Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

skyclad

Core Members
  • Περιεχόμενα

    205
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by skyclad

  1. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Σε διαμέρισμα έχει ρυθμιστεί ο ημιυπαιθριος με τον Ν.3843/10. Τότε όπως γινόταν στην αίτηση, ο μηχανικός είχε σημειώσει πάνω στην κατοψη της Ο.Α. την μετατροπή κ δεν είχε κάνει νέο σχέδιο. Ομως το σχεδιο αυτό δείχνει μια μπαλκονόπορτα που δεν υπάρχει. Πρέπει να κάνω νέα κάτοψη ώστε να φαίνεται αυτή η διαφοροποίηση?
  2. Θέλω να βρω εαν φάκελο του 2005 για οικοδομή στον Δήμο Αθηναίων. Είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική αίτηση ή μπορώ να πάω και στην Σωκρατους, οπως παλια να κανω την αντίστοιχη αίτηση? Συνηθως μετά από πόσες μέρες μπορώ να πάραλαβω τον φάκελο?
  3. Δηλαδή μπορώ να κάνω τώρα μια νέα δήλωση και να βάλω ημερομηνία 31/1 & θα ισχύει εως 30/9? Ή αν την είχα εκδόσει αντί για να λήξει στο δίμηνο θα έπαιρνε παράταση?
  4. Χρειάζεται να βγάλω μια βεβαίωση για μεταβίβαση ακινήτου. Βλέπω στο ΤΕΕ στις 23/7 "Σύμφωνα με την παράγραφο 9 του άρθρου 118 του Ν. 4819 (ΦΕΚ A’ 129/23.07.2021), ο χρόνος ισχύος των βεβαιώσεων της παρ. 1 του άρθρου 83 του ν. 4495/2017 (Α’ 167) με ημερομηνία αυτοψίας από 1ης.1.2021 έως και 31η.1.2021 παρατείνεται από τη λήξη της έως και την 30ή.9.2021, με δυνατότητα υπαγωγής ρύθμισης και μετά την 1η Φεβρουαρίου 2021, χωρίς υποχρέωση καταχώρισης στοιχείων ταυτότητας κτηρίου/διηρημένης ιδιοκτησίας." Καταλαβαίνει κάποιος τι νόημα έχει αυτό? Εφόσον η ημερομηνία αυτοψίας για να ισχύει η βεβαίωση δεν μπορεί να είναι 31/1, πρέπει να καταχωρήσω ταυτότητα ιδιοκτησίας, σωστα?
  5. Ευχαριστώ! Και εγώ για χρόνο ήξερα αλλά βρηκα μια κωδικοποιημένη έκδοση που αναφέρει εξάμηνο κ αγχωθηκα γιατί έχω κάποιες εκκρεμότητες!
  6. Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τον 4495/17 παραμενει το 6μηνο? Σε περίπτωση καθυστέρησης τι συμβαίνει?
  7. Απλα στα συνολικα τετραγωνικα της ο.ι. δεν ειχα αφαιρεσει 0.70τμ του φωταγωγου κ δημιουργειται μπερδεμα με ε9 κ συμβολαια οποτε ειπα να το διορθωσω. Το σχεδιο ειναι σωστο ....το πινακακι πρεπει να αλλαξω
  8. Ευχαριστω για την απαντηση. Μονο το υπομνημα της κατοψης θελω να αλλαξω.
  9. Θέλω να γυρίσω μια περαιωμένη δήλωση σε οριστική υπαγωγή για να διορθώσω ένα σχέδιο. Δεν θα αλλάξει κάτι στα τ.μ. της παράβασης ούτε κάποιος άλλος συντελεστής. Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει το πρόστιμο λόγω επανυποβολής σε διαφορετική περίοδο έκπτωσης?
  10. Σε μια βεβαιωση νομιμότητας, εκ παραδρομής έγραψα λάθος αριθμό διαμερίσματος. Ποια είναι η σωστή διαδικασια για να το αλλάξω? Πρέπει κάπως να ακυρώσω την δήλωση και να εκδόσω νέα βεβαίωση? Η να την γυρίσω σε αρχική? Δεν υπήρχε αυθαιρεσία στο ακίνητο.
  11. Πως θα μπορούσα να βρω ποιες περιοχές θεωρούνται οικισμοί εκτός σχεδίου? Έχω μια περίπτωση στενού συγγενή (για αυτό και το ανέλαβα), ο οποίος έχει χτίσει χωρίς ο.α. εκτός σχεδίου. Το ακίνητο έχει ρεύμα από την ΔΕΗ, υπάρχει σχηματισμός & ονομασία οικισμού και πληρώνει ΤΑΠ, αλλά δεν ξέρω αν θεωρείται επίσημος οικισμός. Τι χρειάζεται να εξασφαλίσω για να το περάσω στα αυθαίρετα σαν εκτός σχεδίου, εντός οικισμού? Στο Ε9 είναι δηλωμένο το οικοπεδο σαν γηπεδο (κατ. μονοετής καλλιέργεια) και τα πραγματικά τ.μ. ως κατοικία εντός γηπέδου.
  12. Στην περιπτωση διαμερισματωσης που φαινεται στην συσταση, μπορω να ασχοληθω μονο με την οι που με ενδιαφερει (& να δριξω μονο το διαμερισμα μου στο σχεδιο) ή πρεπει να γινει κατοψη όλου του οροφου κ να τακτοποιηθουν ολα του οροφου?
  13. Ευχαριστώ πολύ! Να κάνω μια ακόμη ερώτηση... Σε υφιστάμενη υπερυψωμένη βεράντα εφαπτόμενη της όψης του κτιρίου, χτίστηκε ένας τοίχος και κατασκευάστηκε ένα υποστύλωμα ώστε να στηριχθεί ο εξώστης του επάνω ορόφου, τον οποίο υπολογίζω με αναλυτικο. Η απορία μου είναι πρέπει να υπολογίσω κάτι και στην στάθμη του ισογείου? Ουσιαστικά πλέον έχει στεγαστεί ο εξώστης, αλλά λόγω της παράβασης στον επάνω όροφο. Είναι μια ενιαία Ο.Ι.
  14. Επειδή είμαι οριακά σε μια περίπτωση, θα ήθελα την γνώμη σας. Σε οικόπεδο με επιτρεπόμενη δόμηση σύμφωνα με τους όρους δόμησης της περιοχής 77 τ.μ., έχουν κατασκευαστεί 66,75 τ.μ. με οικοδομική άδεια. Αυθαίρετα έχουν κατασκευαστεί 1) ΥΔΚΧ 40τ.μ. & 2) ΥΔΒΧ (ισόγειες αποθήκες) 6 τ.μ. Θεωρώ ότι το ποσοστό για την επιλογή κατηγορίας υπολογίζεται ως 77Χ0,40=30,8--> άρα κατηγορία 5 και συγκεκριμένα ΥΔ>50% , Σωστά? ή επειδή υπήρχε κάποιο υπόλοιπο συντελεστή ελέγχω 77Χ1,50=115τ.μ. < συνολικά πραγματοποιούμενων μεγεθών 40+6+66,75=112,75τ.μ. Επειδή αλλάζει σημαντικά το πρόστιμο.
  15. Καλησπέρα, έχω την εξής περίπτωση και θα ηθελα την γνώμη σας σχετικά το αν μπορώ να χρησιμοποιήσω μειωτικό συντελεστή σε κάποια από τις παραβάσεις. Εξοχική κατοικία εκτός σχεδίου εντός οικισμού χωρίς Ο.Α. Η κύρια κατοικία είναι 60τ.μ. & υπάρχει στέγη συνολικά 80τ.μ. η οποία στηρίζεται σε μεταλλικές κολώνες περιμετρικά του κτιρίου. Κάτω από την στέγη, στην όψη του κτιρίου δημιουργείται μια υπερυψωμένη βεράντα καθόλο το μήκος της κατοικίας (ανοικτή στις 3 πλευρες) Επίσης, υπάρχει μια εξωτερική αποθήκη 15τ.μ. στην οποία όμως έχουν τοποθετήσει νεροχύτη και πλακακια και έχουν διαμορφώσει μια βοηθητική κουζίνα. Οι απορίες μου είναι οι εξής: - η βεράντα υπολογίζεται σαν ημιυπαίθριος (ΥΔΥΚ) με μειωτική συντελεστή? -την αποθήκη μπορώ να την περάσω με μειωτικό συντελεστή ή υπάρχει θέμα με τον νεροχύτη? κατα τα λοιπά είναι όντως αποθήκη -την κατασκευή της στέγης την υπολογίζω με αναλυτικό, μαζί με κάποιες άλλες παραβασεις στην αυλή? (στεγαστρα, bbq, πλακοστρώσεις)
  16. Εχω μια παραδοξη περιπτωση οπου: η υφισταμενη κατασταση μιας ΟΙ συμφωνει με την οικοδομικη αδεια, αλλά διαφερει ως προς την συσταση. Ο μηχανικος εβγαλε το σχεδιο της αδειας, στην συσταση το αλλαξε για να βγαλει ενα ακομα διαμερισμα και εδειξε την εισοδο του διαμερισματος που με ενδιαφερει να κανει μια εσοχη. Στην κατασκευη εφτιαξε αυτο το τμημα της εισοδου οπως στην αδεια. Άρα σημερα το διαμερισμα εχει το σωστο περιγραμμα συμφωνα με την αδεια αλλα συμφωνα με την συσταση εχει καταλαβει κοινοχρηστο. Αναρωτιεμαι ειναι ΥΔΚΧ απο την στιγμη που στην αδεια φαινεται σωστα; Αν οχι πψς τακτοποιειται; Απο την αλλη συμφωνα με συσταση εχει καταλαβει εκ κατασκευης κοινοχρηστο. Αρα θελω συναινεση 51%, σωστα; Για να μεταβιβαστει πρεπει να γινει και τροποποιηση της συστασης της πολυκατοικιας;
  17. Ναι, η υφισταμενη κατασταση ταυτιζεται με το σχεδιο της συστασης. Αρα αφου κ η διαμερισματωση οπως ειναι τωρα φαινεται στην συσταση μηπως δεν χρειαζεται να δηλωθει παρα το γεγονος οτι διαφερει απο το σχεδιο της αδειας;
  18. Στην συσταση φαινονται τα τελικα τετραγωνικα κ φαινεται οτι το διαμερισμα ειναι μικροτερο σε σχεση με το σχεδιο της αδειας. Αρα σκεφτομαι να δηλωσω μονο την διαμερισματωση και απλα στην κατοψη που θα καταθεσω να το δειξω ως εχει.
  19. Pavlos ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση. Το διαμερισμα δεν εχει καταλαβει κοινοχρηστο, αντιθετα εχει μπει πιο μεσα σε σχεση με την αδεια και εχει μεγαλωσει το πλατυσκαλο για αυτο σκεφτηκα κ αυτο σαν διαμερισματωση. Το σκεφτομαι λαθος;
  20. Εχω μια ΟΙ σε πολυκατοικία του 60. Η υφισταμενη κατασταση ταιριαζει με τα σχεδια της συστασης αλλα υπαρχει η εξης διαφοροποιηση σε σχεση με την αδεια: α) η μεσοτοιχια με το διπλανο διαμερισμα εχει μετακινηθει σε βαρος της ΟΙ που με ενδιαφερει β) ο τοιχος της κυριας εισοδου του διαμερισματος εχει μετακινηθει σε βαρος τους διαμερισματος και εχει μεγαλωσει το πλατυσκαλο του οροφου. Μπορουν/πρεπει αυτα να δηλωθουν σαν διαφορετικη διαμερισματωση;
  21. Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση. Βασικα αυτο σκεφτομουν αλλα ο προβληματισμος μου ηταν επειδη στην αδεια με την οποια κατασκευαστηκε ηταν οκ.
  22. Εχω μια ΟΙ στον α οροφο μιας τριωροφης οικοδομης. Συμφωνα με την αδεια που κατασκευαστηκε το καθαρο υψος ειναι 2.90, οσο κ στην πραγματικοτητα. Στην αδεια της προσθηκης ομως ο μηχανικος δειχνει τον α οροφο 2.70, για να ειναι μεσα στο επιτρεπομενο υψος. Υπερβαση υψους συνολιλα δεν εχει η οικοδομη αφου τους επανω οροφους μειωσε το υψος απο 2.7 που φαινεται στην αδεια σε 2.6. Τι θα πρεπει να κανω για την ΟΙ που με ενδιαφερει;
  23. danaikaterina, σωστά. Αυτές που έχω υποβάλλει στον 4495 δείχνουν την πραγματική κατάσταση κάθε στάθμης. Δεν καταλαβαίνω γιατί θέλει νέες καθαρές (δηλαδή να μην σημειώνονται οι αυθαιρεσίες) από την στιγμή που ο νόμος λέει 'ότι σε περίπτωση τακτοποίησης πρέπει να γίνεται μνεια στα νομιμοποιητικά στοιχεία.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.