Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

RoreK

Members
  • Περιεχόμενα

    33
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

808 profile views

RoreK's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν υπάρχει άδεια. Θα ενταχθεί ως "λοιπές παραβάσεις" με αναλυτικό στην κατηγορία 5 (ως ακίνητο που κηρύχθηκε το 2021 σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης). Στο μέλλον θα γίνει μία ενιαία οικοδομή (Αποθήκη)
  2. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Μήπως μπορείς να παραθέσεις και τη σχετική νομοθεσία για το : "μετά την πράξη τακτοποίησης το γήπεδο θα θεωρείται ως ενιαίο" ;
  3. Συνάδελφοι. Έχω μία αυθαίρετη θεμελίωση (πέδιλα – συνδ. δοκοί) που «πατάει» σε δύο όμορα γήπεδα του ιδίου ιδιοκτήτη άρτια και οικοδομήσιμα. Μπορώ να κάνω μία δήλωση ή δύο ξεχωριστές υπολογίζοντας το πρόστιμο με αναλυτικό για το αντίστοιχο τμήμα; Ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει συνένωση και κατόπιν μεταβίβαση.
  4. Συνάδελφοι. Σε γήπεδο εκτός σχεδίου υπάρχει αυθαίρετη θεμελίωση κατασκευής 2007 ( η χρονολογία μπορεί να πιστοποιηθεί). Η τελική στάθμη είναι έως το φυσικό έδαφος – προεξέχουν μόνο οι αναμονές των υποστυλωμάτων. Δεν έχει γίνει εντοπισμός-καταγραφή από την Πολεοδομία. Ο ιδιοκτήτης προτίθεται να συνεχίσει τώρα την κατασκευή με έκδοση Ο.Α. Στην κατηγορία 4 δεν μπορεί να ενταχθεί, δεν υπάρχει Ο.Α. στο γήπεδο. Αλλά ούτε και στην 5. Εάν η κατασκευή ήταν μετά το 2011 θα μπορούσε να νομιμοποιηθεί κατά το άρθρο 94 και να εκδοθεί Ο.Α. Για πρό του 2011 που λογικά θα ήταν πιο ευμενής περίπτωση δεν έχω βρει τίποτα σχετικό. Έχετε κάποια ιδέα;
  5. Άρα θα δηλώσω ως λοιπή παράβαση τις εργασίες τοιχοποιίας του υπογείου και όχι ως Δ.Δ.
  6. Εγώ σ' αυτή την περίπτωση ανεβάζω απλώς στην ΗΤΚ την πραγματική κάτοψη στα "Γενικά έγγραφα" - "κατόψεις αποτύπωσης" Όλο το υπόγειο έχει 75 χιλιοστά στη σύσταση και ο καθένας έχει από 25.
  7. Σε ισόγειο οικοδομής υφίστανται 3 καταστήματα που ανήκουν σε 3 ιδιοκτήτες. Ακριβώς από κάτω υπήρχε ένας ενιαίος υπόγειος χώρος μη προσβάσιμος (κατά την Ο.Α.) από τα καταστήματα που ανήκε αναλογικά στους 3 ιδιοκτήτες των καταστημάτων. Έγιναν χωρίσματα με τοιχοποιία στο υπόγειο ώστε κάτω από κάθε κατάστημα να υπάρχει χώρος υπογείου το οποίο συνενώθηκε με το αντίστοιχο κατάστημα με οπή στο δάπεδο και κλίμακα. Κάνω μία διαμερισματοποίηση για όλο το υπόγειο με συναίνεση όλων και ξεχωριστές δηλώσεις για κάθε κατάστημα με μία λοιπή παράβαση για τις εργασίες της κλίμακας;
  8. Ευχαριστώ για την απάντηση. Τα σχετικά σχέδια (κάτοψη - τομή) θα είναι ενημερωμένα και με την διαφορετική διαρρύθμιση.
  9. Ένα διαμέρισμα εκτός από αυθαιρεσίες κατηγορίας 3 και 4 έχει και διαφορετική διαρρύθμιση εσωτερικά για την οποία δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής προστίμου (άρθρ. 100 παρ.14) Στο σύστημα θα ανεβάσω κάτοψη – τομή αποτύπωσης. Θα πρέπει να γίνει ΚΑΙ ενημέρωση φακέλου κατά το άρθρ. 100 ή αυτή καλύπτεται από την ανάρτηση των σχεδίων στο σύστημα αυθαιρέτων; Μήπως η παρ. 14 αφορά ιδιοκτησίες όπου δεν υπάρχει άλλη παράβαση πλην της διαφορετικής διαρρύθμισης;
  10. Συνάδελφοι, Σε βιοτεχνική μονάδα είχε εκδοθεί το 2006 Ο.Α. προσθήκης μεταλλικού κτιρίου με 6 χώρους ψυκτικών θαλάμων εσωτερικά (τοιχοποιία από πάνελ πολυουρεθάνης). Κατασκευάσθηκε το περίβλημα του κτιρίου και οι 2 από τους 6 θαλάμους στην προβλεπόμενη θέση – ο υπόλοιπος εσωτερικός χώρος έμεινε ελεύθερος. Δεν είχε γίνει τότε κάποια ενημέρωση φακέλου στην Πολεοδομία για την μη ολοκλήρωση των θαλάμων παρά μόνον στα μηχανολογικά σχέδια που υποβλήθηκαν στο Τμήμα Ανάπτυξης. Τώρα ο ιδιοκτήτης θέλει να κατασκευάσει και τους υπόλοιπους 4 θαλάμους με κάποια μικρή τροποποίηση όμως ως προς την αρχική διάταξη που προέβλεπε η Ο.Α. ταυτόχρονα και με κάποιες εσωτερικές διαρρυθμίσεις στο υπόλοιπο κτίριο. Σκέφτομαι κατ’ αρχήν Ενημέρωση Φακέλου για τις εργασίες που δεν έγιναν (κατά την παρ.14 του άρθρ. 100 του 4495), Ταυτότητα κτιρίου στη συνέχεια και Ο.Α κατηγορίας 3 για εσωτερικές διαρρυθμίσεις. Ποια είναι η γνώμη σας.
  11. Έχει μεν προσμετρηθεί αλλά οι απαιτήσεις φωτισμού - αερισμού ικανοποιούνται και με τα υπόλοιπα ανοίγματα (ο χώρος είναι σαλόνι με άλλα 4 παράθυρα - μπαλκονόπορτες).
  12. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Συνάδελφοι, μου ζητήθηκε να κάνω ταυτότητα κτηρίου σε τριώροφο στο οποίο σε κάθε οροφοδιαμέρισμα δεν έχει κατασκευασθεί ένα παράθυρο το οποίο δειχνόταν στην Ο.Α. (το ίδιο παράθυρο σε κάθε όροφο). Αυτή είναι και η μόνη παράβαση σε όλο το κτήριο. Σκέφτομαι να αναρτήσω απλώς την διορθωμένη κάτοψη στο σύστημα. Ποια είναι η γνώμη σας;
  13. Ενημερωτικά για τους συναδέλφους υπέγραψα εν τέλει με 80 €/ώρα συν ΦΠΑ. Στην τιμή περιέλαβα και το κόστος κίνησης.
  14. Το δημόσιο. Πρόκειται για υπηρεσία που δεν εκτελεί συστηματικά έργα (όπως Δ.Τ.Υ. - ΔΕΚΕ κλπ) δεν είναι στελεχωμένη με μηχανικούς και περιμένουν από εμένα να τους υποδείξω κάποια σχετική νομοθεσία.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.