Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

balakos

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.018 profile views

balakos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους, σύμφωνα με το παραπάνω ΦΕΚ για την οικοδομική άδεια στην εκτός σχεδίου περιοχή ισχύει ότι ιδιοκτήτης άρτιου κατά κανόνα και μη άρτιου μπορεί να οικοδομήσει στα δυο βελτιώνοντας τη δόμηση και τη θέση του κτηρίου η θα πρέπει να κάνει συμβολαιογραφική συνένωση? Ευχαριστώ!
  2. Κε Δημήτρη καλησπέρα,

    χρειάζομαι τη γνώση σας.

    1) για το θέμα της αρτιότητας του γηπέδου έπειτα από κατάτμηση με ΦΕΚ ΕΠΣ η αρμόδια πολεοδομία αρνήθηκε και σε εμένα και σε συνάδελφο την έκδοση προέγκρισης.

    2) ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζεται κατά πόσο ο ΝΟΚ που είναι ενημερωμένος εντός της πλατφόρμας είναι 100% έγκυρος. Συγκεκριμένα στο άρθρο 17 παρ 8Α περ. ζ αναφέρεται σε υπόσκαφα γκαράζ οικοπέδων και γηπέδων. Εφόσον αναγράφει γήπεδα ισχύει εκτός σχεδίου?

    3) Το άρθρο 11 και το δεύτερο υπόγειο σε κτήρια μικτής χρήσης έχει ισχύ εκτός σχεδίου? νομίζω πως ναι.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  3. Καλησπέρα! Γήπεδα νοούνται εκτός σχεδίου?
  4. Καλημέρα, πως γίνετε εφόσον είναι εκτός να θεωρείτε εντός? μήπως η προϋπόθεση "εντός" δεν πρέπει να λαμβάνεται υπ' όψιν? Επίσης το 270 Δ είναι ουσιαστικά τροποποίηση των όρων και περιορισμών των κείμενων κτλ των εκτός ρυμοτομικών σχεδίων.... Κατά το συλλογισμό μου, το γήπεδο ανήκει στην παρ. 2 του άρθρου 32 του 4759.
  5. Στην ζώνη απαλλοτρίωσης πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο με διαγωνισμο μελέτη ανάπλασης η οποία ανήκει στο δεύτερο επίπεδο εργαλείων. Μπορώ να τη χρησιμοποιήσω? Επίσης στην ευρύτερη περιοχή έχουν εφαρμοστεί ΠΕΡΠΟ, ΕΣΧΑΣΕ κτλ.
  6. Στη περιοχή της εκτός σχεδίου δόμησης του Πορτοχελίου Αργολίδας δεν έχουν καθορισθεί χρήσης γης παρά μόνο τα διατάγματα της εκτός σχεδίου δόμησης. Για το αγροτεμάχιο είναι ξεκάθαρο ότι συντρέχουν λόγοι απαλλοτρίωσης και λόγω της χρονολογίας του θεωρώ ότι είναι υφιστάμενο του 1962 ως προς τη δόμηση. Συλλογίζομαι λανθασμένα? Έκανα πριν την 9/12/2022 αίτηση για προέγκριση άδειας στην τοπική Υδομ. και απορρίφθηκε με την αιτιολογία ότι "Δεν δύναται να εκδοθεί προέγκριση οικοδομικής άδειας διότι δεν τηρούνται τα όρια αρτιότητας και οι λοιπές προϋποθέσεις των γηπέδων της παραγράφου 1δ) του άρθρου 40 του Ν.4759/2020 σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παράγραφο 1ε) του ιδίου άρθρου του ανωτέρω νόμου σχετικά με τα αγροτεμάχια τα οποία απομειούνται συνέπεια απαλλοτριώσεων". Μα το αγροτεμάχιο δεν είναι εντός ζώνης? Συγνώμη, ήθελα να γράψω ότι δεν είναι εντός ζώνης! Έπειτα το 293 δεν μου είναι χρήσιμο καθώς η οδό δεν έχει χαρακτήρα...
  7. Καλησπέρα σε όλους τους συνάδελφους και μη. Είμαι Αρχιτέκτονας Μηχανικός αλλά για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω δεν μπορώ να υποβάλλω πλέον ερώτημα με την ιδιότητα μου παρότι το είχα πραγματοποιήσει παλαιότερα. Δεν μου είναι δυνατό να την εμφανίσω ούτε σαν πληροφορία στο προφίλ μου. Το θέμα που αντιμετωπίζω έχει σχέση με την αρτιότητα αγροτεμαχίου στην εκτός σχεδίου περιοχή έπειτα από απαλλοτρίωση. Το αγροτεμάχιο με εμβαδόν 2,5 στρ. και υφιστάμενο σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης του, το 1944 είχε ανατολικό όριο δρόμο προφανώς αγροτικό. Το 1972 με ΦΕΚ για διάνοιξη επαρχιακής οδού απαλλοτριώθηκε με αποτέλεσμα το εμβαδόν του να απομείνει 1750μ. Η επαρχιακή οδός κατασκευάστηκε αλλά δεν χαρακτηρίστηκε. Έως και σήμερα δεν έχει χαρακτηριστεί ούτε σαν δημοτική οδός. Θεωρείτε σαν οδός εγκαταλελειμμένο τμήμα επαρχιακής? Το οικόπεδο είναι άρτιο λόγω απαλλοτριώσεως? Ευχαριστώ εκ τον προτέρων για τη βοήθεια σας. Θα διορθωθεί Συνέχισε να γράφεις και μόλις γίνει και η διόρθωση θα μεταφερθεί το θέμα σε ενότητες Μηχανικών Didonis Η διόρθωση έγινε και μπορείς να γράφεις σε όλες τις ενότητες Μηχανικών. Έγινε μεταφορά στην παρούσα ενότητα. Didonis
  8. Συνάδελφοι καλησπέρα. Σε γήπεδο εκτός σχεδίου με εμβαδόν 6 στρ. (κάλυψη 10%) μπορεί να οικοδομηθεί κατάστημα μονώροφο με μέγιστο ύψος 7,50 μ. η πρέπει να αποτελείται από δυο ορόφους ώστε να έχει το μέγιστο ύψος? Από ερώτημα του Τεε Μακεδονίας προς την ΥΔΟΜ απαντάται πως είναι δυνατόν μόνον για καταστήματα (ΧΙΙ – ΕΡΩΤΗΜΑ 11). http://portal.tee.gr/portal/page/portal/teetkm/EPAGGELMATIKA/SYNERGASIA_TEETKM_YPHRESIES_DOMHSHS Με καλύπτει πιστεύεται αυτή η απάντηση η πρέπει να έχω την γνώμη της ΥΔΟΜ της περιοχής μου?
  9. Μπάχαλο και πάλι μπάχαλο! Γνωρίζετε πως η εκλογική καμπάνια των υποψηφίων την πληρώνουμε όλοι μας; Για να κάνουν συνέδρια και διανυκτέρευση στο Caravel και να περνουν καλά.
  10. Καλησπέρα! Σχετικά με τον χαρακτηρισμό δρόμων υπάρχουν πολλές συζητήσεις, παρόλα αυτά καλούμε να εκδώσω ο.α. κτιρίου καταστημάτων σε εκτός σχεδίου περιοχή και εντός Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου με περιορισμούς στη χρήση. Γνωρίζω ότι για κτίρια γραφείων - καταστημάτων εκτός σχεδίου είναι αναγκαία η έγκριση κυκλοφοριακής σύνδεσης. Εντός Γ.Π.Σ. άρα ο δρόμος στον οποίο έχει πρόσωπο το οικόπεδο έχει χαρακτήρα δημοτικής οδού?
  11. Καλημέρα σε όλους! Θα ήθελα τα φώτα σας ακόμη μια φορά!! Πελάτης ζητά να διαμορφώσει γήπεδο τέννις σε όικόπεδο 1600τμ μη άριο και μη οικοδομήσιμο εκτός σχεδίου. Είναι δυνατή η αδειοδότητή του δεδομένου ότι το οικόπεδο έχει μηδενική κλίση και δεν απαιτούνται εκσκαφές κτλ. Ευχαριστώ προκαταβολικά!!
  12. Ευχαριστώ για την βοήθεια. Παράβλεψη δική μου ότι ο ιδιοκτήτης πρόκειται να οικοδομήσει κατοικία. Θα κανω έλεγχο τίτλων στο υποθηκοφυλάκιο για τον κοινόχρηστο δρόμο.
  13. Καλησπερα σας. Ειμαι σχετικα καινουριος (4 χρονια) και αυτην την περιοδο καλουμε να εκδοσω οικ. αδεια σε πελατη ο οποιος το 1984 με γονικη παροχη εγινε ιδιοκτητης γηπεδου με εμβαδον 4000 τμ και διαστασεις 150 βαθος και 27μ πλατος σε αγροτικο δρομο σε εκτος σχεδιου περιοχη. Το 2005 αγορασε απο τον αδελφο του το διπλανο οικοπεδο το οποιο περασε στην ιδιοκτησια του αδελφου του με την παραπανω γονικη παροχη το 1984 και εχει ιδιες διαστασεις με το πρωτο. Συμφωνα με το 270Δ τα οικοπεδα ειναι αρτια και μη οικοδομησιμα εφοσον ειναι μεταγενεστερα του 1981 (αποσταση 7,5μ). Ειναι δυνατον να οικοδομηθουν ως ενα οικοπεδο εφοσον ανηκουν στον ιδιο ιδιοκτητη? Συγνωμη για τον ανυπαρκτο τονισμο! Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.