή.. Μηχ/κες εγκαταστάσεις δεν έχω..Τα ηλεκτρικά πάλι δεν αναφέρονται πουθενά... Άρα?? Αν ήταν διαμερισμάτωση μεταξύ διαμερισμάτων- κατοικιών κλπ δεν θα είχα ενδοιασμό και θα έκανα δήλωση... Τώρα ???!!!
  12. Αποτελεί γεγονός ότι οι υπόγειες αποθήκες δεν περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις σαν αυτές που αναφέρονται στην Εγκ.4. Καταλήγω στο ότι δεν χρειάζεται να υποβληθεί δήλωση για την περίπτωση αυτή. Μακάρι να ήταν όλα πιο ξεκάθαρα. Δυστυχώς όμως πρέπει να εξαντλούμε κάθε πιθανή παράμετρο και να κάνουμε τους δικηγόρους του διαβόλου σε κάθε πρόταση ώστε να βρούμε το λογικό ή το πιο σωστό.. Πρέπει να είμαστε καλυμμένοι από αποσπάσματα νόμων ή εγκυκλίων για το κάθε τι... Δυστυχώς έχουμε καταντήσει εισπράκτορες του συστήματος και μακάρι τα λεφτά να πήγαιναν στην ανάπτυξη...πφφφφ
  13. Μήπως όμως δεν απαιτείται η υποβληθεί δήλωση λόγω του ότι η διαμερισμάτωση μεταξύ των τεσσαρων αποθηκών δεν έχει επιφέρει τροποποιηση των μηχ. εγκ.? Και συνεπώς δώσω βεβαίωση...?
  14. πφφφ.. Μήπως, επειδή στις υπόγειες αποθήκες δεν υπάρχουν μηχανολογικές εγκαταστάσεις δεν θεωρείται αυθαιρεσία και δεν απαιτείται να υποβάλλω δήλωση??
  15. Καλησπέρα σας, Με κάλεσαν να δώσω βεβαίωση για ένα διαμέρισμα σε πολυκατοικία το οποίο έχει ως παρακολούθημα θέση στάθμευσης στην πιλοτή. Ο ιδιοκτήτης έχει και μια αποθήκη η οποία είναι ξεχωριστή οριζόντια ιδιοκτησία με χιλιοστά και προφανώς θέλει ξεχωριστή βεβαίωση για να μπορέσει να μεταβιβάσει. Το πρόβλημα είναι ότι η κάτοψη της πολεοδομίας στο υπόγειο δεν έχει σχέση με την πραγματική κατάσταση αλλά υπάρχει άλλη κάτοψη που συνοδεύει τα συμβόλαια η οποία είναι σύμφωνη με την πραγματικότητα. Στο υπόγειο υπάρχουν 4 αποθήκες, ξεχωριστές οριζόντιες ιδιοκτησίες, τεσσάρων διαφορετικών ιδιοκτητών που είναι σε άλλες θέσεις από αυτές που φαίνονται στην εγκεκριμένη κάτοψη υπογείου. Το ερώτημα είναι : μπορώ με τη συναίνεση όλων να υποβάλλω μια δήλωση για διαμερισμάτωση και να δείξω την πραγματική κατάσταση - διαρρύθμιση του υπογείου? Αν ναι, σε τίνος το όνομα θα υποβληθεί η δήλωση? Λογικά θα καλύπτονται όλοι οι ιδιοκτήτες ή επειδή είναι διαφορετικές ιδιοκτησίες απαιτείται μια δήλωση ανά ιδιοκτησία?? Αν δεν επιθυμούν οι άλλοι ιδιοκτήτες να πληρώσουν και να συναινέσουν μπορώ να υποβάλλω δήλωση για λογαριασμό του δικού μου μόνο? Ευχαριστώ πολύ για τις όποιες τοποθετήσεις σας..
  16. Είναι πολύ μεγάλος ο όγκος των πληροφοριών.... Κανένα νέο με την ομαδοποίηση υπάρχει??
  17. Μήπως γνωρίζει κάποιος αν το Συστημα δηλώσεων του ΤΕΕ σου δίνει τη δυνατότητα να πληρώσεις μικρότερο πρόστιμο από 2000 Ευρώ για μοναδική παράβαση υπέρβασης δόμησης 4τμ.??
  18. @ Faethon11, To site amoives.gr βγάζει 2000 Ευρώ πρόστιμο.... Το σύστημα του ΤΕΕ θα μου δώσει το μικρότερο πρόστιμο??
  19. Ο νόμος λέει ξεκάθαρα ότι πληρώνεις 2000 Ευρώ σε περιοχή με τιμή ζώνης έως 2500 Ευρώ Στο Δ΄Μέρος ερωτο-απαντήσεων του ΥΠΕΚΑ λέει η ερώτηση 8 ότι η δίαταξη της παρ. 6β του άρθ.24 δεν είναι υποχρεωτική αν υπάρχει και άλλος τρόπος υπολογισμού του προστίμου... Στο Γ΄Μέρος ερωτο-απαντήσεων λέει η ερώτηση 13 πως η ρύθμιση της παραγράφου 6β.αρθ.24 αφορά υπερβάσεις δόμησης και περισσότερων του ενός αυθαίρετων κατασκευών εφόσον δεν υπάρχει άλλη αυθαιρεσία και πληρούνται οι προύποθέσεις της παραγράφου... Τελικά τι πιστεύεται πως ισχύει?
  20. το πρόστιμο με βάση τα τετραγωνικά και τον τυπο υπολογισμου προστίμου ειναι 900 ευρω... Πληρώνω παραβολο 500 και τα υπόλοιπα 400 εφάπαξ χωρίς έκπτωση 20% έως 31/12/2011 ?? ή παίρνω την έκπτωση?? ή πληρώνω άλλα 1500 εκτός του 500αρικου για το παράβολο?? Τι από ολα αυτα ισχύει τελικώς με βάση το ηλεκτρονικό σύστημα δηλώσεων του ΤΕΕ?? Υπάρχει κάποια διαφοροποίηση όταν πρόκειται για μια παράβαση έως 20 τμ.?
  21. Καλησπέρα σε όλους. Ισχύει το εφάπαξ πρόστιμο για μοναδική παράβαση χωρίς τη δυνατότητα δόσεων και έκπτωσης?? ή τροποποιήθηκε πρόσφατα και το πρόστιμο στις ιδιοκτησίες με ΄μοναδική΄ παράβαση υπολογίζεται κανονικά με τον τύπο συν τη δυνατότητα δόσεων και έκπτωσης?
  22. Ισως ο χρήστης της. Αυτός που την χρησιμοποιεί.... Αν μπλέκεις όμως στο ιδιοκτησιακό είναι θέμα των αρμόδιων δικαστηρίων..Αυτά για κατασκευές σε κοινόχρηστους....
  23. ΦΕΜ και ΦΠΑ λογικά επί της συμφωνηθείσας/ .. Το θέμα είναι τι γίνεται με το ιδιωτικό συμφωνητικό ανάθεσης και καθορισμού αμοιβής... Υπάρχει κάποιο υπόδειγμα?? Θα κατατίθεται στο ΤΕΕ για έγκριση??? Ισχύουν τα ΦΕΚ 2289 Β και η απόφαση ΠΟΛ.1193 Με θέμα ¨ Υποβολή από τους μηχανικούς καταστάσεων έγγραφων συμφωνιών που έχουν συνάψει.¨ Το ΤΕΕ πώς το πληρώνουμε?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.