Μετάβαση στο περιεχόμενο

astegos

Members
  • Περιεχόμενα

    61
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by astegos

  1. Εύγε στο Γενικό Διευθυντή! Θέλω να προτείνω κάποια θέματα για το επόμενο έγγραφο: Α.Ο ήλιος βγαίνει από την Ανατολή, κατά κύριο λόγο όταν ξημερώνει! Β.Η γη γυρίζει γύρω από τον άξανά της αλλά και γύρω από τον ήλιο. Βέβαια, όλα είναι σχετικά (εκτός ίσως από την ταχύτητα του φωτός και της πολεοδομίας) κ.λ.π.
  2. Εγώ απλά να θυμίσω την παρέμβαση του προέδρου του ΤΕΕ προς τις ΥΔΟΜ της Αττικής πριν από δύο χρόνια για να ζητούν φορολογική ενημερότητα!!! Με αγάπη!
  3. Επανέρχομαι και πάλι. Με βάσει ποιο νόμο προκύπτουν τα 1000 μέτρα?
  4. Δημήτρη τίποτα από τα παραπάνω. Παραμένει εκτός σχεδίου χωρίς καμία ένταξη Μιλάω για γήπεδο και όχι οικόπεδο όπως λάθος γράφω παραπάνω
  5. Συνάδελφοι καλησπέρα, υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξω για έκδοση άδειας οικοδομής κατοικίας σε οικόπεδο που το 1940-1970 λειτουργούσε λατομείο. Στους τίτλους αναφέρεται ως παλαιό λατομείο με ερειπωμένα κτίσματα.
  6. Συνάδελφοι τα πράγματα είναι απλά. Μια υπηρεσία αρμόδια για την κατεδάφιση (μόνο μια!), χρήση εξωτερικού εργολάβου - χωματουργού και ο λογαριασμός στον ιδιοκτήτη αυθαιρετούχο.
  7. Διαφωνώ κάθετα μαζί σου. Το γεγονός ότι κάποιος δεν πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό. Πολύ απλά εγώ που δεν πληρώνω χρεώνω για μια δουλειά 100 και εσύ που πληρώνεις θα πρέπει να χρεώνεις 140.
  8. Συνάδελφοι, πέραν από την άδεια έχει κάνει κάποιος την διαδικασία παράδοσης αεκκ και χορήγηση βεβαίωσης κλπ για εργασίες κατεδάφισης? μια εταιρία που πείρα στην Αθήνα μου επισήμανε ότι πρέπει να πάρω τους δικούς τους εργολάβους και έμεινα παγωτό.
  9. Συνάδελφοι καλημέρα, έχω την εξής απορία: Σε περιοχή χρήσης γης χονδρεμπόριο (άρθρο 7 ΠΔ 1987) μπορεί κάποιος να ανοίξει "Praktiker" ή "Jumbo"? και πως (ή που) ακριβώς ορίζεται το χονδρεμπόριο σε αυτή την χώρα Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  10. GM o MAKAR παραλείπει το πρώτο βασικό τμήμα της εγκ25 και το αρχικό θέμα της. Αυτή αφορά οικόπεδα που βαρύνονται με αποζημιώσεις λόγο ρυμοτομίας. Στην περίπτωση που περιγράφω δεν υπάρχουν θέματα αποζημιώσεων κλπ. Εξάλλου στον ΝΟΚ στο άρθρο 7 δεν υπάρχει αναφορά ενώ στο άρθρο 12 σε οδηγεί στο τι να κάνεις αν δεν έχει διανοιχτεί/διαμορφωθεί η οδός
  11. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, ΤΟΠΟΓΑΒΡΕ αυτό που λες άκουγα κι εγώ στις πολεοδομίες και το επαναλάμβανα και εγώ ο ίδιος. Ψάχνοντας την νομοθεσία ΓΟΚ, ΝΟΚ κλπ έστω και τα διάφορα έγγραφα των υπηρεσιών δεν βρήκα κάτι που να το στηρίζει. Έχεις κάτι υπόψη σου?
  12. Συνάδελφοι καλησπέρα, έχω την παρακάτω απορία: Σε οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως προ 1337 έχω πρόσωπο σε οδό που έχει τεθεί σε δημόσια χρήση αλλά ουσιαστικά δεν έχει διαμορφωθεί το μισό τμήμα της στο πρόσωπο του οικοπέδου μου (δηλ:. από τα 20 μέτρα έχω άσφαλτο στα 10 και βράχο στα άλλα 10). Τα όρια όλων των οικοπέδων είναι καθορισμένα στα σωστά πλάτη αλλά (και λόγω επικλινούς εδάφους) δεν έχει μπει η μπουλντόζα να τον ισιώσει και να τον ασφαλτοστρώσει. -Αυτή η οδός θεωρείται αδιάνοικτη ή αδιαμόρφωτη κατά το μη κατασκευασθέν τμήμα? -Ακόμα, το παραπάνω επηρεάζει την οικοδομισιμότητα με κάποιον τρόπο? Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Didonis
  13. Πάλι νομοθετούν δια εγγράφων? Ενώ γίνεται επίκληση στην παρ 12 του αρ 25 προσθέτει έντεχνα την φράση μετά από έκδοση άδειας δόμησης! Θα έπρεπε να αναφέρεται στο άρθρο 4 ΝΟΚ αλλά που
  14. Είναι Θεός! Προσκυνώ ικανοποίηση των απαιτήσεων των ισχυόντων κανονισμών ή προτύπων της ομάδας αποτελεί κριτήριο ελέγχου γενικής ισχύος που μπορεί να εφαρμοστεί για κάθε περίπτωση αποτίμησης ή/και επέμβασης σε υπάρχον κτίριο Όλο το έγγραφο πατάει σε αυτο το μπορει! Δηλαδή μπορεί και όχι!! Μια μέρα μπορει να βρούμε μια καλύτερη λέξη .. μια καλύτερη τύχη αλλά σε άλλη χώρα
  15. Θα ηθελα να συμετάσχω στην αρμοδια επιτροπή σοφών. Αν ξερει καποιος παρακαλώ ενημερώστεμε. Όλα τα λεφτά!!!
  16. Συνάδελφοι θυμάται κανείς που στη νομοθεσία αναφέρεται ότι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια πάνε με χρήση κατοικία. Λογικό το μήνυμα του συναδέλφου αλλά όλα αυτά τα χρόνια το πηγαίναμε κατοικία και ψάχνω να βρω το αντίστοιχο άρθρο.
  17. αναρωτιέμαι τι ΙΚΑ να πρέπει να βάλεις για τον σοβατζή στον αναλυτικό
  18. Ότι φαίνεται, βάφεται λέγαμε στο στρατό
  19. Σημείωση: ο ΝΟΚ δεν αναφέρει ΠΟΥΘΕΝΑ τον όρο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Το ίδιο και η υπόλοιπη πολεοδομική νομοθεσία. Το αναφέρει σαφώς εσφαλμένα η τεχνική οδηγία.
  20. Συνάδελφοι καλησπέρα, έχω την παρακάτω ερώτηση: Το 1997 στην Παιανία ψηφίζεται ΓΠΣ που για το γήπεδο μου δίνει χρήσεις Γενικής Κατοικίας Το 2003 ψηφίζεται ΖΟΕ που περιγράφει το παρακάτω για την περιοχή του γηπέδου μου: Στις περιοχές που βρίσκονται εντός των ορίων εγκεκριμένων και υπό έγκριση ΓΠΣ μέχρι την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης ισχύει χρήση αμιγούς κατοικίας Η πολεοδομική μελέτη για ένταξη στο σχέδιο πόλης είναι στην φάση της Β ανάρτησης Τι χρίση γης έχουμε σήμερα γενική ή αμιγής κατοικία?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.