Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Jo_jo

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

206 profile views

Jo_jo's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας! Έχω περίπτωση ισόγειας κατοικίας με υπόγειο με άδεια ως εκτός σχεδίου, ενώ σήμερα έχει εγκριθεί η πολεοδομική μελέτη χωρίς να έχει κυρωθεί η πράξη εφραμογής, άρα δηλώνεται ως εντός σχεδίου. Το τελικό οικόπεδο δεν έχει ορισθεί ακόμα (εισφορά σε γη κτλ) οπότε τι μορφής ΔΚ μπορώ να κάνω? Εγώ σκεφτόμουν να βάλω αυτό της άδειας, να σημειώσω πάνω τις αυθαιρεσίες και να κάνω ένα υπόμνημα που να περιγράφω την τωρινή κατάσταση και τις αυθαιρεσίες χωρίς υπολογισμούς επιτρεπόμενων καθως δεν γίνεται χωρίς εμβαδόν οικοπέδου. Σημειώνεται ότι δεν τίθεται θέμα υπέρβασης επιτρεπόμενων μεγεθών. Ευχαριστώ πολύ!
  2. Πρόκειται για την περιοχή Παπαχωράφι στον Δήμο Παλλήνης, αν τυχόν γνωρίζετε. Ευχαριστώ για την απάντηση!
  3. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. 1) Δεν υπάρχει στο συγκεκριμένο τμήμα εξωτερική είσοδος, υπάρχει όμως σε άλλο σημείο στο υπόγειο. Όμως επίσης το υπόγειο συνδέεται με το ισόγειο με εσωτερική σκάλα. Οπότε νομίζω θα πάει με 0,30. 2) Θα το λάβω ως ισόγεια αποθήκη με 0,50. Δηλώνω και ΥΚ παρόλο που δεν ξεπερνά το επιτρεπόμενο? Πρόκειται για χώρο κάτω από την βεράντα του ισογείου της κατοικίας, δηλαδή σχετίζεται στατικά με το υπόλοιπο κτίριο, δεν είναι ανεξάρτητο τελείως κτίσμα. ΜΣΕ δεν απαιτείται?
  4. Καλησπέρα! Σε περίπτωση που έχει εγκριθεί η πολεοδομική μελέτη και οι νέοι όροι δόμησης (έχει εκδοθεί ΦΕΚ) αλλά δεν έχει κυρωθεί η πράξη εφαρμογής, το δηλώνω ως εντος σχεδίου και επιλέγω τιμή ζώνης τη μικρότερη που υπάρχει στο δήμο σωστά?
  5. Καλησπέρα σας! Σε ισόγεια κατοικία με υπόγειο και περίσσεια δόμησης και κάλυψης βάσει όρων δόμησης έχω τις παρακάτω περιπτώσεις: 1) Επέκταση υπογείου 20τμ εντός περιγράμματος κάλυψης (όχι αυτοτελής χώρος) με χρήση βοηθητική 2) Επέκταση στη στάθμη υπογείου κάτω από τη βεράντα 32 τμ με τοιχία από σκυρόδεμα εκτός περιγράμματος κάλυψης (αυτοτελής χώρος) με βοηθητική χρήση που έχει ξεμπαζωθεί περιμετρικά και μπαίνεις ισόγεια. 1) Δηλώνεται με μειωτικό συντ. 0,3 χωρίς ΥΔ και ΥΚ? 2) Δηλώνεται με μειωτικό συντ. 0,5 με ΥΔ και ΥΚ και θεωρείται ισόγεια αποθήκη? ΜΣΕ απαιτείται? Ευχαριστώ πολύ!
  6. Καλησπέρα, Θα ήθελα τη γνώμη σας για το αν έχω καταλάβει σωστά... Οικόπεδο συνολικού εμβαδού 650τ.μ. έχει 100τ.μ. εντός οικισμού και τα υπόλοιπα εκτός. Θεωρώ λοιπόν βάσει του ΦΕΚ 181/Δ/3-5-85 αρθ. 7 παρ. 1 ότι εντός του ορίου οικισμού έχω αντίστοιχη αρτιότητα (στην περίπτωσή μου 600τ.μ.). Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να χαράξω ένα όριο στα 600τ.μ. που μου ορίζει η αρτιότητα αφήνοντας τα υπόλοιπα 50 και οικοδομώ σε αυτά τα 600 βάσει των διατάξεων εντός οικισμού (π.χ. απόσταση βάσει εντός οικισμού) σωστά; Ευχαριστώ πολύ
  7. danaikaterina σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Αντίστοιχα και στις υπεύθυνες δηλώσεις τους θα βάλουν το ίδιο ποσοστό, δηλαδή επί του οικοπέδου (50%), σωστά? αναφέροντας σίγουρα ότι ρυθμίζονται οι αυθαιρεσίες τόσο των κοινοχρήστων όσο και των οριζόντιων ιδιοκτησιών του καθενός.
  8. Καλησπέρα σας Έχω περίπτωση οικογενειακής οικοδομής 2 ιδιοκτητών. Ο καθένας έχει οριζόντιες ιδιοκτησίες και 50% επί των κοινοχρήστων. Θα κάνω μία δήλωση για όλο το ακίνητο με διαφορετικό φύλλο καταγραφής για κάθε οριζόντια και για τους κοινοχρήστους. Το ερώτημα είναι στα ποσοστά ιδιοκτησίας τι θα βάλω? 50% για τον καθένα? Ευχαριστώ πολύ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.