Μετάβαση στο περιεχόμενο

myriam

Members
  • Περιεχόμενα

    34
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by myriam

  1. Για του λόγου μου το αληθές, επισυνάπτω φωτογραφίες του μπαλκονιού απελευθερωμένου από το σκιάχτρο της κολόνας με το κουβάρι καλωδίων. Συγκρίνετέ τες με τις αρχικές πιο πάνω. Η πίστη καταργεί ακόμα κα κολόνες! Ο επιμένων νικά!
  2. Τα ευχάριστα νέα είναι ότι το αίτημά μου, αφού αρχικά απορρίφθηκε και στη συνέχεια επανήλθα δριμύτερη, η κολόνα απομακρύνθηκε και η σύνδεση υπογειοποιήθηκε. Απίστευτο; Και όμως αληθινό. Σας ευχαριστώ όλους διότι με τις συμβουλές σας με βοηθήσατε να συντάξω την αλληλογραφία που τελικά έπεισε τη ΔΕΔΔΗΕ. Να είστε όλοι καλά!
  3. Ευχαριστώ πολύ. Δηλαδή το αν ο στύλος που κινείται δια απλής επαφής και έχει πάρει κλίση, ορατή δια γυμνού οφθαλμού, είτε λόγω κακής θεμελίωσης είτε λόγω μονομερούς μεγάλης φόρτισης σε συνδυασμό με το μεγάλο του ύψος, ο ρεζιστογράφος δεν μας δείχνει πόσο επικίνδυνος είναι και πόσο απέχει από το όριο θραύσης. Έτσι δεν είναι;
  4. Καλησπέρα σας, Γνωρίζει κανείς τι ακριβώς μετράει ο ρεζιστογράφος σε μια ξύλινη κολόνα ΔΕΗ, ή σε έναν κορμό δένδρου; Ευχαριστώ πολύ.
  5. Η κολόνα τροφοδοτεί με ρεύμα αποκλειστικά και μόνο την συγκεκριμένη πολυκατοικία και τοποθετήθηκε εκεί μετά από την ολοκλήρωσή της, το 1980. Αν το πλάτος του εξώστη δεν ήταν σύννομο δεν θα έπρεπε να έχει τοποθετηθεί εκεί προτού η ΔΕΗ απαιτήσει την σμίκρυνση του πλάτους των εξωστών.
  6. Ευχαριστώ πολύ Didonis! Πολύ σωστά μου επισημαίνεις να μην εμπλέξω την τέντα στην αίτησή μου. Ωστόσο, εκτός από την κλίση που έχει πάρει η κολόνα, προβληματίζομαι με αυτές τις γυμνές απολήξεις καλωδίων και θα ήθελα να γνωρίζω ποιος είναι ο κίνδυνος από αυτές για να τον περιγράψω στην αίτησή μου με την κατάλληλη ορολογία. Μήπως χρειάζεται γνωμάτευση από ηλεκτρολόγο-μηχανολόγο; Ευχαριστώ.
  7. Γεια σας, Σε διαμέρισμα 3ου ορόφου του αδελφού μου, βαρυφορτωμένος με νεκρά καλώδια στύλος ΔΕΗ γειτνιάζει επικίνδυνα με το μπαλκόνι και επιπλέον έχει πάρει επικίνδυνη κλίση, όπως φαίνεται και στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες. Θα ήθελα τη γνώμη και τη συμβουλή ηλεκτρολόγων ή/και μηχανολόγων του forum επειδή ανησυχώ μήπως κατά λάθος ακουμπήσει στα καλώδια ο σιδερένιος μοχλός του ανεβοκατεβάσματος της τέντας ή μήπως λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που προκύπτουν όλο και πιο συχνά από το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής πέσει κανένας κεραυνός, ή μήπως τα γυμνά καλώδια και όχι μόνον εκπέμπουν επικίνδυνη ακτινοβολία, ή μήπως η κολόνα λόγω της κλίσης που έχει πάρει κάποια στιγμή πέσει στα κεφάλια διερχομένων. Σημειωτέον ότι απέναντι είναι σχολείο (δημοτικό και γυμνάσιο) και στο δρόμο αυτό διέρχονται μαθητές κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου. Έκανα ήδη αίτηση στη ΔΕΔΔΗΕ (με εξουσιοδότηση του αδελφού μου) και έστειλαν κάποιον υπάλληλο επί τόπου ο οποίος μου απάντησε τηλεφωνικά ότι δεν κινδυνεύει κανείς. Ωστόσο δεν με έπεισε. Εσείς τι λέτε; Σας ευχαριστώ πολύ.
  8. Ευχαριστώ πολύ, Pavlos33. Με τις συμβουλές όλων σας κατέληξα τελικά στο τι πρέπει να κάνω. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
  9. Έχεις δίκιο Didonis. Τώρα που το ξανασκέπτομαι δεν πρέπει να εμπλέξω την Πολεοδομία. Με το καλό ίσως καταφέρω να τους πείσω, χωρίς απειλές. Αν ξέρεις από τιμές, το στηθαίο 1,10 ύψος θα είναι φθηνότερο από τα κάγκελα; Ευχαριστώ πολύ.
  10. Επειδή η τιμή είναι καλή και στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου, και αν κάνω πίσω το διαμερισματάκι θα γίνει ανάρπαστο και σε υψηλότερη τιμή, μάλλον θα ακολουθήσω τη συμβουλή του Didonis αλλά αφού το αγοράσω. Στη χειρότερη περίπτωση, αν δεν πειστούν, θα ζητήσω από την Πολεοδομία να στείλει ειδοποίηση προς τη διαχείριση για την τοποθέτηση προστατευτικών στο δώμα στη δαπάνη των οποίων φυσικά θα συμμετέχω. Το να το θέσω ως όρο πριν το αγοράσω θα πέσει στο κενό. Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο που διαθέσατε να με συμβουλέψετε.
  11. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση. Το παράνομο συνεπάγεται ότι αν συμβεί ατύχημα τότε όλοι οι συνιδιοκτήτες, παλαιότεροι και χθεσινοί, είναι συνυπεύθυνοι για αποζημίωση. Τι θα κάνατε στη θέση μου; Θα προχωρούσατε στην αγορά ή θα κάνατε πίσω και θα χάνατε την προκαταβολή; Βρίσκομαι σε δίλημμα.
  12. Καλησπέρα σας και Καλή Χρονιά εύχομαι σε όλους και όλες! Πρόκειται να αγοράσω ένα μικρό παλιό (του 1975) διαμέρισμα (43 τ.μ.) σε επαρχιακή πόλη για επένδυση. Η διαδικασία έχει προχωρήσει, έχω δώσει προκαταβολή και σε κάνα δυο-τρεις μέρες θα υπογραφεί το συμβόλαιο. Σήμερα έστειλα άνθρωπο να δει πού μπορεί να μπει ηλιακός στην ταράτσα και η διαχειρίστρια του είπε ότι δεν μπορεί να ανέβη διότι είναι κλειδωμένη και το κλειδί το έχει ο άνδρας της που είναι σπίτι μόνο τα Σάββατα. Της έστειλα μήνυμα ρωτώντας γιατί κλειδώνουν την ταράτσα και μου είπε ότι δεν έχει κάγκελα! Το μήνυμα το έλαβα πριν από μισή ώρα και είμαι ταραγμένη. Θέλω να ρωτήσω τι ευθύνες έχει ο κάθε συνιδιοκτήτης αν υπάρξει ατύχημα όταν ανεβαίνει στην ταράτσα ο συντηρητής του ανελκυστήρα, ή αύριο κάποιος μονωτής αν παρουσιάσει υγρασία ο τελευταίος όροφος, ή κάποιος υδραυλικός για να τοποθετήσει ηλιακό; Γνωρίζει κάποιος τη σχετική νομοθεσία; Είμαι συνταξιούχος Πολ.Μηχ. εδώ και χρόνια και δεν είμαι ενημερωμένη με τις τελευταίες νομοθεσίες για πολυκατοικίες. Σας ευχαριστώ πολύ.
  13. Ευχαριστώ Dimitris, Δυστυχώς δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα 60 χιλιοστά διότι από τα 12 διαμερίσματα της πολυκατοικίας τα 9 έχουν ημιυπαίθριους και σοφίτες οπότε δεν τους συμφέρει να συναινέσουν. Όσο για την μελέτη του Κανονισμού, όταν συντάχθηκε δεν ήταν "τακτοποιημένοι" οι ημιυπαίθριοι ούτε είχε βγει ο νόμος περί "τακτοποίησης". Όταν βγήκε λέει ότι με την τακτοποίηση δεν αλλάζουν τα χιλιοστά συνιδιοκτησίας επί του οικοπέδου. Δεν αναφέρει όμως τίποτα για αλλαγή χιλιοστών στις κοινόχρηστες δαπάνες και καλοριφέρ. Αν δεν ψηφιστεί κάποια τροποποίηση του νόμου που να επιβάλλει την αλλαγή δεν μπορώ να μπω σε δικαστικούς αγώνες. Έστειλα το άρθρο στο ΥΠΕΝ, να δω αν θα απαντήσει κανείς. Ίσως το Τεχνικό Επιμελητήριο θα μπορούσε να το απαιτήσει. Έχετε κάποια ιδέα για το πού αλλού θα μπορούσα να απευθυνθώ; Το θέμα είναι πρωτίστως ηθικό και δευτερευόντως οικονομικό. Είναι τόσο άδικο που δεν μπορώ να το χωνέψω!
  14. Καλημέρα σας, Παρακαλώ για τα σχόλια και τις υποδείξεις σας στο κάτωθι άρθρο μου. Τι άλλο μπορώ να κάνω; Σας ευχαριστώ πολύ. * * * * * Έγινε διαγραφή ενεργού συνδέσμου προς άλλο σάϊτ (δικό σας) Το κείμενο προς σχολιασμό μπορεί να μπει εξ ολοκλήρου εδώ στο Φόρουμ. Didonis
  15. Βεβαίως ισχύει. Τώρα βέβαια είμαι ηλικιωμένη συνταξιούχος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ. Δεν έκανα εγώ τη στατική μελέτη και επίβλεψη της πολυκατοικίας. Όταν αγόρασα το διαμέρισμα έτοιμο το 1975, εργαζόμουν στην Αγγλία στις μελέτες offshore platforms για εξόρυξη πετρελαίου στη Βόρειο θάλασσα. Εκεί υπήρχαν οι δουλειές τη δεκαετία του 1970. Είχα όμως προηγουμένως εργαστεί στην Ελλάδα κάνοντας στατικές μελέτες πολυκατοικιών. Η φωτογράφιση έγινε από πάνω προς τα κάτω. Μπορώ να αναρτήσω εδώ το video; Σας στέλνω το video της φωτογράφισης της υδρορροής από την ταράτσα προς τα κάτω. Τι βλέπετε; 00000130.mp4
  16. Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Didonis. Ακόμη κι αν ο υδραυλικός κρίνει ότι πρέπει να αντικατασταθούν τα οριζόντια σωληνάκια (30-40 εκ.) που συνδέουν το φρεατιάκι του μπαλκονιού με την υδρορροή ώστε να γίνει στεγανή η σύνδεσή τους με την υδρορροή; Κι αυτή η δαπάνη πάει στα κοινόχρηστα; Σας ευχαριστώ
  17. Καλημέρα σας, Θα ήθελα παρακαλώ την άποψή σας για το εξής πρόβλημα που προέκυψε στην πολυκατοικία που διαμένω: Στο διαμέρισμα διαγωνίως κάτω από το δικό μου έχουν εμφανιστεί υγρασίες στον τοίχο. Η κατακόρυφη υδρορροή που συλλέγει τα όμβρια από τα μπαλκόνια βρίσκεται στο διπλανό μπαλκόνι, κάτω από το οποίο είναι και το διαμέρισμα με την υγρασία στον τοίχο. Δηλαδή στην υδρορροή αυτή καταλήγει το σωληνάκι από το φρεάτιο του δικού μου μπαλκονιού καθώς και εκείνο από το φρεάτιο της διπλανής ιδιοκτήτριας. Σημειωτέον ότι δεν υπάρχει ταφ ή ημιτάφ στη σύνδεση διότι τα δύο σωληνάκια σχηματίζουν γωνία μικρότερη των 90 μοιρών, και τα σωληνάκια έχουν συνδεθεί απ' ευθείας στην υδρορροή. Η πολυκατοικία είναι 45 ετών. Έφερα ειδικό με κάμερα και διεπίστωσε ότι στο σωληνάκι το δικό μου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα διαρροής. Φωτογραφίζοντας και την κατακόρυφη υδρορροή, από την ταράτσα πάνω από το διαμέρισμά μου, είδε ότι στο σημείο σύνδεσης με το σωληνάκι της διπλανού διαμερίσματος που εφάπτεται και της σύνδεσης του δικού μου υπάρχει κάτι σαν διάβρωση ή αποκόλληση της ένωσης. Η διαχειρίστρια ισχυρίζεται ότι πρέπει να πληρώσουμε την δαπάνη επισκευής εγώ και η διπλανή μου. Ο κανονισμός δεν λέει τίποτα για υδρορροές αλλά λέει "το δίκτυο αποχετεύσεως εν γένει είναι κοινόκτητο". Εσείς τι γνώμη έχετε; Σας ευχαριστώ πολύ. Με εκτίμηση myriam
  18. Danaikaterina, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο που διέθεσες για το πρόβλημά μου! Περιέγραψες τα πράγματα πολύ σωστά, παραστατικά και με γλαφυρότατο τρόπο. Πραγματικά λογοτεχνικό κομμάτι το "μικρό παραλήρημά" σου! Άκρως απολαυστικό! Αυτή, δυστυχώς, είναι η αλήθεια για τους πονηρούς ευθυνόφοβους συνανθρώπους μας. Καρμπόν οι αθεόφοβοι! Μετά από τη συζήτηση αυτή, ξεκαθάρισα τι πρέπει να κάνω. Σας ευχαριστώ όλες και όλους. Με συγκινεί η αδελφοσύνη που υπάρχει σε αυτό το φόρουμ! Νάστε καλά!
  19. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ρώτησα την πολεοδομία της Γλυφάδας και μου είπαν ότι δεν χρειάζονται άλλο έντυπο από την αίτηση ενημέρωσης προ 48ώρου με τα στοιχεία (άδεια της οικοδομής). Κατόπιν επανήλθα στην πολεοδομία της Βουλιαγμένης όπου βρίσκεται το ακίνητο, και ρώτησα: "Μήπως έγινε παρανόηση και το δεύτερο έντυπο που μου δώσατε (για τακτοποιήσεις αυθαιρέτων) ήταν για εργασίες μικρής κλίμακας; Στη Γλυφάδα δεν το ζητάνε". "Εμείς το ζητάμε και για τη 48ωρη" μου απάντησε ορθά-κοφτά η αρμόδια μηχανικός. Επίσης υπάρχει διχογνωμία μεταξύ δύο μηχανικών τη ίδιας πολεοδομίας σε διαφορετικά τμήματα: Η μία είπε να δηλωθούν μόνο τα τυχόν αυθαίρετα στην προς στεγανοποίηση επιφάνεια, η άλλη είπε ότι πρέπει να δηλωθούν και νομιμοποιηθούν οποιαδήποτε αυθαίρετα υπάρχουν στην πολυκατοικία. ( υπάρχει αλλαγή χρήσης στα ισόγεια) Εκείνο που με προβληματίζει είναι αν η νομιμοποίηση κάποιων τετραγωνικών πέραν των αναγραφομένων στο συμβόλαιο συνεπάγεται αναδρομική χρέωση για μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ, χαράτσι ΔΕΗ, δημοτικά τέλη κλπ. Ήδη έχουν ξεσηκωθεί κάποιοι συνιδιοκτήτες εναντίον μου γιατί δεν άφησα τον εργολάβο να αρχίσει τις εργασίες στεγανοποίησης χωρίς καμία ενημέρωση της πολεοδομίας. Επίσης θύμωσε και ο εργολάβος που είχε προγραμματίσει ν' αρχίσει σήμερα, λέγοντας ότι πουθενά δεν παίρνουν άδειες για στεγανοποιήσεις. Σας ευχαριστώ
  20. Καλημέρα, Για την ως άνω 48ωρη ενημέρωση για στεγανοποίηση (υγρομόνωση) δώματος χρειάζεται η συμπλήρωση εντύπου που ρωτάει αν έχουν γίνει αυθαίρετες κατασκευές και επισύναψη αποδεικτικών στοιχείων ότι έχουν τακτοποιηθεί; Ή μήπως αυτό είναι για εργασίες μικρής κλίμακας; Δυστυχώς δεν τα κατάφερα να επικολλήσω την εικόνα του εντύπου.
  21. Καλησπέρα σας, Η στεγανοποίηση δώματος σε παλιά πολυκατοικία με υπάρχουσα μόνωση χρειάζεται 48ωρη ενημέρωση; Με άλλα λόγια, μια επάλειψη με στεγανωτικά θεωρείται ότι εμπίπτει στη "Συντήρηση, επισκευή στεγών ή δωμάτων χωρίς τη χρήση ικριωμάτων" του άρθρου 4, παρ.3, στ' του νόμου 4067; Σας ευχαριστώ
  22. Γεια σας και καλό μήνα σε όλους! Την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα, 26/04/2017, μου εγκατέστησαν (ο υδραυλικός του πωλητή) έναν καινούργιο ηλιακό κλειστού κυκλώματος στην ταράτσα. Από την επομένη είχα καυτό νερό, αλλά στο κάτω μέρος του "επιλεκτικού" συλλέκτη (1μ.x 2μ), και περισσότερο στο αριστερό τμήμα όπου υπάρχει και η σύνδεση με το μπόιλερ, παρουσιάζεται ατμός σε λωρίδα πλάτους περίπου 2,5 εκατοστά και μήκους περίπου 20εκ., και αυτό με ανησυχεί διότι υποψιάζομαι ότι κάτι δεν πάει καλά. Δικαίως υποψιάζομαι ή αδίκως; Τηλεφώνησα στον κατασκευαστή και μου είπε να μην ανησυχώ διότι πιθανόν να είχε εγκλωβιστεί κάποια υγρασία κατά την κατασκευή του συλλέκτη και ότι ο ατμός θα έφευγε σε τρεις ημέρες. Πρόσθεσε όμως, και αυτό μου φαίνεται περίεργο, ότι το φαινόμενο του ατμού θα παρουσιάζεται συχνά το χειμώνα λόγω υγρασίας. Έχουν περάσει 5 ημέρες από την τοποθέτηση του ηλιακού και ο ατμός παραμένει, χωρίς καν να μειώνεται. Λόγω των αργιών δεν ξανατηλεφώνησα στον κατασκευαστή, αλλά θα ήθελα προτού τηλεφωνήσω να έχω προσωπική άποψη ως προς το τι μπορεί να συμβαίνει και αν υπάρχει πρόβλημα που μακροπρόθεσμα ενδεχομένως θα βλάψει την απόδοση του ηλιακού. Μπορεί κάποιος να μου δώσει μια εξήγηση; Σας ευχαριστώ. myriam
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.